Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Κυριακάτικες μεσημεριανές μπυρο-απολαύσεις!


Χοιρινό με κυδώνια με την προσθήκη της εξαιρετικής Gouden Carolus Classic από την Het Anker του Βελγίου, ήταν ένα υπέροχο γεύμα που είχα τη χαρά να δοκιμάσω την προηγούμενη Κυριακή! 
Το πιάτο συνοδεύτηκε στην αρχή με την ομώνυμη μπύρα στο μεγάλο μπουκάλι των 750ml ... και το αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο υπέροχο !!


Στη συνέχεια και ενώ περάσαμε σε μια επανάληψη του πιάτου (ευτυχώς σε μικρότερη ποσότητα), αποφασίσαμε να κάνουμε το όλο γευστικό σκηνικό λίγο πιο refreshing συνολικά, διαλέγοντας για συνοδεία μια καταπληκτική Imperial India Pale Ale από την Green Flash Brewing Co. του San Diego της California ... 


Το αποτέλεσμα και σε αυτήν την περίπτωση άκρως ταιριαστό και απολαυστικό και η μπυρίτσα όλα τα λεφτά ...




Το τελείωμα ήθελε μια φοβερή, αρωματική, πολύ απαλή και βελούδινη στην υφή ελαφριά μους με μπαχαρικά ( μπαχάρι, γαρύφαλλο, κανέλα) η οποία συνοδεύτηκε με μια "Κόλαση και Καταδίκη" κι ένα "Βελγικό Γέτι" !


Μέρες γιορτών έρχονται και η Sierra Nevada μας προτείνει διάφορα όμορφα πράγματα !!!




Οι δυο τελευταίες συνταγές τραππιστικού χαρακτήρα σύντομα στο ποτήρι μας για εντυπώσεις ...

Η επετειακή Chimay Speciale Cent Cinquante ( 1862-2012 ) για τα 150 χρόνια ζωής του μοναστηριού στο Scourmont και ασφαλώς η πρώτη τραππιστική ετικέτα από το 8ο μοναστήρι (στην Αυστρία αυτή τη φορά) που έχει λάβει επίσημα το τραππιστόσημο και μπορεί να φωτογραφίζεται επίσημα πλέον δίπλα στους 6 Βέλγους και τη 1 Ολλανδή μοναχή !

GREGORIUS από τους τραππιστές του Stift Engelszell Trappistenbier-Brauerei της Αυστρίας !


Καλό Σαββατόβραδο ... 
και αύριο νέες υπέροχες δοκιμές με δαμάσκηνα και κάστανα ... !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου