Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Λίγο απ' όλα :: Septem A.C.E. - The Local Pub - Spiegelau IPA glass !



Μπορεί όλοι ασφαλώς να αναγνωρίζουμε την υψηλή ποιότητα των "καθημερινών" ετικετών της Septem Microbrewery ( και φέτος υπενθυμίζω πως πήρε την πρωτιά στα Ratebeer best ως η καλύτερη μικρο-ζυθοποιία της χώρας μας), αυτό όμως βέβαια που αποτελούσε πρόβλημα αυτά τα χρόνια ήταν το επικοινωνιακό κομμάτι μέσω διαδικτύου, αφού η επίσημη σελίδα της ζυθοποιίας δεν υπάρχει πια  (έβαλε "λουκέτο" η εταιρία που είχε αναλάβει να την κατασκευάσει).
Πέραν τούτου, και όταν υπήρχε, ήταν εντελώς παραμελημένη χωρίς καμιά απολύτως νέα ενημέρωση.
Τις όποιες πληροφορίες πλέον για την Septem μπορεί κάποιος να τις βρίσκει μέσω της σελίδας τους στο φατσοβιβλίο, όπως άλλωστε και όλων των υπολοίπων μικρο-ζυθοποιιών της χώρας μας ::
Έρχεται σύντομα κοντά μας, όπως μας ενημερώνουν ...
A.C.E. Imperial India Pale Ale ( IPA) beer
8,2% ABV
με το όνομά της να προέρχεται από τους λυκίσκους που χρησιμοποίησε ο Σοφοκλής Παναγιώτου ::
Amarillo - Centenial - El Dorado Hops ... και να αποτελεί την πρώτη μπύρα της σειράς Septem's Hobby Hoppy Series! 


 Όσοι βέβαια βρέθηκαν στην 8η HO.RE.CA 2013 και στο 2ο HO.RE.CA Beer Festival, είχαν τη χαρά να απολαύσουν αυτή την ετικέτα σε βαρέλι στο σταντ της Septem και τα πρώτα σχόλια είναι πέρα για πέρα κολακευτικά !!


Σοφοκλής και Γιώργος Παναγιώτου μαζί με τα πρωτοπαλίκαρα της Local Pub και του IPAnema Beer Bar πίσω από τις κάνουλες στο σταντ της Septem στην HO.RE.CA 2013!

Αναμένουμε βέβαια και ένα ολοκληρωμένο ρεπόρτο από την 8η Μπυρο- HO.RE.CA 2013 το οποίο φαντάζομαι να βγει σύντομα εδώ στους Μπυραματισμούς ...

Και για το φινάλε ... 


κάτι εγχώριο ...


και κάτι από τις μακρινές Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ...
( πάνω απ' όλα το marketing ... )

6 σχόλια:

  1. Polla sygxarhthria sti Local Pub. Eyxomai ayto na nai mono i arxi. Nea mpyra apo Septem? IPA? Akoygetai poly kalo & + points gia ti selida sto fb & gia tin enimerosi tou koinou. Telika i Porter pos tha onomazete apo do & pera?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ πρωτοποριακή η septem για τα ελληνικά δεδομένα!!
    θα μπορούσε καποιος να μου πει αν εχει κυκλοφορήσει η A.C.E και αν ναι πού μπορεί κανείς να την πετύχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους φιλικούς μπυροχαιρετισμούς μου στους φίλους Sotiris ST & emperallis...
    Φίλε Σωτήρη,η porter της Septem θα ονομάζεται Saturday's από 'δω και πέρα και θα είναι μια ετικέτα που θα βρίσκεται μόνιμα στην παραγωγή.
    Φίλε emperallis, η Septem A.C.E δεν κυκλοφόρησε ακόμα, πράγμα το οποίο θα γίνει πολύ σύντομα. Θα κυκλοφορήσει σε μπουκάλια 650ml ή 750ml και θα μπορείς να την βρεις σε επιλεγμένα μαγαζιά. Σε βαρέλι θα μπορείς να την απολαύσεις στην LOCAL PUB στο Χαλάνδρι (για την Αθήνα) και στο IPAnema beer bar στον Τρίλοφο (για Θεσσαλονίκη).
    Τώρα σχετικά με την μπύρα, πρόκειται για μια Imperial IPA στα 8,2% ABV, που εμένα προσωπικά με ενθουσίασε παρ' όλο που δεν ήταν έτοιμη 100% όταν την δοκίμασα. Είναι μια μπύρα που φτιάχτηκε με τη φροντίδα και το μεράκι που χαρακτηρίζουν την SEPTEM. Αρκετά hoppy, με έντονα χαρακτηριστικά αρώματα που της προσδίδουν οι λυκίσκοι Amarillo, Centennial & El Dorado. Ωραίο σώμα και για 'μένα το δυνατό της σημείο ήταν η επίγευση... Θα τολμήσω να την χαρακτηρίσω ως την καλύτερη μπύρα που βγήκε (μέχρι στιγμής) από Ελληνικά καζάνια !!!
    Λίγη υπομονή ακόμα φίλοι, πιστέψτε με , ΑΞΙΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sotiris :: όπως ορθά ανέφερε ο Κρανιοδιαμελιστής παραπάνω, η Porter μπαίνει στη μόνιμη γκάμα ετικετών της Septem και για αυτό πλέον θα αποτελεί τη Σαββατιάτικη μπύρα της ζυθοποιίας, Septem Saturday's Porter ( αντί της εποχιακής/seasonal Winter Days που ήταν πέρυσι) και θα κυκλοφορεί προς το παρόν σε μπουκάλια και των 330ml, αλλά και των 500ml με σταδιακή επιδίωξη να μείνουν μόνο τα μπουκάλια των 330ml.

    emperallis :: πραγματικά πρωτοποριακή η Septem. Την συγκεκριμένη ετικέτα δεν μπορεί κάποιος να την βρει ακόμη στην αγορά σε μπουκάλι όπως διάβασες πιο πάνω από τον αγαπητό μας Γιώργο, γιατί απλούστατα δεν έχει ακόμη εμφιαλωθεί.
    Παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της HO.RE.CA για μια πρώτη γνωριμία, αλλά η εμφιάλωση και κυκλοφορία της στο εμπόριο θα γίνει περίπου σε 15 μέρες (με κάποια απόκλιση πάνω ή κάτω ασφαλώς)!
    Προσοχή όμως ... Πρόκειται για μια πειραματική μπύρα που δεν θα αποτελεί σταθερή παραγωγή της Septem. Εν ολίγοις, όσα μπουκάλια βγουν στην κυκλοφορία βγήκαν και τέλος για αυτή την μπύρα. Δεν θα ξαναβγεί!

    Αποτελεί την πρώτη της σειράς πειραμάτων με διάφορες ποικιλίες λυκίσκου από μεριάς Septem. Θα ακολουθήσουν άλλες σε αυτή τη σειρά με την ίδια ακριβώς διαδικασία!
    Οπότε, κάνε λίγο ακόμη υπομονή και keep in touch εδώ για να πληροφορηθείς άμεσα την κυκλοφορία σε μπουκάλι της A.C.E. ( που μπορεί να μην είναι τελικά τόσο μεγάλο σε χωρητικότητα, όσο αναφέρθηκε πιο πάνω, αλλά και πάλι τίποτα σίγουρο)!!

    Τυχεροί όσοι τη δοκιμάσατε Γιώργαρε και αναμένουμε να την απολαύσουμε κι εμείς εδώ πάνω στη Θεσσαλονίκη στα taps του IPAnema !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση Skull Splitter και Μίχος...θα φροντίσω προσωπικά να την τιμήσω και με τους δύο τρόπους μιας και καθένας έχει την χάρη του, το μεν βαρέλι προσφέρει την απόλυτη φρεσκάδα (να 'ναι καλά ο Φώτης μιας και μένουμε Αθήνα) και το μπουκάλι αφηνει και κάτι αναμνηστικό.
    Ποιο Σικάγο και ποια Καλιφόρνια λοιπόν!? χαχα
    Εύβοια για imperial καταστάσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H A.C.E. ειχε πολυ ωραιο αρωμα, γρασιδιαλα και ανθη αλλα στην γευση ειναι αρκετα flat γιατι δεν ηταν ακομα ετοιμη η μπυρα...παντως μας προϊδεασε για τα καλυτερα...αναμενουμε λοιπον να την δοκιμασουμε ετοιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή