Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

La Loubécoise: βελγίδα με maple syrup

La Loubécoise από τη βελγική Brasserie d’Ecaussines, η οποία βρισκέται στην περιοχή Ecaussines βορειοδυτικά της πόλης Charleroi. Πρόκειται για μία περίεργη μα ευχάριστη καστανή μπύρα με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 8% α.φ. που ζυμώνεται με προσθήκη σφενδαμο-σίροπου από το Québec του Καναδά. Είναι μία από τις εποχιακές ετικέτες της βελγικής ζυθοποιίας (η οποία παράγει 9 ολόχρονα) και έπεσε στα χέρια μου πρίν από λίγες μέρες...


Εμφάνιση: χρώμα θολό καφετί-μπορντό, με ανοιχτό μπεζ αφρό που διατηρείται ικανοποιητικά

Άρωμα: ζαχαρούχο άρωμα κεικ από τα malts, καραμέλα, σταφίδες, ολίγον από μπαχάρια τύπου Jägermeister

Γεύση: Κερασο-γλύκα, αποξηραμένα φρούτα, καραμέλα, καστανή ζάχαρη, μπαχάρια. Η γλυκιά πλευρά κυριαρχεί κατά κράτος, με ελάχιστα τσιμπήματα λυκίσκου στο τελείωμα. Θυμίζει αρκετά μία kriek εμπορίου (π.χ. Liefmans, Bacchus, κτλ) στην οποία ανακατεύτηκε μπόλικο σιρόπι σφένδαμου.

Ελάχιστη ενανθράκωση, με σώμα μέτριο. Γενικά, η βελγίδα La Loubécoise πίνεται ευχάριστα παρά τη ζαχαρίλα της. Μία μπύρα που προσφέρεται για συνοδεία πάστας (ή άλλου γλυκού) αλλά μπορείτε να την απολαύσετε και μόνη της ως επιδόρπιο, όπως έπραξα εγώ.

3 σχόλια:

  1. Από την Ecaussines δεν έχω δοκιμάσει παρά την Ultrabrune, μια κλασική θα έλεγα brune. H Loubécoise φαίνεται να είναι πιο special. Πάντα αναρωτιόμουν πως θα είναι αυτό το maple syrup που βάζουν αρκετές (κυρίως αμερικανικές) ζυθοποιίες σε συνταγές τους.
    Τρομερή ετικέτα πάντως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού μπύρες που περιέχουν μέλι κυκλοφορούν σε εξωτερικό και εσωτερικό με επιτυχία μάλλον, γιατί όχι και με σιρόπι από σφεντάμι; Θα πρέπει να δίνει αρκετά έντονα γεύση και άρωμα καραμέλας!
    Πολύ ωραία πάντως και η ετικέτα με τα σκιουράκια (?) που πίνουν μπύρα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ontws h etiketa ths fialhs einai poly goustozikh! Ta cartoon skiouria fainontai na apolambanoun poly th barelisia maple syrup mpyra tous!

    Chalice, h La Loubécoise htan h prwth mpyra ths zythopoiias pou dokimasa. Tis Ultra den tis exw brei :)

    Dark Chef, fantazesai ena keik zymwmeno me auth th mpyra? Tha exei poly idiaiterh geush!

    ΑπάντησηΔιαγραφή