Η Κόκκινη Πειρατική ale με μέλι είναι το αποτέλεσμα της πρώτης σοβαρής προσπάθειας από τα Flamingos της Επανομής εδώ στη Θεσσαλονίκη ...
Πριν λίγες ημέρες είχαμε το αναλυτικό ρεπόρτο της παρέας που για την ευχαρίστηση, το γούστο και την τρέλα της αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή δικής της μπύρας ...
Εξάλλου, το home brewing στην Ελλάδα έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποτελεί ένα (ακριβό μεν αλλά ... ) χόμπυ και μια τρέλα που αρκετοί πλέον φίλοι της μπύρας στη χώρα μας το προτιμούν και ασχολούνται με εντυπωσιακά αποτελέσματα, ενώ έχουμε φτάσει πλέον στη φάση που κάποιες μπύρες που προέρχονται από αυτήν την προσπάθεια να λανσάρονται και σε βαρελίσια έκδοση !!
Να ξεκαθαρίσω πως αυτήν την πρώτη αυτή ετικέτα των Flamingos την δοκίμασα 3 φορές σε διαφορετικά στάδια. Στις αρχές αρχές του Οκτώβρη (4 Οκτωβρίου, αν θυμάμαι καλά), ο Γιώργος μου έδωσε να δοκιμάσω για να έχω μια άποψη για το τι πάνω κάτω φτιάχτηκε ...
Ήδη από την πρώτη επαφή εντυπωσιάστηκα πραγματικά από το υπέροχο άρωμα αυτής της μπύρας, το εξαιρετικό σώμα της και την υπέροχη αίσθηση των φρούτων που αναδύονταν. Η όποια αίσθηση ξινού στο τελείωμα που υπήρχε ήταν το μόνο μείον της υπόθεσης, αλλά η μπύρα δεν ήταν ούτως ή άλλως ακόμη έτοιμη! Αλλά και πάλι εμένα δε μου κακοφάνηκε καθόλου να σας πω την αλήθεια! Ίσα ίσα...
Πριν μια βδομάδα ακριβώς έγινε η δεύτερη δοκιμή της μπύρας με σαφώς πιο βελτιωμένα αποτελέσματα μιας και η μπύρα είχε πάρει το χρόνο της και το όλο αποτέλεσμα ήταν σούπερ από κάθε άποψη. Μια ελαφριά υπόξινη αίσθηση εξακολουθούσε να υπάρχει, η οποία σταδιακά εξαφανίζονταν όσο η μπύρα έπιανε πιο υψηλή θερμοκρασία ...
Προχθές έγινε και η τελευταία δοκιμή όπου πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο καλό και μπορώ να πω ότι η μπύρα ήταν πέρα για πέρα έτοιμη να μπει σε βαρέλι (χωρίς καμιά δόση αστεϊσμού ασφαλώς ...) !!
Υπέροχο μπουκέτο φρούτων ( εσπεριδοειδή και ελαφρώς κερασάκι) μαζί με λουλούδια και πιο διακριτικά βότανα κλέβουν την παράσταση στο άρωμα που είναι εξαιρετικό!
Επίσης πολύ καλή η αίσθηση στη γεύση όπου τα φρούτα που είπαμε πιο πάνω με ελαφρώς την καραμέλα που ακουμπάει ίσα ίσα για να δώσει τη δική της πινελιά, συνθέτουν ένα όμορφο γλυκό κατά βάση σκηνικό χωρίς να στερείται τσιμπήματα πικράδας και φρεσκάδας από το λυκίσκο που τελειώνει πολύ όμορφα με μια γλυκόπικρη αίσθηση όπου ο λυκίσκος δίνει δυνατά δαγκώματα και μια αίσθηση φρεσκάδας που διαρκεί για ώρα!!
Σώμα δεμένο, αλκοόλ μια χαρά στα 5,6 % ABV ... Αφρός μια χαρά που θα διατηρηθεί αρκετά θα έλεγα τηρουμένων των αναλογιών, χρωματάκι σούπερ!!
Αν αυτή είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια, τότε ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να επακολουθήσει ... μιας και υπάρχει και συνέχεια, αφού άλλες δυο μπύρες βρίσκονται στα σκαριά και από μέρα σε μέρα θα έχουμε καινούρια Flamingos προς δοκιμήν ...
Ο Πειρατής Flamingo μας αποζημίωσε και με το παραπάνω !!!
Αναμένουμε πώς και πώς και τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν γιατί ως γνωστόν ...
Fuckin' Flamingos came to STAY !!!
so ...
Μέχρι την επόμενη δοκιμή γεμάτη με λυκίσκους
που IPAκολουθεί ...
UP THE HOPS ...
you freakin' people !!!
Καλό μήνα σε όλους !!!!
ΥΓ ::
Γιώργαρε ...
την ήπιαμε στην Υγειά σου προχθές μιας και δεν μπόρεσες τελικά να είσαι παρών στη μάζωξη μας επί της Μιχο-μπάρας !!! Next time man ... !!!
μερακλίδικη δουλειά. Μπράβο μάγκες και εις ανώτερα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ήπια και γω 2 φορές. Την πρώτη το άρωμα και το τελείωμά της ήταν πολύ καλά (αντίθετα με τον Μιχ έμενα δε μου βγαζε ξινίλα στο τέλος αλλά πιο νωρίς). Τώρα που την ξαναδοκίμασα και αυτή η ξινίλα έχει σχεδόν εξαφανιστεί η μπύρα είναι πολύ καλή! Και εμφάνιση και άρωμα και γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο στον George και στα υπόλοιπα παιδιά της παρέας.. αν έτσι ήταν η πρώτη προσπάθεια.. ανυπομονώ να δοκιμάσω τις επόμενες!
Eίναι μεγάλη μας τιμή που η πρώτη απόπειρα μας,στο χώρο της σπιτικής ζυθοποίησης,παρουσιάζεται από τους μπυραματισμούς.Το ότι η πρώτη Fuckin' Flamingo, δοκιμάστηκε και φωτογραφήθηκε πάνω στη μπάρα του ΜΙΧΟΥ,οπού έχουν περάσει τόσες και τόσες μπύρες αριστουργήματα, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και ένεργεια για ακόμα καλύτερα και δημιουργικά ζυθοποιήματα. Χρηστάρα σ' ευχαριστούμε και μόνο που την έβαλες στο ποτήρι σου...Ευχόμαστε πολύ σύντομα να έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε τις μπύρες μας σε όλους τους φίλους, για να μας πουν την γνώμη τους. Την
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυριακή ακολουθεί παρασκευή νέας μπύρας και εμβαρέλωση της πρώτης μας ΙΡΑ που θα παρουσιαστεί και θα κεραστεί σε ανάλογο event στο "ταπεινό" Ιpanema beer bar.
Η νέα μπύρα που θα παρασκευάσουμε, θα είναι μια Porter με "ευγενείς" λυκίσκους,4 διαφορετικές βύνες,τσιμπημένο αλκοόλ και θα ζυμωθεί με δρύινα ροκανίδια και τσιμένι.
Οι μπυραματισμοί συνεχίζονται...
UP THE HOPS !!!
Πολλα μπράβο για αυτη την μπύρα σε όλη τη παρεα που την εφτιαξε με πολυ μεράκι απο οτι φαινεται και από το ρεπορταζ παρασκευης της. Το λογοτυπο και η ετικετα τα σπανε οπως και το όνομα και ευτυχως συνοδευονται απο αναλογο περιεχομενο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ερωτηση. Συνολικα ποσος χρόνος χρειάστηκε για να φτασει η μπυρα απο την πρωτη μερα που φτιαχτηκε μεχρι την εμφιαλωση;
Ποιος θα μου το λεγε πριν δοκιμάσω το γαμο-φλαμίνγκο οτι ένα Ηomebrew μπορεί να έχει τέτοια ποιότητα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό αποτέλεσμα, συναρτήσει ότι πρόκειται περί πρώτης προσπάθειας!
Γιώργαρε, αν ξεκίνησες έτσι να δούμε που θα φτάσετε!
Γευστικότατη ale με τα φρούτα και τα λουλούδια να είναι καθ όλη τη διάρκεια παρόντα. Εξαιρετικά γεμάτο σώμα. Περί ξινίλας ο λόγος, δεν μπορώ να πω πως με ενόχλησε...
Κατ εμέ, εύκολα η συγκεκριμένη συνταγή θα μπορούσε να σταθεί σε μια μαζικότερη παραγωγή!
Skullsplitter, keep fucking flamingos!!!
Φιλιά πολλά από τον Igor