Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Καλό μήνα με εκλεκτές μπυρο-δοκιμές στο Ipanema Beer-Bar και με "δημοψήφισμα" προ των πυλών ! (?)

Καλό μήνα σε όλες και όλους τους ομοιοπαθούντες Έλληνες που καθημερινά εδώ και τόσο καιρό με υπομονή σφίγγουν τα δόντια και "ακονίζουν" στα κρυφά τα ξίφη που τους έχουν μπήξει βαθιά μέσα τους, ώστε σύντομα να τα επαναχρησιμοποιήσουν ενάντια σε αυτούς που τους τα κάρφωσαν !
Ο καιρός γαρ εγγύς ... !!!
Το ξημέρωμα της 1ης Νοεμβρίου μας βρήκε με τον "ηθικό" εκβιασμό ενός δημοψηφίσματος, την ώρα που στο Ipanema Beer-Bar ο Γιώργος ( aka Skull Splitter) άνοιγε την προσωπική του μπυρο-κάβα για να μας κεράσει και να προτάξει έτσι κατά κάποιον τρόπο το σύνθημα " δε θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη" !!


Μια ακόμη όμορφη βραδιά και χτες αργά το βράδυ στο Ipanema, από τις πολλές που μας έχει χαρίσει αυτό το εξαιρετικό μπυρο-στέκι της Θεσσαλονίκης τον τελευταίο αυτό χρόνο της λειτουργίας του!
Τα εύσημα τόσο στον ιδιοκτήτη, όσο και στο ίδιο το μπυρομάγαζο τα έχουμε δώσει πολλάκις εδώ στους Μπυραματισμούς, οπότε ήρθε η ώρα να στρέψουμε την προσοχή μας στα εκλεκτά μπυροπιώματα που είχαμε χθες !!


Μουσικούλα ατμοσφαιρική από jazz, blues, rock  ... εκλεκτοί μεζέδες από τα χεράκια του Γιώργη και η παρέα έτοιμη με κέφι και παλμό να "κατασπαράξει" τα εξαιρετικά μπουκαλάκια, ευγενική χορηγεία και αυτά του Γιώργου από την προσωπική του κάβα!
5 ωρίτσες ήταν αρκετές για να μην αφήσουμε τίποτε  ... Ας είναι ! Ήταν τόσο όμορφα που προσωπικά θα μπορούσα να μείνω εκεί όλο το βράδυ μέχρι να ξημερώσει και να ξαναμπώ βίαια πάλι στην ωμή ελληνική πραγματικότητα !!


Port Brewing Shark Attack ... Καταπληκτική !! Προτείνεται ανεπιφύλακτα !!


Πολύ ιδιαίτερη, αλλά σίγουρα επίσης πολύ καλή και η Bam Noire, μια farmhouse ale της Jolly Pumpkin ! Την κατευχαριστηθήκαμε και αυτή !!



Les 3 Fourquets Lupulus ... Το Βέλγιο έδειξε την κλάση του με μια εξαιρετική ετικέτα, όπου ο λυκίσκος έχει το πάνω χέρι ... Την απολαύσαμε με τη δέουσα προσοχή !


Το έταιρον ήμισυ της Port Brewing, η Lost Abbey έπαιξε και αυτή στο τραπέζι των μπυραματισμών μας με μια Βελγική Blond Ale, την Devotion !! Πολύ καλή και αυτή η επιλογή, ασφαλώς!!


Ολλανδία για τη συνέχεια με τις De Mollen Amarillo και Rook & Vuur, αλλά και τις
Emelisse TIPA και Black IPA ...
Η γνωστή υψηλή ποιότητα της De Mollen φάνηκε και εδώ περίτρανα, ενώ από τις δυο της Emelisse, μάλλον η TIPA ήταν αυτή που μας τράβηξε την προσοχή, παρά η Black Ipa !!



Struise, Great Divide, Mikkeller για τη συνέχεια σε γνωστά σε όλους μας πιώματα και εδώ ::
Roste Jeanne, TITAN IPA, Mikkeller/ Struise Eliot Brew !!
Οι δυο Ιpas όλα τα λεφτά ασφαλώς !!!


Κι η ώρα για τα μαυροζούμια ..
έτσι για να σβήσουμε βρε παιδάκι μου !!
Εκλεκτά μαυροζούμια για το τελείωμα έκλεισαν τη βραδιά ιδανικά !!


Great Divide Yeti & De Struise Black Albert ( batch 0 ) ...


Και η ώρα της Καταδίκης μας στην Κόλαση ...
Κοντοζυγώνει και η ώρα κάποιων άλλων όμως...
Ας πρόσεχαν ...



De Mollen Hel & Verdoemenis ...


και μια Βόμβα Μόκας στο φινάλε από την De Struise ...
Επίκαιρες και πάντα χρήσιμες μερικές τέτοιες βόμβες ... απόλαυσης !!





Όλα υπέροχα... οι ετικέτες εξαιρετικές όπως είδατε .. κι εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε ξανά και μέσα από αυτό εδώ το βήμα τον Γιώργη και τη Νίκη.. για την φιλοξενία τους !!
Ευχόμαστε η δεύτερη χρονιά λειτουργίας ως beer-bar πλέον να σας βρει ακόμη πιο ορεξάτους και ακόμη πιο κεφάτους και χαμογελαστούς !! Το έχουμε όλοι ανάγκη !!


"Τα ρέστα μου ... κυρίες και κύριοι !!! Αυτά ήταν μάγκες...
Άντε τραβάτε στα σπίτια σας τώρα" !!!


Γεροί να είμαστε να το επαναλάβουμε ...  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24/02/2012

13 σχόλια:

  1. Όλες αυτές σ' ένα βράδυ τις ήπιατε βρε "τρύπια ποτήρια";

    Είστε άρρωστοι βρε...
    Άρρωστοι και αλκοολικοί...
    You need therapy ρεεεε.... :D

    Πάλι καλά που υπήρχε και η φωτογραφική μηχανή για να καταγράψει τι παίχθηκε, γιατί μάλλον μετά δεν θυμόσασταν ούτε πως σας λέγαν... για να μην πω πως γυρνάνε στο σπίτι :P

    Μπράβο βρε παιδιά... και σ' άλλα τέτοια ωραία και "δε θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ρε σεις καρντασια πολυ βαρια το πηρατε το δημοψηφισμα...πως αντεξατε τοσο πονο...

    αμα ειναι με καθε μ@κ@κια των πολιτικων ν'ανοιγουμε τετοιες ετικετες τοτε ολα τα καφενεια επρεπε να σερβιρουν Black Albert καθημερινα...

    κοντευει ο καιρος για ν'ανεβουμε ξανα βορεια....χε,χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παλι στεγνοι μεινατε...πιτε και τιποτα...:) Μπραβο πασαδες μου...αξιοι...!!!! Απο που την εκανε την παραγγελια ο Γιωργος? ή μηπως τις εφερε απο κανενα ταξιδακι στο εξωτερικο? Παντως ατομα σαν τον Γιωργο επρεπε να ειχαν μονο μαγαζια που ασχολουνται με την ποιοτικη μπυρα που πραγματικα δειχνουν οτι αυτο που κανουν το αγαπουν και το γουσταρουν και δεν το κανουν μονο για τα φραγκα...Keep on George...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργαρε είσαι κορυφή λέμε!!!

    Μόνο που θα καταστραφείς μ' αυτά τα ρεμάλια που έμπλεξες κι είναι αμαρτία ρε φιλαράκο... :P

    Μπράβο ρε καρντάσια... μιλάμε για γερά και ωραία πιώματα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, τι ωραία βραδιά ήταν αυτή.Από τη στιγμή που έφτασαν αυτές οι μπυρίτσες στα χέρια μου,από το Cracked kettle,περίμενα πως και πως να μαζευτούμε,είτε στο σπίτι μου είτε κάπου αλλού για να τις απολαύσουμε.Το ραντεβού κλείστηκε για Δευτέρα βράδυ και οι προετοιμασία των μεζέδων ήταν για 'μένα μια ευχάριστη εμπείρια αναμονής μέχρι την ώρα που θα ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος ανοίγματος της πρώτης μπύρας,και θα γέμιζαν τα ποτήρια φίλων.Δεν υπήρχε περίπτωση αυτες τις μπύριτσες να τις πιω μόνος μου,σιγά σιγά στο σπίτι.Αποφάσισα λοιπόν να τις πιούμε πάρεα στο δεύτερο σπίτι μου,στο μαγαζί.
    Έχει ένα χρόνο που την τρέλα μου για την μπύρα την προσάρμοσα στο επάγγελμα μου.Ωρες ώρες στεναχωριέμαι που έγινε αυτό,γιατί η μπύρα δεν είναι για 'μένα κάτι που απλά πωλείται.Η μπύρα είναι λόγος συνευρεσης φίλων,δημιουργεί φίλους,φέρνει κάλη διάθεση,είναι ένα νοήτο ταξίδι σε άλλους τόπους,σε γεμίζει συναισθήματα.Οπότε δεν μπορείς απλά να της βάλεις μια τίμη και να την πουλήσεις μόνο.
    Με στίγμες σαν αυτές που ζήσαμε,τη Δευτέρα το βράδυ,αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα φράγκα δεν είναι τα πάντα.Πλούσιοι δεν ήμασταν ούτε θα γίνουμε ποτέ.Αντιθέτως,είμαστε ανθρωποι με συναισθήματα και την Δευτέρα το βράδυ,δυο ντουζίνες μπύρες μας βοήθησαν να γίνουμε πλουσιότεροι σ'αυτά.
    Τα λόγια δεν μπορούν να περιγραψουν τις στιγμές.
    Το μόνο αρνητικό ήταν οτι κάποιοι φίλοι,δεν ήταν μαζί μας.Καλοί φίλοι που λόγο υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν,και φίλοι που δεν γνώρισα ακόμα από κοντά (μόνο διαδικτυακά).Δεν πειράζει όμως,γιατί εμείς ήταν παμπολες οι φορές που τσουγκρίσαμε γι'αυτούς.Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαστε όλοι μαζί.Αλλωστε μια παρόμοιου είδους παραγγελία αναμένει καρτερικά,στην Ολλανδία,τον δρόμο για τα ποτήρια μας.Σ'αυτήν λοιπόν θα ήθελα να 'στε όλοι εκεί...
    CHEERS MATES !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mono kai mono auta ta liga logia pou mas egrapses Giorgare ena megalo Bravo ..... pragmatika ola ta paidia edw pera kapws etsi skeftomaste. Elpizw na maste oloi geroi kai dynatoi kai na kanoyme tetoiou eidous mazokseis. Elpizw kapoia stigmi n antamwsoume kai m esena.

    Cheers kai panta tetoia !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργη... ευτυχώς εδώ στη συμπρωτεύουσα εξακολουθούν και υπάρχουν ακόμη καταστηματάρχες σαν κι εσένα! Λίγοι μεν, αλλά σίγουρα υπάρχουν!!

    Γεροί να είμαστε να συνεχίσουμε αυτές τις όμορφες συνάξεις !!
    Ευχαριστούμε και πάλι !!

    Πάντως... μην παραβλέπεις το χαρακτηρισμό "ρεμάλια" που μας έδωσε ο Θανασάκης μας! Κάτι περισσότερο γνωρίζει ... θαρρώ !! Φυλάξου λέμε ....!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Η μπύρα είναι λόγος συνευρεσης φίλων, δημιουργεί φίλους, φέρνει κάλη διάθεση, είναι ένα νοήτο ταξίδι σε άλλους τόπους, σε γεμίζει συναισθήματα. Οπότε δεν μπορείς απλά να της βάλεις μια τίμη και να την πουλήσεις μόνο.
    Με στιγμές σαν αυτές που ζήσαμε,τη Δευτέρα το βράδυ, αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα φράγκα δεν είναι τα πάντα. Πλούσιοι δεν ήμασταν ούτε θα γίνουμε ποτέ.Αντιθέτως,είμαστε ανθρωποι με συναισθήματα και την Δευτέρα το βράδυ,δυο ντουζίνες μπύρες μας βοήθησαν να γίνουμε πλουσιότεροι σ'αυτά"

    Τα παραπάνω λόγια του Skull Splitter δεν είναι απλώς λόγια που όπως είπε κι ο Ροκάς αντιπροσωπεύουν τους περισσότερους από εμάς εδώ στην μικρή κοινότητα των Μπυραματισμών... είναι λόγια που βγαίνουν κατευθείαν μέσα από πολύτιμο βαρέλι μπύρας, λόγια παλαιωμένα με αγάπη και μεράκι, που αφήνουν πίσω τους μόνο τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.

    Να σαι καλά Γιώργαρε και εύχομαι στους "μπροστάρηδες" της Θεσσαλονίκης να συνεχίζουν να μας ξαφνιάζουν ευχάριστα με τέτοιες μπυροσυναντήσεις :)

    Τους χαιρετισμούς μας στον Τζεφούλη, όταν επικοινωνήσεις για την επόμενη παραγγελία :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από σήμερα Κυριακή 04/12 και κάθε Κυριακή,στο IPANEMA beer bar πίνετε βαρελίσιες μπύρες με τον υπολογισμό 1+1=3.Διαλέγετε λοιπόν από τα πέντε βαρέλια μας STRAFFE HENDRIK 9 TRIPEL, BRUGSE ZOT BLONDE, KONIG LUDWIG WEISSBIER,CLUSS KELLERPIS και CARLSBERG,πίνετε 3 ποτήρια μπύρας,το άτομο, στην τιμή των 2.Ένας ακόμα καλός λόγος για καμιά μπυρίτσα,Κυριακή βράδυ στο IPANEMA beer bar.Bottoms up !!!!Cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To IPANEMA beer bar έχει την τιμή να φιλοξενεί δυο καλούς φίλους.Ο Δημήτρης Τερζίδης (ΑΤΜΑ) και ο Ηλίας Μισιρλής (ΜΟΜΕΝΤΟ) θα είναι μαζί μας την Δευτέρα 26 Δεκεμβριου,για να μας προσφέρουν μια μοναδική,μουσική βραδιά.

    Παλιες καλες εποχες στο Ιπανεμα που χρόνια συνήθιζε να έχει live βραδιές!!

    Γιώργη κατά πολύ πάσα πιθανότητα θα με δεις τη Δευτερα στον Τρίλοφο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. IPANEMA BEER BAR - ΤΡΙΛΟΦΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :: DIRTY SUNDAY: Μια μέρα πρωτού την Καθαρα Δευτέρα και την αρχή της νηστείας της σαρακοστής,στο ΙΡΑΝΕΜΑ γιορτάζουμε την Dirty Sunday! 5 βαρελίσιες μπύρες , 120 ετικέτες σε μπουκάλι και 400 σουβλάκια,μας περιμένουν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, από τις τρεις (15.00) το μεσημέρι,να τα τσακίσουμε όλα...

    ΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΦΙΣΑΚΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ !!

    ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Vs ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ... λοιπόν στο Ipanema στις 26 Φεβρουαρίου το μεσημέρι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. NΕΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΣΤΟ ΙPANEMA BEER BAR.
    Το ΙΡΑΝΕΜΑ beer bar έχοντας σαν στόχο του,να προσφέρει στους φίλους του,πάντα το καλύτερο,προχωράει σε κάποιες αλλαγές...
    Από τη βδομάδα που μας έρχεται,προσθέτουμε 6 νέες κάνουλες,βαρελίσιας μπύρας,στις ήδη υπάρχουσες.Ετσι λοιπόν στις - KONIG LUDWIG Wiessbier, HRON dark Lager, STRAFFE HENDRIK Tripel, BRUGSE ZOT, θα κάνουνε παρέα πλέον οι PRIMATOR stout, KOZEL blond, οι Ελληνικές SEPTEM Pilsner, SEPTEM Pale Ale + 2 κάνουλες που θα φιλοξενούν μερικές από τις καλύτερες μπύρες στον κόσμο....
    IPANEMA - LEADERS NOT FOLLOWERS !!! Cheers !

    Ξεκινώντας το θέμα Beer bar, ορκιστήκαμε να δώσουμε στους φίλους πελάτες μας, ότι καλύτερο και ποιοτικότερο μπορούμε πάνω στη μπύρα.Γιατί η μπύρα για μας,δεν πωλείτε απλά... Είναι ένα ταξίδι, είναι πολιτισμός,είναι κουλτούρα, είναι ένα μέσο δημιουργίας φίλων ανά τον κόσμο.
    Ετσι λοιπόν στο ΙΡΑΝΕΜΑ κατά καιρούς θα βρίσκετε μπύρες (σε περιορισμένο αριθμό) που έρχονται σπανίως ,εως ποτέ στην Ελλάδα, μέσω μικρών παραλαβών για δοκιμή,από διάφορες χώρες του εξωτερικού (Αγγλία,Ολλανδια,Αμερική κτλ), που γίνονται από έμας ,μόνο για έσας.
    GOOD PEOPLE,DRINKING GOOD BEER !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πφφφφφ. ΣΙΓΑ ΤΙ ΗΠΙΑΤΕ!
    Τα πίνω κάθε μέρα, όποτε θέλω στο Ipanema!
    νιανιανιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή