Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Cartoon Series No 1 :: De Struise "single hop" Motuecha

"We'll be releasing a new Blond Ale in a few weeks, called Motuecha5% ABV, 33 IBU and 8 EBC. The name is based upon a New Zeeland hop "Motueca" which has been used for bittering, aroma and dryhopping. It will be the first of our latest Cartoon series
First cartoon was made by Arne Frantzell ..."


Κάπως έτσι μας παρουσίασαν το Νοέμβριο που μας πέρασε τα παλικάρια της Struise την πρώτη ετικέτα του νέου τους project με το όνομα Cartoon Series !!
Εμείς εδώ οι Μπυραματιστές, ως μεγάλοι θαυμαστές της De Struise που είμαστε, σας ανακοινώσαμε αμέσως τα νέα !!


Σήμερα μάλιστα, θα σας πούμε και τις προσωπικές μας εντυπώσεις από αυτή την ετικέτα που έφτασε εν τέλει στα χέρια και τα ποτήρια μας !! Σιγά μη μας ξέφευγε !!


De Struise Motuecha
5% ABV


"Δύσκολος" λυκίσκος ο Motueca τολμώ να πω εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη !! Στη Yellow Donkey μας κάθισε θα έλεγα καλά.... Για να δούμε κι εδώ !!

Ξανθό το χρώμα της, χαρακτηριστικό μιας belgian blonde ale ! Αφρός λευκός, αρκετά καλός αρχικά, θα σβήσει στην πορεία αφήνοντας τα ίχνη του στα τοιχώματα του ποτηριού !!

Άρωμα :: η πρώτη αίσθηση περίεργη, αφού το άρωμα είναι ολίγον εξασθενημένο με τα malts και μια ελαφριά χορταρίλα με λεμόνι να κυριαρχούν σαν πρώτη εντύπωση! Καθώς ανεβαίνει ελαφρώς η θερμοκρασία τα βοτανο-γρασίδια αναδύονται εντονότερα ενώ πιο έντονη γίνεται και η αίσθηση των εσπεριδοειδών ( γκρειπ-φρουτ περισσότερο τώρα), ενώ υπάρχει και υποψία μπαχαριών !


Γεύση :: η παλέτα περιλαμβάνει τα πάντα θα έλεγα! Γλυκιά, υπόξινη αλλά και πικρή αίσθηση στο στόμα με όμορφο μπλέξιμο που σου αφήνει μια καλή εντύπωση! Βοτανο-χόρτο, ανανάς (??) και κάτι σε μπαχάρι μπλέκονται με τη βύνη χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις με την άνοδο της θερμοκρασίας!

Επίγευση :: μέτριας διάρκειας, όξινη, dry, λεμονίζουσα με μικρά δαγκώματα πικράδας !



Μέτρια ενανθράκωση, αλλά ταιριαστή σε αυτήν την ξανθιά ale! Σώμα μάλλον ελαφρύ προς υδαρό θα έλεγα! Η μπύρα κατεβαίνει εύκολα σαν γενικότερη αίσθηση, είναι ελαφριά και το όποιο αλκοόλ υπάρχει ούτε που της φαίνεται! Το πάντρεμα γλυκο-πικρό-ξινο της δίνει ένα α' χαρακτήρα αρκετά ευχάριστο και ανάλαφρο χωρίς όμως να εντυπωσιάζει ιδιαίτερα !!

Βαθμολογία :: 7,5



Ηθικός αυτουργός αυτής τη δοκιμής ο Πανούλης που όπως θυμόμαστε βρέθηκε τα Χριστούγεννα στη Brugge για πολλοστή για αυτόν φορά ... και αφού επισκέφτηκε το νέο Beer-Bar της De Struise , φρόντισε να ψωνίσει τα απαραίτητα "εφόδια " ...


2 σχόλια:

  1. Wraia mpyra fainetai Mixos! Eidika o ananas sth geush poly deleastikos! Telika, h poikilia Motueca sth De Struise sou ekatse to idio kala me th Yellow Donkey?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι πως άλλα περίμενα άλλα δοκίμασα! Εξαιρετικό artwork concept αλλά η πρώτη της σειράς με φρέναρε κάπως στις προσδοκίες μου!

    Θα έλεγα με τη σειρά μου πως αυτό το γλυκόπικρο συνοθύλευμα νερουλών γεύσεων ομοιάζει περισσότερο με Witbier...

    Από την άλλη βέβαια, τη προτείνω ανεπιφύλακτα ειδικά για ποσότητες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Αν και η τιμούλα της κάπως τσιμπημένη σε σχέση με την [υποκειμενική πάντα...] αξία του προϊόντος!

    Άντε να βγουν και οι υπόλοιπες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή