Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

BrewDog Paradox Jura & DOG A :: Είναι τρελοί αυτοί οι Σκωτσέζοι Νο3

Το ότι είναι τρελοί αυτοί οι Σκωτσέζοι το ξέρουμε πολύ καλά και σίγουρα το ξέρουν ακόμη καλύτερα και αυτοί οι ίδιοι! Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πού ακριβώς μπορούν φτάσουν και πόσο ακόμη θα μας εκπλήσσουν με τις δημιουργίες τους ... !!
Paradox Jura και DOG A σήμερα το μενού ... 
Να σας πω την αλήθεια, είχα σκοπό να τις παρουσιάσω χωριστά αυτές τις δυο ετικέτες με τη γνωστή αναλυτική περιγραφή σε άρωμα-γεύση κτλ κτλ ....αλλά πραγματικά τι να πει και τι να πρωτο-αναφέρει κάποιος για μπύρες τόσο υψηλού επιπέδου!


Το να κάθεσαι να ψειρίζεις στην αναφορά σου αναλυτικά τα όποια καταπληκτικά χαρακτηριστικά της κάθε μιας από τις μπύρες αυτές, νομίζω αφαιρεί όλη τη μαγεία που έχουν να σου προσφέρουν.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα πλέον, όχι μόνο για αυτές τις δυο ετικέτες, αλλά για κάθε τέτοιο υπέροχο δημιούργημα που βγαίνει από τα καζάνια υψηλού επιπέδου ζυθοποιών!
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τις απολαμβάνουμε με καλή παρέα και να τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους υπόλοιπους ..


Η καταπληκτική σειρά της Paradox μας είναι βέβαια γνωστή και από παλαιότερες αναφορές μας στις άλλες δυο παραλλαγές της ..
Προσωπικά, η συγκεκριμένη που ωριμάζει σε βαρέλια από Jura Single malt whisky μου έκανε ελαφρώς ένα κλικ πιο πάνω από τις άλλες, αλλά και πάλι αυτά είναι λεπτομέρειες όπως είπαμε και πρωτύτερα!


Ρίξτε μια ματιά στις αναφορές μας και στις άλλες δυο ετικέτες, έτσι για να φρεσκάρετε αυτά που είχαμε αναφέρει ...

Paradox Arran Single Malt whisky



και Paradox Smokehead Single Malt whisky,
για τους λάτρεις των καπνιστών αρωμάτων και γεύσεων που με μοναδικό τρόπο αυτή η μπύρα αναδύει!



Η version της Paradox Jura ασφαλώς και ομοιάζει στα βασικά χαρακτηριστικά με την version της Arran, πράγμα λογικό άλλωστε, αφού η Smokehead βγάζει ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα με τον καπνό και το καπνιστό γενικότερα να υπερτερούν και να ξεχωρίζουν ...
Ελαφρώς πιο σοκολατένια η Jura από την Arran, πιο έντονη η αίσθηση του whisky και του βαρελιού και πιο εμφανές το αλκοόλ της από την αρχή μέχρι το τέλος ... πράγμα λογικό, αφού είναι κατά πολύ πιο δυνατή σε αλκοόλη (15% ABV) και από την Arran και από τη Smokehead που είναι στο 10%.


Αναμφίβολα μια εξαιρετική σειρά που αξίζει κάποιος να δοκιμάσει και να προτιμήσει στις αγορές του αν τυχόν τις πετύχει κάπου ... Μια σειρά για αριστείο θα έλεγα !!


 Πέντε χρόνια ζωής επικίνδυνης και μπυραματικής έκλεισαν φέτος τα παλικάρια εκεί στο Aberdeen της Σκωτίας και έτσι έβγαλαν μια επετειακή ετικέτα για να γιορτάσουν αυτό το γεγονός ...

Ο λόγος για την DOG A 5th Anniversary Imperial Stout, μια μπύρα που βασίστηκε στη συνταγή της AB:: 04 από την σειρά Abstract !!


Imperial Stout brewed with copious amounts of dark malts, pure cacao and coffee, balanced by the subtle addition of naga chilli. Perfect for ageing in your cellar, or drinking fresh, if you are lucky enough to get your paws on a bottle.
Brewed with Naga Chilli, Coffee and Cacao, based on AB04, but with added vanilla, 3.5 times the chilli, and a different coffee


Σοκολατοκαφέδες στο φουλ, φρούτα, πιπέρια, βανίλια, αλκοόλ, λυκίσκοι και ένα malty και πολύ δεμένο σώμα με υφή υπέροχη συνθέτουν εν ολίγοις το τοπίο αυτής επετειακής ετικέτας που μας φάνηκε ως μια από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει από τους Τρελούς Σκώτους της Brew Dog ...
Κακώς που δεν πήρα 2 μπουκάλια ...

Γεροί να 'μαστε να απολαύσουμε και την επόμενη επετειακή μπύρα που θα ετοιμάσουν για την δεκαετία ... και γεροί να ναι και αυτοί να μας ενθουσιάζουν συνεχώς με αυτά που σκαρφίζονται και παράγουν ... 


2 μπύρες - αριστουργήματα στα ποτήρια μας, αγαπητές φίλες και φίλοι ...

Εις Υγείαν !!!!

12 σχόλια:

  1. Χαιρετίζω τον φίλο Mixo, τους Μπυραματισμούς και όλοι την μπυρο-παρέα.
    Πέρασε αρκετός καιρός…το Ζυθολόγιο έχει κάνει Pause εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι μπύρες μου όχι, όπως και οι επισκέψεις μου στους μπαραματισμούς.
    Φίλε Mixo μου τρέχουν τα σάλια…τι μπυράκλες είναι αυτές που δοκίμασες.
    Καταρχάς που τις βρήκες?? Πωλούνται στην Ελληνική επικράτεια? Αν ναι, θέλω στοιχεία, τηλέφωνα και διευθύνσεις, ξέρεις εσύ…
    Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα, για να μου φύγει η έξαψη, που μου δημιούργησες μετά από την παρουσίαση αυτών των δυο ετικετών, είναι να τραβήξω μερικές juρίτσες από μια emelisse espresso stout, που μου κλείνει το μάτι ;))
    Χάρηκα πραγματικά, που έστω και μετά από πολύ καιρό, τα είπαμε.
    Καλό Σαββατόβραδο σε όλους… από την Σάμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου βρε Νικ !! Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Σάμος μετά από καιρό δίνει το στίγμα της εδώ στους Μπυραματισμούς!

    Λοιπόν Νικόλα, οι μπύρες αυτές έφτασαν στα χέρια μας κατόπιν online παραγγελίας κατευθείαν από το shop της BrewDog. Οπότε,δυστυχώς, ξέχνα οποιαδήποτε σχέση με Ελλάδα!
    Εξαιρετικές και οι δυο τους ασφαλώς πέρα για πέρα! Έχε τις κατά νου σε περίπτωση που κάνεις καμιά κίνηση παραγγελίας από έξω εκεί στο νησί και δεν είναι απαραίτητο να τις βρεις μόνο στο shop της BrewDog, αφού θαρρώ ότι υπάρχουν και αλλού.

    Και μιας που μας αναφέρεις ότι οι μπύρες δεν εχουν κάνει ουδεμία παύση στην καθημερινότητά σου ... ευκαιρία θαρρώ είναι να αναφέρω και να ενημερώσω τους φίλους μας για την ενδιαφέρουσα δραστηριότητά σου στη Σάμο ... που ξεκίνησε εδώ κι ένα χρόνο τώρα από Δεκέμβριο του 2011

    ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΝΟΠΩΛΕΙΟ

    Ιπποκράτη Ζαΐμη
    Πλατεία Καρλόβασου
    Σάμος, 83200
    τηλ. 2273 033015

    Κάτι περισσότερο από μία απλή κάβα!
    Ένας παράδεισος… έξυπνων και πρωτότυπων δώρων!
    Κλεισμένα σε βαζάκι… σε μπουκάλι… σε κουτί…!
    Πρωτότυπες ιδέες που… καταναλώνονται στο λεπτό!!!
    Χειροποίητα ζυμαρικά… παραδοσιακές γεύσεις σε βαζάκια…
    ...ελληνικές μπίρες και λικέρ…
    αυθεντικές τρούφες και πραλίνες Βελγίου!
    Όταν χαρίζονται… εξαφανίζονται!!!
    Δώρα… που δε μοιάζουν με τα άλλα!
    Ανακαλύψτε τα… δοκιμάστε τα!
    Γεύσεις σε Οινοπωλείο…Αφορμή για δώρο!!!

    ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ TON ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ, ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΠΡΑΛΙΝΕΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΒΕΛΓΙΟΥ.

    ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ''SEPTEM-IONIAN EPOS-ΠΕΙΡΑΪΚΗ''
    ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΚΕΡ ''ΠΟΛΥΚΑΛΑΣ''
    ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΜΥΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΛΕΛΙΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ LE PALAIS DES THES, ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΡΑΣΙΟΥ.

    Εις υγείαν αγαπητέ ... και απόλαυσε την Emelisse σου με τις ευχές μας για ό,τι καλύτερο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλτατε Χρήστο.
      Και εγώ χαίρομαι που μετά από πολύ καιρό βρίσκω λίγο χρόνο να ασχοληθώ με κάτι που μου αρέσει.
      Όλο αυτό το διάστημα ήταν δημιουργηκό ναι μεν αλλά πολύ πιεστικό.
      Σε ευχαριστώ και για την διαφήμηση που μου έκανες.
      Καλό βράδυ από την Σάμο.

      Διαγραφή
  3. Χρήστο πιστεύω πως πολύ σωστά θέτεις το θέμα της αξιολόγησης - βαθμολόγησης κάποιων δημιουργίών που κινούνται γενικότερα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

    Ιδιαίτερα όταν αφορά κάποιες παραλλαγές παλαίωσης κάποιας πολύ πετυχημένης δημιουργίας, όπως πχ οι σειρές της Paradox και πολλών ακόμα μπορώ να πω. Οι διαφορές μπορεί να είναι οριακές αλλά μπορεί να είναι και σημαντικές, αλλά να παίζουν πολύ με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδει στην βασική μπύρα το βαρέλι της παλαίωσης, το ποτό που υπήρχε στο βαρέλι, η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε και ο χρόνος που έμεινε η μπύρα στο βαρέλι ή ακόμα και το blending που έγινε. Τελευταία βλέπουμε και συνδυασμούς των παλαιωμένων ετικετών με κάποιες παραλλαγές σε ποικιλίες λυκίσκων... Να δούμε τι άλλο θα δούμε... Να δούμε τι άλλο θα δοκιμάσουμε :)

    Χαίρομαι που γι ακόμα μια φορά οι BrewDog-ήτες έφτιαξαν κάτι πολύ καλό! Οι δικές μου Jura και A-Dοg περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους και ίσως κάποιες πιο κρύες μέρες... ως εναλλακτικό μέσο θέρμανσης ίσως; :P

    @ nikpit: Έτσι μπράβο Νικ... Καλά να πάει η καινούργια προσπάθεια εύχομαι. Εύχομαι κάποια στιγμή, μια απ' τις ωραίες μπύρες που ξέρω πως παραγγέλνεις και δοκιμάζεις εκεί στην όμορφη Σάμο, να σου κάνει κλικ και να ξαναπατήσεις το pause στο Ζυθολόγιο. Είναι λίγες οι φωνές μας και πρέπει να προσπαθούμε, όσο μπορεί ο καθένας, να μένουν ζωντανές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.
      Από μπύρες δεν λες τίποτα, με την διαφορά ότι πριν τις δοκίμαζα μόνος ή με την παρέα μου. Με την καινούρια μου εργασία έρχομαι άμεσα σε επαφή με τον κόσμο και πίστεψε με είναι αρκετή αυτοί που πίνουν ποιοτική μπύρα.
      Εδώ και ένα χρόνο περίπου, που έχω την κάβα έχω δει αποτελέσματα, τα καφέ και τα μπαρ δεν έχουν μόνο τις κοινές εμπορικές μπύρες , μην λέμε ονόματα...μπορείς επιτέλους να βρεις μπύρες ανώτατης ποιότητας από ελληνικές αλλά και από εισαγόμενες ετικέτες.
      Παρόλα ταύτα, θέλει δουλειά πολύ ακόμα.
      Όσον αφορά το ΖΥΘΟΛΟΓΙΟ, η επιθυμία σου διαταγή...και θα προσπαθήσω να το καθιερώνω σιγά -σιγά.
      Χάρηκα που τα είπαμε και καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  4. Well done Mixos, fainontai foberes kai oi dyo!! Na mou peis, ta Brewdogia thn xeroun th douleia opote dyskolo na mh sou aresan dikes tous mpyres... ppp

    Gia th Dog A exw diabasei alla akomh den thn exw petyxei. Th Jura pali thn exw brei alla exei apagoreutikh timh - akoma kai gia ta agglika standards. Fysika, kai oi dyo mas gnwrizoume oti auto apotelei ''fthnh'' dikaiologia kai arga h grhgora tha ypokeiyw... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικη σειρα η paradox! Προσωπικα εχω αδυναμια στην Isle of Arran. Χρηστο σου ευχομαι να δοκιμασεις και την Brewdog’s “The End of History” :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δόκιμε ... ακριβώς αυτό! Φτηνή δικαιολογία για ακριβή απόλαυση !! Εύχομαι να υποκείψεις λίαν συντόμως, τώρα ειδικά που το κρύο θα σας χτυπήσει την πόρτα εκεί στο Νησί! Όταν θα την ανοίξεις ... θα ξεχάσεις και δικαιολογίες και κρύο και όλα !! εχεχχεχε

    Αντουάν φοβερέ και τρομερέ ... Πράγματι αγαπημένη σειρά και όπως είπαμε το ποια θα αρέσει πιο πολύ και σε ποιον είναι υποκειμενικό ... Αύριο-μεθαύριο μπορεί να ξαναπιώ την Arran και να σου πω ότι είχες δίκιο! Τι να λέμε τώρα ... οι μπύρες κορυφαίες σε όλα τους και όποια κι αν ανοίξεις μόνο κερδισμένος θα βγεις!!

    Νικόλαε Μέγα .. φαίνεται πως η παρακίνηση σου στον έτερο Νικ του Ζυθολογίου έπιασε τόπο για τα καλά, αφού μετα από καιρό το Play ξαναπατήθηκε και δυο φρέσκες μπυροπαρουσιάσεις ήρθαν να προστεθούν στις παλαιότερες! Όσο για τις μπύρες ... !!! Ε .. ναι! με τέτοια εκλεκτή κάβα που υπάρχει στην υπόγα, οι 2 αυτές μαυρίλες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημέρα...Καλώς σε βρήκα (ας είναι καλά η Σκοτεινή μας Σεφ). Ομολογώ πως με τα ποτά γενικώς δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά, αλλά οι μαύρες μπύρες είναι μάλλον ότι πιο αγαπημένο σε γεύση (ποτού) μπορώ να φανταστώ.

    Μπουγάτσα με σοκολάτα και κακάο και πορτοκάλι, εγώ πάντως έχω φτιάξει κατά το παρελθόν :-)))

    Καλή συνέχεια και καλή Δύναμη σε ότι κάνεις καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου βρε Πηνελόπη ! Καλώς μας όρισες εδώ στους Μπυραματισμούς !!! Ξέρεις ... και η ζυθοποίηση δεν απέχει πολύ από την δική σου αρωματική κουζίνα, αφού οι ζυθοποιοί έχουν τα δικά τους "κουζινικά" σκεύη και φτιάχνουν τις δικές τους συνταγές, άλλοτε πιστοί στο πρωτόκολλο και άλλοτε με διάφορους πειραματισμούς όπως ακριβώς κι εσύ. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να προκύπτουν πολλά και διάφορα είδη μπύρας όπου στο άρωμα και τη γεύση μπορεί κάποιος να βρει σχεδόν τα πάντα ... Φρούτα πάσης φύσης, μυρωδικά και μπαχαρικά (πιπέρια, μοσχοκάρυδα και κανελο-γαρύφαλλα, όπως και την αγαπημένη σου βανίλια κτλ) βότανα και άνθη, καφέ,μόκα,σοκολάτες όλων των ειδών, ξηρούς καρπούς ... και πάει λέγοντας !!!

    Σίγουρα θα έχεις πάρει εδώ και καιρό μια γεύση παρακολουθώντας τα "μπυρο-κατορθώματα" της αγαπημένης μας Σκοτεινής Κουζίνας ( της οποίας έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε εδώ μέσα αρκετές συνταγούλες μπύρας ανά τακτά διαστήματα) !!!

    Πορτοκάλι ε ... ???? Χμ ... τώρα έπιασες άλλον έναν απίθανο γευστικό συνδυασμό που μου αρέσει πολύ!!!
    Ας είναι ... Κάποια στιγμή σίγουρα θα αποτολμήσω να καταπιαστώ με κάτι από την "αρωματική σου βανίλια "!!

    Καλή δύναμη και σε σένα αγαπητή !!!!

    http://aromavanillias.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι ακριβώς ΜΙΧΟ... δεν υπάρχει λόγος βαθμολόγησης τέτοιων ετικετών.

    Ο απλός λόγος είναι πως αγγίζοντας τη τελειότητα δεν είναι δυνατό να αναλυθεί το εκάστοτε στοιχείο που συμπληρώνει αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεμα.

    Μιλάμε για μια σειρά, τη Paradox, από την οποία ότι έχω δοκιμάσει με έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

    Και βέβαια...η Brewdog A... ξυπνάει όλα σου τα κύτταρα για να συμμετάσχουν σε μια γιορτή αισθήσεων! Εξωπραγματικό σύνολο.

    Στη πρώτη ευκαιρία προτείνω πως ο καθένας θα πρέπει να της απολάυσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αξιωθηκα και δοκιμασα επιτελους την Dog A. Τη θεωρω οτι καλυτερο εχω πιει απο την αγαπημενη μου Brewdog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή