Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Great American Beer Festival (GABF) 2011, Denver, Colorado :: γιορτάζοντας 30 χρόνια διοργάνωσης !!

Από το 1982 - όπου ο Charlie Papazian ξεκίνησε μόλις με 22 συμμετέχουσες ζυθοποιίες το Great American Beer Festival στο Boulder του Colorado - μέχρι και σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 29 συνεχείς  διοργανώσεις και φέτος πάμε για την 30η !


Το καθιερωμένο αυτό τριήμερο έχει γίνει πλέον όλα αυτά τα χρόνια το επίκεντρο των μπυρόφιλων όλου του πλανήτη, αφού κάποιος έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ( πράγμα ακατόρθωτο ασφαλώς μέσα σε 3 μέρες) πάνω από 2000 μπύρες !

29 Σεπτεμβρίου 2011 - 1 Οκτωβρίου 2011

Σε 15 ημέρες από σήμερα, στο Ντένβερ του Κολοράντο, λοιπόν, φίλες και φίλοι θα χτυπάει η καρδιά της Αμερικάνικης craft σκηνής, αφού κάθε χρόνο όλο και περισσότερες craft ζυθοποιίες δηλώνουν συμμετοχή και παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε αυτό το "τεράστιο" από κάθε άποψη φεστιβάλ μπύρας !!



"We’re gonna give it to you straight. There is no way to truly explain the gigantic scale of GABF other than to actually experience the festival. But, we think these numbers paint a pretty clear picture on why this is the craft beer event of the year!"
  • 3 days
  • 4 sessions
  • 49,000 attendees
  • 450+ breweries
  • 2,200+ beers
  • 36,000 gallons of beer
  • 100 tons of ice
  • 3,400 volunteers
  • 54,000 volunteer hours

Περίπου 150 κριτές θα δοκιμάσουν και θα ανακοινώσουν τα γνωστά σε όλους μας Βραβεία ανά κατηγορία. Φέτος οι κατηγορίες θα είναι 83 παρακαλώ ...  ενώ στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος περί τις 3.300 διαφορετικές μπύρες από 500 περίπου τοπικές ( από όλες τις πολιτείες φυσικά) ζυθοποιίες της Αμερικής ! Κάθε χρόνο το έργο των κριτών όπως καταλαβαίνουμε γίνεται όλο και πιο δύσκολο, αφού και οι ζυθοποιίες πληθαίνουν αλλά και οι μπύρες του διαγωνισμού ανά στυλ γίνονται όλο και πιο πολλές!!


Σίγουρα το όνειρο πολλών από εμάς εδώ μέσα - για να μη πω όλων - είναι να καταφέρουμε να βρεθούμε κάποια στιγμή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να ζήσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία του GABF!

Γιατί όπως είπε και ο Chalice πέρυσι τέτοιο καιρό ...



όλοι θα θέλαμε ... !!!!

Ευσεβείς Πόθοι ??? ... Θα δείξει .... !!!!

Ο Charlie Papazian μαζί με τον αείμνηστο Michael "the beer hunter" Jackson το Σεπτέμβριο του 2006 κατά τη διάρκεια του GABF.
Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία παρουσία του Michael στο φεστιβάλ αυτό, αφού ένα χρόνο αργότερα ( 30 Αυγούστου 2007) και λίγες μέρες πριν την έναρξη του GABF 2007, ταξίδεψε μακρυά μας για πάντα !!

1 σχόλιο:

  1. Τελικα πρεπει ν μαζευουμε και να κραταμε τα λεφτα μας ολο το χρονο και να τα ξοδευουμε το Σεπτεμβριο.
    ολα τα καλα φεστιβαλ μπυρας μου φαινεται τοτε γινονται

    2200 μπυρες ;;; αν καταφερεις να δοκιμασεις 100 απο αυτες παλι καλα να λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή