Η Νέα Ζηλανδία είναι μια χώρα που αγαπώ πολύ
και για πολλούς λόγους. Μέχρι πρότινος πίστευα ότι διακρίνεται για τα
εξαιρετικά κρασιά που έχει αρχίσει να παράγει, αλλά διαπίστωσα ότι έχει και
εξαιρετική μπύρα
Η C4 Double
Coffee Brown Ale είναι η πρώτη Νεοζηλανδική
μπύρα που δοκίμασα και έμεινα με ανοιχτό το στόμα.
H 8 wired δημιουργήθηκε από τους τοπικούς ζυθοποιούς
που απευθύνθηκαν στον Δανό μάστερ του είδους Søren Eriksen για να τους δώσει τα φώτα του! Η φιλοσοφία της
εταιρείας είναι να δημιουργούν μπύρες μοντέρνες αλλά με κλασικό στυλ.
Όπως και ο Mikkel (Mikkeller)
ενοικιάζουν ζυθοποιία και παράγουν το προϊόν τους, καθώς δεν διαθέτουν δικό
τους εξοπλισμό. Οι περισσότερες μπύρες τους παράγονται στη Renaissance Brewing
στο Blenheim - εκεί που
δούλευε ο Eriksen - και στη Steam Brewing Company στο
Auckland.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πριν αρχίσω την
περιγραφή της μπύρας, να πω πως για την παρασκευή της έχουν χρησιμοποιηθεί κόκκοι
αιθιοπικού καφέ.
Περιέχει 3 είδη λυκίσκου: Pacific Jade, NZ Cascade
and Pacifica . Έξι είδη βύνης: Gladfield Pale, Crystal,
Munich, Caramalt, Chocolate, Oats και μαγιά Wyeast 1272 - American Ale II.
Σερβίρεται σε pint ποτήρι στους 10-12 ˚C.
Μύτη σύνθετη,
πλούσια σε εσπρέσο καφέ με νότες φουντουκιού και μαύρης ζάχαρης.
Συνεκτικός αφρός
εκρού που εξαφανίζεται χωρίς να βιάζεται.
Στόμα βελούδινο
και μαλακό, μόκα, ιδέα πορτοκαλιού ή κίτρου.
Πικρή ξηρή
επίγευση μακράς διάρκειας, ιδέα βανίλιας, καραμέλας εκτός από σοκολάτα και
καφέ.
Μέτριο σώμα,
χαμηλή ενανθράκωση το αλκοόλ της, δεν της φαίνεται.
Συνοδέψτε την με
όλους τους τύπους σκούρης σοκολάτας, κουζίνα μπάρμπεκιου ή βοδινό κρέας.
Τύπος (είδος): Brown Ale
Αλκοόλ: 8%
Ζυθοποιία: 8 Wired
Προέλευση: Νέα Ζηλανδία
Περιγραφή: Χρώμα: καφέ αφρός: εκρού συνεκτικός, Άρωμα: σύνθετο, πλούσιο σε εσπρέσο καφέ με νότες φουντουκιού και μαύρης ζάχαρης Γεύση: βελούδινη και μαλακή, μόκα, ιδέα πορτοκαλιού ή κίτρου, Επίγευση: Πικρή ξηρή, μακράς διάρκειας, ιδέα βανίλιας, καραμέλας εκτός από σοκολάτα και καφέ. Σώμα: μέτριο
Η
παρουσίαση φιλοξενήθηκε στο IPAnema Beer Bar (Τρίλοφος Θεσσαλονίκης).
Πραγματικά μία special ετικέτα που συνδυάζει κάποια από τα ''δυνατά'' χαρακτηριστικά τόσο των hoppy μπυρών όσο και των stouts σε τέλεια αρμονία...Την ετικέτα αυτή είχα την τύχη να την δοκιμάσω στην τοπική pub... μια κρυα νύχτα του χειμώνα.. :P
ΑπάντησηΔιαγραφή