Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Weltenburger Hefe-Weissbier Hell


Στριμωγμενο στα βορεια στενα του Δουναβη τα λεγομενα Weltenburg Narrows το μοναστηρι του Weltenburg βρισκεται εκει από το 620 μχ.
Ιδρυτες ηταν καποιοι Σκωτζεζοι η’ Ιρλανδοι μοναχοι,ακομα δεν εχει ξεκαθαρισει το τοπιο,το πλεον ξεκαθαρο ομως ειναι οτι κρατει τα σκηπτρα του παλαιοτερου στην Βαυαρια.
Για αρκετους αιωνες ηταν υπο την διοικηση Βενεδικτινων μοναχων κ μολις πριν έναν αιωνα το 1913 ανεξαρτητοποιήθηκε.


Επι σειρα ετων βρισκοταν σε μια ατυπη διαμαχη με το Weihenstephan Abbey για το ποιο από τα δυο ζυμωσε πρωτο μπυρα καθως τα χωριζουν ουσιαστικα μολις 10 χρονια από την πρωτη καζανια βυνης.
1040 μχ για το Weihenstephan κ 1050 για το Weltenburg.
Παραγει 10 διαφορετικα ειδη μπυρας κ εχει τιμηθει 3 φορες με το World Beer Cup award για την Kloster Barock Dunkel (2004,2008 & 2012).



Η πραγματικα εντυπωσιακη θεση που βρισκεται αποτελει μεγα πλεονεκτημα καθως η περιοχη χαρακτηριζεται από φυσικες εικονες σπανιας ομορφιας οπου χιλιαδες μπυροτουριστες συρρέουν κατά χιλιαδες ετησιως για να  περιηγηθουν μεσω των καθημερινων beertour όπως κ να γευτουν τοπικες σπεσιαλιτε από τα εστιατορια που λειτουργουν εντος.


Περισσοτερα θα βρειτε εδώ


Εμεις δυστηχως δεν φτασαμε (ακομα) εκει αλλα επιτελους εφτασε στα χερια μας η κλασικη σταρομπυρα τους κ σας παραθετουμε την προσωπικη μας αποψη.



Αφρος: εντυπωσιακα δυνατος,λευκος  με χαρακτηριστικη δειαρκεια κ σωμα σχεδον δυνατο.σιγουρα πανω από μετριο!
Αρωμα: Ωριμα φρουτα,κλασικα μπανανα κ αμυδρα μερικα μπαχαρικα…
Χρωμα: Βαθυ πορτοκαλι θα το ελεγα,μερικοι ισως δουν εικονες από καφετι ανοιχτο στο βαθος του ποτηριου.
Γευση: Πλουσια γεματη φρουτα,λυκισκο με διακρητικα τσιμπηματα ανθρακικου κ μπαχαρικων
Επιγευση: Ισως το δυνατο της σημειο θα ‘λεγα καθως ξεχωριζει από οποια άλλη σταρενια σε αυτό τον τομεα.
Μαγια εντονα,ξανα ωριμα φρουτα κ λιγο ανθρακικο κανουν παιχνιδι με εξισου καλη δειαρκεια.,
Ακλοολ: 5,4%

Πολύ καλες εντυπωσεις μας αφησε αυτή η τιμιοτατη σταρενια που αξιζει να την δοκιμασετε κ σιγουρα θα ξαναμπει στο καλαθι των προτιμησεων μου!

Βαθμος: 7,5/10

…Τα ποτηρια μπυρας αποτελουν ένα από τα δυνατα φετιχ των απανταχου μπυροφιλων.Πολλα από αυτά τα εχουμε αποκτησει πληρονοντας τα αδρα μερικες φορες, καποια αλλα ηρθαν στα χερια μας με την γνωστη μεθοδο της ‘’απαλωτριωσης’’ χε,χε, μα τα ομορφοτερα όλων είναι εκεινα που μας τα φεραν φιλοι καλοι!
Που μας θυμηθηκαν όταν βρεθηκαν μακρυα κ εδειξαν εμπρακτα την εκτιμηση τους στο προσωπο μας.
Θεωρω πως ο καλυτερος τροπος να τιμησει κανεις ένα τετοιο δωρο είναι να το γεμίσει με το περιεχομενο για το οποιο φταιχτηκε κ να το παρουσιασει με περηφανια!

4 σχόλια:

  1. Καλώς το σταρενιο μας αγόρι. Που ΄σαι βρε παιδί εσύ. Μας έλειψαν αυτα τα όμορφα τοπία και οι όμορφες παρουσιάσεις σου. Αυτη την συγκεκριμένη δεν την έχω τιμήσει αλλα ειμαι σίγουρος οτι όλο και κάποιο μπουκαλάκι θα έχεις στην καβάτζα και για εμάς.
    Στην Υγεία σου George ... αντε και στα επόμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από καιρό ο Weissman ξαναχτύπησε. Με μια αρκετά καλή μπύρα που χάνει λίγο στο σώμα κατα τη γνώμη μου. Στα ίδια επίπεδα κινείται και η Hefe-Weissbier Dunkel. Αλλά τα δυνατά χαρτία της Weltenburger είναι όπως αναφέρθηκε η Barock Dunkel αλλά και η Asam Bock που είναι πάρα πολύ καλή. Για όποιον ενδιαφέρεται (ναι ξέρω δεν είναι imp. stout τι να κάνουμε) το Bierhof έχει όλες τις μπύρες της Weltenburger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Γιώργαρε...
    Μια πολύ όμορφη παρουσίαση, από τον μετρ των weissbier!
    Λαχταριστή περιγραφή και πολλά ιστορικά στοιχεία, γιατί πάντα πίσω από τη μπύρα κρύβεται και μια ιστορία.
    Γιωργάρα μας είχαν λείψει τα κείμενα σου, αν και καταλαβαίνω πως ο weissman junior δεν σας αφήνει και πολύ χρόνο. Χαλάλι του, του παίδαρου !!!
    Στην υγειά σου αδερφέ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελευταία έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σε κάποιες αθηναϊκές κάβες αρκετές νέες γερμανικές ετικέτες. Κάποιες απ' αυτές τις δοκίμασα, κάποιες όχι. Η συγκεκριμένη της Weltenburger Kloster ήταν απ' τις "τυχερές" αν και πραγματικά τυχερή θεωρείται μια μπύρα αν βρεθεί στο δρόμο ενός λάτρη του στυλ, όπως ο Weissman, που θα την αναδείξει, ψυχή και σώματι...

    Χρόνια Πολλά φίλοι Γιώργηδες (Weissman και Skull Splitter και όποιον άλλο ξεχνώ). Να χαίρεστε τη γιορτή σας και να σας χαιρόμαστε κι εμείς εδώ (πιστοί αναγνώστες σας :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή