Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο χρόνια Μπυραματισμοί. Γιορτάζοντας τα γενέθλια μας στην “Τοπική Παμπ”

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Birthday_Cake_Candles_2Δυο χρόνια απ’ τη δημιουργία των “Μπυραματισμών” και η διαδικτυακή μας παρέα είναι πιο ζωντανή από ποτέ. Όλοι εμείς που συναντιόμαστε καθημερινά για να μιλήσουμε για μπύρα, ν’ ανταλλάξουμε απόψεις για ότι έχει σχέση με το αγαπημένο μας ποτό, αλλά και να μεταδώσουμε την κουλτούρα της μπύρας σε όλο και περισσότερο κόσμο, είδαμε γι ακόμα μια χρονιά, το ενδιαφέρον εδώ στην Ελλάδα για ποιοτική μπύρα να μεγαλώνει. Μπορεί να εξακολουθούμε να είμαστε λίγοι, συγκριτικά με αυτούς που πίνουν απλά για να πιούν ή εκείνους που πιστεύουν πως όλες οι μπύρες είναι κλώνοι της Άμστελ ή της Corona, αλλά είναι πλέον ορατό πως όλο και περισσότεροι μαθαίνουν και αναζητούν τις ελληνικές μικροζυθοποιίες ή συνειδητοποιούν πως η μπύρα έχει κι αυτή, όπως το κρασί ή το ουίσκι, ένα βάθος και μια ποικιλία που αξίζει να εξερευνήσουν.

Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως στον κόσμο της μπύρας, όπου κυριαρχούν οι μεγάλες ζυθοποιίες και τα brand names, υπάρχει ένας μικρόκοσμος που λάμπει σαν ακατέργαστο διαμάντι. Ένα διαμάντι που καθώς σκύβουν να το περιεργαστούν, ανακαλύπτουν μικρούς παραγωγούς που μέσα στο μικρό ζυθοποιίο τους, με ποιοτικά υλικά, ευφάνταστες συνταγές, αλλά και πολύ μεράκι, φτιάχνουν μπύρες εξαιρετικές που είναι απολαυστικότερες κι απ’ το πιο δροσιστικό ποτό, το καλύτερο κρασί, το πιο παλιό ουίσκι.

Σ’ αυτή την “Αποκάλυψη της Μπύρας” θέλουμε να βοηθήσουμε κι εμείς εδώ στους “Μπυραματισμούς”, εμβαθύνοντας πρώτα απ’ όλους εμείς στα μυστικά και την θαυμαστή κουλτούρα της μπύρας, ανταλλάσσοντας πληροφορίες, εντυπώσεις, εμπειρίες και μεταδίδοντας στους αναγνώστες αυτή τη δίψα, την ανάγκη, την απόλαυση του “μπυραματισμού”.

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Thanasis-Efi-Fugitive-Mintoneidate-PRebous

Δυο χρόνια κλείσαμε χθες και η παρέα μας, παλαιότεροι και νεότεροι λάτρεις της ποιοτικής μπύρας και της κουλτούρας της, με πολλούς ακόμα ανώνυμους φίλους, αλλά και αρκετούς απ’ τους “συμπολεμιστές” μας, απ’ το “beer.gr” - που εδώ και καιρό προσπαθούν να μας “χώσουν” στο τριπάκι του homebrewing, για να καταστραφούμε εντελώς δηλαδή Ο Γελαστούλης κοροϊδεύει - μαζευτήκαμε στο στέκι μας εν Αθήναις, το Local Pub. Με βαρελάκι BrewDog Punk IPA “κουμπωμένο” ως guest στην πρώτη απ’ τις μπυροκάνουλες, που για τη νέα σαιζόν αυξήθηκαν σε αριθμό, αλλά και ποιότητα, με τις ελληνικές Septem να πρωταγωνιστούν - μπράβο στην τοπική παμπ για την συνεχή υποστήριξη της καλής ελληνικής μπύρας. To guest βαρελάκι μαθαίνουμε θ’ αλλάζει συχνά, με πρωταγωνιστές απ’ τις καλύτερες ζυθοποιίες του εξωτερικού!!! Θρίαμβος Ο Γελαστούλης ζεσταίνεται

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_@Taps

Μπορεί κάποιοι να στεναχωρήθηκαν που το Local καθυστέρησε ν’ ανοίξει, αλλά οι καινούργιες μπυροκάνουλες και η βιτρίνα με τα αμερικανικά pints – δεν περίμενα ποτέ πως θα ζήλευα τόσο μια βιτρίνα με ποτήρια μπύρας – έδωσαν ακόμα περισσότερο χρώμα και χαρακτήρα στο μαγαζί.

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Decor_Vitrine

Το βαρελάκι της Punk IPA φυσικά δεν θα μας έφτανε (με το ζόρι πρόλαβαν όσοι έφτασαν μετά τις 10), αλλά ευτυχώς υπήρχαν και οι “κουμπωμένες” Septem να ικανοποιήσουν τα διψασμένα πλήθη.

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Tapline_Septem

Προσωπικά, μια και τελευταία με “συλλαμβάνω” πολύ συχνά παρέα με μια Septem Pale Ale στο χέρι, είπα να συνεχίσω με μερικά απ’ τα special μπουκαλάκια που συνήθως έχει ο Φώτης. Οι πιο “φρέσκιες” επιλογές ήταν από Stone, Green Flash, BrewDog, Southern Tier, Port Brewing και άλλες που δεν τις θυμάμαι τώρα. Προφανώς, ξεκίνησα με Stone IPA, μια ΙΡΑ που αν και απ’ τις πρώτες που κυκλοφόρησαν απ’ την αναβίωση του στυλ στην Αμερική, τη θεωρώ ακόμα και τώρα κορυφαία και αντιπροσωπευτική του είδους.

IMG_3644

Αν και δεν είχα δοκιμάσει την “Palate Wrecker” της Green Flash - την οποία και είχα στο νου μου για αργότερα (άσε που την θέση της πήραν μετά άλλες υποψήφιες) ή την “Never mind the Anabolics” της BrewDog – την οποία σκεφτόμουν να “χτυπήσω” τελευταία για να μου δώσει “δύναμη και διαύγεια” για την επιστροφή (αν με σταματήσουν για αλκοολτέστ θα τους ζητήσω να μου κάνουν κι ένα antidopping, να δω αν πράγματι περιέχει όλα αυτά τα γκουαράνα, τις κρεατίνες και τα στεροειδή που μας λένε οι BrewDogίτες Ο Γελαστούλης είναι έκπληκτος )  ευτυχώς υπήρχαν δίπλα ο Punk Rebous και ο “Εις Νότον Βόρειος” που έσπευσαν να καλύψουν το κενό

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_PunkRebous-Eisnotonvoreios

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Never_Mind_Anabolics2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_3bottles

Αφού μαζεύτηκε όλος ο καλός ο κόσμος και είχαμε πια γίνει όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, έφτασε κι η τούρτα μας – σοκολατίνα φυσικά, γιατί θα τη συνοδεύαμε με τα γνωστά… μαυροζούμια! Ο Γελαστούλης ζεσταίνεται

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Birthday_Cake_1

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Birthday_Cake_Candles

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_cake_BeeRocker-Monk_2

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Birthday_Cake_BeeRocker-Monk_candle

Τραγουδάκι δεν είπαμε, αλλά τα  εφεδίτζικα στικάκια με τις σπίθες τα ανάψαμε και σβήσαμε και το κεράκι μας, με την ευχή και του χρόνου να ‘μαστε καλά να μπυραματιζόμαστε και να το επαναλάβουμε.2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_team

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Birthday_Cake

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Santa's_Little_Helper

Τα μαυροζούμια όπως είπαμε δεν άργησαν να εμφανιστούν στο εορταστικό τραπέζι, στέλνοντας τις IPAs και τις DIPAs για ύπνο. Μια απ’ τις πρώτες εξαιρετικές imperial stout που ανοίξαμε ήταν η εξόχως εορταστική Santa’s Little Helper της Port Brewing (ενώ αργότερα μεσ’ τη βραδιά, άνοιξε κι ένα μπουκάλι απ’ τη ναυαρχίδα της ζυθοποιίας, την “Old Viscosity”

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Monk-BeeRocker-Mantz-Fugitive

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_BrewDog_IRS_oldworld

Μια ακόμη imperial stout, βρετανική αυτή τη φορά, αλλά από τους Αμερικανοκλινείς BrewDogίτες, την Old World Russian Imperial Stout.

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Mintoneidate-60needles

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Fugitive-PunkRebous-Thanasis

Αλλά και μια ακόμα σπάνια μαυρίλα που επίσης έφερε στη γιορτή ο “60 needlles”, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία των gypsy brewers Stillwater και Mikkeller, την “Gypsy Juice”

H βραδιά κύλισε με χαλαρούς και ιδιαίτερα απολαυστικούς ρυθμούς, μέσα κι έξω απ’ το μπαρ, με συνεχή κίνηση από τραπέζι σε τραπέζι κι από παρέα σε παρέα, μια και πολλοί γνωστοί και φίλοι των Μπυραματισμών μας έκαναν την τιμή να περάσουν και να μας ευχηθούν.

IMG_3693a

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Terry_BeeRocker_Papastroumf

Αφιερώνω την όμορφη αυτή βραδιά που περάσαμε στο Χαλάνδρι, στους καλούς φίλους Μπυραματιστές και μη, που δίνουν άλλη αίσθηση και άλλη βαρύτητα σε όλες αυτές τις μπυροστιγμές που μοιραζόμαστε. Και του χρόνου παιδιά! Ποτήρι

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_London_DieHard@Taps_2

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_people_2

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Decor_Glasses&Coasters

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Decor_Pints

8 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και πάλι παιδιά!
    Η φωτό του Φώτη τα σπάει xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη βραδιά, δις υπέροχη παρέα και τρις υπέροχη μπύρα. Να είστε καλά παιδιά και να το επαναλάβετε για πολλές ακόμα χρονιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Meta thn parodo 2 xronwn, thelw na dwsw ki egw akomh ena megalo mprabo se olous tous mpyramatistes (kai eidika sta paidia pou asxolountai energa me to blog) pou symmetexoun sthn prospatheia na anebei h poiotikh mpyra epipedo sthn Ellada. O agwnas einai synexhs kai thelei autaparnhsh, pathos kai zhlo!

    Bradies wsan ki auth pou moirasthkate sto Local einai bebaio oti tha feroun thetika apotelesmata sto mellon, kai olo kai perissoteros kosmos tha gnwrisei ton plousio kosmo ths mpyras! Kalh dynamh loipon se olous kai... synexiste tous beeramatismous afoba!!

    Meta timhs (kai ena gemato pothri Mikkeller I Beat yoU ana xeiras),
    Dokimos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντας στην αρχή αυτό το blog, δεν ήταν λίγες οι φορές που σκεφτόμουν "άραγε θα δοκιμάσω κι εγώ αυτή την ετικέτα;".
    Δύο χρόνια μετά, έχω δοκιμάσει κάποιες που δεν πίστευα τότε ότι θα έβρισκα. Το πάθος για την ποιότητα στη μπύρα και η διαρκής αναζήτηση για το καλύτερο μεταδίδονται και είμαι σίγουρη ότι συνεχίζοντας έτσι θα τα μεταδώσετε σε πολλούς ακόμα!

    Χαρούμενα γενέθλια στους Μπυραματισμούς κι ευχαριστούμε για την άψογη ενημέρωση και την ωραία παρέα που μας κρατάτε μέχρι τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικές φωτογραφίες! Και του χρόνου...!

    Υ.Γ.: περιμένουμε τα καμώματα των Βόρειων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με εξαίρεση την τούρτα (γενεθλίων)... μια τυπική βραδυά στην τοπική pub ;-)

    Και του χρόνου με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού τέλειωσε η ανταπόκριση και από τα Βόρεια ... και κλείσαμε αισίως και τυπικά τη βδομάδα εορτασμού μας, ας ευχηθώ κι εγώ Χρόνια μας Πολλά και μπυρο-ποιοτικά!
    Καλή νέα μπυρο-σεζόν να έχετε όλοι σας εκεί κάτω στο αγαπημένο σας μπυρο-στέκι! Και από ό,τι φαίνεται σίγουρα θα έχετε !!! Γεροί να στε και του χρόνου πάλι εκεί με τριπλό κεράκι και άλλες εξαίσιες μπυρο-δοκιμές!!

    εις Υγείαν, λοιπόν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και κουρασμένοι (τέλος εβδομάδας γαρ) ήταν πολύ ευχάριστο που σας ξαναβρήκαμε και που -επιτέλους- πήγαμε και στο Local. Συγχαρητήρια για τη βραδιά και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή