Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ipanema "2 years" beer-bar :: celebration guest beers


De Molen (Ολλανδία)
Emelisse (Ολλανδία)
Port Brewing (ΗΠΑ)
Hoppin' Frog (ΗΠΑ)
Jester King (ΗΠΑ)
Green Flash (ΗΠΑ)
Dark Horse (ΗΠΑ)
Thonbridge ( Ηνωμένο Βασίλειο)
Mikkeller ( Δανία)
Haand Bryggeriet (Νορβηγία)




Αν έχουν κι αν έχουν περάσει εξαιρετικές μπύρες από τα ποτήρια μας μέσα σε αυτά τα δυο άκρως ποιοτικά και Μπυραματικά χρόνια λειτουργίας του Ipanema beer-bar, που σίγουρα αν καθίσει κάποιος να τις απαριθμήσει θα χάσει το μέτρημα ... 

Βέβαια, το πιο ευχάριστο από όλα είναι το γεγονός ότι, ενώ αυτές οι μπύρες θεωρητικά θα έπρεπε να απευθύνονται σε πολύ εξειδικευμένο κοινό μπύρας ( κοινώς, σε 5-10 "καθολικά καμμένους" μπυροπότες της συμπρωτεύουσας), έχουν αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από ευρύτερη μάζα κοινού, ακόμη και από ανθρώπους που είχαν πολύ μικρή έως ελάχιστη επαφή με την μπύρα και την συνολικότερη κουλτούρα που την αμπαλάρει ... 

Χωρίς πραγματική αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνεις (οτιδήποτε είναι αυτό) κάτι τέτοιο σίγουρα θα ήταν αδύνατο να συμβεί, αλλά σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που αυτό που κάνουν το κάνουν πρώτα από όλα γιατί το γουστάρουν οι ίδιοι, το κάνουν πρωτίστως σαν ευχαρίστηση και χόμπυ και κατόπιν για να βγάλουν τα προς το ζην.
Ε, αυτό ακριβώς είναι που κάνει και όλους εμάς να αγαπάμε αυτό το μαγαζί, να το γουστάρουμε και να συμμετέχουμε σε αυτήν την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη της μπύρας και της κουλτούρας της, έστω και εδώ στον απομακρυσμένο Τρίλοφο της Θεσσαλονίκης !!


Κι επειδή αν δεν ευλογήσεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει ... πάνω από όλα και πρώτα από όλα στο Ipanema beer-bar εδώ και δυο χρόνια τώρα φροντίζουν για την ανάδειξη της ελληνικής μπύρας και της ελληνικής μικρο-ζυθοποιίας. Ο κόσμος έρχεται καθημερινά σε επαφή με τη δουλειά των Ελλήνων μικροζυθοποιών και βρίσκει πάντοτε να απολαύσει και να δοκιμάσει εκλεκτές μπύρες της χώρας μας  από Χίο, Σαντορίνη, Εύβοια, Κέρκυρα, Πελοπόννησο και πάει λέγοντας !!Μπύρες εξαιρετικές και πρωτίστως ελληνικές που έχουν βρει το καλύτερο μέρος για να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους!

Όλες οι υπόλοιπες υψηλής ποιότητας μπύρες από διάφορες χώρες του κόσμου που κατά καιρούς κοσμούν τα drafts και τα ψυγεία του Ipanema, αποτελούν απλά το κερασάκι στην τούρτα και ασφαλώς ανοίγουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες των Ελλήνων καταναλωτών ζύθου για μπυραματισμούς σε νέες γεύσεις και αρώματα !!!








 






 








Οι παραπάνω είναι κάποιες λίγες μόνο ετικέτες που κατά καιρούς κατάφερα να αιχμαλωτίσω με τη φωτογραφική μηχανή εδώ στον Τρίλοφο μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια λειτουργίας αυτού του σούπερ μπυροπόστου της Θεσσαλονίκης!

Τα καλύτερα έρχονται, για την ακρίβεια ήρθαν και -γεροί να 'μαστε- θα συνεχίσουν να έρχονται για πολύ καιρό ακόμη σε αυτήν την ζεστή φωλιά της μπύρας!
Από σήμερα λοιπόν, όλες αυτές οι εκλεκτές ζυθοποιίες που αναφέραμε στην αρχή αυτής της δημοσίευσης, θα βρίσκονται στη διάθεση των "διψασμένων" της συμπρωτεύουσας ως ένα ακόμη δώρο για τα 2 χρόνια λειτουργίας του Ipanema ... και τα "δώρα" δεν θα πάψουν στη συνέχεια. Μάλλον θα κορυφώνονται σταδιακά !!!

Για εμάς εδώ τους Μπυραματιστές είναι χαρά μας που ένας γνήσιος Μπυραματιστής της παρέας μας, που έχει εμπλουτίσει ουκ ολίγες φορές αυτό το blog με τις δημοσιεύσεις του, γιορτάζει με αυτόν τον τρόπο και βάζει κι εμάς να συμμετέχουμε σε αυτή τη γιορτή και χαρά του !!!


Άντε και του χρόνου 
με υγεία, χαμόγελο και 
ακόμη πιο πολλές μπυροεκπλήξεις !!


De Molen has just arrived ... 
Stay tuned ...



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24/11/2012


Τα events για τα 2 χρόνια μπυραματισμών συνεχίζονται...
Σήμερα έχουμε την χαρά και την τιμή, να φιλοξενούμε on tap το πρώτο από μια σειρά homebrews
Kαι τι καλύτερο γι' αρχή από μια lager - pils?
ZLIP PILZ λοιπόν στις κάνουλες του ΙΡΑΝΕΜΑ, από τους φίλους μας,
WHITE TOWER FERMENTATIONS homebrewery. 


Μια ολόφρεσκη lager - pils από τον Michael Tokmakidis (aka Delomixal ).
Στην υγειά σας !!!

23 σχόλια:

  1. Τελικά είναι επιδειξίες αυτοί οι Θεσσαλονικείς...
    Να συληφθούν αμέσως και να κατασχεθεί το εμπόρευμα :D

    Τρέξε Φώτη... Μας πήρανε φαλάγγιιιιιι :D

    Δεν περιμέναμε και τίποτα λιγότερο φίλτατε Γεώργιε Κρανιοδιαμελιστή... Κλείνετε μια ακόμα σαιζόν με τον καλύτερο τρόπο, κακομαθαίνοντας ακόμα περισσότερο το φανατικό σας κοινό εκεί πάνω. Άντε... τι να ευχηθούμε; Του χρόνου και με τίποτα καζάνια πίσω απ' τη μπάρα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελες αφιξεις. Και μονο η Ντε μολεν εφτανε. Ξερουμε ποιες ειναι ακριβως και οι μπυρες που θα υπάρχουν η ακόμα οχι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dark Horse Fore Smoked Stout 8%
    Emelisse Black IPA 8%
    Green Flash Imperial IPA 9.4%
    Haand Bestefar 9%
    Hoppin Frog Hoppin to Heaven 6.8%
    Hoppin Frog Silk Porter 6.2%
    Jester King Wytchmaker 6.7%
    Mikkeller Sort Gul Black IPA 7.3%
    Port Santa's Little Helper 2010 10%
    Thornbridge Russian Imperial Stout 9.4%

    Από De Molen τα μπουκάλια που ήρθαν είναι :

    Sodom & Gomorra BA
    Tsarina Esra
    Hel & Verdoemenis
    Single Hop Citra
    Single Hop Chinook
    Rye IPA Cascade/Amarillo
    Rye IPA Nugget

    Τα βαρέλια από De Molen που κατέφτασαν, δεν τα μαρτυράω ... Σιγά σιγά θα τα βγάζει στη φόρα φαντάζομαι ο Κρανιοδιαμελιστής George Mavros Alexakis! χεχεχε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Autoi den einai eortasmoi, einai mini beer festival!!! Panta tetoia kai kalytera!

    PS: Kanena flamingo den tha skasei myth? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σας φίλοι Μπυραματιστές !
    Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι ένας από εσάς.Διαβάζοντας τα κείμενα σας και τις δημοσιεύσεις σας,πήρα την απόφαση κι εγώ πριν δύο χρόνια να ανακαινήσω τον επαγγελματικό μου χώρο (ipanema real music bar , τότε) και να βγάλω την αγάπη που είχα για την μπύρα και την κουλτούρα της μέσα από την δουλειά μου.Και εγένετο IPANEMA beer bar !!!
    Δεν ήταν μια κίνηση που έκανα για να ακολουθήσω την "μόδα¨της και καλά μπυραρίας.Σκοπός μου ήταν να μοιραστώ με τον κόσμο το πάθος μου για τον ποιοτικό ζύθο.Οι μπυραματισμοί ήταν και είναι η έμπνευση, για ότι λαμβάνει χώρα, εδώ στον ξέμακρο Τρίλοφο.Δεν υπήρχε περίπτωση να αρκεστώ στα έτοιμα και στα εύκολα. Οι συνεχείς μπυραματισμοί είναι και θα είναι ο στόχος μας στο Ιpanema, για όσο θα καταφέρνει να υπάρχει...
    Είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, να κοιτάς μέσα από το μπαρ τα τραπεζάκια και τα stands που κάθονται οι πέλάτες (μα πάνω απ' όλα φίλοι), και να βλέπεις χαρούμενες φάτσες (ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς) και μπροστά τους ποτήρια μπύρας και μπουκάλια από Φρέσκια μπύρα Χίου, Septem, γαΐδουράκια της Σαντορίνης, De Molen, Haand Bryggeriet, Left Hand , Jester King , De halve Maan, και από πολλές άλλες μικροζυθοποιίες από όλο τον κόσμο, καταλαβαίνοντας οτι υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εσένα που θέλουν να φύγουν από αυτά που τους επιβάλει το παγκόσμιο μονοπώλιο!!!
    Με χαρά βλέπω πως παρ' όλες τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες αρχίζουμε σιγά,σιγά να ακολουθάμε κι εμείς την "επανάσταση της ποιοτικής μπύρας" που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια στο εξωτερικό.
    Συμπληρώνοντας λοιπόν την δεύτερη σαιζόν μας,όπως ανέφερε και ο Νικόλαος ο Μέγας παραπάνω,δεν θα μπορούσαμε να μην το γιορτάσουμε με τον τρόπο που όλοι οι μπυραματιστές γνωρίζουμε καλά...
    Πήραμε την απόφαση και το ρίσκο (οικονομικό), να εισάγουμε μαζικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα αρκετές από τις εκλεκτές μπύρες μιας πολυαγαπημένης μας Ζυθοποιίας, της De Molen!!! Κολλήσαμε και καμιά 15αριά κιβώτια από άλλες ποιοτικές ζυθοποιίες και πλέον μπορούμε να γιορτάζουμε και να μπυραματιζόμαστε καθημερινά εδώ στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.
    Κλείνοντας θα ήθελα να ευχάριστήσω κάποιους Ανθρώπους...πρώτα από όλους εσάς αδέρφια, την μπυροπαρέα μας, για την στήριξη και την ανεξάντλητη έμπνευση.
    Τον μεγάλο Δάσκαλο ΜΙΧΟ για όλη την βοήθεια στις μπυροεπιλογές μας ( είναι τιμή και ευλογία για 'μένα, που με αποκαλείς φίλο αδερφέ).
    Τον Δημήτρη για το τρέξιμο της υπόθεσης...
    Τον Menno και τον John από την De Molen, για την υπομονή !
    Και φυσικά όλους όσους περιβάλουν με αγάπη την προσπάθεια που γίνεται στο ipanema.
    Ευχαριστούμε πολύ γιατί χωρίς έσας τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν πραγματικότητα !!!
    UP THE HOPS !!!

    Δόκιμε κοντά στα Χριστούγεννα έρχεται μια porter από τα flamingo , που θα κάνει πολλούς να εθιστούνε στην ποιοtική μπύρα.Μέχρι τότε ας απολαύσουμε μια ελαφριά bitter ale που θα βρίσκεται στα ψυγεία μας την άλλη βδομάδα. Μακάρι να 'σουν κοντά και να μας έλεγες την γνώμη σου...Cheers !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΥΡΑΜΑΤΙΣΜΩΝ συνέχεια σήμερα στο Ipanema με το πρώτο Homebrew on tap ...
    Βαρελίσια ZLIP PILZ από την WHITE TOWER FERMENTATIONS homebrewery !!

    έγινε ανάλογη ενημέρωση στο τέλος της κύριας δημοσίευσης με το αφισάκι-ετικέτα της μπύρας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενταξει.. Πιστευω εχετε ανεβει επιπεδο (ή επιπεδα!) εκει στη Θεσσαλονικη. Ενα τεραστιο μπραβο στα παιδια του Ipanema bar. Ελπιζω να σας επισκεπτουμε συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πριν απο λιγο ειχα τη χαρα να γνωρισω το Γιωργο και το πρωτο πραγμα που βλεπει κανεις ειναι τη χαρακτηριστικη εκεινη λαμψη στα ματια ενος ανθρωπου που λατρευει αυτο που κανει. Προαπαιτουμενο για να ειναι κανεις καλος με ο,τι κι αν ασχολειται. Και ο Γιωργος ειναι. Πολυ καλος!!! Μακαρι την προσπαθεια του να στηριξουν κι αλλοι και να γινουμε πολλοι! Εγω παντως ως το νεοτερο μελος της "τρελας" που λεγεται ipanema δηλωνω ενθουσιαμενος και ετοιμος για...πτησεις στον μαγικο κοσμο της μπυρας με τους πιο εμπειρους...πιλοτους!!!
    Υ.Γ. Η Βαρελίσια ZLIP PILZ που ευγενικα μου προσφερε να δοκιμασω ο Γιωργος απλα...δεν υπαρχει. Θεωρουσα την απαστεριωτη ΖΕΟS ο,τι καλυτερο απο Pils αλλα με τουτη εδω επαθα την πλακα μου. Τι να πω; Συγχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε grilias γεια και χαρά και από εμάς! Για κανά δεκάλεπτο δεν προλάβαμε να βρεθούμε από κοντά, όπως μας είπε ο Γιώργης !! Δεν πειράζει ... κάποια στιγμή θα ανταμώσουμε πιστεύω και από κοντά!
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που είπες πιο πάνω για την μπύρα του Μιχάλη ... Ένα εξαιρετικό homebrew για μια lager που ήταν μπύρα και ο νοών νοείτω ! Σίγουρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την μεγαλύτερη και μαζικότερη σε αναλογία παραγωγή μιας μπύρας όπως η ΖΕΟΣ με ένα homebrew, αλλά ασφαλώς η μπύρα που δοκιμάσαμε σήμερα ήταν υψηλού επιπέδου από κάθε άποψη! Πολλά μπράβο στον "μάγειρα" αυτής της συνταγής Μιχάλη και φυσικά στο Γιώργο που την "κούμπωσε" στα drafts του!

    Αντουάν ... χαίρε ρε παικταρά !! Λοιπόν ... πάρε τον έτερο Αντώνη (πριν τον πάρει η μαμά πατρίδα), πάρε και τον μπυρο-αρχηγό Ρούντυ και ελάτε όποτε θέλετε εδώ στη Θεσσαλονίκη! Εμείς θα σας αναμένουμε μετά χαράς! Καλά... να δω και τα Χανιά να ανεβαίνουν Σαλόνικα να γουστάρουμε και τι άλλο στον κόσμο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πρώτο βαρέλι της De Molen ever στην Ελλάδα κουμπώνεται αυτή την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις κάνουλες του Ipanema!!! Μια καταπληκτική Imperial IPA ( Double IPA) ... η De Molen Amarillo !!
    Τα σχόλια είναι περιττά νομίζω ... !! Κάντε τα κουμάντα σας οι Βορειοελλαδίτες να είστε εκεί από Παρασκευή και μετά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργη είσαι παλικάρι! Δώσε και σώσε μας! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιγά τα ωά μωρέ...

    Σιγά μη ζηλεύουμε κιόλας...!!! :P

    Κουμπώνετε κάποιο τυχάρπαστο βαρελάκι, κάποιας DeMolen και νομίζετε ότι κάτι κάνετε...!!! :):)

    Α ρε Φώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το πρώτο βαρέλι της De Molen, που κουμπώνουμε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο IPAnema, είναι αφιερωμένο στους ΜΠΥΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ και σ' όλους τους συντελεστές αυτού του blog.
    Σ' αυτή, την τρελή μπυροπαρέα που με κέφι και δύναμη, άκομα και μέσα σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, βρίσκει τρόπους και λόγους να γουστάρει και να ενώνει ανθρώπους από κάθε σημείο του ορίζοντα.
    Η imperial IPA Amarillo είναι η αρχή, μιας σειράς "βαρελίσιων" μπυραματισμών που θα λάβουν χώρα στα βόρεια... Τα καλύτερα έρχονται, είναι υπόσχεση. Και ξέρουμε όλοι καλά ότι η υπόσχεση ενός μπυραματιστή είναι συμβόλαιο !!!
    Στην υγειά μας αδέρφια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντάξει ρε Γιώργο... τώρα που θα πιείτε "στην υγεία μας" ησύχασα!!! :D

    Βρε άσε την υγεία μας και πρίζωσε σε παρακαλώ κι αυτόν τον Φώτη, που κάθετε στην άκρη του πάγκου και κοιμάται, νομίζοντας ότι η ομάδα παίζει φοβερή μπάλα... (κάτι σαν τον "συγχωρεμένο" τον Φερέιρα ένα πράγμα να πούμε...) :D :P

    Καλά να περνάτε ρε παλικάρια και πάντα τέτοια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θανάση, δεν οργανώνεστε σιγά - σιγά, να ανηφορήσετε προς τα μέρη μας για τα Χριστούγεννα... Έχουμε να γιορτάσουμε τον Μέγαλο Δάσκαλο. Εκεί να δείς τι βαρέλια θα κουμπώσουμε για πάρτη του... Το αξίζει με το παραπάνω ο Χρηστάρας μας. Ανεβείτε αν βρείτε το χρόνο και 'μεις εδώ είμαστε. Σπίτια υπάρχουν, μπύρες ζήμια και καλή παρέα. Για σκεφτήτε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε συ Γιώργο, για Χριστούγεννα αδύνατον..., αλλά κράτα καβάτζα τίποτα καλό για Πρωτοχρονιά, μιας και δεν σκοπεύω φέτος να σπάσω την παράδοση τόσων ετών... ;) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γιοτάσουμε παρέα τότε με μια βαρελίσια μαυρίλα της DE MOLEN...σε περιμάνουμε φίλε !!!

      Διαγραφή
  17. Σούπερ μπύρα, σούπερ παρέα, έξτρα σούπερ περιποίηση στη χθεσινή πρώτη της De Molen Amarillo ... ενώ δεν έλειψαν ασφαλώς και οι δοκιμές από υπέροχα μπουκάλια !!!
    Άντε να δούμε πότε θα έχουμε και το επόμενο De Molen draft ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Hel & Verdoemenis και Vuur & Vlam ΒΑΡΕΛΙΑ ανήμερα των Χριστουγέννων στο Ipanema beer-bar !!! Έχουμε ξεφύγει κανονικά με δυο καταπληκτικές μπύρες της De Molen να κουμπώνονται πρώτη φορά εν Ελλάδι ...ταυτόχρονα στις κάνουλες !!! Μαζί και live ... αλλά δείτε καλύτερα την αφισούλα που μπήκε πάνω πάνω σε αυτη τη δημοσίευση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Telika ola mporoun na symvoun stin Ellada. Hel & Verdoemenis on tap ! Ta sxolia peritta. Sygharitiria sto Ipanema pou fernei mia mikri epanastasi sti mpyra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ε ε έρχομαι! Δεν υπάρχουν τα όσα κάνει για την μπυραματική Ελλάδα ο κρανιοδιαμελιστής! Μας έχει τρελάνει όλους!

    Χριστούγεννα στο Ιπανέμα για γούστα και χαρές...μετά μουσικής και φίλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάνο με έφτιαξες... Θα γουστάρουμε παρέα την βραδιά των Χριστουγέννων. Θα γιορτάσουμε τον φίλο μας και είμαι σίγουρος οτι θα είναι μια ακόμα βραδιά που θα θυμόμαστε... Ρε φίλε, είναι πολλές τελικά αυτές οι βραδιές από τότε που σας γνώρισα, και κάθε φορά γίνονται και καλύτερες !!!
    Θα μας λείπει ο Ρουχλάκος μας αλλά θα του φυλάξουμε το μερίδιο του.
    Ελα να οργανωνόμαστε σιγά - σιγά. Οι μέρες πλησιάζουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή