Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

SKA BREWING - Modus Hoperandi IPA...


...Ειναι πολυ ωραια φαση στην ζωη να καταφερεις αυτο που γουσταρεις να κανεις σαν χομπυ, σαν καθημερινη απολαυση ή σαν αγαπημενη συνηθεια να το κανεις επαγγελμα και απο αυτο να βγαζεις τα προς το ζην. Σε μια τετοια περιπτωση εκτος του οτι κανεις αυτο που αγαπας πιο πολυ στην ζωη σου το κανεις και καλα γιατι οντως γουσταρεις αυτο που κανεις. Καπως ετσι λοιπον επραξαν και δυο φιλαρακια ο Dave και ο Bill απο το Colorado των ΗΠΑ, αν και δεν ξεκινησαν με σκοπο να φταχνουν μπυρα για να ζησουν. Καπου στο 1995 ειχαν σπασει το κεφαλι τους, ακουγοντας SKA, πως θα μπορεσουν να πινουν αρκετη και ποιοτικη μπυρα απο την στιγμη που δεν μπορουσαν λογω ηλικιας να την αγορασουν. Καποια στιγμη τους ηρθε η μεγαλη ΙΔΕΑ..."θα φτιαχνουμε εμεις την μπυρα μας"...και ετσι ξεκινησαν ολα...Διαλεγοντας για επωνημια της ζυθοποιιας τους το αγαπημενο τους ειδος μουσικης που δεν ηταν αλλο απο την SKA συνεχιζουν ως τις μερες μας να μας προσφερουν μερικες πολυ καλες ετικετες.



Ετσι λοιπον και εμεις ειχαμε την χαρα να δοκιμασουμε μια απο τις καλυτερες ετικετες της SKA BREWING, και αυτη δεν ειναι αλλη απο την IPA, Modus Hoperandi. Χαρη στον Φωτη, τον Mr Local Pub βεβαιως βεβαιως, και την αγαπη του για την καλη μπυρα αλλα και για την μουσικη ska καταφεραμε να δοκιασουμε αυτην την μπυρα την οποια την ειχα βαλει στο ματι αρκετο καιρο τωρα, κυριως λογω της πολυ ωραιας ετικετας της. Πριν κανα μηνα περιπου δοκιμασα εις διπλουν την Modus Hoperandi στην Τοπικη Pub αλλα επειδη που αρεσε πολυ προμηθευτικα ενα κουτακι για το σπιτι το οποιο και δοκιμασα αυτες τις μερες ετσι ωστε να μου φρεσκαρει την μνημη και να γραψω δυο πραγματακια για αυτη την πολυ καλη IPA.

H Modus Hoperandi ειναι μια IPA στην οποια εχουν χρησιμοποιησει λυκισκους centennial,cascade και columbus στο βρασμο και cascade και columbus για dry hop, πιο Αμερικανια δεν παει δηλαδη... Η μπυριτσα φτανει στα 65 IBU και το αλκοολ στα 6,8 % ABV. Πολυ καλα μεχρι εδω, για να δουμε και τι λεει...Στην Local Pub την ειχα δοκιμασει στο pint της ενω σπιτι στο αγαπημενο μου πλεον teku...



Αφου περιεργαζομαι πρωτα το πολυ ωραιο κουτακι των 355 ml με τους λυκισκους και με τους τρεις χαρακτηρες με την πολυ SKA αισθητικη ριχνω το περιεχομενο του μεσα στο ποτηρι μου οπου και δημιουργει εναν υπολευκο αφρο δυο περιπου δαχτυλων ενω θα παραμηνει ενα λεπτο στρωμα αφρου μεχρι και την τελευταια γουλια που καλυπτει το κεχριμπαρενιο-πορτοκαλι και καπως θολο περιεχομενο του ποτηριου μου.

Εδω ξεκινανε τα ωραια, το αρωμα της ειναι οπως θα πρεπει να ειναι μια πολυ καλη IPA. Πολυ φρουτωδες με το ροδακινο και το γκρειπφρουτ να παιζουν μπαλα αλλα και το αρωμα του πευκου να δηλωνει δυναμικα την παρουσια του. Μεσα σε αυτα τα αρωματα που προερχονται απο τις γενναιες ποσοτητες λυκισκου που εχουν χρησιμοποιηθει για την Modus Hoperandi διαρκινονται αρωματα καραμελας και βανιλιας. Αρωμα τελεια ισορροπημενο για μια απολαυστικη IPA.



 Η γευση της τωρα ακολουθει τα χναρια του αρωματος. Αρκετα φρουτωδες με το πορτοκαλι και το γκρειπφρουτ να διακρινονται μαζι με μια γρασιδιλα, ενω βγαζει και μια γλυκαδα καραμελας και μπισκοτου. Γενικα εχει μια γλυκοπικρη γευση στο στομα, με αρκετα απαλη αισθηση. Μετριο σωμα, μετρια ενανθρακωση και ξηρο-πικρο τελειωμα με μεγαλη διαρκεια.

Μια ιδιαιτερα απολαυστικη IPA και συναμα ιδανικη session μπυρα αφου ειναι πολυ ευκολοπιοτη για καποιον που αρεσκεται σε τετοιου ειδους καταποσεις...



 Το 9αρακι το εχει ανετα απο εμενα και μακαρι να μπορεσω να την ξαναπιω...

1 σχόλιο:

  1. Όντως μια πολύ καλή μπύρα. Αν και δεν τρελαίνομαι για πολύ hoppy μπύρες η συγκεκριμένη ήταν πολύ καλά ισορροπημένη ,πολύ γευστική και ευκολόπιωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή