Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Prime Microbrewery - Η πρώτη της Κύπρου!

Στα τέλη του Ιουλίου που μας πέρασε και στο καλοκαιρινό κλείσιμο της Local Pub για διακοπές είχαμε την χαρά να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα (αν δε κάνω λάθος) τις μπύρες της Prime Microbrewery, της πρώτης μίκρο στη μεγαλόνησο. Τότε είχα υποσχεθεί ότι θα σας μετέφερα τις εντυπώσεις μου. Ναι .. ναι το ξέρω άργησα λίγο αλλά ποτέ δεν είναι αργά!!!


Η Prime λοιπόν όπως βλέπουμε και στο logo της εταιρίας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Αυτό άλλωστε μας αναφέρουν και στο site τους : "Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση. Αγαπάμε την μπύρα! Πάντα την αγαπούσαμε, πάντα θα την αγαπάμε. Στόχος μας είναι να παράγουμε την καλύτερη δυνατόν μπύρα, χρησιμοποιώντας μόνο αγνά φυσικά συστατικά και σεβόμενοι την παραδοσιακή τέχνη της ζυθοποίησης."


Η Prime παράγει προς το παρόν τρεις διαφορετικές μπύρες μια Pale Ale, μια Golden Ale και μια Amber Ale. Οι διαδικασίες παραγωγής τους βασίζεται μόνο σε φυσικά συστατικά καθώς πιστεύουν: "η μπύρα πρέπει να είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Χημικά πρόσθετα δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ μέρος της μπύρας μας ή της νοοτροπίας ζυθοποιησής μας"

Εκτός των υπολοίπων η Prime σέβεται απόλυτα το περιβάλλον όπως ακόμα προτρέπει για την ανακύκλωση των μπουκαλιών τους : "Σας προτρέπουμε να ανακυκλώνετε τις μπουκάλες σας! "
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τσεκάρετε το site της ζυθοποιίας.

Prime @ Local Pub
Όπως αναφέρθηκα και πιο πάνω θα δούμε και τις τρεις μπύρες τις Prime. Και οι τρεις απ' αυτές έχουν κάποια κοινά σημεία αναφοράς. Κατ αρχήν το αλκοόλ τους φτάνει στο 4,5% και το σώμα τους είναι ελαφρύ πρός μέτριο. Αυτά τα δύο τις κάνουν πολύ ευκολόπιωτες που με ανάγκασαν να τις ονομάσω "μπύρες τις παρέας" καθώς μπορείς να καταναλώσεις αρκετή ποσότητα χωρίς να προβληματιστείς αρκεί βεβαίως να 'χεις και καλή παρέα ;-)

 Τύπος : Golden Ale
Λυκλισκος: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer Hersbrucker
IBU:  22
Αλκοόλ: 4.5% ABV
Εμφάνιση: Λευκός αφρός, ξανθιά διαυγή.
Άρωμα: Βύνη, ψωμί και άνθη
Γεύση: Ελαφρά γλυκιά, βύνη
Επίγευση: Πικρή και ξηρή


Τύπος : Pale Ale
Λυκλισκος: East Kent Goldings, Progress
IBU:  28
Αλκοόλ: 4.5% ABV
Εμφάνιση: Λευκός αφρός, ξανθιά-βερυκοκί θολή.
Άρωμα: Βύνη, άνθη και ελαφρύ λυκίσκος
Γεύση: Βύνη, άνθη, γλυκόπικρη
Επίγευση: Κίτρο, φλοράλ 


Τύπος : American Amber Ale
Λυκλισκος: Cascade, Willamette, East Kent Goldings
IBU:  26 IBU
Αλκοόλ: 4.5% ABV
Εμφάνιση: Αφρός λευκός μπεζ, κεχριμπαρένιο χρώμα
Άρωμα: Γλυκό, καραμέλα και βύνη
Γεύση: Ελαφριά γλυκιά με καραμέλα
Επίγευση:Αρκετής διάρκειας γλυκόπικρη

Βαθμολογίες δεν έβαλα αλλά η προτίμηση η δικιά μου είναι η Amber που είναι και γευστική και πιο αρωματική από τις άλλες δύο. Σαν δεύτερη θα βάζα την Golden και τελευταία θα έβαζα την Pale καθώς πιστεύω ότι θα μπορούσε να τσιμπάει λίγο παραπάνω ο λυκίσκος και στην μύτη και στη γλώσσα .. λίγο πιο american ρε παιδί μου :-D

Ελπίζω να δούμε κι άλλα από την Prime σύντομα και να συνεχίσουν την πολύ καλή δουλειά.
Στην Υγειά σας!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου