Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

48 ποτήρια ''υγρό σιτάρι'' ... ( μέρος Β' )

Βροχερη η επομενη ημερα μας βρηκε να χαζευουμε την παραδοσιακη υπαίθρια αγορα του Μοναχου γνωστη κ ως Viktualienmarkt
 Εμεις βεβαια διαβασμενοι τοσο για τα τερτιπια του καιρου οσο κ για τα μπυροστεκια της περιοχης εντοπισαμε ευκολα την μπυραρια Der Pschorr η οποια βρισκεται στον αριθμο 15 (της ομωνυμης οδου Viktualienmarkt).


Είναι το δευτερο καταστημα της ζυθοποιιας Hacker-Pschorr κ θεωρειται αφιερωμενο στον
Joseph Pschorr ο οποιος πριν από 200 περιπου χρονια εφεύρε έναν ευκολο κ απλο τροπο να κρατα την μπυρα του δροσερη.Τι εκανε?Απλα πηρε κοματια παγου από τον ποταμο Isar -που διαρρέει την πολη- κ τα τοποθετησε στο κατω μερος των βαρελιων,τα χωρισε στην μεση κ στο πανω ειχε την μπυρα ετοιμη προς καταναλωση.Εξωτερικα δεν σου γεμιζει το ματι κ ποσο μαλλον όταν βρεχει καθως ελαχιστοι καθονται εξω.
Μπαινοντας όμως μεσα πραγματικα σ’εκπλησει!! Υπεροχο μαγαζι,ενας αψογος συνδιασμος μοντερνας κ παραδοσιακης διακοσμησης με ανετους παγκους/τραπεζια,απλετο φως να μπαινει από τα τεραστια παραθυρα κ καλοντυμενοι (παραδοσιακα) σερβιτοροι να εξυπηρετουν προθυμα τους πελατες.Μια ιδανικη ατμόσφαιρα δλδ πριν ακομα μεσσημεριασει….

Γευματισαμε κανονικα,η κουζινα της είναι απλα ‘’εξαιρετικη’’ η καλυτερη από τις 8 μπυραριες που συνολικα επισκευθηκαμε.Απιστευτες γευσεις σε φλικοτατες τιμες.



Εδω να κανω μια παρενθεση κ να πω λιγο για το κοστος σε αυτά τα καταστηματα.Γενικα σε όλα οι τιμες ηταν φυσιολογικες,εάν καπου ηταν λιγο τσιμπημενες τοτε σιγουρα όταν ερχοταν το πιατο καταλαβαινες το γιατι…
Οι δε τιμες στις βαρελισιες μπυρες ηταν μεταξυ 3,60-3,90 για τις σταρενιες κ καπου 30-40 λεπτα φθηνοτερες οι λοιπες ξανθιες।Τα pretzels που αποτελουν το απαραιτητο συνοδευτικο κοστιζαν από 0,70-0,90 λεπτα.



Κλεινω την παρενθεση κ επανερχομαι στο καταστημα με κριτικη για την μπυρα τους. Θα την θεωρουσα οριακα καλη λοιπον σε σχεση παντα με τις άλλες.Ηταν ευγευστη αλλα τις ελειπε αυτό το κατι που θα εκανε την διαφορα.Παρ’αυτά τη τιμησαμε δεοντως…

Μετα από τετοιο γευμα/πιωμα η μεσημβρινή σιεστα ηταν απαραιτητη καθως το βραδυνο προγραμμα θα ηταν βαρυ…
Μας περιμεναν οι δυο μπυραριες που βρισκονται στο πισω μερος του μεγαλοπρεπους καθεδρικου ναου,της Frauenkirche.Πιο συγκεκριμενα αναφερομαι στην Andecher am Dom (Weinstrasse 7a) κ στην Augustiner am Dom (Frauenplatz 8) .

Εδώ εχουμε να κανουμε με δυο από τα πλεον πολυσύχναστα καταστηματα που ηταν ασφυκτικα γεματα για οση ωρα μειναμε εκει.Μετριο φαγητο καθως κ μπυρα,δυσκολο κ καπως δυστροπο το σερβις τους.Δεν μας αφησαν κ τις καλυτερες εντυπωσεις.Περιμενα περισσοτερα από αυτές τις δυο μπυραριες…εξαιρεση αποτελουν οι τιμες τους καθως ηταν σε απολυτα φυσιολογικα ορια.


Βεβαια δεν το βαλαμε κατω κ κινησαμε για το επομενο καταστημα την Hacker-Pschorr που βρισκεται στην οδο Theresienhöhe 7 ακριβως απεναντι από την εισοδο του παρκου Oktoberfest οπου λαμβανει χωρα το γνωστο φεστιβαλ.

Προκειται για την κυριως μπυραρια της ζυθοποιιας κ πραγματικα είναι ‘’τεραστια’’…!!!
Το μαγαζι αυτό απλα δεν υπαρχει λεμε!! Χανεσαι κυριολεκτικα,απειρα τραπεζια,καζανια στο εσωτερικο,παταρια,beer garden τι να πρωτοαναφερω??Στον ιδιο χωρο αλλα σε διαφορετικη αιθουσα στεγαζεται κ Ιταλικο εστιατοριο το οποιο ανηκει κ αυτό στην ιδια διευθηνση,επισης υπαρχει ξεχωριστος χωρος για καφε κ μπυρα στο μπαρ.




Αργο το σερβις,καλο φαγητο μετρια μπυρα τα χαρακτηριστικα που εντοπισαμε.Οπως κ να ‘χει παντως είναι από τα μερη που αξιζει κανεις να παει εστω κ για ένα ποτηρι στα γρηγορα….

Συνεχιζεται…
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου