Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ήρθε, (συν)Πορευτήκαμε, (συν)Μπυραματιστήκαμε ... κι έφυγε !!


Η 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης άρχισε το Σάββατο στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 και σαν "θεσμός" αποτελούσε πάντα μια πρώτης τάξης  αφορμή για τους πολίτες της συμπρωτεύουσας να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους με Πορείες, πράγμα που κατά βάση συμβαίνει την ημέρα της κύριας ομιλίας του όποιου πρωθυπουργού πέρασε δυστυχώς από αυτή τη χώρα όλα αυτά τα έτη!
Φέτος μπορεί να μην εμφανίστηκε καν ο πρωθυπουργός της χώρας μας για την παραδοσιακή ομιλία του στο χώρο της ΔΕΘ ... εμφανίστηκε όμως ο Σπυράκος μας, ο ΤρελοΜΟΝΚ, που κράτησε την δική μας παράδοση που θέλει κάποιον πρωτευουσιάνο Μπυραματιστή να δίνει το "παρών" σε αυτή την μεγάλη λαϊκή εξέγερση ! Πέρυσι ήταν ο Γιάννης (Fugitive) με την Έφη !!


Ασφαλώς μέσα σε αυτό το 24ωρο που είχαμε τη χαρά να βρεθούμε, δεν παραλείψαμε να κάνουμε και την μίνι μπυρο-τουρνέ μας!

Έτσι, το Σάββατο το μεσημεράκι και μόλις είχε σκάσει μύτη ο Σπύρος στη Θεσσαλονίκη, είπαμε να ζεστάνουμε τις φωνητικές μας χορδές λίγες ώρες πριν την μεγάλη Πορεία, απολαμβάνοντας σε βαρέλι 2 καταπληκτικές μπύρες από τους Αμερικάνους της Flying Dog.
Υπεύθυνο για αυτήν την δοκιμή ήταν το BeerStore που με την ομολογουμένως σπουδαία αυτή κίνηση έδωσε την ευκαιρία σε εμάς εδώ πάνω να χαρούμε σε draft δυο μπύρες αυτής της πρωτοποριακής ζυθοποιίας από την άλλη μεριά του Ατλαντικού ...


 

Το ίδιο βράδυ του Σαββάτου, αμέσως μετά την πορεία είπαμε να πάμε να αράξουμε και να ξεκουραστούμε στο πάντα χαλαρωτικό και όμορφο περιβάλλον του Ipanema Beer-Bar στον εξωτικό Τρίλοφο ... 
Ευκαιρία επιτέλους να γνωριστούν και από κοντά ο Σπυράκος με τον Γιώργη μας ... 
Το τι κάναμε, το τι είπαμε και ήπιαμε εκείνο το βράδυ θα μείνει ΕΚΕΙ και μόνο εκεί. Τίποτε από εκείνη τη βραδιά δεν βγαίνει παραέξω ... (καλά μη ψαρώνετε .. είπα να δώσω και λίγο τόνο μυστηρίου στο όλο σκηνικό μιας και όλες οι φωτογραφίες που τράβηξα εκεί με το κουνητό μου ήταν πιο χάλια και από την οικονομία της Ελλάδας ... !!!!)
Ασφαλώς, πέραν των βαρελίσιων επιλογών που είχαμε για εκείνο το βράδυ, ο "τα πάντα όλα" Κρανιοδιαμελιστής Γιώργος μας, φρόντισε για πολλοστή φορά να βγάλει μερικά καλούδια από την προσωπική του κάβα για να μας ευχαριστήσει ...
Να σαι καλά Γιώργαρε !!


Το επόμενο πρωί, μετά την καθιερωμένη ρέμπελη Φραπεδούμπα της Σαλονίκης, αποφασίσαμε να τσιμπήσουμε και να πιούμε κάτι στα γρήγορα μιας και ο Σπύρος θα την κοπανούσε το μεσημεράκι και πάλι πίσω στην πολύβουη και αγχωτική πρωτεύουσα !!
Το Beeri Beeri αποτέλεσε τον μίνι σταθμό δροσιάς μας όπου αφού δροσιστήκαμε και γεμίσαμε ελαφριά τα στομάχια μας, αποχαιρετήσαμε τον compañero Μπυραματιστή Σπύρο και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 27 του Σεπτέμβρη στην Ολλανδία στο Μπυρο-Φεστιβάλ της De Molen στο Bodegraven, όπου θα δούμε και τον Ροκά μας ασφαλώς που δεν κατάφερε να ανέβει αυτή τη φορά πάνω στα Βόρεια ...






Εις υγείαν ... και πάντα στις επάλξεις !!!

3 σχόλια:

  1. Έπειτα από πολλά χρόνια...δυστυχώς ο λαός κώφευσε επιδεικτικά στις απαιτήσεις των ημερών μας και προτίμησε τι άλλο από το να διαμαρτυρηθεί από τη ζεστασιά του καναπέ!

    Τουλάχιστον τη ξενέρα μας τη μετρίασε η έλευση του MONK που όπως πάντα έκρυβε πολύ πιώμα και ώρες γέλιου. Σε συνδιασμό με τον τα πάντα όλα (μπλε power ranger) Skull Splitter το κάψιμο έφτασε στο αποκορύφωμα!

    Εξαιρετικοί κ οι 2 "ιπτάμενοι σκύλοι", ειδικά η Gonzo, που αποτέλεσε έκπληξη σε σχέση με το μπουκάλι. Και βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιώργο για τη διάθεση με περισσή χαρά της κάβας του αλλά και για το stand up comedy που μας έκοψε στα 2!

    Υ.Γ. Να χαιρετήσω και το νέο μέλος της μπυραματιστικής παρέας.... τον "πελάτη" που ακολουθεί στα τελευταία βήματα κάθε μπυροποσία δοκιμάζοντας,κρίνοντας και απολαμβάνοντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά ρε MONK ανέβηκες στην Σαλόνικα για να διαδηλώσεις ή για να μπεκροπιείς??? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dystyxws den katafera n anevw kai afisa to agori mou mono tou me sas ta remalia :P alla entaxei pali kala to prosexate to agoraki mou.
    Panta tetoia agoria mou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή