Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας Χρόνος Μπυραματισμοί

21 Σεπτεμβρίου σήμερα και πριν ένα χρόνο ακριβώς ανέβηκε στο διαδίκτυο το πρώτο post των Μπυραματισμών. «Οραματισμοί ή πειραματισμοί;» είχαμε αναρωτηθεί τότε γι αυτό που ξεκινάγαμε όλοι μαζί.

Το όραμα μας ήταν να δώσουμε μια φρέσκια πνοή στην παρουσία της ποιοτικής μπύρας στον ελληνικό διαδικτυακό χώρο, αναδεικνύοντας την σε όλες της τις διαστάσεις, προβάλλοντας κάθε αξιόλογη προσπάθεια στην Ελλάδα και προσπαθώντας να μεταδώσουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη μας για τη μπύρα σε περισσότερο κόσμο.
Το πείραμα έγινε μέσα από τις δημοσιεύσεις των Μπυραματιστών, είτε αυτές αφορούσαν παρουσιάσεις μιας καινούργιας μπύρας, ή ανταποκρίσεις από κάποιο φεστιβάλ, οδοιπορικά σε μητροπόλεις της μπύρας ή απλά σχολισμούς σημαντικότερων ειδήσεων του χώρου. Ανατρέχοντας στις δημοσιεύσεις του χρόνου που πέρασε, πιστεύω πως το πείραμα ήταν πετυχημένο. Οι Μπυραματισμοί, με 380 posts, έδωσαν όλο αυτό το χρόνο, καθημερινά το "παρών" στην ενημέρωση των μπυρόφιλων, παροτρύνοντας την επικοινωνία μεταξύ μας.


Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τα δυο πολύ χρήσιμα εργαλεία που φτιάξαμε. Τόσο ο Ελληνικός Χάρτης της Μπύρας, στον οποίο έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 200 μπυροσημεία (κάβες, μπυραρίες, ζυθοποιίες), όσο και ο οδηγός Online Shopping, με παρουσίαση των καλύτερων και οικονομικότερων e-shops για παραγγελίες μπύρας σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι δυο πηγές πληροφόρησης που συνεχώς ενημερώνονται απ’ τις ίδιες τις εμπειρίες των Μπυραματιστών και που προσφέρουν χρήσιμη πληροφορία για όσους θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν.  


Αυτό που ονειρεύομαι για τον επόμενο χρόνο, που ξεκινά σήμερα, είναι η μικρή κοινότητα που έχουμε φτιάξει, να συνεχίσει να είναι αγαπημένη και να έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον να ψάχνει, να δοκιμάζει και να μοιράζεται την εμπΥρία της. Εύχομαι σε όλους τους Μπυραματιστές, καλή δύναμη τις δύσκολες μέρες που ζούμε και είθε οι αναζητήσεις στον κόσμο της ποιοτικής μπύρας να μας κάνουν να δραπετεύουμε έστω και για λίγο απ΄ την συγκριτικά μίζερη πραγματικότητα. 


beeramatistes

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα στο Χρήστο, το Σπύρο, το Νίκο, το Θανάση, το Φώτη, τον Πάνο, το Γιάννη, το Δόκιμο, το Γιώργο, για τη συμμετοχή τους με άρθρα, σχόλια, αλλά και υποστήριξη της ιδέας των Μπυραματισμών. '
Ενα επίσης μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους και αναγνώστες μας, για την καθημερινή τους παρουσία και παρέα όλο αυτό το χρόνο. 
Εύχομαι να περάσατε όλοι καλά και... Καλούς Μπυραματισμούς 

13 σχόλια:

  1. Το όραμά σας το κάνατε πραγματικότητα και με το παραπάνω μπορώ να πω!
    Εύχομαι κι εγώ να συνεχίσετε όλοι σας έτσι δυναμικά όπως ξεκινήσατε και μέσα από τους μπυραματισμούς σας να συνεχίσετε να μας κρατάτε τόσο καλή παρέα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου να συνεχιστεί για πολύ ακόμα αυτή η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από όλους και που όντως αποτελεί κάτι ξεχωριστό και πολύ αξιόλογο στο χώρο της ποιοτική μπύρας!!!

    Τελικά, οι Μπυραματισμοί/Πειραματισμοί, απ' ότι δείχνει η πορεία, μάλλον πέτυχαν και θα συνεχίσουν να προσθέτουν αξία στο χώρο του ζύθου.

    Εύχομαι και ευελπιστώ σε ανάλογη κι ακόμα καλύτερη συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To blog είναι απίστευτα καλό, με ποιοτικό περιεχόμενο. Συνεχίστε έτσι την καλή δουλειά, με σκοπό να διαδοθεί η έννοια της "μπύρας" στη χώρα μας. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ με την σειρά μου να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, καταρχάς για την όμορφη παρέα που έχετε δημιουργήσει και το κοινό όφελος όλων σας είναι που περνάτε καλα και αγαπημένα. Μαζί σας βέβαια περνάμε και εμείς καλα μέσω της Πολυ καλής δουλειάς που έχετε κάνει με την σελίδα των μπυραματιστων. Ελπίζω και ευχομαι η προσπάθεια σας να έχει συνέχεια, με πολλές καλές μπυρες στα ποτήρια όλων σας. Στην υγεία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρονια Πολλα λοιπον.μετα που ανακαλυψα το blog σας,το επισκεπτομαι σχεδον καθημερινα και οχι αδικα αφου ενημερωνεται συνεχεια.βεβαια με πολλα αρθα κ σχολια μας κανετε κ ζηλευουμε,αλλα δεν πειραζει χαλάλι σας.συνεχιστε την πολυ καλη φουλεια που κανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονια πολλα κ απο μενα στην παρεα μας!γεματα ποιοτικες μπυροδοκιμες,αξεχαστα μπυροταξιδια κ μπυροσυναξεις που χαρακτηριζονται απο φιλια,σεβασμο κ χιουμορ που τοσο εχουμε αναγκη.
    Ευχομαι καλη συνεχεια στην αυτη την προσπαθεια η οποια εδειξε γρηγορα πως εχει γερα θεμελια που μπορουν ν'αντεξουν στον χρονο.
    Αντε κ του χρονου να ευχηθουμε ολοι μαζι σε μια live μπυροσυνευρεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρολο που μαι φρεσκος στο χωρο της μπυρας δε μπορω παρα να αναγνωρισω οτι αυτο το μπλογκ ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ

    Χρονια πολλα στους μπυραματισμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο μαγκες ! Χρονια σας πολλα και να ξερετε πως μας εχετε καλομαθει και περιμενουμε και στη συνεχια την ιδια καταπληκτικη δουλεια που κανατε στον πρωτο σας Χρονο
    συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια που γραφετε και μας ανηγετε τα ματια σε ολα τα θεματα για τη μπυρα και μας εχετε ενημερωμενους για ολα οσα συμβενουν στην επικαιροτητα
    Αυτο που για μενα ειναι βεβεως το καλυτερο απο ολα ειναι τα ρεπορταζ απο τα ταξιδια και φεστιβαλ και πανω απο ολα οι παρουσιασεις απο μπυρες
    Να τα 1000ασετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας παρακολουθώ εδώ και 2 μήνες. Τρομερή δουλειά και μπυροανάλυση.
    Ένας beer lover από τη Δυτική Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά στην μεγάλη παρέα των μπυραματιστών.Ευχαριστούμε για τα όμορφα ταξίδια ,στον κόσμο της μπύρας ,που μας προσφέρετε.Ευχαριστούμε που σε δύσκολους καιρούς αποξένωσης,εσείς ενώνετε τον κόσμο με αφορμή οτι πιο απλό και ανθρώπινο...ένα ποτήρι μπύρας.Ας το σηκώσουμε όλοι λοιπόν και ας ευχηθούμε και του χρόνου πάλι εδώ,και γιατί όχι,όπως προτείνει και ο φίλος Weissman ,σε μια μπυροσυνεύρευση?
    Cheers from Thessaloniki !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρονια πολλα στην τρελη μπυροπαρεα, να τα χιλιασουμε και παντα τρελα, κορδελα και αυθονες μπυρες!! cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. opws panta kathisterimenos .... XRONIA POLLA STO BLOG mas .... kai euxomai i omorfi parea mas na megalwnei synexeia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή