Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Brewdog Prototype 2011: Blitz

Η τρίτη μπύρα της Brewdog Prototype Challenge 2011 παίρνει σειρά σήμερα στην πασαρέλα των Μπυραματισμών.


Όπως αναφέραμε και στις προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις, το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη κυκλοφορία μπυρών είναι το εξης:  
Πρόκειται για μπύρες των οποίων οι συνταγές διαμορφώθηκαν με βάση τις ιδέες και γνώμες των φανατικών μπυρόφιλων της σκωτσέζικης ζυθοποιίας, και κυκλοφόρησαν εμφιαλωμένες και draft σε μπαρ της Brewdog το 2011. Σκοπός του Prototype Challenge ήταν όχι απλά η προσφορά νέων παράξενων μπυρών στο (παντοτινά) διψασμένο κοινό αλλά μία ιδιότυπη δημοσκόπηση (με το ποτήρι στο χέρι δηλαδή) σχετικά με ποιά ετικέτα αξίζει να γίνει μόνιμη στη σειρά της Brewdog.

Μετά τις παρουσιάσεις των εξαιρετικών Hops Kill Nazis και Scotch Ale, σήμερα δοκιμάζουμε την Blitz, μία USΑ-style amber ale ζυμωμένη με caramalt και αποκλειστικά West Coast λυκίσκους. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες ετικέτες της σειράς που είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, η Blitz έχει ποσοστό μόλις 2.8% α.φ! Καταφέρνει άραγε να σταθεί στο ύψος μίας Brewdog μπύρας με τόσο χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ; Για να δούμε...

Το χρώμα της είναι χάλκινο-καραμελένιο, με ένα στρώμα λευκού αφρού που διατηρείται ελάχιστα. Το άρωμα έχει μπόλικη καραμέλα και εσπεριδοειδή από το λυκίσκο, θυμίζοντας μία αμερικάνικη IPA.


Η γεύση της είναι κατά βάση πικρή, με μπόλικες δόσεις λυκίσκου, φρούτα (γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι) και κάτι που φέρνει σε καβουρδισμένη καραμέλα από τα malts. Πολύ ευχάριστη και γεμάτη γεύση για μία μπύρα με τόσο χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ακόμα κι αν μας απογοήτευσε λίγο το νερουλό σώμα της. Μέτρια ενανθράκωση. Συμπερασματικά, η Blitz είναι απόδειξη ότι η Brewdog μπορεί να ζυμώσει γευστικές μπύρες με χαμηλό αλκοόλ που δεν χάνουν το Brewdog χαρακτήρα τους. Μία πολύ καλή προσπάθεια στην κατηγορία της!

Stay tuned, θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες η δοκιμή της νικήτριας μπύρας της σειράς Prototype Challenge 2011. Μέχρι τότε,

Εις υγείαν όλων των μπυραματιστών,
Δόκιμος

1 σχόλιο:

  1. "η Blitz είναι απόδειξη ότι η Brewdog μπορεί να ζυμώσει γευστικές μπύρες με χαμηλό αλκοόλ που δεν χάνουν το Brewdog χαρακτήρα τους. Μία πολύ καλή προσπάθεια στην κατηγορία της!"

    Ευτυχώς έμεινε στην καλή προσπάθεια και όχι στην πρωτιά !!! εχχεχεχε!!

    Μπράβο στη BrewDog για τον επιτυχημένο μπυραματισμό της με αυτήν την "ελαφριά" και παιδική μπύρα ... Εύγε Δόκιμε για τη συνέχιση της αναμετάδοσης ...

    Αναμένουμε πλέον τα σχόλια και την τελική αποτίμηση του αγώνα ... ( αν και δεν ενθουσιάστηκα με την νικήτρια που μας έχει απομείνει ) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή