Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κάλλιο αργά παρά ποτέ... 5ο Φεστιβάλ Μπύρας Brugge - Άμστερνταμ και όχι μόνο!!!

Πριν ένα μήνα περίπου τελείωσε το 6ο Φεστιβάλ μπύρας στη Brugge και με αυτή ακριβώς την αφορμή θα αναφερθώ στο 5ο Φεστιβάλ μπύρας. Βρήκαμε λοιπόν την ευκαιρία να κάνουμε ένα ακόμα ταξίδι στο Βέλγιο. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε 4-5 Φεβρουαρίου 2012 μέσα στο καταχείμωνο.
 Όπως είχαμε δει η εποχή αυτή έχει τις λιγότερες βροχές του χρόνου και έτσι ήταν πράγματι, πέσαμε όμως σε ένα δαιμονισμένο κρύο που ξεκινούσε από τους -7 και έφτανε μέχρι τους -15. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σαββατοκύριακο λοιπόν το φεστιβάλ και έτσι αποφασίζουμε να πάμε μια μέρα νωρίτερα για να κάνουμε και μια βόλτα στην πόλη με την ησυχία μας. Αρχίζοντας λίγο ανάποδα αφού η Έφη την προηγούμενη μέρα αρρωσταίνει φτάνουμε στην Brugge.
 Ενώ τακτοποιούμαστε σε ένα πολύ ωραίο B&B μας λέει ο ιδιοκτήτης του ότι αύριο θα χρειαστούμε σκι για να κινηθούμε. Τον κοιτάμε σαν χαζοί μιας και ο καιρός είναι κρύος αλλά κατά τ΄άλλα εξαιρετικός. Δεν προλαβαίνει να περάσει ένα μισάωρο και αρχίζει το χιόνι! Μέσα σε μια ώρα όλη η πόλη έχει γίνει άσπρη και έχουν παγώσει τα πάντα!!


Όπως είναι γνωστό η πόλη είναι πανέμορφη αλλά με το χιόνι είναι το κάτι άλλο. Η Έφη μετά από κάποια ώρα δεν αντέχει άλλο, πάει να ξεκουραστεί για να έχει δυνάμεις για το σαββατοκύριακο και εγώ πάω να επισκευθώ το Struise Bruges ένα από τα πιο καινούργια στέκια της πόλης. Σε σημείο κεντρικότατο αλλά με μια σταλιά μαγαζί όλοι όσοι είχαν έρθει για το φεστιβάλ ήταν εκεί. Εκεί ήταν και ο Carlo Grootaert με τον οποίο μίλησα για λίγο, τον ενδιέφερε να μάθει τι υπάρχει από βέλγικες μπύρες στην Ελλάδα και γενικότερα τι παίζει στη χώρα μας.  Μια και ήμουν μόνος ήπια μόνο 3 μπυρίτσες και πήρα και 2-3 για την Αθήνα. Δοκίμασα την Kay (η συγκεκριμένη δεν ήταν με 22% αλκοόλ αλλά με 18%) βαθμολογία 8.75, την Motuecha βαθμολογία 7 και την Elliot Brew βαθμολογία 8.75. Η πρώτη ήταν βαρελίσια και οι άλλες 2 σε μπουκάλι.

STRUISE BRUGES BEERSHOP

Burg 15 Brugge, Belgium 8000


 Τις επόμενες 2 μέρες όπως ήταν αναμενόμενο τις περάσαμε ουσιαστικά στο φεστιβάλ. Λόγω κρύου σχεδόν κανείς δεν καθόταν έξω και έτσι μέσα στο κτήριο από κάποια ώρα και μετά γινόταν χαμός. Οι πιο πολλοί έχετε βρεθεί προηγούμενες χρονιές και έτσι δε χρειάζεται να πω πολλά. Σκοπός μου ήταν να δοκιμάσω τις περισσότερες νέες κυκλοφορίες, είτε κάποιες που έβγαιναν για πρώτη φορά στο φεστιβάλ είτε κάποιες που είχαν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες.

Μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές το κατάφερα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία από τις νέες κυκλοφορίες ήταν μπύρες που προσπάθησαν να ξεφύγουν από το κλασικό βέλγικο στυλ. Πάρα πολλές ήταν IPA και μάλιστα όχι το πιο ελαφρύ βελγικό στυλ αλλά πιο κοντά στο αμερικάνικο, αλλά και άλλες είχαν μια μεγαλύτερη παρουσία λυκίσκου. Στη συνέχεια θα αναφέρω τι δοκίμασα:
Ecaussinnes: Asterie (Witbier) παρόλο που στο ratebier την θάβουν εμένα μου άρεσε αρκετά βαθμολογία 7.75
Verhaeghe: Barbe Noire (Stout) όχι τίποτα ιδιαίτερο βαθμολογία 6.75
Brugs Bierinstituut: Basiliius (Belgian Ale) Βαθμολογία 7.25
De Dochter van de Korenaar: Belle Fleur (IPA) καλή προσπάθεια βαθμολογία 7.5
Den Triest: Bitter Bock (Dunkler Bock) μέτρια βαθμολογία 6.25 και Indian 369 (Tripel) μια εξαιρετική μπύρα με εντονή παρουσία λυκίσκου βαθμολογία 8
Van Eecke: Hommelbier Dry Hopping (Belgian Strong Ale) βαθμολογία 7
Eutropius: Winterse Heerlijkheid (Belgian Strong Ale) βαθμολογία 6
B.G.V: Forestinne Gothika (Belgian Strong Ale) μια καλή προσπάθεια, βαθμολογία 7.5
Fort Lapin: Fort Lapin 8 (Tripel) η πρώτη μπύρα απο τη νέα ζυθοποία στην Brug. βαθμολογία 7.25
De Ryck: Gouden Arend (Tripel) εξαιρετική βαθμολογία 7.75
Het Anker: Gouden Carolus Anker Bok (Dunkler Bock) βαθμολογία 6.25
De Ranke: Hop Harvest 2011 (Belgian Ale) θεωρητικά είναι "Hopped up version of XX Bitter". Με τίποτα! βαθμολογία 7.
Brouwers Verzet: Moose Blues (Belgian Strong Ale) με δυσκολία... βαθμολογία 6.
Malheur: Novice Tripel Black (Belgian Strong Ale) λιγο περιεργή αλλά καλή, βαθμολογία 8.
Cliegende Paard Brouwers: Prearis Quadrupel καλή προσπάθεια βαθμολογία 7.75.
Slaapmutske: Slaapmutske Hop Collection (Belgian Strong Ale) στο ratebeer θα την βρείτε ως Slaapmutske Anniversary Ale Pressklubben 10 από τις καλύρτερες που δοκίμασα 8,25.
Musketeers: Troubadour Imperial Stout μια χαρά και αυτή βαθμολογία 8.
Wieze: Wieze Christmas Tripel Hop (Belgian Strong Ale) και αυτή την θάβουν στο ratebeer για μένα βαθμολογία 8.
Αυτές ήταν στο πρόγραμμα για να δοκιμαστούν, επειδή φέτος δεν ήρθε κανείς άλλος σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές γι αυτό και εμείς κανονίσαμε να έρθουν να μας βρούν η αδελφή της Έφης και το αγόρι της(συνονόματος).
Αυτό είχε ως συνέπεια να μην καταφέρω να πάω την Κυριακή στο tasting με τις παλιές μπύρες αλλά εξαιτίας του ενθουσιασμού του Γιάννη για την ποικιλία και τις καλές μπύρες που βρήκε δοκιμάσαμε μερικά μπουκάλια ακόμα εκτός προγράμματος,ορισμένες στο φεστιβάλ και άλλες στο Gambrinus που πήγαμε για φαγητό.
De Leite: De Leite Bon Homme (Dubbel) βαθμολογία 6.25.
De Graal: Johannes (Belgian Ale) βαθμολογία 6.75
Huyghe: Artevelde Gran Cru βαθμολογία 7.25
Ellezelloise: Hercules Stout βαθμολογία 7.
Brasserie Lefebvre: Barbar Bok (Belgian Strong Ale) βαθμολογία 8.
Dilewyns: Vicaris Generaal (Dubbel) βαθμολογία 7.5
John Martin: Bourgogne Des Flandres (Sour Ale/Wild Ale) βαθμολογία 6.5
Cazeau: Tournay Noire (Foreign Stout) μια καλή προσπάθεια που δεν ολοκληρώθηκε Βαθμολογία 7.
Val-Dieu Brune (Dubbel) βαθμολογία 6
Dilewyns: Vicaris Winter 2011 (Belgian Strong Ale) βαθμολογία 7.75.
Οι μέρες που μείναμε στην Brugge ουσιαστικά ήταν μόνο για το φεστιβάλ και έστι δεν είχαμε χρόνο για κάτι ιδιαίτερο. Φυσικά επισκεφτήκαμε και δύο από τα καλύτερα μπυροστέκια της πόλης. Την πρώτη μέρα το De Garre όπου γινόταν χαμός κι έτσι κάτσαμε σε μια γωνιά χωρίς τραπέζι για να πιούμε από μια μπύρα στα γρήγορα,δηλαδή την πολύ καλή tripel του μαγαζιού και την Vicaris Tripel από αυτές που αξίζει να δοκιμάσεις βαθμολογία 7.5
Δευτερή μέρα στο Beerje όπου ήπιαμε την Smisje Speciaal βαθμολογία 8, και την Gouden Carolus Noel βαθμολογία 8.25.
Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η παρουσία μας για την ώρα στο Βέλγιο και Δευτέρα πρωί πήραμε το τρένο για Ολλανδία.Μετά από μερικές ώρες φτάνουμε στο εξίσου παγωμένο Amsterdam.


Μεσημεράκι πάμε να τσιμπήσουμε κάτι στο Het Schuim.
Βρίσκεται στο κέντρο κοντά σε όλα τα βασικά μπυροπόστα. Δεν έχει κάτι πολύ ιδιαιτερό από μπύρες αλλά αν κάποιος θέλει κάτι πρόχειρο για φαγητό είναι εντάξει. Είχε βαρελίσια την Jopen Ongelovige Thomas (American Strong Ale) που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο βαθμολογία 6.75.

HET SCHUIM

Spuistraat 189
Amsterdam, 1012 VN
τηλ. (020) 6389357
Δευτ-Πεμπ. 12.00 - 01.00
Παρ-Σαβ. 12.00 - 03.00
Κυριακή 13.00 - 01.00
 Το βράδυ στο πρώτο από τα κλασικά μπυροστέκια της πόλης το In De Wildeman. Φτάνοντας εκεί ένιωσα σα να μην είχα φύγει από το Βέλγιο καθόλου και αυτό γιατί σχεδόν όλοι οι θαμώνες ήταν προηγουμένως στο φεστιβάλ της Brugge. Εξαιρετικό μαγαζί με απίστευτο κατάλογο και για πρώτη μέρα το πήγαμε χαλαρά με δύο άγνωστες στο ευρύ κοινό ολλανδικές μπύρες. Την Duits & Lauret Stout, αρκετά καλή με πολύ ωραίο άρωμα, αδύνατο σώμα βαθμολογία 7 και την De Prael Nick en Simon (IPA) ελαφριά ευκολόπιοτη αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, βαθμολογία 7. Στη συνέχεια περάσαμε και για 3-4 μπύρες και από το Beer Temple, αλλά στο συγκεκριμένο μαγαζί πηγαίναμε συνέχεια, γι΄ αυτό θα αναφερθώ συνολικά.

Την επόμενη γυρίσαμε την πόλη με ήλιο και -15 βαθμούς, παγωμένα τα πάντα και το χιόνι να μην λιώνει με τίποτα. Ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές του κάνοντας πατινάζ στα κανάλια!!!
Στο δρόμο μας βρέθηκε και το De Bierkoning, στο οποίο έριξα μια πρώτη ματιά και άρχισα να υπολογίζω πόσα κιλά υπέρβαρο μπορώ να πληρώσω στο αεροπλάνο. Η Έφη μάλλον με πήρε χαμπάρι και με τρόπο κατάφερε να φύγουμε. 

Πριν συνεχίσουμε τη βόλτα μας σταματήσαμε για να φάμε κάτι σε μια αγγλικού τύπου pub την Οld Bell. Με μικρή ποικιλία από μπύρες δοκιμάσαμε την κλασική Witbier της Heineken που βρίσκεις παντού, τη Wieckse Witte, μέτρια βαθμολογία 6 και την Edelweiss Weissbier Hefetrub από Αυστρία βαθμολογία 6.5. 

THE OLD BELL

Rembrandtplein 46 
Amsterdam 1017 CV
τηλ. 020-6204135
http://www.oldbell.nl/Site_2/Home.html
καθημερινά 11-01 
Σαββατοκυριακά 11-03

Στη συνέχεια πήγαμε στην παλαιότερη από τις δύο μεγάλες ζυθοποιίες που υπάρχουν στο Amsterdam. Tην Βrouwerij't IJ με σήμα μια στρουθοκάμηλο,η οποία έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της από το 1985 και βρίσκεται μέσα σε παλιά δημόσια λουτρά,δίπλα σε έναν παλιό ανεμόμυλο. Βγάζει 7 μόνιμες μπύρες και 3 εποχικές. Ξεκινήσαμε με sample που είχε τις 5 από τις 7 που ήταν διαθέσιμες εκείνη τη στιγμή.
'tIJ Plzen (Pils) ωραία γευστική αλλά αδύναμο σώμα βαθμολογία 6,5
'tIJ IJwit (Witbier) από τις καλύτερες που δοκιμάσαμε βαθμολογία 7.25
'tIJ Natte (Dubbel) μέτρια Βαθμολογία 6.25
'tIJ Zatte (Tripel) καλή αλλά με αδύναμο άρωμα βαθμολογία 7
'tIJ Columbus (Belgian Strong Ale) βαθμολογία 7
και 2 σε μπουκάλι
'tIJ Struis (Belgian Strong Ale) με σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα που δεν φαίνονται ιδιαίτερα αλλα είναι η καλύτερη τους μπύρα βαθμολογία 7.5
'tIJ Paasij (Blond Ale) με κορίανδρο βαθμολογία 7
ΒROUWERIJ'T IJ

Funenkade 7
1018 AL, Amsterdam
τηλ: 0206228325 tel.
info@brouwerijhetij.nl
http://www.brouwerijhetij.nl/index.html
Καθημερινά 14.00 με 20.00.

Κλείσαμε το βράδυ μας στο ολλανδικό αδελφάκι του Beer Temple το Proeflokaal Arendsnest. Όμως και εκεί ξαναπήγαμε και γι αυτό θα αναφερθώ στη συνέχεια συνολικά.
Επόμενη μέρα είχε επίσκεψη στη δεύτερη ζυθοποιία του Άμστερνταμ την Brouwerij de Prael. Βρίσκεται πολύ κοντά στο σταθμό του τρένου και έχει λίγο πιο δίπλα από την pub τους και μαγαζί για να αγοράσεις τις μπύρες τους σε μπουκάλια. Είχα διαβάσει ότι στο μαγαζί τους έχουν και μπύρες από άλλες ζυθοποιίες όταν πήγαμε όμως δεν είδα κάτι τέτοιο. Η pub τους έχει μια λίγο τρελή-πρωτότυπη διακόσμηση και είναι τεράστια σε μέγεθος. Από εκεί που βρίσκεσαι μπορείς να δεις ένα μέρος του ζυθοποιείου με το οποίο συνδέεται.  Σύμφωνα με το ratebeer βγάζει αρκετές μπύρες. Εμείς πετύχαμε 6 μόνο!!!


Zwarte Riek (Milk Stout) καλό άρωμα όπως σχεδόν όλες οι μπύρες τους βαθμολογία 7.5
Johhny (Kolsch) πολύ καλή στο είδος της βαθμολογία 7.25
Willeke (Tripel) από εκεί και η φωτό πολύ καλή 7.75
Willy (Quadruppel) αδύνατο σώμα και σε χαλάει η επίγευση της βαθμολογία 6.75
Nelis (Bock) έχανε στη γεύση βαθμολογία 7
Sjaake (Grand Cru) κορυφαία καλύτερη από πολλές βελγικές βαθμολογία 8

DE PRAEL PROEFLOKAAL

Oudezijds Armsteeg 26
Amsterdam 1012 Gp
τηλ 020 408 44 69
boekingen@deprael.nl
http://deprael.nl/

Shop
Monday: closed
Tuesday: 12.00 - 19.00
Wednesday 12.00 - 19.00
Thursday 12.00 - 19.00
Friday 12.00 - 19.00,
Saturday 12.00 - 17.00
Sunday 12.00 - 18.00.

Proeflokaal
Tuesday / Saturday 12.00 - 24.00,
Sunday 12.00 - 23.00 hours
on Mondays closed.
Main course until 22.00 to order snacks until 23:00.

Brewery
Monday / Friday from 9.00 - 17.00.


To βραδάκι κλασικά περάσαμε από το Beer Temple. Την επόμενη μέρα είχαμε ταξίδι στο Μάαστριχτ. Μετά από 2 ώρες φτάσαμε σε μια πολύ ωραία πόλη, μικρή και κουκλίστικη.


Αφού τη γυρίσαμε αρκετά με σχετική χιονόπτωση, και πέσαμε και σε μια απεργία-διαδήλωση που θύμιζε το καρναβάλι του Μοσχάτου, καταλήξαμε μάλλον στο καλύτερο σημείο στην πόλη για να βρεις μια καλή ποικιλία από μπύρες το De Poshoorn. Μέλος του ΑΒΤ (ALLIANTIE VAN BIER TAPPERIJEN) με περίπου 50+ μέλη σε όλη την Ολλανδία. (Για περισσότερες πληροφορίες http://www.alliantie-van-biertapperijen.nl/). Εκεί δοκιμάσαμε:
Gulpener WinterVrund (Belgian Strong Ale) βαθμολογία 6.75
Gulpener Dort (Dortmunder/Helles) βαθμολογία 6.5
Gerardus Wittems Kloosterbier Dubbel βαθμολογία 7.25
Ter Dolen ARMAND (Belgian Ale) βαθμολογία 7.25
Hert Vijlener Bosbier Donker (Dubbel) βαθμολογία 7.5


DE POSHOORN

Stationstraat 45
Maastricht 6221 BN
τηλ. 043-3217334
poshoorn@hetnet.nl
http://www.poshoorn.nl/
Καθημερινά 10.00-2.00

Το βράδυ επιστροφή και τι άλλο Beer Temple. Την άλλη μέρα σειρά είχε μια από τις καλύτερες ζυθοποιίες του κόσμου η De Mollen.

Φτάσαμε στο Bodegraven μεσημέρι ,η μέρα σταθερά ηλιόλουστη αλλά παγωμένη κι έτσι για να ...ζεσταθούμε δοκιμάσαμε και τις 5 βαρελίσιες που είχε διαθέσιμες
Winterhop (IPA) βαθμολογία 8
Klap van de Molen (Spice/Herb) βαθμολογία 7.5
Op & Top (Bitter) βαθμολογία 7.25
Nacht & Ontij (Imperial Stout) κορυφαία από τις καλύτερες που έχω πιεί και βαθμολογία 9.5
Jaar & Dag (Saison) η οποία έβγαζε έντονη γεύση βουτύρου βαθμολογία 7.5
Πριν φύγουμε πήγαμε να αγοράσουμε και καμιά μπύρα και αφού γυρίσαμε το μισό ζυθοποιείο μέχρι να φτάσουμε στο επίμαχο σημείο,δοκιμάσαμε μια σχετική απογοήτευση. Η ποικιλία τους είναι πολύ μικρή σχετικά με αυτή που μπορείς να βρεις στο Άμστερνταμ και οι τιμές αρκετά πιο πάνω. Έτσι καταλήξαμε να πάρουμε μόνο 3-4 και οι μισές απ΄αυτές ήταν αμερικάνικες.
Επιστροφή στο Άμστερνταμ για τις τελικές αγορές από το De Bierkoning.

Κάπου εδώ τελειώνει το ταξίδι στο Άμστερνταμ και είναι ώρα να πω τι δοκιμάσαμε σε δύο από τα καλύτερα στέκια της πόλης. Πρώτα στο Proeflokaal Arendsnest που είναι το μέρος όπου μπορείς να βρεις τις περισσότερες ολλανδικές μπύρες από οπουδήποτε αλλού:
Texels Tripel βαθμολογία 7
Rodenburg Bronckhorster Eigen Weiss βαθμολογία 6.25
De Molen Tsarina Esra Cognac (Imperial Porter) βαθμολογία 9.5
Volendam Zeebonck (Tripel) βαθμολογία 6.75
SNAB Roock (Smoked) βαθμολογία 8
Stillwater / Emelisse Holland Oats (Amber Ale) βαθμολογία 6


Τέλος το Beer Temple για το οποίο τι να πει κανείς. Πάντως τα μπουκάλια του είναι ακριβά, συμφέρει να παίρνεις βαρελίσιες που ευτυχώς όχι μόνο δεν είναι λίγες (καμιά 30αριά μόνο!!!) αλλά αλλάζουν  ακόμα και καθημερινά. Δοκιμάσαμε
Rogue American Amber Ale  βαθμολογία 7
Rogue Mogul Madness (Black IPA) βαθμολογία 8
BrewDog Tactical Nuclear Penguin (Imperial Stout) βαθμολογία 8.75
Left Hand Black Jack Porter βαθμολογία 6.75
East End Black Strap Stout βαθμολογία 8
Uncommon Brewers Bacon Brown Ale βαθμολογία 6
Founders Breakfast Stout βαθμολογία 9.25
Mikkeller Abel (Imperial Stout) βαθμολογία 9
Mikkeller 19 (IPA) βαθμολογία 8








Φεύγοντας από το Άμστερνταμ ξαναγυρίσαμε στο Βέλγιο και σε μια αγαπημένη πόλη την Antverp.
Επειδή είχαμε πάει για μια ημερήσια βόλτα την προηγούμενη φορά είπαμε να κάτσουμε 2 μέρες να τη γυρίσουμε λίγο παραπάνω. Το μόνο που μπορώ να προσθέσω σε μαγαζιά που  αξίζει να πάει κανείς είναι το De Groote Witte Arend. Ωραίο μαγαζί με εξαιρετικό φαγητό κάτι που δύσκολα βρίσκεις στο Βέλγιο και καλό κατάλογο με μπύρες φυσικά. Δοκιμάσαμε μόλις 2!!!
St. Bernardus Abt 12 (Quadrupel) βαθμολογία 8.5
Delirium Tremens (Belgian Strong Ale) βαθμολογία 7.5


DE GROOTE WITTE AREND

Reyndersstraat 18
2000 Antwerpen
τηλ. +32 (0)3 233 50 33
http://www.degrootewittearend.be/
Κυριακή-Τεταρτη 11.30-10.00
Πέμπτη 11.30-12.00
Παρασκευή-Σαββάτο 11.30-2.00

Κάπου εδώ κανονικά θα έπρεπε να τελειώσει αυτό το μικρό και τόσο καθυστερημένο οδοιπορικό. Όμως ευτυχώς για μένα στο Βέλγιο φεστιβάλ μπύρας μπορείς να βρεις παντού και ιδιαίτερα την εποχή που πήγαμε έχει συνέχεια. Έτσι λοιπόν όσο ακόμα τα πίναμε στη Brugge πήρε το μάτι μου μια αφίσα για ένα φεστιβάλ στη Nijlen. Ψάχνω το χάρτη και είναι πολύ κοντά στην Antverp και έτσι μεσημέρι Σαββάτου βρισκόμαστε, μετά από μια μικρή περιπλάνηση ,στο 5 de Nijlense Bierbeurs. Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα  σε μια αίθουσα μάλλον θεάτρου με αρκετές ζυθοποιίες να δίνουν το παρόν,όλες βέλγικες. Κυρίως ήταν οι πιο γνωστές αλλά ευτυχώς είχε και ορισμένες πιο μικρές. Αρκετός κόσμος, αφού όλο το χωριό θεώρησε καθήκον του να περάσει και πολύ κέφι. Εκεί δοκιμάσαμε:
Lupulus (Tripel) βαθμολογία 6.5
Lupulus Brune (Belgian Strong Ale) βαθμολογία 6.75
Het Nest Schuppenboer (Tripel) βαθμολογία 7.75
Broeder Jacob βαθμολογία 7
Hofbrouwerijke Portho's βαθμολογία 7
Pirlot Kempisch Vuur 3 Dubbel βαθμολογία 6.75
Wieze Tripel Zoet Bruin (Dubbel) βαθμολογία 6.75
Jessenhofke Maya (Belgian Ale) βαθμολογία 6
Dijkwaert Mcthals (Belgian Strong Ale) βαθμολογία 7.75
Dijkwaert Goeie Koffe (Stout) βαθμολογία 7.25
St. Bernardus Christmas Ale (Belgian Strong Ale) βαθμολογία 7.75






Κάπως έτσι τελειώσε αυτό το ταξίδι και ακολουθεί "σύντομα"(;)!!! το καλοκαιρινό μπυρο(;)οδοιπορικό στη Σερβία.

3 σχόλια:

  1. Γιάννη, εσύ κι ο Λούκυ Λουκ...
    Αυτός πυροβολεί γρηγορότερα από την σκιά του κι εσύ γράφεις για το γεγονός πριν καν αυτό λάβει χώρα!!!

    13 μήνες μετά ρε άτιμε...???!!! :D ... γιατί τέτοια βιασύνη???... άσε που είμαι σίγουρος ότι "έχωσες" και την Έφη στο γράψιμο!!!

    Πάντως ΜΠΡΑΒΟ στο Παπανέικο που κατάφερε και πάλι να μας δώσει ένα υπέροχο μπυροδοιπορικό!!!

    Στην υγειά σας!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ekseretiko afieroma/mpyroodiporiko.
    Twra oso gia Servia den kserw ti na perimenw.
    Ekana persi ena odiporiko se olokliri ti xwra kai an ekseresis kati liga pragmata sto Veligradi kai N.Sad, tipota aksiologi den ixe (apo mpyres meris, giati san xwra ine apistefti)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω ρε φιλε μας τελείωσες ... κακοπεράσατε πάλι. Brugges χιονισμένη ολα τα λεφτα. Σας εύχομαι να χετε π'αντα τέτοια κουράγια για τα όμορφα οδοιπορικά που έχετε χαρίσει και σ εμάς και ας τα βλέπουμε και κανα χρόνο μετα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή