Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Revelation Cat Mild Milk

Πολύ μαυρίλα έπεσε στα ποτήρια μας στα προηγούμενα post μας γι' αυτό και γω λέω να μαλακώσω λίγο το σκηνικό μας με κάτι πιο ήπιο όπως λέει και ο τίτλος "mild". Αυτή είναι η Mild Milk απο την Revelation Cat.
H Revelation Cat είναι μια ζυθοποιία από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από την Ρώμη, εμπνευστής αυτής ο Alex Liberati. Πριν λίγο καιρό ο Μίχος μας παρουσίασε την ζυθοποιία και το καταπληκτικό μπαρ 4:20 του Liberati.


Για την συγκεκριμένη μπύρα χρησιμοποιήθηκε, όχι βέβαια πως δεν έβαλε το χεράκι του και ο Menno, η ζυθοποιία της De Molen στο Bodegraven της Ολλανδίας για την οποία έχουμε μιλήσει και έχουμε προσκυνήσει ουκ ολίγες φορές εδώ μέσα. O Chalice σε παλαιότερο post του μας μίλησε γι αυτήν εδώ.

Ας δούμε λοιπόν αυτή την μπυρίτσα που ανήκει στην κατηγορία των mild ale, οπού στην ετικέτα της μας αναφέρουν τα εξής .... "Mild Mild Alcohol Mild Roast Mild Chocolate Mild Lactose Mild Balance Mild Sweet Mild Malt Mild Mild Mild Hops Mild Bitter Mild Cat Mild Ale Mild Dextrins Mild Body Mild Brewing Mild Licorice Mild Missing Mild Kettle Mild Maltose Mild Amylase Mild Attenuation Mild Madness Mild Earth Mild Fruit Mild Caramel Mild Carbonation Mild Revelation Mild" .... στην συγκεκριμένη μπύρα με αλκοόλ στο 3,5% έχει προστεθεί λακτόζη.



Σερβίρω στο κουκλίστικο ποτηράκι του φεστιβάλ της De Molen κοντά στους 7 βαθμούς Κελσίου. Το χρώμα της βαθύ καστανοκόκκινο με αφρό σχεδόν λευκό που μένει αρκετή ώρα στην παρέα μας

Άρωμα καφέ, σοκολάτα γάλακτος και στο βάθος υποψία καραμελομένων φρούτων.

Γεύση χαλαρό καφεδάκι με σοκολάτα, παρεούλα με το γαλατάκι φτιάχνουν πολύ όμορφο συνδυασμό. Γλυκιά στην αρχή με κάποια ελαφριά τσιμπήματα πικρού προς το τέλος, πολύ καλή ισορροπία.

Επίγευση γλυκόπικρη μέτριας διάρκειας, ενανθράκωση μικρή και το σώμα της ελαφρύ και απροβλημάτιστο. 


Μια ετικέτα αρκετά καλή για ξεκίνημα που δεν πρόκειται να προβληματίσει, δικαιολογεί το τύπο της Mild και είναι άξια αντιπρόσωπος.

Βαθμολογία 8,25

Στην υγεία σας και ειδικότερα στον Monk που μου την πρόσφερε!!!

1 σχόλιο:

  1. Βλέπω αποφασίσατε να ξεκινήσετε αποτοξίνωση παίδες :P
    Αν είναι πάντως τόσο mild σε όλα η "γάτα της αποκάλυψης" και μάλιστα milk... να την έχω στα υπόψη για το μπέμπη... μια και χθες τον πήγα για πρώτη φορά σε μπυραρία... να συνηθίζει :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή