Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Septem Red Ale VS McFarland Red

Μιας και ξεκινήσαμε αυτές τις ωραίες μάχες μεταξύ μπυρών όπως κάναμε ΕΔΩ λέω να συνεχίσω με μία ακόμα μπύρα από την Septem με το όνομα Thursday's Red Ale την οποία την τιμώ αρκετά συχνά και μια μπύρα που την πετυχαίνω κατά κόρον στα περισσότερα καφέ, ταβέρνες κτλ την McFarland Red.


Από την μία έχουμε την μικρή μας Septem (μιλώντας σε παγκόσμιο επίπεδο) η οποία μας γεμίζει με περηφάνια στο τομέα της μπύρας στην Ελλάδα και από την άλλη ένα μεγαθήριο παγκοσμίως καθώς η McFarland παράγεται από την Heineken στην Ιταλία. Μιλάμε λοιπόν για μια μάχη μεταξύ Δαυίδ και Γολιάθ.

Χωρίς να καθυστερώ αναφέρω ότι και οι δύο αυτές μπύρες ανήκουν στην ίδια κατηγορία Isish Red Ale, το αλκοόλ της Septem φτάνει στο 4,5% και της Mc (για συντομία) στο 5,6%.

Εμφάνιση:
Η Septem έχει αφρό μπεζ που κρατάει ένα δαχτυλίδι μέχρι το τέλος, χρώμα βαθύ ξανθοκόκκινο με καστανές ανταύγειες. Βαθμολογία 7,5
Η Mc έχει αφρό μπεζ που κρατάει ένα δάχτυλο ως το τέλος, χρώμα ξανθό με κόκκινες ανταύγειες. Βαθμολογία: 7,5

Άρωμα:
Η Septem βύνη, καραμέλα, πεύκο, άνθη. Βαθμολογία 7,5
Η Mc βύνη, καμμένη καραμέλα, ελαφρώς ψωμί. Βαθμολογία 7,5



Γεύση:
Η Septem νότες γκρέιπφρουτ, βύνη, καραμέλα με πολύ καλή ισορροπία. Βαθμολογία:7,5
Η Mc βύνη, καραμέλα, υποψία σταφυλιού και πάλι ψωμί πάει προς γλύκα. Βαθμολογία 7

Επίγευση & Σώμα:
Η Septem έχει ισορροπημένο τελείωμα που κοντεύει να γίνει ξηρή και ωραίο πικρό και λουλουδάτο τελείωμα. Μέτρια αίσθηση στο στόμα και το ανθρακικό δείχνει τα δόντια του από την αρχή που θα την βάλεις στο στόμα σου. Βαθμολογία 8
Η Mc τελειώνει την παράσταση της με ελαφρώς πιο γλυκούς τόνους καραμέλας και φρούτων. Στο στόμα ελαφριά και νερουλή με το ανθρακικό σε χαμηλό επίπεδο. Βαθμολογία 7


Εν κατακλείδι η Septem κερδίζει στα περισσότερα σημεία την Mc κερδίζοντας την μάχη και συνεχίζει τον μύθο του Δαυίδ. Περιμένω να ακούσω και τις δικές σας εντυπώσεις γιατί αυτό πραγματικά έχει νόημα .... η ανταλλαγή απόψεων.


Στην Υγειά σας!!!

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
Septem Thursday's Red Ale: 7,625
McFarland Red Beer: 7,25

3 σχόλια:

  1. Κι εγώ τη Septem ψηφίζω, η McFarland πάντα μου φαινόταν πιο βιομηχανοποιημένη -ας το θέσω έτσι- και με μια όχι και τόσο ευχάριστη μεταλλική αίσθηση προς το τελείωμα.
    Μπράβο Beerocker για την κατηγορία "μπυρο-μάχες" που ξεκίνησες, βρίσκω πως είναι ωραία ιδέα.

    Και εννοείται πως η ανταλλαγή απόψεων έχει νόημα, το μεγαλύτερο μάλιστα.
    Ελπίζω κι εγώ να δω τις απόψεις των υπόλοιπων Μπυραματιστών (αυτών που ξεκίνησαν αυτό εδώ το blog και έχουν χαθεί πλέον) και στα σχόλια και σε νέα post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλους χαιρετισμους απο εναν απ τους παλιους Mπυραματιστες. Ειναι αληθεια φιλτατη Dark Chef, πως καποιοι εχουμε απομακρυνθει απ την ενεργη συμμετοχη στο blog αλλα ειμαι σιγουρος πως ολοι παρακολουθουμε με ενδιαφερον τα μπυροδρωμενα. Ελπιζω στο μελλον να μπορεσουμε κι οι "εξαφανισμενοι" να ξαναδωσουμε πιο ενεργα το παρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή