Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Beer labels in motion

Πορωμένος με τη μπύρα πρέπει να είναι ο Trevor Carmick, ο οποίος με πολύ χιούμορ φτιάχνει κινούμενες εικόνες από τις ετικέτες των αγαπημένων του μπυρών! Χαμογελάστε ελεύθερα!


Για περισσότερες κινούμενες μπυροετικέτες δείτε εδώ: http://beerlabelsinmotion.tumblr.com/

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Prime Microbrewery @ Local Pub closing party

Όπως κάθε καλοκαίρι όλοι κάνουν τις διακοπές τους έτσι και τα παλικάρια της Local Pub ήρθε η ώρα να ξεκουραστούν και από Σεπτέμβρη να μας προσφέρουν ακόμα περισσότερα και ποιοτικότερα πιώματα. Μάγκες καλή ξεκούραση αλλά τις κατάρες όλων αυτών που θα μείνουν στο καμίνι της Αθήνας δεν τις γλιτώνετε :p


 Έτσι λοιπόν για το κλείσιμο και αυτής της περιόδου κουμπώνονται τα βαρέλια της Prime Microbrewery από την Κύπρο!


 Ο London Diehard γράφει :
 "Έφτασε εκείνη η περίοδος που κατάρες,ξόρκια και βουντού μπαίνουν στο μυαλό όποιου έρχεται στη τοπική pub. Είναι η περίοδος ξηρασίας,η περίοδος νάρκης η περίοδος παύσης. Η περίοδος της περιπτεριακής ή ντεμέκ ή κοκορετσόμπυρας ή της αποχής από το ζύθο,η περίοδος αναθεώρησης του τι εστί καλή μπύρα και η περίοδος ευγνωμοσύνης για τα καλά που ήπιαμε και κατουρήσαμε.Όπως πολύ καλά καταλάβατε έφτασε ο Αύγουστος και η τοπική pub θα κλείσει για λίγο (κι άλλες κατάρες εδώ) για να ξεκουραστεί και να επανέλθει πιο δυνατή και πιο ορεξάτη. Κυριακή 28 Ιουλίου είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας μέχρι το Σεπτέμβριο...Για να μην σας αφήσουμε παραπονεμένους όμως από σήμερα θα μπορείτε να δοκιμάσετε για πρώτη φορά τις μπύρες της Prime Brewery από την Κύπρο.Επιλέξαμε να κλείσουμε τη σεζόν στηρίζοντας τοπικά προϊόντα όπως πάντα κάναμε.Έτσι στα taps μας θα υπάρχουν οι Pale ale,Golden ale και Amber ale....Cheers!!!"


 Λοιπόν θα τα πούμε εκεί και θα επανέλθουμε με τις εντυπώσεις μας για τις μπύρες της Prime
See U there ... Cheers! 

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Στην υγειά του Ναβουχοδονόσωρ!


Ποιος ο λόγος να αφιερώσεις μια μπίρα στον βασιλιά της Βαβυλωνίας και μάλιστα Σουηδική; Την εξήγηση μου την έδωσε ο Henok Fentie, ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της Omnipollo, της μικροζυθοποιίας από τη Στοκχόλμη.  Ο λόγος, λοιπόν, που έδωσαν το όνομα-γλωσσοδέτης του Ναβουχοδονόσορα (Nebuchadnezzar) στο βαρύ πυροβολικό της γκάμας τους, στην Imperial IPA, είναι απλά διότι πιστεύουν πως άμα η μπίρα είναι καλή, όσο και πολύπλοκο να είναι το όνομα τελικά οι πότες θα την επιλέξουν.  Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την ίδια την ονομασία της ζυθοποιίας.  Omnipollo σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση κάτι σαν το «υπέρτατο κοτόπουλο» (the ultimate chicken).  Ένα εντελώς αντιεμπορικό, δηλαδή, όνομα…


Γράφω για την Σουηδική DIPA ( η οποία ζυθοποιήθηκε στο Βέλγιο, στην De Proefbrouwerij μιας και οι δύο Σουηδοί είναι gipsy brewers), ενώ απολαμβάνω τη δική μας DIPA, την Septem ACEΌχι τυχαία, αφού ήθελα να φέρω σε αντιπαράθεση, έστω και σε δεύτερο χρόνο, δυο εξαιρετικές ετικέτες.  Απλά πρόκειται για διαφορετικές DIPA, λέγοντας μόνο αρχικά πως η Omnipollo Neb’ είναι πολύ πιο brutal από την ACE.  Και εξηγούμε αμέσως στις επόμενες γραμμές…

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

SKA BREWING - Modus Hoperandi IPA...


...Ειναι πολυ ωραια φαση στην ζωη να καταφερεις αυτο που γουσταρεις να κανεις σαν χομπυ, σαν καθημερινη απολαυση ή σαν αγαπημενη συνηθεια να το κανεις επαγγελμα και απο αυτο να βγαζεις τα προς το ζην. Σε μια τετοια περιπτωση εκτος του οτι κανεις αυτο που αγαπας πιο πολυ στην ζωη σου το κανεις και καλα γιατι οντως γουσταρεις αυτο που κανεις. Καπως ετσι λοιπον επραξαν και δυο φιλαρακια ο Dave και ο Bill απο το Colorado των ΗΠΑ, αν και δεν ξεκινησαν με σκοπο να φταχνουν μπυρα για να ζησουν. Καπου στο 1995 ειχαν σπασει το κεφαλι τους, ακουγοντας SKA, πως θα μπορεσουν να πινουν αρκετη και ποιοτικη μπυρα απο την στιγμη που δεν μπορουσαν λογω ηλικιας να την αγορασουν. Καποια στιγμη τους ηρθε η μεγαλη ΙΔΕΑ..."θα φτιαχνουμε εμεις την μπυρα μας"...και ετσι ξεκινησαν ολα...Διαλεγοντας για επωνημια της ζυθοποιιας τους το αγαπημενο τους ειδος μουσικης που δεν ηταν αλλο απο την SKA συνεχιζουν ως τις μερες μας να μας προσφερουν μερικες πολυ καλες ετικετες.



Ετσι λοιπον και εμεις ειχαμε την χαρα να δοκιμασουμε μια απο τις καλυτερες ετικετες της SKA BREWING, και αυτη δεν ειναι αλλη απο την IPA, Modus Hoperandi. Χαρη στον Φωτη, τον Mr Local Pub βεβαιως βεβαιως, και την αγαπη του για την καλη μπυρα αλλα και για την μουσικη ska καταφεραμε να δοκιασουμε αυτην την μπυρα την οποια την ειχα βαλει στο ματι αρκετο καιρο τωρα, κυριως λογω της πολυ ωραιας ετικετας της. Πριν κανα μηνα περιπου δοκιμασα εις διπλουν την Modus Hoperandi στην Τοπικη Pub αλλα επειδη που αρεσε πολυ προμηθευτικα ενα κουτακι για το σπιτι το οποιο και δοκιμασα αυτες τις μερες ετσι ωστε να μου φρεσκαρει την μνημη και να γραψω δυο πραγματακια για αυτη την πολυ καλη IPA.

H Modus Hoperandi ειναι μια IPA στην οποια εχουν χρησιμοποιησει λυκισκους centennial,cascade και columbus στο βρασμο και cascade και columbus για dry hop, πιο Αμερικανια δεν παει δηλαδη... Η μπυριτσα φτανει στα 65 IBU και το αλκοολ στα 6,8 % ABV. Πολυ καλα μεχρι εδω, για να δουμε και τι λεει...Στην Local Pub την ειχα δοκιμασει στο pint της ενω σπιτι στο αγαπημενο μου πλεον teku...

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Μπυραματισμοί τώρα ΚΑΙ στην Κρήτη

Και ναί , η πρώτη "μπυροπαρέα" στο νησί είναι γεγονός! Δύο μπυραματιστές , ο ένας απο τα Χανιά(Anton Fread) και ο άλλος απο το Ηράκλειο (Eviva) , έσμιξαν στο όμορφο Ρέθυμνο, για να απολαύσουν τρία ξεχωριστά μπουκαλάκια που όμοια τους ίσως και να μην υπάρχουν.  Φορτώσαμε λοιπόν και μια σπέσιαλ pizza και πήγαμε να πιούμε τα μπουκαλάκια.
Πόσο ξεχωριστή θα μου πείτε μπορεί να είναι μια μπύρα;! Ε λοιπόν, τόσο(!) , όσο δε μπορείτε να φανταστείτε! Αυτό το ποτό μπορεί να συνδυάσει τόσες γεύσεις και τόσα αρώματα που κανένα άλλο ποτό δεν μπορεί. Άλλωστε αυτό το κάνει και τόσο ξεχωριστό. Αλλά ας μην τα πολυλογώ , η παρουσίαση θα σας δώσει να καταλάβετε το γιατί.


Η πρώτη ετικέτα που δοκιμάσαμε ήταν 3 Fonteinen Armand’4 Oude Geuze Zomer , μια ετικέτα που πλέον έχει σταματήσει να παράγετε απο την ζυθοποιία των τριών βρυσών. Απλά μια απίστευτη ξινό-μπυρα!

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

ΚοπροΣκυλιάζοντας στη Σαλονίκη, Numero Un

Δεν παίρνω και όρκο, αλλά έχω την εντύπωση ότι η τελευταία μου παρουσίαση είχε να κάνει με την De Molen Mistoμ. Από τότε μέχρι σήμερα, τα ποτήρια των φίλτατων μπυροσυνοδοιπόρων, Mixoμ και SkullSplitterμ, περιμένουν υπομονετικά (ντάξει, δε φημιζόμαστε και για την υπομονή μας) να μηδενίσει το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης.
Με την ίδια ιώβεια (τςςςςςςςςςςςςςςςς) υπομονή περιμένουμε συνήθως και την παραπολυαγαπημένη μας Brewdog, να μας στείλει τα κιβωτιάκια μας, τα οποία συνήθως είναι γεμάτα από αυτοσχέδιες μπυρολιχουδιές!
Σήμερα λοιπόν, αν και θα σας δείξω τι περιείχε το τελευταίο κιβώτιο, θα σας μιλήσω για δυο άλλες εκλεκτές μπύρες που ήρθαν με την προηγούμενη παραγγελία (άντε, άμα είστε καλά παιδιά μέχρι να διαβάσετε το άρθρο θα σας πω και για την Brewdog Watt Dickie). Και τα ονόματα αυτών: Brewdog AB:13 και Mikkeller/Brewdog/Nogne Black Tokyo Horizon. Η δεύτερη το ξέραμε – αλλά και να μη το ξέραμε – ήμασταν σίγουροι ότι θα είναι απλά awesome, που έλεγε και ο φίλος μου ο Perryς εξ Αμερικής.
Η πρώτη όμως… οποία έκπληξις!

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Σορμπέ και ζελέ
με μπύρα Septem Porter



Οι Μπυραματισμοί έχουν στηρίξει την αγαπημένη μας Septem Μικροζυθοποιία από το ξεκίνημά της.
Προσωπικά, σαν φίλη της μπύρας τη στηρίζω αρκετά όχι μόνο αγοράζοντας και καταναλώνοντας τις ετικέτες που παράγει, μα επιπλέον -αφού τον έχω που τον έχω και τον τίτλο/μαύρο σκούφο- και δημιουργώντας ξεχωριστές σκοτεινές μπυροσυνταγές με βάση τη Νο 1 ελληνική μπύρα!

Ειδικά η Septem Sunday's Honey Golden Ale και η Septem Porter με εμπνέουν πάρα πολύ!
Αν τα γιορτινά μπυρο-σουδάκια με την Septem Porter σας πέφτουν κάπως δύσκολα για μια πρώτη απόπειρα, δοκιμάστε να φτιάξετε μπυρο-σορμπέ (πιο αφράτο από τη γρανίτα) και μπυρο-ζελέ!
Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι μπύρα Septem Porter (που είμαι σίγουρη πως κάπου έχετε :), νερό, ζάχαρη, ένα - δυο ακόμα υλικά, ένα μπλέντερ και… αρκετή υπομονή/διάθεση για να περάσετε μια μέρα στο σπίτι.