Fugitive, BeeRocker, Thanasis, MONK, Chalice και ο δικός μας εορταζόμενος Punk Rebous έδωσαν το παρόν, τίμησαν το Γάϊδαρο, έκοψαν βασιλόπιτα που μοιράστηκε σε όλα τα τραπέζια του μαγαζιού - το φλουρί το κέρδισε η αδελφή του Σπύρου... τυχαίο; - και όπως πάντα αφιερωθήκαμε στο αγαπημένο μας σπορ της μπυροκουβέντας πιάνοντας στο στόμα μας τους πάντες και τα πάντα
Όπως ομολόγησε ο Γιάννης, οινοποιός στο επάγγελμα και με δύο οινοποιία, ένα στη Σαντορίνη και ένα στη Νεμέα, ενώ στο πλάνο του ήταν μονάχα ο χώρος της εστίασης στη Σαντορίνη, ξαφνιάστηκε από την θετική ανταπόκριση τόσο εστιατόρων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και των fans της μπύρας, που προωθούν τόσο δυναμικά τέτοιες κινήσεις. Η πολύ θερμή αποδοχή και μεγάλη ζήτηση μάλιστα της Crazy Donkey της εξασφαλίζουν όπως φαίνεται και μια θέση στις σταθερές παραγωγές της ζυθοποιϊας. Πολύ σωστή κίνηση μπορώ να πω, μιας και η πρώτη αυτή ελληνική ΙΡΑ αποδεικνύει πως και στην Ελλάδα, εκτός από τις ποιοτικές επιλογές στα “κλασσικά” είδη μπύρας, που ήδη κυκλοφορούν, οι Έλληνες ζυθοποιοί αρχίζουν να υλοποιούν τις εμπνεύσεις τους για κάτι πέρα απ’ τα κλασσικά και να δημιουργούν εξόχως ποιοτικές μπύρες και μάλιστα “νέας γενιάς”
Στις εκπλήξεις της βραδιάς ένα special project της Σαντορινιάς ζυθοποιίας, μια μαύρη season ale, με καρυκέυματα, και έντονη αίσθηση κανέλας και γαρύφαλου η οποία μας άφησε ανάμικτες εντυπώσεις (μη ρωτήσετε μόνο το Θανάση τη γνώμη του ) αλλά και η νέα καπνιστή Guiness … ή πως θα μπορούσε να περάσει για καπνιστή μια μπύρα, αν τη δοκιμάσεις απ’ το ποτήρι του Ροκά
Για το φινάλε οι Μπυραματιστές αποσύρθηκαν στον πεζόδρομο, μια και ο Rebous πήρε στα σοβαρά την “προτροπή” του Θανάση να πάει να φέρει καμιά-δυο-τρεις πιατέλες γύρο από το παραδιπλανό πιτάδικο, οπότε έγινε το έλα να δεις και η Crazy Donkey βρήκε το τέλειο ταίρι της
Αυτά τα ολίγα απ’ την πολύ ωραία χθεσινή βραδιά και θα ‘θελα να δώσω ακόμα μια φορά συγχαρητήρια τόσο στη Σαντορινιά ζυθοποιία για την εξαιρετική ΙΡΑ που μας προσφέρει και που ελπίζουμε πραγματικά να βρει τη θέση που της ταιριάζει στις μόνιμες παραγωγές, αλλά και στο Local Pub που ένα χρόνο τώρα φροντίζει να πρωταγωνιστεί στα μπυρικά δρώμενα, φιλοξενώντας ότι πιο καλό και προχωρημένο κυκλοφορεί στην Ελλάδα και έχει φτιάξει ένα φιλόξενο στέκι για τους “ανήσυχους” φίλους της μπύρας.
Για τις φωτογραφίες μπορείτε να δώσετε συγχαρητήρια στο ΜΟΝΚ, ενώ μια παρουσίαση της Crazy Donkey μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους φίλους μας στην πρωτεύουσα,που απ' οτι βλέπουμε ξεκίνησαν δυναμικά το 2012.Μακάρι να είμασταν κι εμείς εκεί να ξεδιψασουμε με τον βαρελίσιο τρελογαϊδαράκο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλοκαίρι θα κατέβουμε μια βόλτα για τους Black Sabbath,οπότε θα είναι καλή ευκαιρία να τα πιούμε στο LOCAL...
@Fugitive - Γιάννη,χρονια πολλά γεμάτα υγεία και πάντα δυνατός.
Οντως τα περασαμε πολυ ωραια για αλλη μια φορα. Το local pub πλεον εχει γινει το στεκι μας και ο λογος ειναι απλος.... ειναι απλα οτι καλυτερο υπαρχει αυτη την στιγμη στον χωρο της ποιοτικης μπυρας στην Ελλαδα και μαλιστα με τα special event ανα τακτα χρονικα διαστηματα που κανει αφηνει ακομα πιο πισω αλλα μπυροποστα της Αθηνας. Αγαπαμε και υποστηριζουμε την τοπικη μας pub...;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Crazy Donkey ειναι μπυρακλα και μαλιστα βερελισια που εχει πιο γεματο σωμα ειναι κορυφαια και παιζει στα ισια πρωτoκλασατες IPA και βεβαια δεν ηταν καθολου εκπληξη που αποφασισαν απο την Santorini Brewung Company να την διατηρησουν σαν μονιμη ετικετα οταν μαλιστα εξαφανιστηκαν 4 20λιτρα βαρελακια σε μερικες ωρες την Παρασκευη.
Βεβαια οταν τελειωσε η Crazy,και αφου ειχαν φυγει o Θανασης, Chalice και Fugitive Οι υπολιποι συνεχισαμε με Septem porter, Founders porter κ.α.....μεχρι και σφινακια τεκιλα κερασμενα απο τον Beeralica ηπιαμε και κατα τις 03:00 τα ξημερωματα φυγαμε για να συνεχισουμε αλλου...:)
Τελος ο Γιάννης Παρασκευόπουλος απο την Σαντορινια ζυθοποιια μας προσκαλεσε μεσα στο Φλεβαρη να παμε στην Σαντορινη και να φτιαξουμε μια μπυρα, αυτος μας δινει υλικα και εγκαταστασεις και εμεις φτιαχνουμε οτι μπυρα γουσταρουμε...να λοιπον και η πρωτη open brew day στην Ελλαδα, κανονιστε ποτε θα παμε...
Όντως περάσαμε υπέροχα, όντως ο γαϊδαράκος τα σπάει, αλλά βρε Σπυράκο, να είναι και το Lokal απλά ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή στον χώρο της ποιοτικής μπύρας στην Ελλάδα...???? :O
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχε υπόψη σου ότι μας διαβάζουν και κάποια καρντάσια, που θα γελάνε και θα μας βαράνε όλοι μαζί... και με το δίκιο τους!!!:)
Εκτός κι αν τα σύνορα πλέον έχουν μεταφερθεί νοτιότερα, οπότε... (βέβαια θα μου πείτε, έτσι όπως πάμε: "κακομελέτα κι έρχεται"...)
Πάντως, θα συμφωνήσω ασυζητητί ότι το Lοcal είναι η πιο σοβαρή προσπάθεια στον χώρο της ποιοτικής μπύρας στην περιοχή του λεκανοπεδίου και εύχομαι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα!!!
Wraia Vradia .... ante kai tou xronou na maste geroi na to xanakanoume .... auto me tin pita ennow .... giati auto me tous gyrous den thelw na to thimamai pou sas fylaga ta pragmata osi wra trwgate kouf@#%%^ .... xaxaxa
ΔιαγραφήTo LOKAL tha simfwnisw me ton Spyro oti kanei poly wraia kai stathera vimata stin poiotita kai fysika sta Ellinika proionta kai panta me sevasmo sto kosmo. Keep Walking loipon ....
Χα χα... :D Ακόμα θυμάμαι τη μούρη του Ροκά όταν πήγα να τον "αλλάξω" μήπως προλάβει γύρο και γύρισε περισσότερο ξυνισμένος κι απ' το Θανάση όταν δοκιμάζει Cantillon :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι, σε σχέση με κάτι απιστεύτου καταστάσεις τύπου Beer Store στη Σαλονίκη, το τοπικό μας pub είναι περιορισμένου βεληνεκούς. Αλλά πιστεύω πως καλύπτει πολύ με τα κατά καιρούς φιλοξενούμενα βαρελάκια - διαμαντάκια, τις θεματικές βραδιές, την αυθεντική ατμόσφαιρα και την πολύ καλή σχέση καταστήματος - πελάτη. Ο Φώτης είναι ο δικός μας publican :)
Επιστροφή χθες βράδυ στο τοπικό pub όπου μεταξύ London Porter και Gonzo, δοκίμασα ξανά με την άνεσή μου την special (χριστουγεννιάτικη) μπυρίτσα της Donkey και την εκτίμησα μπορώ να πω περισσότερο απ' την πρώτη φορά. Τα νέα για την Crazy Donkey είναι πως από Δευτέρα έρχεται πάλι σε βαρέλι στο Local, με κάποιες μικροτροποποιήσεις (άλλου λυκίσκους) στη συνταγή. Το team των Σαντορινιών γαϊδάρων θα παρακολουθήσει με πολύ ενδιαφέρον τις αντιδράσεις του κοινού, ώστε να καταλήξει στην τελική συνταγή της μόνιμης μπύρας. Χωρίς να θέλω να προκαταβάλω το αποτέλεσμα... και με την παλιά θα ήμουν κατευχαριστημένος :D
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανακουμπώθηκε ο τρελογάϊδαρος στο Local και μάλιστα full Cascade. Εξαιρετική κι αυτή η version. Απλά... η καλύτερη ελληνική μπύρα (για όσους αρέσκονται βέβαια στις ΙΡΑ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ trelogaidaros xanagyrise stin Topiki Pub safws veltiomeni apo tis teleutaies fores pou tin eixame dokimasei.
ΑπάντησηΔιαγραφήCheers to all with a DONKEY at hand !!!