Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

BrewDog PARADOX Isle of Arran casks matured Imperial Stout :: Είναι τρελοί αυτοί οι Σκωτσέζοι Νο2

Είχαμε καιρό να τα πούμε ... Και το λοιπόν, έφτασε η ώρα όπου η ενοχλητική αφεντομουτσουνάρα μου θα σας μεταφέρει πάλι πίσω στα ευρωπαϊκά "σαλόνια" του αμείλικτου οικονομικού ιμπεριαλισμού, ύστερα από την τελευταία μας μπυρο-πτήση στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και στο Μεγαλοπόδαρο της California!


Scotland λοιπόν για σήμερα !Γνωστοί οι παραγωγοί και σκηνοθέτες ασφαλώς, όπως επίσης γνωστό και το σενάριο με τις επιμέρους παραλλαγές του :: Η πρωταγωνίστρια PARADOX - που τρελαίνεται για περιπέτειες - μπαίνει στο "καζάνι" για μια νέα βρασιά (batch 016) ! Αφού πάρει τη βράση της καλά καλά, θα καταλήξει να "ωριμάσει" και να παλιώσει για να στρώσει χαρακτήρα σε βαρέλια Arran Single Malt whisky!!


Arran Single Malt is a Single Malt Scotch whisky distilled by the Arran Distillery, Lochranza, Scotland, the only distillery on the Isle of Arran. Arran Distillery was founded in 1995 and is the first legal distillery built on the Isle of Arran in over 150 years. The water for the malt is from Loch na Davie.




Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ... και μιας και εδώ στη χώρα μας Επτωχεύσαμεν οικονομικά και πολιτισμικά από τα πολλά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ...
προχωρώ απευθείας στα της ετικέτας μας ...

BrewDog PARADOX Isle of Arran
στα 10% ABV


Χρώμα το αναμενόμενο μαυρουλάκι μας με τον μπεζοκαφετή αφρό μας να κάθεται αρκετά καλά στην αρχή θα έλεγα και να παραμένει σχεδόν μέχρι τέλους με ένα πέπλο μερικών χιλιοστών να στολίζει την επιφάνεια !

Άρωμα :: εξαίσιο το άρωμά της !! Το αλκοόλ, τα καβουρδισμένα malts μαζί με τη σοκολάτα, αλλά και εμφανώς τη βανίλια επικρατούν πολύ έντονα! Το ίδιο εμφανής και και η παρουσία του ξύλου, ενώ ελαφρώς πιο πίσω δείχνουν να αναδύονται και αρώματα φρούτων !!


Γεύση :: μια από τα ίδια στη γεύση με την αίσθηση του whiskey να κάνει την πρώτη της εμφάνιση πιο τρανταχτά από το άρωμα! Υπέροχο πάντρεμα βαρελιού, σοκολατοκαφέ, βανίλιας και αλκοόλης σου αφήνει μια γλυκιά κατά βάση και ζεστή αίσθηση στον ουρανίσκο !!


Επίγευση :: εξαιρετικό φινάλε όπου σου δίνει την εντύπωση πως αυτό που μόλις ήπιες θα πρέπει να ήταν ουίσκι ... και όχι μπύρα !!

Σώμα δεμένο όσο πρέπει, ενανθράκωση μέτρια! Η αίσθηση στο στόμα βελούδινα αλκοολική, σε κάνει να θέλεις να φυλακίζεις κάθε φορά αρκετή ώρα την κάθε γουλιά στο στόμα σου ... Την μπυρίτσα αυτή την έφερε ο Πανούλης από το Βέλγιο τα Χριστούγεννα που ήταν εκεί και την απολαύσαμε μέχρι τελευταίας σταγόνας !!

Βαθμός :: 9


Ας θυμηθούμε τι μας είπε ο Σπυράκος μας, ο τρελοΜΟΝΚ για την PARADOX islay (Smokehead, batch 15) στο Είναι τρελοί αυτοί οι Σκωτσέζοι


7 σχόλια:

  1. Μια απ' τις εξαιρετικές παραγωγές των "κακών παιδιών" της βρετανικής μπυρο-σκηνής. Με κάτι τέτοιες ετικέτες σαν αυτές που φιλοξενεί η σειρά της Paradox οι Σκοτσέζοι δικαιολογούν τη φήμη τους ως πολύ καλοί και ψαγμένοι ζυθοποιοί, γιατί στα λόγια πολλοί μπορεί να είναι προοδευτικοί, αλλά τα έργα μετρούν τελικά...

    Σας φαντάζομαι με τις μύτες χωμένες στα σνιφτεράκια να προσπαθείτε να ξεζουμίσετε και την τελευταία σταγόνα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sthn ygeia sou Mixo meraklh, mprabo kai ston Pano pou thn xetrypwse!! Akolouthoun oi dikes mou entypwseis gia auth thn kataplhktikh mpyra:

    Εμφάνιση: πλούσια και θελκτική. Χρώμα σκούρο καφέ-μαύρο, με ελάχιστο κόκκινο στο φως. Αφρός καφετί-μπεζ που δεν διατηρείται για πολύ αλλά ωστόσο παραμένει αρκετή ώρα με τη μορφή ενός λεπτού στρώματος που στολίζει το περιεχόμενο.

    Άρωμα: κλασικά αρώματα ενός ποιοτικού imperial stout παντρεμένα με στοιχεία από single malt ουίσκι. Εμφανής ο καφές, η βανίλια, η καβουρδισμένη βύνη και το δαμάσκηνο. Επίσης ξεχωρίζει το ξύλο και το αλκοόλ, τα οποία φυσικά προέρχονται από την παραμονή του Paradox στα δρύινα βαρέλια του Isle of Arran.

    Γεύση: γεμάτη και ισορροπημένη. Φρεσκοκομμένος καφές, καβουρδισμένη βύνη, μαύρα φρούτα και σοκολάτα έχουν εμποτιστεί με στοιχεία κανέλας και βανίλιας από τα malts του ουίσκι. Μία εκρηκτική γεύση που αλλάζει σχεδόν σε κάθε γουλιά και παρουσιάζει θαυμαστή ισορροπία πικρού-γλυκού! Απολαύστε τη ψημένη βύνη, τον καφέ και την πικρή σοκολάτα σε όλο τους το μεγαλείο, καθώς τα έντονα στοιχεία καπνού και ξύλου σχεδόν δίνουν την εντύπωση ότι αντί μπύρας πίνετε ένα ποτήρι ουίσκι! Τελείωμα μακράς διαρκείας, ελαφρώς γλυκό που σε αφήνει να ζητάς κι άλλο!

    Υφή βελούδινη και πλούσια, κρεμώδης. Βαρύ, γεμάτο σώμα με χαμηλή ενανθράκωση. Το αλκοόλ φαίνεται μεν αλλά όχι ιδιαίτερα. Ευκολόπιοτη και απολαυστική σε όλα της [...] Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα imp. stouts που έχω δοκιμάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυναμικη επανοδος Μιχακο μετα την περιοδο σπαριλας που σε ειχε πιασει...Πραγματικα μια πολυ ωραια ετικετα η Paradox και μαλιστα την Isle of Arran edition την θεωρω καλυτεεη απο την smokehead γιατι δεν βγαζει τοσο πολυ την ουισκιλα σε σχεση με την smokehead με αποτελεσμα να υπερκαλυπτονται τα αλλα χαρακτηριστικα της που συμβαινει σε μεγαλο βαθμο στην smokehead. Eπισης η isle of arran μου ειχε φανει πιο ευκολoπιoτη και πιο smooth ενω η smokehead με ειχε "μπουκωσει" καπως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου ρε Μίχο δύναμη! Είχα δοκιμάσει κι εγώ ένα μπουκάλι από το ίδιο μπατς πριν μερικό καιρό και μου άρεσε πολύ. Θα έλεγα πιο πολύ από την Tokyo. H αίσθηση του μαλτ ήταν εξαιρετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. A και ξέχασα. Περιμένει κι ένα μπουκάλι BrewDog Stone Bashah Reserve Highland να δούμε σε τι επίπεδα κυμαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαλαρά για μένα αυτή η ετικέτα χτυπάει 9,5άρι... εξαιρετική σύνθεση γεύσεων και αρωμάτων με εκλεπτυσμένη μίξη των στοιχείων του Whiskey.

    Απίστευτα βελούδινη αίσθηση σε κάθε κατάποση με το λαρύγγι να επιζητά διαρκώς τη συνέχεια...

    Άξια δοκιμής αλλά κι απόλαυσης από όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στο πολυ χαλαρο ενα 9.5, συμφωνω με τον panagiof

    ΑπάντησηΔιαγραφή