Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

FIX HELLAS DARK Premium beer :: η νέα "μαύρη" Ελληνική ΦΙΞ-αντιπρόταση της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στο αγοραστικό κοινό μπύρας!

Καλό μήνα και Καλή Άνοιξη ( δεν ξεχνάμε :: φοράμε Μάρτη στο χεράκι για να μην καούμε ακόμη πιο πολύ εμείς της γης οι κολασμένοι και τσουρουφλισμένοι εν Ελλάδι) !!


Και δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αλλιώς αυτόν τον μήνα, παρά μόνο σκεπτόμενοι ελληνικά !!
Οι απανταχού Μπυραματιστές το απαίτησαν εγγράφως και όποιος δεν λαμβάνει υπόψιν του τη λαϊκή απαίτηση είναι με μαθηματική ακρίβεια καταδικασμένος να σαπίσει στην κόλαση πίνοντας ζεστές νερόμπυρες από τα πηγάδια του Διαβόλου και της παρέας του οι οποιές βράζουν και κοχλάζουν από τις αμαρτίες μας!!!


Ναι, αγαπητοί ... όσο κι αν προσπάθησα να τιθασεύσω την περιέργειά μου, ήταν αδύνατο να αντισταθώ σε αυτό το όνομα που αποτελεί συνώνυμο της έννοιας "μπύρα" στη χώρα μας .. εδώ και πάμπολλα χρόνια !!


Μαύρη ΦΙΞ λοιπόν με το Καλημέρα της "νέας μαύρης εποχής" που ξεπροβάλλει σήμερα 1η του Μάρτη του 2012 !!!
Είναι πολλά τα λεφτά λέμε και όταν βλέπεις πως ο ανταγωνισμός της αγοράς απαιτεί κάτι καινούριο (Amstel Premium Pilsener, Kaiser Double Malt ) ... ε.. κάτι πρέπει να κάνεις για να ακολουθήσεις αυτούς τους αμείλικτους νόμους που μόνο το εμπόριο ξέρει να επιβάλλει με τόσο αυστηρό τρόπο !!


Βιάζεστε να μάθετε ?? (ευελπιστώ πως όχι ασφαλώς)!!
ε, λοιπόν ... θα σας αφήσω 1-2 μερούλες ακόμη να (μην) περιμένετε για τις εντυπώσεις μου !!!
Καμιά πρόβλεψη ή επίσημη άποψη από κάποιον που ήδη την δοκίμασε έχουμε ??



ΦΙΞαριστείτε καλά ... και επανέρχομαι εδώ ακριβώς σύντομα !!!

( Φώτη, συγκάτοικε ... τα κατάφερες ... !!!!!!) 



10 σχόλια:

  1. Καλό σας μήνα και συγχαρητήρια για πολλοστή φορά για το σάιτ. Πολύ καλή προσπάθεια και μάλιστα με ελληνικό κριθάρι. Μου άρεσε περισσότερο από την lager όμως καλό θα ήταν να τονιστεί η επένδυση της ολυμπιακής και της αθηναικής σε ελληνικές πρωτες ύλες σε τέτοιους καιρούς. Ευχαριστώ για το βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, τι είναι αυτά, πρώτα μας ανοίγεις την όρεξη καλά - καλά και μετά μας αφήνεις με την απορία? :-Ρ
    Καλό μήνα και με περισσότερες τέτοιες εξωτικές μπυρο-απολαύσεις εύχομαι! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με περισσότερες τέτοιες εξωτικές μπυρο-απολαύσεις.. όπως δηλαδή η συγκεκριμένη με την σκουροφιξ? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα που ζω; βγηκε μαυρη Φιξ και δεν το πηρα ειδηση; τετοια ειδηση δεν χανεται.
    Αυτα παθαινει οποιος εχει καιρο να σερφαρει!
    Το οτι η Φιξ και η αμστελ χρησιμοποιουν πρωτες ελληνικες υλες Πετρος ναι ειναι ενα πολυ θετικο στοιχειο και δεν μπορει να μη το λαβει καποιος υποψη του αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να μας αρεσουν με το ζορι οι μπυρες που βγαζουν. Ας προσπαθησουν για κατι καλυτερο πρωτα και θα βρει και καπιο καλυτερο αποτελεσμα η προσπαθια που κανουν αγοραζοντας ελληνικα!
    Mixos ... για συντομευεται σας παρακαλω τα σχολια σας και τις εντυπωσεις σας
    εγω παντως θα τη δοκιμασω μολις τη βρω οποσδηποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά τη δοκίμασα πριν κάτι βδομάδες στην έκθεση της HORECA στο αεροδρόμιο. Η μπύρα είναι το κάτι άλλο, ανταγωνίζεται επάξια οποιαδήποτε άλλη μαύρη μπύρα!

    Πότε βγαίνει στην αγορά όμως δεν το ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλα εννοειτε οτι η FIX DARK ειναι το κατι αλλο σε σχεση με αλλες dark lager...γιατι απλα ειναι η χειροτερη dark lager που εχω δοκιμασει...:D:D

    Φιλε Sanosuke Sagara θα μπορουσες να μας πεις με ποιες dark lager την συγκρινεις και λες οτι ''ανταγωνίζεται επάξια οποιαδήποτε άλλη μαύρη μπύρα!''....?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει βγει στην αγορά φίλε Sanosuke Sagara και σταδιακά σε λίγες μέρες η διακίνησή της στα ανάλογα μπυροπόστα θα είναι όλο και πιο έντονη και πιο εμφανής!
    Μη ξεχνάμε βέβαια πως προκειται για μια μπύρα "limited edition", όπου θα παράγονται το χρόνο 10.000 εκατόλιτρα εμφιαλωμένα σε μπουκαλάκια σαν αυτό της φωτογραφίας στα 0,33l !

    Τώρα ... έχω κι εγώ την ίδια απορία- ερώτηση που έκανε και ο Σπυράκος ( ΜΟΝΚ) παραπάνω ...
    Με ποια άλλη μαύρη μπύρα την συγκρίνεις ακριβώς ???

    Στην Ελλάδα υπό τον όρο "μαύρη" έχουμε συγκεκριμένες ετικέτες !!
    Αν κρίνουμε σαν είδος "μαύρης", δηλαδή ως dunkel - Schwarzbier, τότε από ελληνικές παραγωγές έχει να συναγωνιστεί τις :
    1.Χάρμα μαύρη ( Charma dunkel )
    2.Brink's Dark ( Rethymnian)
    3.Craft Black lager
    4.ZEOS Black mak

    Από όλες αυτές τις παραπάνω, η Fix Dark Premium Beer βρίσκεται τουλάχιστον 3 κλάσεις κάτω σε όλα τα χαρακτηριστικά! Και οι 4 προαναφερθείσες είναι πέραν για πέραν αξιόλογες "μαύρες" μπύρες και αν δεν τις έχει δοκιμάσει αγαπητέ θα σε συμβούλευα να το κάνεις και να κρίνεις μόνος σου ! Αν το έχεις κάνει και τις έχει δοκιμάσει, απλά πάω "πασο" και σέβομαι την προσωπική σου άποψη, αλλά δυστυχώς δεν την ενστερνίζομαι ...

    Αν πάλι δεν περιοριστούμε στο είδος και βάλουμε κάτω υπό την ίδια στέγη ( γιατί αυτό απλά καταλαβαίνει ο μέσος Ελληνας καταναλωτης μπύρας και με βάση το χρώμα ως κριτήριο ξεχωρίζει τις μπύρες) όσες άλλες Ελληνικές μπύρες είναι "μαύρες" ... τότε θα πρέπει να προσθέσουμε την Porter της Septem, αλλά και την Amstel Bock!
    Ακόμη και σε μια σύγκριση με την μαύρη Αμστελ ( που προσωπικά για μένα είναι ό,τι καλύτερο κατάφερε να φτιάξει μετά κόπων και βασάνων η Αθηναϊκή) ... ακόμη και με την Αμστελ λοιπόν ... η Fix βρίσκεται μερικά σκαλοπάτια κάτω ...
    ( Και σε λίγο θα βγουν τα αδέρφια Γκρέκης και θα με κατηγορήσουν για πωλητή της Αθηναϊκής ... χεχεχεχεχεχεχε)

    Αν πάλι δεχτώ ότι η σύγκριση σου γίνεται γενικότερα σε όλες τις "μαύρες" ετικέτες που κυκλοφορούν στο εμποριο στη χώρα μας, δηλαδή και τις εισαγόμενες ... συγνώμη, αλλά η FIX δεν μπορεί να ακουμπήσει ούτε στο ελάχιστο τις αντίστοιχες μπύρες από Γερμανία, Τσεχία ( ως προς είδος), αλλά και καμιά άλλη από όλα τα είδη και χώρες ως προς το "χρώμα".... ούτε ακόμη και τις Ιρλανδο-αγγλικές "μαύρες" ( βλ. Guinness για παράδειγμα)

    Εν ολίγοις, αν θα μπορούσα να κανω μια σύγκριση της μαύρης FIX συνολικά σαν μπύρα θα μπορούσα μόνο να την αντιπαραθέσω με τις ΑΜSTEL, HEINEKEN,MYTHOS, ALFA, FIX LAGER (ούτε καν με την Kaiser) που δεν είναι καν μαύρες...
    κι εκεί, ναι θα μπορέσω να πω οτι από όλες τις "νερόμπυρες μαζικής κατανάλωσης" που υπάρχουν στη χώρα μας η μαύρη ΦΙΞ είναι κάπως καλύτερη και σίγουρα αρκετά καλύτερη από την FIX Hellas Lager την οποία προσωπικά θεωρώ ίσως ... λέω ίσως ... τη χειρότερη ελληνική μπύρα μαζικής και ευρείας κατανάλωσης !!

    Μόνο και αυστηρά μόνο σε αυτό το πλαίσιο σύγκρισης με όλες τις ετικετες μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης από τους Μεγάλους του χώρου μπορώ να αντιπαραθέσω την μαύρη FIX ... γιατί απλούστατα εδώ εντάσσεται και αυτή η μπύρα ! Σε αυτό το πλαίσιο .. ναι είναι κάτι καλύτερο, ελαφρώς μεν .. αλλά σιγουρα καλύτερο!

    Στην Υγειά μας με ό, τι αγαπάει να πίνει ο καθένας και σε όποια απόχρωση ... επιθυμεί να το απολαμβάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τους μυριάδες οπαδούς αυτής της "Μαύρης Έκπληξης" κυκλοφόρησε μόλις ένα ΝΕΟ βιντεάκι και το εχουμε βάλει στο τέλος του κυρίου σώματος της δημοσίευσης!

    Η μπύρα που είναι ικανή "να μάθει" τον Έλληνα καταναλωτή να πίνει μπύρα .. σύμφωνα με τη γνώμη των Ιεραποστόλων του Ζύθου που υπάρχουν στην Ελλάδα ... και που ολημερίς και ολονυχτίς οργώνουν την Ελλάδα απο άκρη σε άκρη, καβαλώντας ένα καλάμι ... ώστε να "να πάρουν από το χέρι τον Έλληνα καταναλωτή" και να του μάθουν να πίνει FIX Dark ... ώστε να αλλάξει την κουλτούρα του πάνω στην μπύρα! Σας ευχαριστούμε για αυτό το ιερό σας έργο και καθήκον ...

    Και ύστερα αναρρωτιόμαστε "τις πταίει ??? "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νέο και ανανεωμένο το site της FIX ... είναι πλέον σε λειτουργία ... http://www.fix-beer.gr/

    Ρίξτε μια ματιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέροντα τα ιστορικά στοιχεία. Εγώ γιατί είχα την εντύπωση πως τον Φιξ τον είχε φέρει μαζί του ο Όθωνας;

      Διαγραφή