Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Μαγικών ομοβροντιών συνέχεια. Magic Rock Bearded Lady και Magic 8 Ball

Στο προηγούμενο post γνωρίσαμε τη νέα βρετανική μικροζυθοποιία Magic Rock και μια απ’ τις πέντε “standard” μπύρες της, την “Cannonball IPA”. Εκτός απ’ αυτές όμως, κυκλοφορούν και πέντε εποχιακές ή special μπύρες: Την “Human Cannonball” το μεγάλο αδελφό δηλαδή (double IPA) της Cannonball που γνωρίσαμε παραπάνω, την “Curious NZ” μια διαφορετική έκδοση της κλασσικής με πέντε διαφορετικές ποικιλίες νεοζηλανδικού λυκίσκου, την “Rock Star” μια American Brown Ale, προϊόν συνεργασίας με την άλλη νέα βρετανική micro (που επίσης θα γνωρίσουμε στους Μπυραματισμούς κάποια στιγμή) την Dark Star και τις δυο τελευταίες special της πεντάδας, τις οποίες και θα δούμε ευθύς αμέσως: Την “Bearded Lady” και την “Magic 8 Ball” 


MagicRock BeardedLady g&b


Bearded Lady Imperial Brown Stout
Όπως οι μάντισσες που διάβαζαν τα χαρτιά, την κρυστάλλινη σφαίρα, ή επιδίδονταν σε άλλου είδους “μαύρες τέχνες”, έτσι κι η “μουσάτη κυρία” αποτελούσε πάντα μια σίγουρη ατρακσιόν για τα περιοδεύοντα freak shows περασμένων εποχών. Μετά λοιπόν τη σουρεαλιστική stout “Dark Arts”, δημιουργήθηκε πάνω στην ίδια συνταγή μια πιο δυνατή stout ονόματι “Bearded Lady”


MagicRock BeardedLady foamyglass

MagicRock BeardedLady foamyglass 2


Βασισμένη στη συνταγή της Dark Arts, με 4 διαφορετικού χρώματος malts, η γενειοφόρος κυρία μας έχει σκούρο καστανό προς μαύρο χρώμα με αρκετά πλούσιο μπεζ-καφέ αφρό, που γρήγορα υποχωρεί αφήνοντας ένα λεπτό κρεμώδες στρώμα με μεγάλες και μικρές ζωντανές φυσαλίδες να στολίζουν την επιφάνεια και μια πυκνή συστάδα από πιτσίλες τα τοιχώματα του snifter.


MagicRock BeardedLady foamyglass bubbles

MagicRock BeardedLady g&b 2 Εξαιρετικό το άρωμα, με πικρή σοκολάτα, καφέ και αμύγδαλο να συνοδεύουν τη ψημένη βύνη, ενώ το αλκοόλ δίνει το παρών στο βάθος.
Ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα η γεύση, με τον λυκίσκο να κερδίζει αρκετούς πόντους στο πάντρεμά του με τη ψημένη βύνη. Αρκετά πικρή για το στυλ, η bearded lady καταφέρνει με άνεση να αποσπάσει την προσοχή μας, όπως άλλωστε και η νονά της Ο Γελαστούλης κλείνει το μάτι


Ευκολόπιοτη, παρά το ανεβασμένο αλκοόλ της, που δεν φαντάζει για 10.5%. Βαθμολογώ με 8.5 την εμφάνιση, με 9.25 το άρωμα, 8.75 δίνω στη γεύση και 8.5 στη γενικότερη αίσθηση. Συνολική βαθμολογία: 8.75 στα 10


MagicRock BeardedLady Label

Magic 8 Ball Black IPA
H Magic 8 Balls είναι η πιο πρόσφατη ετικέτα της Magic Rock και αποτελεί μια εντυπωσιακή προσέγγιση ενός σχετικά νέου στυλ, αυτού της Black IPA.

MagicRock-Magic8Ball-g&b

Σερβίρω σε κλασσικό pint ποτήρι και απολαμβάνω τον καφετί αφρό να φτιάχνει τρελό κεφάλι… γεμάτο, παχύ, πηκτό… Σε λίγο θ’ αρχίσει να γκρεμίζεται, αποτέλεσμα της ίδιας της δυναμικής του και των μεγάλων φυσαλίδων που σκάνε μόλις βγουν στην επιφάνεια, αφήνοντας μεγάλα κυψελοειδή κενά στο σώμα του.

MagicRock-Magic8Ball-foamyglass
MagicRock-Magic8Ball-foamyglass2

Με το που πλησιάσω τη μύτη μου στο ποτήρι μένω έκπληκτος απ’ την ένταση και τη φρεσκάδα του λυκίσκου. Πρωτόγνωρες αισθήσεις μπορώ να πω… Ο Γελαστούλης είναι έκπληκτος Grassy & peppery η συμβολή του λυκίσκου, που σπεύδει να δέσει με την πλούσια επίσης αίσθηση καφέ και φουντουκιού από τα malts.


MagicRock-Magic8Ball-g&b-2Η αίσθηση στο στόμα απαλή, σχεδόν βελούδινη… μα είναι αυτή IPA??
Παρόμοιες αισθήσεις και στη γεύση που είναι επίσης γεμάτη και ιδιαίτερη, με τη ψημένη βύνη να πολιορκεί το λυκισκοχυρό που όμως κρατά δυνατά, εκτοξεύοντας ριπές πικράδας στο γλυκό κύμα των malts και εξαπολύοντας την τελική επίθεση, επικρατώντας κατά κράτος.


Μακρά, πικρά απολαυστική επίγευση σε μια επικίνδυνα ευκολόπιοτη μπύρα που ανταγωνίζεται με τις καλύτερες του υπό εξέλιξη ακόμα στυλ των Black IPA.


MagicRock-Magic8Ball-label


Βαθμολογώ με 8.5 την εμφάνιση. Δίνω 9 σε άρωμα και γεύση, ενώ ένα γεναιόδωρο 9.5 στην γενικότερη αίσθηση. Συνολική βαθμολογία: 9 στα 10 Θρίαμβος

H Βρετανική νέα σκηνή της μπύρας έρχεται να μας ξαφνιάσει ευχάριστη στην περίπτωση της Magic Rock. Γιατί κάτι μου λέει πως αυτή είναι μόνο η αρχή; Γελαστούλης

3 σχόλια:

  1. Καταπληκτικες φωτογραφίες, λιμπιστές και οι δυο μπυρίτσες μας στο ποτήρι ... με την φρέσκια καζανια της Magic για το 2012, την 8ball, να παίρνει τα ευσημα και από τον Νίκο !!
    Πραγματικά, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο σχόλιο στην πρωτη δημοσίευση, ο λυκίσκος σε αυτή την μπύρα είναι κυριολεκτικά ολοζώντανος και προσδίδει τέτοια φρεσκάδα στο άρωμα και στη γεύση -καθώς μπλέκεται με τα malts ιδανικά- που κάνει τη διαφορά σε αυτή την ετικέτα !!
    Το 9αράκι του Chalice είναι πέρα ως πέρα αντιπροσωπευτικό της ποιότητας αυτής της ετικέτας!!

    Θα επιχειρήσουμε λοιπόν, τσέπης επιτρέποντος πάνω από ολα, να δοκιμάσουμε κάποια στιγμή και την άλλη μαυρίλα που μας παρουσίασε ο Νικ σε αυτό το 2ο μέρος !!
    Τα θερμά μου συγχαρίκια Νικόλαε Μέγα και για τα δυο ποιοτικότατα δημοσιεύματα - αφιέρωματα στις μπύρες της Magic Rock!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετα την Thornbridge αλλο ενα πολυ ενδιαφερον αφιερωμα σε μια αλλη νεα μικροζυθοποιία της Αγγλιας. Ξαναδιαβασα σημερα τι μας εχεις γραψει για αυτες τις τρεις ετικετες που μας παρουσιασες Nick απο την Magic Rock και πραργματικα μου εχουν κινησει πολυ την περιεργια γιατι φαινονται και οι τρεις πολυ αξιολογες. Στην επομενη παραγγελια απο το mybrewerytap θα ειναι σιγουρα μεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pragmatika poly kales oi mpyres ths Magic Rock, oses exw dokimasei me exoun afhsei poly ikanopoihmeno - kai eidka h Magic 8 ball :)

    Mprabo Chalice gia th diplh anafora se mia axiologotath zythopoiia tou Nhsiou, tha frontisw kapoia stigmh na brw akoma 1-2 etiketes gia na megalwsoume to afierwma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή