Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

De Molen - Storm & Averij

Το τελευταίο καιρό λόγο και του πρόσφατου φεστιβάλ της αγαπημένης μας De Molen έχουμε μιλήσει πάρα πολύ γι αυτή όπως έχουμε δει και άπειρες φωτογραφίες από τους φίλους μας μπυραματιστές που κατακλύσανε πάλι φέτος το Bodegraven.


Έτσι κι εγώ επηρεασμένος είπα να σας παρουσιάσω μια πολύ ωραία DIPA από την De Molen την Storm & Averij (καταιγίδα και καταστροφή). Παρακάτω θα δούμε πόσο καταστροφική μπορεί να είναι καθώς με αλκοόλ στο 10,2% είναι πολύ πιθανό.

Λοιπόν είπαμε ότι πρόκειται για μια DIPA με 10,2 αλκοολικούς βαθμούς για την οποία χρησιμοποιείτε βύνη σίκαλη. Από λυκίσκους έχουμε premiant, saaz και dryhop με τον premiant. Το αποτέλεσμα των λυκίσκων μεταφράζεται σε 41 IBU ... μη χάνουμε άλλο χρόνο πάμε στο ψητό.

Αδειάζω το περιεχόμενο στο όμορφο σνιφτεράκι της De Molen, το χρώμα της βαθύ καστανόξανθο και ελαφρώς θολό. Ο αφρός φουσκώνει δυνατός ελαφρώς μπεζ προς λευκός οποίος κρατάει για ώρα συντροφιά στα μουστάκια μας.



Το άρωμα της δυνατό και σχετικά γλυκό. Πρώτα εμφανίζεται η καραμέλα και στη συνέχεια έρχεται ο φλοράλ χαρακτήρας της με τους λυκίσκους να αναδύουν αρώματα λουλουδιών.

Η γεύση στην αρχή μου βγάζει λίγο μεταλλική γεύση που αργότερα εξαφανίζεται. Γευστικά ξεκινάμε πάλι με μια ελαφριά γλύκα, με κάποιες νότες μπαχαρικών. Κάπου εκεί κάνει μια μικρή παρουσία και το αλκοόλ παρεούλα με λίγη γρασιδίλα.


Το τελείωμα της είναι ξηρό και πικρό με το αλκοόλ να στέλνει τις αναθυμιάσεις του στη στοματική κοιλότητα. Το σώμα της μέτριο προς γεμάτο αλλά παραμένει ευκολόπιωτη, το ανθρακικό υπάρχει αλλά δεν είναι όσο θα το θέλα.
Σε γενικές γραμμές μιλάμε για μια πολύ ωραία μπύρα άξια αντιπρόσωπος του είδους όπου την βρείτε να την τιμήσετε απλά δώστε της την δέουσα προσοχή γιατί το αλκοόλ της μπορεί να σας "καταστρέψει" όπως υπόσχεται και το όνομά της.
Στην Υγειά σας!

Βαθμολογία : 9

3 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά που θα μπορέσω να βρω κάποια μπυραρία στην Αθήνα που να έχει DIPA, η κάποια μπυροκάβα που να πουλάει.
    Την μονή που έχω δοκιμάσει ήταν μια που λεγόταν hardcore και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρίξε μια ματια εδω http://www.beer-shop.gr ή http://www.beer-deli.gr και στην Local Pub στο Χαλανδρι. Δεν ξέρω κάποιο άλλο μαγαζί ... Cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή