Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Περί μπυροσυλλογών ο λόγος ... Μπυροσουβέρ, beer mats, beer coasters

Η αγαπημένη μας μπύρα ως γνωστόν προσφέρεται για συλλέκτες, αφού πέραν του μπουκαλιού που περικλείει το αγαπητό μας ζυθοζούμι, η κουλτούρα της μπύρας έχει να κάνει και με τα αντίστοιχα συνοδευτικά και απαραίτητα "αξεσουάρ" της !!
Δεν είναι λίγοι οι συλλέκτες ανά τω κόσμω που επιδίδονται στη συλλογή διάφορων αντικειμένων που αφορούν την μπύρα ...
Σουβέρ, μπουκάλια, ποτήρια, ετικέτες, καπάκια, ανοιχτήρια, σουβεροστάτες, πετσέτες, αφίσες μέχρι και σταχτοδοχεία ... καθρέπτες, αναπτήρες, στυλό !!!


Ασφαλώς τα σουβέρ και τα καπάκια είναι αυτά που είναι με διαφορά τα πιο βολικά για συλλογή κυρίως από άποψη χώρου !! Ειδικά μάλιστα τα σουβέρ αποτελούν πιστεύω το νούμερο 1 στις προτιμήσεις των συλλεκτών αντικειμένων μπύρας !!

Ένα πολύ καλό site όπου παρουσιάζονται συλλογές από σουβέρ (beer mats - beer coasters) συλλεκτών από όλο τον κόσμο είναι και το http://www.bierdeckelsammler.net/
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι καταχωρημένα περίπου 178000 σουβέρ από 9400 ζυθοποιίες του κόσμου, από 190 χώρες !!
Ανάμεσα στους συλλέκτες που παρουσιάζουν τη συλλογή τους έχουμε και 4 Έλληνες μεταξύ αυτών και τα δικά μας συλλεκτόμουτρα, ο Ιωάννης (Fugitive) και ο Πανούλης (panagiof) οι οποίοι έχουν καταχωρημένα μέχρι στιγμής 530 σουβέρ ο πρώτος και 1341 σουβέρ ο δεύτερος !!


Το εν λόγω site έχει με διαφορά το μεγαλύτερο αριθμό σουβέρ που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο !!

Άλλα site επίσης είναι τα :: 

http://www.beer-coasters.eu/en/beer-coasters-collection-homepage.html  με 21975 σουβέρ από 2623 ζυθοποιίες και 111 χώρες

http://colnect.com/el/beer_coasters  με περίπου 20000 σουβέρ

Τέλος, μπορείτε να δείτε και την όμορφη συλλογή από διάφορα περί μπύρας που ανεβάζει σιγά σιγά ο φίλος μας ο COSTAS από την Λευκωσία Κύπρου στο blog του ...
όπου έχει ανεβάσει μέχρι στιγμής 63 ποτήρια μπύρας και 302 σουβέρ !!!

Πραγματικά όμορφο πράγμα οι συλλογές, αρκεί βέβαια να μπορείς να τις υποστηρίζεις σωστά και μεθοδευμένα ... 
Η έλλειψη χώρου για παράδειγμα σε μένα ... με έχει οδηγήσει αναγκαστικά πλέον να σταματήσω να συλλέγω ποτήρια μπύρας !!! Τι να κάνουμε ... Οι συλλογές είναι για να τις γουστάρουμε και όχι για να μας "πνίγουν" ... κι εγώ έχω ήδη πνιγεί !!

Άλλοι σουβεροσυλλέκτες αλήθεια υπάρχουν ? Μου έχει διαφύγει κανείς ???

7 σχόλια:

  1. Ωπα...Ευχαριστω μαγκες για την προβολη.
    Αυτο και αν ηταν ευχαριστη εκπληξη για μενα.
    Οταν βρω χρονο, θα προσπαθησω να ανεβασω και τα μπουκαλια μου (που ειναι αρκετες εκατονταδες). Ο χωρος ειναι το μεγαλυτερο προβλημα...
    Δυστυχως οι φωτος και το σκαναρισμα μου δεν ειναι καθολου επαγγελματικα...αλλα ετσι και αλλιως, για την φαση μου το κανω.
    Ευχαριστω και παλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως ακριβώς το είπες COSTAS... για τη φάση σου το κάνεις και για αυτο το ευχαριστιέσαι !!
    Πάντως ειλικρινά, πιστεύω πως θα έπρεπε να κάνεις μια εγγραφή στο site που πρότεινα και να τσεκάρεις και τη δική σου συλλογή !!! Επίσης μέσω ανταλλαγών θα μπορέσεις να αυξήσεις και τη συλλογή σου !!!
    Λέω εγώ τώρα ... Συ ξέρεις καλύτερα ασφαλώς !!

    Συνέχισε αγαπητέ να βάζεις υλικό... εμεις ουτως ή αλλως σε παρακολουθούμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Gia osous theloun n# aneboun grigora :

    http://www.ebay.de/itm/Grose-Bierdeckelsammlung-ca-3000-Stuck-Bierdeckel-Sammlung-Bierdeckel-Konvolut-/200733356823?pt=Reklame_Werbung&hash=item2ebca3f317

    simeiwsi den eina idikia mou i aggelia apla ti brika edw.
    oso paei i timi (den pisteuw polu), +32 euro taxudromika gia Ellada. Sunolo 3000 souver !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έπειτα από ώρες πάλης με το ποντίκι και με ένα βουνό χαρτόνι, η συλλογή μου πήρε και ηλεκτρονική μορφή!

    Εδώ θα κάνω μια ειδική μνεία για το http://www.bierdeckelsammler.net/ καθώς αποτελεί ένα ρηξικέλευθο site αναζήτησης και παρουσίασης σουβέρ, με χιλιάδες "περάσμένα" και καταλλήλως κατανεμημένα σουβέρ απ' όλες τις γωνιές του κόσμου.
    Ένα site που ανέβηκε από το γούστο ενός και μόνο ανθρώπου, ο οποίος ΔΙΧΩΣ ΙΧΝΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ και λοιπόν επικερδών στόχων, έφτασε να κατέχει ένα πολυεργαλείο για κάθε συλλέκτη!
    Όταν άλλοι πνίγονται στη μιζέρια τους, στην ευρηματικότατη δικαιολόγηση της ανικανότητας τους, στην αέναη αναζήτηση εύκολου χρήματος και την αναίσχυντη εξίσωση φαντασίας-πραγματικότητας... έρχεται ένας Γερμανός ονόματι DIETER BECK να μετατρέψει το χόμπυ του σε ευρηματική ιστοσελίδα, κυριολεκτικά από το 0, με μόνα λαβείν χορηγείες από όποιον απλά θέλει να συνεισφέρει εκτιμώντας το έργο της σελίδας, δείχνοντας οτί το πάθος για τη μπύρα - και για το κάθετι - δεν πηγάζει και ούτε καταλήγει στη κερδοσκοπία!

    Θα μπορούσα να κράζω για ώρες....αλλά θα διατηρηθώ στη θέση μου αφήνοντας τους μίζερους να αυτολυθούν από τη χολή που υπερπαράγουν ως άλλα καρκινώματα στις εκάστοτε κοινότητες!

    Costas...θα ήταν πολύ ωραία ιδέα, χρόνου θέλοντος, να περάσεις και τη δική σου συλλογή στο παραπάνω site! Και βέβαια η παραπάνω παρότρυνση απευθύνεται στους απανταχού βαρεμένους σα και μένα, με τη συλλογή σουβερακίων! Έτσι θα ενισχύσουμε τα ελληνικά χρώματα στη διεθνή συλλεκτική σκηνή, βοηθώντας προπαντώς τους εαυτούς μας για τις όποιες πιθανές ανταλλαγές!
    Έτσι, θα διευρύνουμε την κοινότητα αλλά και τη συλλεκτική παρέα που μέχρι στιγμής έχει και 2 καμάρια, τον Αλέξανδρο Παπανικολάου και τη Θεοδοσία Δρίβα με εξαιρετικές συλλογές χιλιάδων σουβέρ έκαστος!

    Τέλος, θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω από καρδιάς έναν μεγάλο αρωγό στη προσπάθεια διεύρυνσης της συλλογής μου, τον John-Rebus, aka Punk-Rebus, aka Φώτη, aka Θωμά, aka aka aka....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή σας μέρα!

    Ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες θα είναι χρήσιμο σε εσάς

    Προτείνετε μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή πηγή αφιερωμένη σε αυτό το χόμπι

    http://beermat.webnode.com/europe/greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω ένα κουτάκι μπυρας γεμάτο ημερομηνία είναι 1986 θέλω ν μου πείτε γνώμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή