Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

48 ποτήρια "υγρό σιτάρι" ... (μέρος Α')


Ο τιτλος είναι αναφορικος μα κ ρεαλιστικος συναμα.
Ένα οδοιπορικο σε μερικες από τις πιο μεγαλες μπυραριες του Μοναχου.Μιας πολης που σε κάθε της γωνια αναβλυζει εξαιρετικος ζυθος,μιας πολης που ακομα κ στα ταχυφαγεια σερβιρουν βαρελισια μπυρα αριστης ποιοτητας (πχ αυτο της φωτο ειχε Ayinger βαρελι)

Τα Hot Spot ειχαν εντοπιστει από καιρο κ ηταν ζητημα τιμης να διερευνηθουν λεπτομερως.
Ας δουμε λοιπον τι ρεει από τις κανουλες αυτης της πολης αφου πρωτα παρουμε μια μικρη γευση από την καθημερινοτητα της.Ομορφο,μητροπολιτικο το Μοναχο γεματο μεγαλα παρκα αναψυχης,εντυπωσιακους καθεδρικους ναους κ κτηρια από άλλη εποχη.Ζει έναν δικο του ξεχωριστο ρυθμο θα ελεγα κ οι κατοικοι του εχουν καταφερει με επιτυχια να παντρεψουν την παραδοση με τον συγχρονο τροπο ζωης.



Η ωρα είναι 11 παρα το πρωι κ περπαταμε ψελιζοντας κατι σκορπιες Γερμανικες λεξεις που εχουμε ακουσει κατά καιρους σε μια ακαρπη προσπαθεια να νιωσουμε Βαυαροι…χε,χε
Στοχος κ πρωτος σταθμος το beer garden της Augustiner Keller στην οδο Arnulfstrasse 52

Μια καταπρασινη εκταση κοντα στο κεντρο της πολης που σε κανει να νιωθεις πως εισαι σε εξοχη.Ειναι το ένα από τα τρια μεγαλα μαγαζια που διατηρει η Augustiner στο Μοναχο.
Ενας ανετος χωρος με δυναμικη 5000 ατομων που από τα δυο σημεια εξυπερετησης παρεχει φαγητο κ μπυρα από τις 11:00 το πρωι εως αργα το βραδυ .

Βεβαιως υπαρχει κ η κλειστη χειμωνιατικη αιθουσα που επισης λειτούργει ολο τον χρονο.


Χωριζεται όπως προειπα σε δυο τομεις με αντοιστιχα σημεια εξυπερετησης.Το Self Service κ το Ala Carte.Το πρωτο σερβιρει όλα τα ειδη μπυρας που παραγει η συγκεκριμενη ζυθοποιια ενώ το δευτερο μονο Lager η οποια πιστεψτε με σε κανει να αναθεωρησεις την οποια αποψη σου περι αυτης…


Αμμεσο σερβις,καλες τιμες κ τα πρωτα ποτηρια εφυγαν πριν λιωσει το αλατι από τα ζεστα Pretzel που συνοδευσαν τελεια τα πικαντικα λουκανικα με την δροσερη πατατοσαλατα.Το πιατο αυτό είναι από τα must του καταστηματος, προτείνεται ανεπιφύλακτα!!
Ενας εξαιρετικος λοιπον χωρος για κάθε στιγμη της ημερας,για ένα η΄και περισσοτερα ποτηρια φρεσκιας καλης μπυρας!!


Οι ωρες κυλισαν αργα κ ηρεμα,δροσερα κ γευστικα όπως η καλοπιωτη μπυρα κ η νοστιμη κουζινα που δοκιμασαμε.Κοντευε αργα μεσσημερακι κ αποσυρθηκαμε για ξεκουραση καθως το βραδυ νεες προκλησεις ηταν σημειωμενες στον δικο μας μικρο μπυροχαρτη…

Το βραδακι εγινε νωρις το απογευμα καθως η επιθυμια να δουμε οσο το δυνατο περισσοτερες μπυραριες εκανε την κουραση αφαντη…Ετσι κινήσαμε για το Weisses Brauhaus το οποιο εδρευει στην οδο Tal 7 ένα βημα μακρυα από το κεντρο της πολης.


Είναι το επισημο σημειο πωλησης της ζυθοποιιας Schneider κ όπως καταλαβαινετε η επισκεψη μας εκει είναι αφιερωμενη στο καλο μας φιλαρακι που λατρευει ετουτη την σκουροχρωμη σταρενια!!
Νεοκλασικό το κτηριο που στεγαζει την μπυραρια καθως χρησιμοποιει κ τον Α’ οροφο περαν του ισογειου,αρκετα τραπεζια στο πλατυ πεζοδρομιο κ συνεχομενη ροη από κοσμο που εκανε την ευρεση τραπεζιου δυσκολη υποθεση.


Τελικα αφου συμβουλευτικαμε την ευγενικη σερβιτορα μοιραστηκαμε καποιο τραπεζι με μερικους ακομα πελατες.
Υπεροχη βαρελίσια μπυρα σε χαμηλη τιμη κ ζεστη πατατοσουπα για αρχη μας εκαναν ν’αναφωνισουμε: Που ‘σαι ρε ΚαραΜιχο…???



Σουρπωσε μεχρι να παρουμε μια καλη γευση από το εν λογω μαγαζι κ κατευθυνθήκαμε στον αποκατω παραλληλο δρομο την οδο Platzl οπου συνειπαρχουν 3 από τα πλεον ισχυρα ονοματα παραγωγης κ εμποριας ζυθου.
HofBrauhaus,Ayinger am Platzl k Augustiner am Platzl βρισκονται κυριολεκτικα το ένα διπλα στο άλλο.


Το πρωτο το γνωριζαμε από προηγουμεο ταξιδι κ το τελευταιο το αφησαμε για άλλη μερα.Ετσι σκοπιμα εμεινε η μπυραρια της Ayinger που παντα ηθελα να γνωρισω.


Πανεμορφος χωρος ντυμενος από ξυλο το εσωτερικο,χωριζεται σε δυο μικρες αιθουσες που επικοινωνουν μεταξυ τους μεσω ενος διαδρομου που περνα μπροστα από το μπαρ κ εχει ορθιους παγκους για τους πελατες.Ισως το πιο ωραιο,καλαισθητο κ ζεστο μαγαζι απ’οσα συνολικα ειδαμε.

Αριστη ποιοτητα σταρομπυρας με την UrWeisse να υπερτερει κατά κρατος εναντι της απλης.Διακρητικο σερβις,σωστες τιμες κ λαχταριστες ποικιλιες αλλαντικων εκαναν το μικρο τουτο μαγαζι έναν επίγειο παραδεισο.

Αν ποτε βρεθειτε Μοναχο ΠΡΕΠΕΙ να περασετε από εκει!!!


Η ποιοτητα της φωτο μαρτυρα την ποσοτητα μπυρας που καταναλωθηκε το βραδυ εκεινο...



συνεχιζεται...

2 σχόλια:

  1. ζηλευω.ειχαμε παει στε ολα που αναφερεις,στης Ayinger οσες φορες πηγαμε γινοταν ΠΑΝΙΚΟΣ κ δυστηχως τελικα δεν κατσαμε.
    την επομενη φορα ομως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bravo re magkes...mas trexoune ta salia prwi prwi. Anipomono gia to deftero meros, kai elpizw na mpoune kai afta sta afierwmata. bravo ksana.

    ΑπάντησηΔιαγραφή