Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Arbor & Moor Double Dark Alliance

Για μια ακόμα φορά μια βραδινή έξοδος μας έδωσε ένα ακόμα διαμαντάκι στη λίστα μας. Και αφού μιλάμε για διαμαντάκι πρέπει να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου. Λοιπόν Local Pub είναι ο τόπος και η παρέα μου με το δεύτερο ποτήρι με συνοδεύει και αυτή την φορά.



Η μπύρα που θα δούμε είναι μια συνεργασία δύο Βρετανικών ζυθοποιείων της Arbor (για πληροφορίες εδώ) που την συναντήσαμε πάλι με την Mosaic IPA και της Moor Beer Company (για πληροφορίες εδώ). Η μπύρα που θα δούμε λέγεται Double Dark Alliance πρόκειτε για μια imperial stout με αλκοόλ στο 9,2% με έντονα χαρακτηριστικά τον καφέ και το λυκίσκο όπως βλέπουμε και στην ετικέτα αλλά αυτά θα τα δούμε παρακάτω.



Ξεκινάμε λοιπόν ανοίγω το μπουκάλι και ρίχνω στα ποτήρια. Το χρώμα της κατάμαυρο και ο αφρός της καφέ και χλιαρός ο οποίος και κάθεται σχετικά γρήγορα αφήνοντας αυτό το ωραίο δαχτυλίδι μέχρι το τέλος.
Γενικά ο χώρος με το που άνοιξα την μποτίλια μοσχοβόλησε. Έντονα αρώματα καφέ και πικρής σοκολάτας πλημμύρισαν την μύτη μου. Η ψημένη βύνη έρχεται να συμπληρώσει το ήδη δυνατό της άρωμα και η υποψία του λυκίσκου είναι καλά κρυμμένη και διακριτική. Το αλκοόλ φαίνεται και αυτό αλλά ο καφές δεν αφήνει καμία άλλη μυρωδιά τον καλύψει.


Στις γεύσεις δεν θα ήταν δυνατό να ξεφύγουμε πάρα πολύ απ' αυτά που ήδη έχουμε οσφρηστεί. Καφές σε πρώτο πλάνο, πικρή σοκολάτα, κακάο και ο λυκίσκος αρχίζει και κάνει την εμφάνιση του με ολίγον από γρασιδό-πεύκα. Το αλκοόλ ούτε εδώ για μια ακόμα φορά.
Η γεύση πικρή λόγο του μπόλικου καφέ αλλά στο τελείωμα η πίκρα του καφέ στρογγυλεύει λίγο καθώς ο λυκίσκος συμβάλλει κι αυτός με την δικιά του πιο φρουτένια πικράδα.
Το σώμα της μέτριο και βελούδινο αλλά μ' αυτό το αλκοόλ που δεν το καταλαβαίνεις μπορεί να ξεγελαστείς και ν' αρχίσεις να μετράς λυκισκάκια πάνω από το κεφάλι σου :-p


Βαθμολογία: 8,75

Στην Υγειά σας!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου