Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ηφαιστειακή Τέχνη και Μπύρα ... με Volkan και Φασιανό !!

Άλλη μια φορά αγαπητές φίλες και φίλοι που Ζύθος και Τέχνη θα βαδίσουν παρέα !
Αυτή τη φορά συνεργοί είναι οι ηφαιστειακές μπύρες Volkan από τη Σαντορίνη και ο γνωστός μας -και αγαπητός θα πρόσθετα- Έλληνας ζωγράφος Αλέκος Φασιανός που φιλοτέχνησε μικρά μάτια στα καπάκια των μπουκαλιών του ζυθο-Ηφαιστείου.


Ο Αλέκος Φασιανός συνεργάζεται με την μπίρα Volkan και φιλοτεχνεί τη νέα συλλεκτική της συσκευασία για το 2013

Ο Αλέκος Φασιανός και η μπίρα Volkan παρουσιάζουν στο κοινό τα νέα μικρά έργα τέχνης, που ο Έλληνας καλλιτέχνης δημιούργησε, φιλοτεχνώντας μικρά μάτια στα νέα καπάκια των συσκευασιών Volkan Santorini Blonde και Santorini Black, οι οποίες θα λανσαριστούν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στο περίπτερο της Volkan στην έκθεση HO.RE.CA.




Ο Αλέκος Φασιανός, γνωστός για τη γενναιοδωρία του, έχοντας στηρίξει στο παρελθόν πληθώρα κοινωφελών σκοπών, προχώρησε στη δωρεά του έργου του με σκοπό να στηρίξει το έργο της μπίρας Volkan και τις δωρεές της στο το κίνημα του Greece Debt Free. Αξίζει να σημειωθεί πως η μπίρα Volkan προσφέρει το 50% της αξίας των κερδών της στο GDF.



Ο κ. Φασιανός, αποδέχθηκε με χαρά να δημιουργήσει μια σειρά από καπάκια, που αναμένεται να αποτελέσουν συλλεκτικά αντικείμενα. Μιλώντας για τη συνεργασία, ο γνωστός καλλιτέχνης δήλωσε: «Είναι σαν ένα μάτι που το ανοίγεις και βλέπεις μέσα τον κόσμο της μπίρας, το περιεχόμενό του». Ο Peter Nomikos, εμπνευστής και δημιουργός της μπίρα Volkan, δήλωσε σχετικά: «Η επιθυμία μου να συνεισφέρω στην οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας μας είναι το κίνητρο για την επένδυση και την ανάπτυξη της μπίρας Volkan. Η μπίρα Volkan αποτελεί ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν και η συνεργασία μας με έναν από τους καλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες αποτελεί τιμή για εμάς. Μέσα από τη Volkan ελπίζουμε οι άνθρωποι να στρέψουν το βλέμμα τους προς την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας μας».


Η Volkan είναι μία 100% ελληνική εταιρεία τόσο από πλευράς δραστηριοτήτων όσο και στρατηγικής. Κυκλοφορεί σε δύο premium ποικιλίες, τη Santorini Blonde Pilsner και τη Santorini Black Wheat Lager, οι οποίες συνδυάζουν το σπάνιο μέλι από τα σταφύλια της Σαντορίνης με το πολύτιμο κίτρο της Νάξου, δημιουργώντας premium μπίρες που υποστηρίξουν την τοπική γεωργία και αναδεικνύουν παγκοσμίως τις μοναδικές γεύσεις των ελληνικών νησιών.



Το περίπτερο της Volkan στην φετινή HO.RE.CA 2013
αίθουσα 1, περίπτερο Β33



Για την περίοδο 2012-13 οι έμμεσες δωρεές της Volkan προς το GDF αποτελούν προσωπική δωρεά ύψους €840.000 από τον κ. Πέτρο Νομικό, που προορίζεται για την αγορά Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο αντιστοιχεί σε €1,3 εκατ. Δημοσίου χρέους.

Πηγή :: bankingnews 

Πάντως, με αφορμή το παραπάνω, μου ήρθε αυτόματα στο μυαλό ο αγαπητός μας φίλος εδώ στη Θεσσαλονίκη και ένας από τους πρωτοπόρους πάνω στον τομέα μπύρα εδώ και πολλά χρόνια στη συμπρωτεύουσα, Αύγουστος Χατζηασεμίδης, ιδιοκτήτης του beer-bar ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ.

Ο Αύγουστος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που αγαπάει τόσο την μπύρα όσο και την Τέχνη -στην ευρεία της έννοια- στην καθημερινότητά του, αφού φημίζεται και για τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες που μας έχει επιδείξει κατά καιρούς! 
Έτσι πρόσφατα, είχαμε τη χαρά να δούμε μερικά δικά του δημιουργήματα στο Art Room στο Καφωδείο Ελληνικό στην Ιουστινιανού 3, που παντρεύουν την μπύρα με την Τέχνη  .... χρησιμοποιώντας κυρίως καπάκια μπύρας !!


οι φελλοί Het Anker Brouwerij ...







Αυτό που θα προσπαθήσει να φτιάξει στη συνέχεια θα είναι το παρακάτω ...

Καλή υπομονή Αύγουστε ... 
και όταν το τελειώσεις με το καλό ... 
φαντάζομαι να με πάρεις και μένα μαζί σου μια βολτίτσα στους αιθέρες ... 
όταν θα το βάλεις μπρος!!!


3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία! Τις Volkan την τιμώ κατά καιρούς έτσι κι αλλιώς - η επόμενη επιλογή μου μετά την πολυαγαπημένη Septem Pale Ale από τις ελληνικές micro - πλέον έχω ένα παραπάνω λόγο να τις ψάχνω... για τα ματάκια του Φασιανού :)

    Καλά τι φτιάχνει ο Αύγουστος!!! Θυμάστε κάποια στιγμή παλιά που λέγαμε να τις μαζέψουμε όλες τις μπυροσυλλογές μας για μια έκθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή κινηση απο τη μερια και των 2 και της μπυρας Volkan και του γνωστού ζωγράφου. Η black της Volkan μου αρέσει πολυ περισσότερο απο την ξανθια της που δεν την αγοράζω τοσο συχνα όσο τη μαύρη. Αν οι τιμές τους ήταν λιγο πιο καλες θα τις αγόραζα πιο συχνά οπως και πολλες αλλες ελληνικες μπυρες απο μικρες ζυθοποιειες.

    Μπραβο Αυγουστε. Δεν φτανει να εχει καποιος φαντασία πρέπει να πιάνουν και τα χέρια του για να δημιουργεί ωραία μικρα αντικειμενα τεχνης ακομη και απο φτηνά υλικά όπως καπακια ή φελοι μπύρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Volkan συμμετέχει στην έκθεση DETROP 2013, ελάτε να τη γνωρίσετε στο Booth 15 ισόγειο - Stand 35 & 36 στη διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 7-10 Μαρτίου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή