Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Και οι μπυρο-συνεργασίες καλά κρατούν...

Twin Peaks: Sierra Nevada and Thornbridge Collaboration

 Οι συνεργασίες μεταξύ των μικροζυθοποιίων της craft  σκηνής, είναι κάτι που απασχόλησε ουκ ολίγες φορές το blog μας. Έτσι λοιπόν και σήμερα θα αναφερθούμε σε μια συνεργασία μεταξύ δυο ζυθοποιίων που αγαπάμε πολύ εδώ, στους Μπυραματισμούς 

   Πριν από λίγες μέρες, έπεσε το μάτι μου σε μια φωτογραφία που ανέβασε ο φίλος μας ο Φώτης (the Local Pub ) , σε ένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 
Ένα coaster (σουβεράκι) με τα ονόματα της Thornbridge και της Sierra Nevada . Φυσικά και μου τράβηξε την προσοχή, και αμέσως άρχισα να ψάχνω πληροφορίες γι' αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία, μιας και οι δύο ζυθοποιίες μας έχουν προσφέρει εξαιρετικές μπύρες μέχρι στιγμής.
Η Sierra Nevada από την California και η Τhornbridge από την Μεγάλη Βρετανία, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ζυθοποίησαν μαζί μια Anglo - American Pale Ale περιεκτικότητας 5%ABV .Και εγένετο ΤWIN PEAKS. Για την παραγωγή της χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές βρετανικές βύνες ( Maris Otter pale malt ) και αμερικάνικες ποικιλίες λυκίσκων ( Cascade, Centenial, Citra ). Oι ζυθοποιοί καταφέρνουν μ' αυτά τα συστατικά να μας χαρίσουν μια άκρως αρωματική και μεστή pale ale.
 Ας αφήσουμε όμως να μας τα πούνε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές...
Στο παρακάτω video έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε τον Steve Grossman της Sierra Nevada και τον Rob Lovatt masterbrewer της Τhornbridge, να μας περιγράφουν οι ίδιοι την εμπειρία της ζυθοποίησης της νέας αυτής pale ale !


Ας ελπίσουμε λοιπόν, το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας να βρει σύντομα το δρόμο προς το ποτήρι κάποιου Μπυραματιστή (γιατί όχι, και όλων...), για να έχουμε και μια πιο αναλυτική παρουσίαση της Twin Peaks !!!

Mέχρι τότε...
Στην υγειά σας φίλοι !!!

1 σχόλιο:

  1. Πολυ ενδιαφερον ακουγεται!!Στις Αμερικανικες μπυρες μου αρεσει το πλουσιο σωμα και το εντονο αρωμα που βγαζουν αν και καμμια φορα (κατα την ταπεινη μου αποψη) αυτο γινεται εις βαρος της ισορροπιας.Ειναι λιγο οπως ειναι οι Αμερικανοι σαν λαος : "οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα".Οι Αγγλικες απο την αλλη δεν εχουν την ιδια ενταση αλλα τις θεωρω πολυ ισορροπημενες και ευκολοπιοτες.Αν η νεα ale παρει τα καλυτερα στοιχεια των δυο "σχολων" το αποτελεσμα θα ειναι υπεροχο.
    Το πιο εντυπωσιακο βεβαια ειναι οτι ο Κρανιοδιαμελιστης μετα απο μια ημερα οπου σερβιρε μπυρες, μιλαγε για μπυρες, σκεφτοταν μπυρες, ειχε την ορεξη στις 5 το πρωι να αναρτησει ενα θεμα για...μπυρες!!! Η τρελα δεν παει στα βουνα ρεεεεεεεεε!!! (Αν και τωρα που το σκεφτομαι ο Τριλοφος ειναι λιγο ψηλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή