Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Evil Twin Hipster Ale:
Αποκριάτικη μπύρα για μεγάλα παιδιά!

Γειά σας, είμαι η Dark Chef και με ένα ζευγάρι αντικλείδια που μου έδωσε ο Mixos, άφησα για λίγο τη σκοτεινή μου κουζίνα και ήρθα στους Μπυραματισμούς!
Ύστερα λοιπόν από δική του "απαίτηση", έχοντας δοκιμάσει τη χρωματιστή Evil Twin Hipster Ale, μεταφέρω κι εδώ τις σκοτεινές μου εντυπώσεις.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Όταν ήμουν μικρή, στις γειτονιές τα παιδιά συνήθιζαν να παίζουν ποδόσφαιρο με χρησιμοποιημένα αλουμινένια κουτάκια που έβρισκαν πεταμένα στο δρόμο (μάλιστα στα μέρη μου τα λέγαμε λατάκια :).
Τώρα που πάτησες για τα καλά τα τριάντα κι έγινες "σοβαρός/σοβαρή", προσπαθείς να αντισταθείς στην παρόρμηση που σε πιάνει που και που να κλωτσήσεις ένα τέτοιο κουτάκι βάζοντας γκολ στην Πατησίων ή στην Πανεπιστημίου (έλα, παραδέξου το όμως πως το θέλεις :)

Όμως σε αντίθεση με την άθλια κόκα κόλα και όλους τους "συγγενείς" της, δεν είναι όλα τα αλουμινένια κουτάκια για κλωτσιές!
Αυτό το κουτάκι για παράδειγμα, όχι απλώς δεν θα το πετάξω, όχι μόνο δεν θα το κλωτσήσω, αλλά θα το πάρω μαζί μου και θα το βάλω δίπλα στα μεγαλοπρεπή και κομψά μπουκάλια της μπυρο-συλλογής μου!


Κι επειδή σήμερα εντελώς τυχαία (;) έχουμε Απόκριες, πρόκειται για ένα μπυροκουτάκι που έχει ντυθεί Αρλεκίνος! :)
Το χρώμα και το "ντύσιμό" του λοιπόν, έχουν κάτι από παιδικό παιχνίδι. Χωρίς να διαβάσω τίποτα και προτού ανατρέξω στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες, αισθήματα ανεξαρτησίας, ξεγνοιασιάς και κεφιού συμπληρώνουν την εικόνα.
Αυτή η μπύρα με την εμφάνιση και το όνομα που έχει, πρέπει να είναι cool. Πρέπει να είναι για όσους νιώθουν ακόμα παιδιά και ποτέ δε σταμάτησαν να θέλουν να κλωτσήσουν κάποια -χωρίς ουσιαστικό νόημα- πρέπει!

Αλλά για να δούμε τι λέει και σε περιεχόμενο.

Πρώτα όμως τα "τεχνικά":

Από: Evil Twin Brewingk
Τύπος: American Pale Ale
Περιεχόμενο: 350 ml
ABV: 5,5%

Κρατάω λοιπόν το "αποκριάτικο" κουτάκι στα χέρια μου, και με το άθραυστο, σκοτεινό μου νύχι το ανοίγω.
Μόλις πλησιάζω τη σκοτεινή μου μύτη στην τρυπούλα που άνοιξα, σκέφτομαι:
Μα τη Θεά της Αταξίας, αυτή η μυρωδιά είναι υπέροχη!
Τα αρώματα μέσα από το κουτάκι αλλά και αργότερα στο ποτήρι, είναι το κάτι άλλο:
Τροπικά φρούτα όπου πιο πολύ, ξεχωρίζει ο ανανάς! Μετά το μάνγκο, κι ύστερα διάφορα άλλα ωραία πράγματα όπως ανοιξιάτικα αγριολούλουδα, γύρη, μέλι αλλά και φρεσκάδα λυκίσκου.


Στην εμφάνιση, ο αφρός αφήνει ένα πηχτό κάλυμμα στην επιφάνεια και τα κομματάκια της μαγιάς μαζί με μικροσκοπικές φυσαλίδες ανθρακικού, δημιουργούν αυτή τη θολή εικόνα στο σκουρόξανθου χρώματος σώμα της μπύρας.

Και για να δούμε τι λέει η καρναβαλο-μπύρα μας και γευστικά:
Σώμα ελαφρύ, ανθρακικό λίγο. Η γεύση σε πάει κατευθείαν σε I.P.A. και μάλιστα A.P.A. (προσωπικά, μου θύμισε λίγο και την Crazy Donkey), δηλαδή ο λυκίσκος φαίνεται αρκετά έντονα και επειδή στο άρωμα είχε μικρό, δευτερεύοντα ρόλο, εδώ παίρνει την εκδίκησή του και γίνεται ο πρωταγωνιστής!

Πίσω από τον λυκίσκο, παίζουν δεύτερα και τρίτα και κάποια εσπεριδοειδή όπως γκρέιπ φρουτ και νεράντζι.
Μακριά και ικανοποιητική επίγευση, όπου ο λυκίσκος και η νεραντζόφλουδα έχουν τον κύριο λόγο.

Συμπερασματικά, έχω να πω πως:
If you 're very bitter and you like it, that's your thing!



Λοιπόν, αυτή τη μπύρα θα ήθελα να τη βάλω στο τραπέζι μαζί με κάτι πικρά χόρτα (πικραλίδες) που τρώμε στο χωριό μου (στο χωριό μου βέβαια δεν πίνουμε Evil Twin Hipster Ale) και μιλάω πολύ σοβαρά!
Αν και όταν η μπύρα πιάνει πιο υψηλές θερμοκρασίες η αρχική πικράδα αρχίζει να μετριάζεται, η επίγευση μένει σταθερή στη βοτανική, πράσινη γρασιδο-αίσθηση του λυκίσκου, πράγμα που στο δικό μου σκοτεινό κεφάλι τουλάχιστον, την κάνει ιδανικό ποτό για χόρτα!
Εσείς τι λέτε;


Κλείνοντας, και για να ταιριάζει ο επίλογος με τον πρόλογο, αν πάντως σας έρθει η όρεξη να μαζέψετε την παρέα σας και να παίξετε μπάλα με αλουμινένιο μπυρο-κουτάκι, σας έχω το κατάλληλο:

5 σχόλια:

  1. Αγαπητή Dark Chef, βλέπω τελικά οτι είσαι καταπληκτική και στο "μαγείρευμα" των λέξεων. Φοβερή παρουσίαση για μια πολύ ποιοτική pale ale από του "Μοχθηρούς Διδύμους".Είχα πρόσφατα την ευκαιρία να δοκιμάσω κι εγώ την εν λόγω μπύρα, και θα συμφωνήσω σε όλα όσα γράφεις. Μου φαίνεται ότι πρέπει να κάνουμε απόθεμα από τις Hipster Ale γιατί αρχίζει να καλοκαιριάζει σιγά σιγά, και πιστεύω οτι θα είναι ιδανική παρέα για το camping φέτος...
    Όσο για τα αντικλείδια που πήρες από τον Μίχο, κράτα τα, για να μας επισκέφτεσαι όποτε θέλεις. Σα στο σπίτι σου...Τιμή μας να δημοσιεύονται τέτοιες παρουσιάσεις μέσα από τους Μπυραματισμούς !
    Cheers !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Σ' ευχαριστώ πολύ Skull Splitter για τα καλά σου λόγια! Οι μπυρο-παρουσιάσεις είναι αρκετές (είναι στη σκοτεινή μου κουζίνα), αλλά με τα αντικλείδια και με λίγη ενθάρρυνση θα 'ρχομαι κι εδώ σιγά σιγά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αντικλείδια μάλλον αργήσαμε να στα δώσουμε αγαπητή Dark Chef και ο λόγος προφανής !!
    Ευχαριστώ καταρχήν που ικανοποίησες την περιέργειά μου ανεβάζοντας άμεσα τις εντυπώσεις σου από το "αποκριάτικο" αλουμινόκουτο της Evil Twin, όπως σου είχα ζητήσει στην Σκοτεινή Κουζίνα ... Κατατοπιστικότατη στην περιγραφή σου, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε ... κι ευχόμαστε να βάλεις και αυτά τα κλειδιά μόνιμα στο μπρελόκ σου !!

    Κλωτσομπυροκούτια τέλος λοιπόν ... για αυτό το σκοπό υπάρχει το Ελληνικό Μπυρόνι της παρέας ... !!! αχαχχαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Zhleuw re seis! Thelw ki egw mia tzoura apo to cult ellhniko Mpyroni!! Kai meta mpalitsa sto dromo!!

    Euge Dark Chef gia thn artia parousiash ths Hipster Ale, thn opoia yofaw na dokimasw meta apo tetoia perigrafh pou ths ekanes! Anamenoume kai alla omorfa posts apo sena mpyramatistria!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Mixo εγώ σ' ευχαριστώ για τη φιλοξενία και θα κρατήσω τα κλειδιά που τόσο πρόθυμα μου έδωσες! Και να 'σαι σίγουρος πως δε θα 'ρχομαι με άδεια χέρια και πως δε θα σας αφήσω νηστικούς! :)

    @ Δόκιμε cult πραγματικά! Για σένα θα βρούμε κανένα κουτάκι που να κάνει και για μπάσκετ :)
    Να 'μαστε καλά να δοκιμάζουμε και έρχονται και τα άλλα posts!

    ΑπάντησηΔιαγραφή