Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Septem - The Local Pub A.C.E.

Οι τελευταίες μέρες που μας πέρασαν κινήθηκαν στους ρυθμούς της Septem A.C.E. Έτσι και εμείς μετά τις συνεχόμενες αναφορές για την πρεμιέρα της Hobby Hoppy Series παρευρεθήκαμε στο τόπο του εγκλήματος που δεν είναι άλλος από την Τοπική μας παμπ .... την Local Pub. Οι μπυραματιστές δώσαμε βροντερό παρόν και παρέα με το Σοφοκλή (Septem) και τον Φώτη (LocalPub) περάσαμε ένα πολύ όμορφο βράδυ.


 Όπως μας είχε αναφέρει και ο Μίχος εδώ η συγκεκριμένη μπύρα είναι μια συνεργασία της Septem και της Local Pub, ρίχνοντας ο ένας την ιδέα και υλοποιώντας αυτήν ο άλλος. Πολύ πιο εύστοχα το είπε ο φίλος Redflag .. " Μια μικροζυθοποιία που έχει αφήσει άφωνους όσους έχουν δοκιμάσει τις καταπληκτικές δημιουργίες τους και ένα μαγαζί που αν το επισκεφτείς το κάνεις στέκι. Δυνατός συνδυασμός"




Εγώ δεν έχω κάτι παραπάνω να πω πέρα από το ότι είναι πολύ ευχάριστο να υπάρχουν τέτοιες συνεργασίες οι οποίες προωθούν το αγαπημένο μας ποτό με τον καλύτερο και ποιοτικότερο τρόπο.

Σοφοκλής Παναγιώτου πίνοντας την ACE
Αφού λοιπόν αναφερθήκαμε στα της ιδέας και υλοποίησης ας περάσουμε στη μπυρίτσα μας. Η ACE λοιπόν είναι μια Imperial IPA με 8,2% ABV και 100 IBU τα οποία προήλθαν από τους Amarillo - Centenial - El Dorado Hops από τους οποίους προήλθε και το όνομα της από τα αρχικά τους γράμματα.

Η εμφάνιση της θελκτική, αφρός λευκός που παραμένει μέχρι τέλους, χρώμα βαθύ πορτοκάλι προς καστανό.
Το άρωμα της  πολύ έντονο, μυρίζει από χιλιόμετρα. Ο λυκίσκος αρκετά έντονος κάνει την εμφάνισή του με το καλημέρα. Στη συνέχεια ακολουθούν εσπεριδοειδή, πορτοκάλι, μανταρίνι και κάποιες νότες ανανά.


Η γεύση της γλυκόπικρη και καλά ισορροπημένη, ελαφρώς καραμέλα, φρούτα, νεράντζι και βερίκοκο.
Επίγευση μέτριας διάρκειας γλυκόπικρη με το φρουτένιο της χαρακτήρα να βγαίνει στην επιφάνεια με το πέρασμα της ώρας. Το σώμα μέτριο προς γεμάτο αφήνοντας ωραία αίσθηση στο στόμα με το ανθρακικό της να είναι σε μέτρια επίπεδα. Το αλκοόλ πολύ καλά κρυμμένο που σε κάνει να ξεχνιέσαι αλλά θέλει προσοχή γιατί χτυπάει εκεί που δε το περιμένεις μιας και είναι πολύ ευκολόπιοτη μπύρα.
Βαθμολογία: 9

Μια πολύ καλή ετικέτα που εγώ θα την ήθελα και για μόνιμη ετικέτα της Septem.

Στην Υγειά σας και δίνουμε ραντεβού μέχρι να βγει και το πολύ stylish μπουκαλάκι της CHEERS!!!

8 σχόλια:

  1. Μπραβο στη Local Pub για την ιδεα, μπραβο στη Septem για την υλοποιηση, μπραβο στο Ροκα για τη παρουσιαση, μπραβο και σε μας που ζηλευουμε τα βαρελια που εχετε διαθεσιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω μπερδευτεί. Βγήκε πειραματικά μόνο για τη Local Pub και μόνο για μια μέρα; Θα βγει και σε μπουκάλι αργότερα που θα μπορεί κάποιος να το αγοράσει από κάπου;
    Όλες οι προηγούμενες ετικέτες της Septem υπάρχουν στην αγορά (και σε σούπερ μάρκετ), με την συγκεκριμένη τι θα γίνει τελικά;
    Ας απαντήσει κάποιος γιατί μ' αυτά που διάβασα θέλω να την δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βγήκε πειραματικά ναι .... προς το παρον δεν θα ειναι μονιμη ετικετα. Έχουν βγει κάποια βαρέλια ακριβως νουμερο δε γνωρίζω (λογικα δεν θα ηταν μονο για χθες) που εκτος απο την Λοκαλ θ ανέβουν και Θεσσαλονίκη στο Ιπανέμα απ οτι καταλαβα. Αρχες Απριλίου θα βγει και σε μπουκάλι αλλα δεν νομιζω οτι θα το βρισκεις σε σουπερ μαρκετ καθώς ειναι περιορισμένης παραγωγής, στο Λόκαλ φανταζομαι θα τα βρεις τα μπουκαλάκια, οποιος γνωριζει κατι παραπάνω ας μας ενημερώσει ... Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως τα λέει ο ροκάς είναι τα πράγματα. Περιορισμένη παραγωγή, σίγουρα θα την βρείς στο Local και Ipanema. Γιαυτό μην περιμένετε πότε θα βγουν τα μπουκάλια, εμπρός μια βόλτα για να την πιείτε σε βαρέλι. Απλά η καλύτερη Ελληνική μπύρα που κυκλοφορεί, μπορεί να σταθεί άνετα απέναντι σε μεγάλα ονόματα παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια και δε μπόρεσα να παρευρεθώ στην επίσημη πρώτη της ACE φρόντισα να επισκεφθώ την τοπική παμπ χθες το βράδυ και να δοκιμάσω την κατά τον fugitive "καλύτερη ελληνική μπύρα που κυκλοφορεί"

    Ένα θα πω... H Septem όχι μόνο στάθηκε ξανά στο ύψος της, παρουσιάζοντας μια γεμάτη σε γεύση κι αρώματα μπύρα, στο πολυζητημένο τελευταία στυλ της Imperial IPA, αλλά ξεπέρασε ακόμα μια φορά τις προσδοκίες μας.
    Πράγματι, μια εξαιρετική σε όλα της προσπάθεια που μας γεμίζει χαρά, έκπλήξη και περηφάνεια για την ευβοϊκή μικροζυθοποιία.
    Χαρά, σαν να μας κάνουν επιτέλους το δώρο που ζητήγαμε εδώ και καιρό.
    Έκπληξη γιατί το δώρο τελικά αποδεικνύεται πολύ πιο όμορφο από ότι περιμέναμε.
    Περηφάνεια, γιατί όλοι μας είχαμε πιστέψει από την αρχή στη Septem, στις δυνατότητες αυτής της μικρής ζυθοποιίας που έχει συνδέσει τ' όνομά της με τον ορισμό της ποιοτικής μπύρας στην Ελλάδα, αλλά και στο όραμα του Σοφοκλή να της δώσει φτερά που θα την ανεβάσουν σε άλλο, διεθνές επίπεδο.

    Η ACE είναι πράγματι μια μπύρα που "μπορεί να σταθεί άνετα απέναντι σε μεγάλα ονόματα παγκοσμίως" όπως ολοκληρώνει στο παραπάνω σχόλιό του ο Γιάννης. Εντυπωσιάστηκα από το ξεχείλισμα των αρωμάτων, την έντονη και πολύπλοκη πλην ισορροπημένη γεύση, το πόσο ευκολόπιοτη ήταν. Τόσο ευκολόπιοτη που όπως σωστά σημειώνει ο Ροκάς στην παρουσίασή του που με βρίσκει σε όλα σύμφωνο, θέλει προσοχή γιατί το καλά κρυμμένο αλκοόλ της χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις. Αλλά είπαμε παιδιά... Imperial IPA φτιάξαμε!!!

    Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ στην ACE καλή κυκλοφορία, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, στην Ελλάδα μας δεν φτάνει να φτιάχνεις κάτι καλά... πρέπει να βρεις και το κοινό που θ' απευθυνθείς. Σε αυτό το τομέα, πιστεύω πως η απάντηση βρίσκεται στην ετικέτα: No1 Local Pub. Γιατί απλά η τοπική παμπ, είναι το μέρος που βρίσκεται αυτό το συγκεκριμένο κοινό. Και ευτυχώς, παρά τις δυσκολίες, αυτό το κοινό όλο και αυξάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάχιμη όντως η ACE και σίγουρα αξίζει πολλά συγχαρητήρια και ενθάρρυνση το όλο concept...
    Από ότι μου είπε ο κος Σοφοκλής σε κουβεντούλα που του έπιασα στο local pub, ενδέχεται να μπορεί κανείς να πάρει μπουκάλι της ACE από τον Φώτη a la take away...αν καταλαβα καλά δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα και από μένα.Επισκέφθηκα και γω με την σειρά μου την τοπική παμπ για να δοκιμάσω την καινούρια αυτή δημιουργία της Septem. Με μια λέξη : Απόλαυση.
    Μπύρα με δυνατή πλούσια γεύση - άρωμα και πραγματικά πίνεται τόσο ευχάριστα που όπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι μπορείς πολύ εύκολα να την "πατήσεις" με το αλκοολ της το οποίο από τι μου είπε ο ίδιος ο Φώτης είναι 8,7 και όχι 8,2 όπως αναφέρεται στην ετικέτα!
    Το αν θα παραμείνει ως μόνιμη ετικέτα της μικροζυθοποιίας θα το δούμε στο μέλλον. Νομίζω οτι κάπου τώρα το goblin με τον κόκκινο σκούφο της hobgoblin υψώνει την κούπα του και μας ρωτάει πονηρά "whats the matter lagerboys? Afraid you might taste something?" Ελπίζω να δώσουμε μια καλή απάντηση και να απολαμβάνουμε την A.C.E και στο μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δοκίμασα κι εγώ επιτέλους την ACE, την τελευταία δημιουργία της Septem -και μπορώ άνετα να πω της καλύτερης ως τώρα.
    Εγώ τη δοκίμασα εμφιαλωμένη και όχι από βαρέλι, αλλά θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με τα σχόλια παραπάνω. Πολύ όμορφη εμφάνιση και αρωματικό μπουκέτο (αν και όχι τόσο έντονο) και το δυνατό της σημείο για μένα ήταν το γεμάτο σώμα της και η "στρογγυλή" αίσθηση κάθε γουλιάς. Πολύ καλή ισορροπία σε φρούτα, βύνη & λυκίσκο και -χωρίς να έχω δοκιμάσει άπειρες IPA/Imperial IPA- θα πω κι εγώ πως άνετα στέκεται δίπλα σε παρόμοιες ετικέτες του εξωτερικού.

    Ένα ακόμα μπράβο στη Septem κι ένα ευχαριστώ στον Monk για την άμεση ενημέρωση σχετικά με το που θα τη βρούμε και σε μπουκάλι κοντά στο κέντρο (όσο να 'ναι, μου πέφτουν μακριά τα ΒΠ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή