Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Μη φοβού την 11η Μαύρη Καταδίκη ... είναι πλέον παρελθόν!

Η ιστορία έχει ως εξής :: 
Το Σεπτέμβριο του 2011 το γνωστό-άγνωστο δίδυμο των μπυραματισμών πήγε για μπυροτουρισμό εδώ ... 
Ανάμεσα στις 2.406 μπύρες που δοκίμασαν μέσα σε ένα διήμερο, δυστυχώς δεν πρόλαβαν να δοκιμάσουν την 11η Μαύρη Καταδίκη!! Καταστροφή !! Απογοήτευση !!  
Έτσι, η εκδρομή αυτή θεωρήθηκε μπυρο-αποτυχημένη και τα παλικάρια μας επέστρεψαν στα πάτρια με τα κεφάλια σκυμμένα !!! 

De Struise Special Kay - Black Damnation XI ... 
Η 11η Μαύρη Καταδίκη σε ένα σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο 
πριν από ένα χρόνο ...

O Θεός της Μπύρας όμως τους λυπήθηκε (όπως αποδείχτηκε στο πέρασμα του χρόνου και όπως θα δείτε παρακάτω) κι έτσι 3 μήνες αργότερα ο Ντόκτορ της παρέας έκανε μια μίνι χριστουγεννιάτικη τουρνέ στα Βελγικά εδάφη και ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που επισκέφτηκε πήγε κι εδώ, όπου βρήκε την 11η Μαύρη Καταδίκη να τον απειλεί με καταδικαστικό βλέμμα πως αν δεν την αγοράσει, τότε όλες οι ζυθοποιίες ανά τω κόσμω θα καταδικαστούν αιωνίως σε απραξία, εκτός από μια η οποία και θα είναι η μόνη που θα μπορεί να παράγει μπύρα σε όλη την υφήλιο!! ...
Η Βρασερύ(ζι) ΠαουλάΝτερ από το Τραπεζικό Μπανιστήρι του Προφητηλία στην Καρολίνα των Ξηλωμένων Πωλητριών!

Μπροστά σε μια τέτοια επικείμενη καταστροφή και στο άκουσμα και μόνο της παραπάνω καταδίκης, ο γιατρός μας πανικόβλητος ξεπουλάει όλο του το βιος και την αγοράζει, για να μου την κάνει δώρο για την γιορτή μου που μόλις είχε περάσει, διώχνοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την Μαύρη Καταδίκη από πάνω του για να μπορεί να κοιμάται τα βράδια ήρεμος και χωρίς εφιάλτες.

Τότε έμελλε η μπύρα αυτή να στοιχειώσει τα δικά μου βράδια για σχεδόν 12 μήνες ...

Πώς ακριβώς? 
Κάθε ξημέρωμα στις 06:06':06'' παρουσιάζονταν στον ύπνο μου ο Μαύρος Albert και η Μεγαλόχαρη Kate κρατώντας στα χέρια τους γλυκίσκους και λυκάνισους και αφού τα μασούσαν έλεγαν την εξής φράση :: 
" το ξημέρωμα της 15ης προς 16ης μέρας μετά το Τέλος του Κόσμου που ΔΕΝ θα έρθει ... θα πρέπει να λύσεις τα Maya που μας έχουνε κάνει και να μας απαλλάξεις από το ερυθρό φέσι που μας έχουν βάλει ...
Αλλά προσοχή !!! Θα πρέπει να έχεις μαζί σου 2Ν, 1Θ, 1Φ, 1Γ, 1Σ-1Ε και 1Π
Αλλιώς, η  Βρασερύ(ζι) ΠαουλάΝΤΕΡ από το Τραπεζικό Μπανιστήρι του Προφητηλία στην Καρολίνα των Ξηλωμένων Πωλητριών δεν θα πάψει ποτέ να βγάζει ζυθό-ρυζο"!


Καταλαβαίνετε ασφαλώς ότι μετά από ένα τέτοιο δράμα που ζούσα καθηβραδινά η ανάγκη να λύσω το " τι θέλουν να πουν τα ποιητά" έγινε ακόμη πιο επιτακτική !!!

Τα ερωτήματα απανωτά και κυρίως αναπάντητα σφυρηλατούσαν την κουρούπα μου μερόνυχτα και χαραυγές ::
  • Πότε είναι το τέλος του κόσμου που δεν θα έρθει?
  • Ποια Maya πρέπει να λύσω και ποιο κόκκινο φέσι έπρεπε να αφαιρέσω?
  • Τι στην Ευχή του Προφητηλία είναι αυτά τα 2Ν, 1Θ, 1Φ, 1Γ, 1Σ-1Ε και 1Π που θα έπρεπε να έχω μαζί μου για να τελέψω αυτήν την δυσνόητη αποστολή ???
  • Πόσο πια χαζομάρα μπορεί να χωράει στο κεφάλι μου ώστε να σας πρήζω τόση ώρα με αυτές τις Παουλαντεριές?
  • Και στους πόσους ακριβώς βαθμούς Κελσίου ξεκινάει ένας "ψυχρός πόλεμος" ή ένα "θερμό επεισόδιο"?
Το να κατεβεί η αφεντομουτσουνάρα μου Αθήνα, αποτελεί ως σκέψη ακόμη και για μένα το γεγονός της χρονιάς, αφού είναι γνωστή άλλωστε η σχέση αγάπης που έχω με την πρωτεύουσα.
Με τον ερχομό του νέου έτους, που μόλις πριν λίγες ημέρες έκανε τα πρώτα του βήματα πάνω στις ταλαιπωρημένες μας ψυχές, πήρα την απόφαση (μάλλον υπό την επήρεια γλυκίσκων και λυκάνισων κι εγώ) να επισκεφτώ την μπυραματιστική Αθήνα μήπως και καταφέρω αυτήν τη φορά να την πιάσω κοιμισμένη ακόμη στο λήθαργο του 2012 και να συμφιλιωθώ με αυτήν την πόλη που πάντα φάνταζε στα μάτια μου χάος !! Το αν συμφιλιώθηκα ή όχι τελικά μαζί της, μάλλον θα το δείξει και πάλι ο χρόνος που ως γνωστόν πληγές πάντα ανοίγει, αλλά και που τα πάντα γιατρεύει στο φινάλε ...

Έτσι, το  Σάββατο 5 του Γενάρη 2013, (την 15η ημέρα κατά τας ΜπυροΓραφάς ... μετά την 21η Δεκεμβρίου όπου θα ήμασταν ξοφλημένοι ως πλανήτης σύμφωνα με τους Mayas), το πρωτευουσιάνικο team και συνάμα σκληρός πυρήνας των Μπυραματιστών, οργάνωσε μια από τις γνωστές εκλεκτές μαζώξεις, ώστε να με δουν και να τους δω ... να με χαρούν και να τους χαρώ, όπως συνηθίζεται άλλωστε κάθε φορά που θα βρεθώ ηθελημένα ή μη στα μπυροστέκια τους.

Ο οικοδεσπότης Νικολάκης μας, ο Νικόλαος ο Μέγας, ο Θανασάκης, ο Φώτης (Θωμάς για τις θαυμάστριες), ο Σπύρος και η Ε ... και ασφαλώς η πρόσφατη μεταγραφή στο λεκανοπέδιο, ο Πανούλης ... βρεθήκαμε για να δώσουμε επιτέλους ένα μαύρο τέλος σε αυτήν την Καταδίκη, η οποία κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη στα νότια για να της αφαιρεθεί δια παντός το κόκκινο βουλοκέρι της και για να βρω κι εγώ ευτυχώς κάποτε την ησυχία μου.

Βέβαια, μέχρι να φτάσουμε να αποτινάξουμε το κακό από πάνω μας, περάσαμε πρώτα μέσα από ποικίλες δοκιμασίες ... διαφορετικών εθνικοτήτων !!!


Brasserie Dupont La Bière de Beloeil,
Biere de Garde από το Βέλγιο



Haandbryggeriet Norwegian Wood
από τη Νορβηγία 


Birra Montegioco Demon Hunter από τους Ιταλούς



H Ισπανική Naparbier Back in Black


η προβλεπόμενη "ξινίλα" Lou Pepe από την Βελγική Cantillon



Οι Δανοί της Mikkeller με την Monk's Brew


Ένα από τα highlights της βραδιάς ασφαλώς η εξαιρετική Τραππιστική Quadrupel της Achel, η  Extra Bruin 5ετίας που είχε μεταμορφωθεί σε ένα βελούδινο γλύκισμα !!


Και λίγο Ολλανδία από τη De Molen Freya & Thor 



Η ανυπομονησία μέχρι να αποτινάξουμε την 11η Μαύρη Καταδίκη από πάνω μας εκφράστηκε με διάφορα μπυρο-σουβερο-παιχνίδια !!!



Κλασσική αξία η Beer Geek Brunch Weasel της Mikkeller, αποτέλεσε τον προ-άγγελο της διακόρευσης της Special Kay Black Damnation XI ... με τους 22% ABV ,
μια διακόρευση που έγινε μετά κόπων και βασάνων ( ούτε ζώνη αγνότητας να της είχαν βάλει για σφράγισμα ).


A blend of Kate The Great (10.79% ABV) and Black Albert (13% ABV), brewed by master brewer Todd Mott of the Portsmouth Brewery in USA and Urbain Coutteau of Struise. 
This time our beer was fractionally frozen to -15 ° C over a period of 20 days.
 This method allows the water which is present in beer, slowly but surely to be separated from the alcohol, and allowing the volume % to rise. 
Another Eisbock process but modified a la Struise, still allows the result to be called beer. 
"Special K" has previously been aged 10 months in Noval Port barrels before undergoing the Eisbock process.


Άλλη μια καταπληκτική Μαύρη Καταδίκη από τα σπλάχνα του Μαύρου Αλβέρτου ... 

Νομίζω πως δικαιολογημένα την αναζητούσε ο Σπυράκος, δικαιολογημένα την αγόρασε από την Brugges ο Πανούλης για να μου την δωρίσει στη γιορτή μου, δικαιολογημένα έκλεψε την παράσταση από όλες που ήπιαμε εκείνο το βράδυ και έκλεισε με υπέροχο τρόπο την ήδη υπέροχη βραδιά και δικαιολογημένα την κρατούσα τόσο καιρό για να την απολαύσω ακόμη περισσότερο με όλη αυτήν την εκλεκτή μπυροπαρέα που ο καθείς τους άφησε όλες τις υποχρεώσεις του κατά μέρος για να σπεύσει από τις διάφορες γωνιές της Αθήνας να με δει από κοντά.
Να είστε όλοι καλά μάγκες !! 
Σας ευχαριστώ ασφαλώς για αυτή τη συνάντηση από την οποία συν τοις άλλοις φύγαμε όλοι επιπλέον σπουδαγμένοι με νέες μουσικές - θεατρικές και κινηματογραφικές πληροφορίες.




Άντε, και όταν θα αποφασίσω να ξανα-κατέβω στην πρωτεύουσα θα έχουμε φτάσει στην 20η Μαύρη Καταδίκη !!
Εις υγείαν όλων !!!

7 σχόλια:

  1. Α ρε Χρηστάρα. Αυτά τα δώρα μένουν. Και μόνο για το δώρο , η επίσκεψη στην Αθήνα ήταν επιτυχής.
    Btw , τέτοια παραμύθια λες στα παιδιά του δημοτικού ρε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ti keimeno ein' auto! Apolaustiko mexri to teleutaio thaumastiko!! Theloume nea kathgoria posts pou na xekinane ''H istoria exei ws exhs'' :)))

    Auta ta piwmata pou kanete pouthena re seis, mprabo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό! Με Χρήστου...και Μουρίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποκλίνομαι ταπεινά, Χρηστάρα...
    Τι μάζωξη ήταν αυτή???
    Μπράβο ρε αδέρφια, πάντα τέτοιες μπυράκλες να είναι γεμίζουν τα ποτήρια σας !
    Μίχος ο Μέγας μυθοπλάστης και ο υπέρτατος Μπυραματιστής !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά... ο Χρήστος μας πιο φευγάτος κι απ' τον Χρήστου :)
    Υπέροχη η 11η καταδίκη αν και ακόμα πιο υπέροχη η παρέα μας εκείνο το βράδυ στου Ροκά. Να 'μαστε καλά να την επαναλάβουμε σύντομα - σίγουρα πριν βγει η 12η καταδίκη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OK μεγάλος μυθοπλάστης ο Χρηστάρας τα χουμε πει αυτα. Πολύ όμορφη βραδιά, καλή παρέα, καλή μπύρα και φυσικά ο μοναδικός ΜΙΧΟΣ guest star της βραδιάς με την Κ αγκαλιά. Χρηστάρα χαρήκαμε όλοι που σε είδαμε, ελπίζω να τα πούμε απο κοντά πολύ σύντομα.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένας ΜΙΧΟΣ σε συγγραφικό οίστρο, συνθέτει με μαθηματικές σχέσεις (τρέμε Χρήστου έχουμε Χρήστο) μια υπέροχη παρουσίαση για το δημιούργημα της Struise! Λύνει τη διαφορική εξίσωση και μας παρουσιάζει τα στοιχεία μιας εξαιρετικής παραγωγής που παρέμενε και περίμενε καρτερικά και υπομονετικά, μήνες ολόκληρους βουλωμένη...

    Μα πάνω απ όλα μας έδωσε τη ΧΑΡΑ να βρεθεί κοντά μας, στα σπίτια μας, στα στέκια μας, στα μάτια μας και στη καρδιά μας....

    Εις το επανιδείν φίλε ΜΙΧΟ....θα σαι πάντα ευπρόσδεκτος στα νότια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή