Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Εξω-φεστιβαλικές μπυροδοκιμές στην Ολλανδία ...


Μπορεί το ταξίδι μας στην Ολλανδία να έγινε με αφορμή το εξαιρετικό φεστιβάλ της De Molen στο Bodegraven που σας περιγράψαμε πριν λίγες μερούλες, αλλά ... όταν βρίσκεσαι σε μια πόλη όπως το Amsterdam, όπου οι μπυρο-προκλήσεις είναι πολλές, ασφαλώς δεν χάνεις την ευκαιρία για μερικές επιπλέον αξιόλογες εξω-φεστιβαλικές μπυρο-βόλτες!


Άλλοτε νεφελώδες και βροχερό, άλλοτε ηλιόλουστο, άλλοτε και τα δυο μαζί! Κάπως έτσι πετύχαμε το Αμστελόδαμο αυτές τις 3 μέρες παραμονής μας στην Ολλανδία!
Κάπως έτσι, με μερικές τελευταίες μπυρο-πινελιές θα κλείσουμε και την αναφορά μας σε αυτό το όμορφο  μπυρο-trip που είχαμε πριν 15 μερούλες στην τεράστια αυτή ποδηλατούπολη!


Το πιο όμορφο από κάθε άποψη κατ΄εμέ μπυροστέκι της πόλης, η "Αετοφωλιά" (Arendsnest), γεμάτη με ετικέτες βαρελίσιες -και μη- από διάφορες Ολλανδικές Μικροζυθοποιίες ...
Κι αν κάποιος βιαστεί να "χαλαστεί" επειδή δεν υπάρχει κάτι επιπλέον ... μια βόλτα από εκεί θα τον πείσει ότι δε θα έχει τι να πρωτοδιαλέξει ... 





Xtreme Baltic Coffee Choco Mocca Porter από τον Τοσοδούλη ... 

Και όπως ψάχνεις το μπυρομενού ... πέφτεις στο παρακάτω ...

Τα σχόλια περιττά θαρρώ ... για το καμάρι των Ολλανδών, τους Τραππιστές του Koningshoeven 

Μια σειρά από μπουκάλια της De Molen στον πίνακα παραπάνω ... 
Εξαιρετική η Haver & Gort Barrel Aged που δοκιμάσαμε!


Πληθώρα ετικετών σε βαρέλια από Ολλανδούς ζυθοποιούς! 

Ανάμεσα σε αυτές που προλάβαμε να δοκιμάσουμε ξεχώριζε η De Molen Gelovige Thomas "Back to School"! Ο "Πιστός Θωμάς" που Επέστρεψε στο Σχολείο είναι μια μπύρα που φτιάχνεται από τη De Molen μόνο για την Αετοφωλιά μιας και ο Peter van der Arend το ζήτησε να γίνει προς τιμήν ενός αγαπημένου υπαλλήλου του μαγαζιού (Thomas Wijns) που πιστός στις σπουδές του, άφησε το Arendsnest για να πραγματοποιήσει το όνειρό του!
Αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες που δε νομίζω να νοιάζουν ιδιαίτερα κάποιον. Αυτό που μας νοιάζει είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετική barley wine με τον λυκίσκο όμως να της δίνει μια ξεχωριστή προσωπικότητα και που μπορεί να την βρει κάποιος μόνο στα drafts του συγκεκριμένου μαγαζιού!
Από De Molen δοκιμάσαμε και την Op & Top, ενώ η Hertog Jan Grand Prestige του 2008 στο βαρέλι ήταν σκέτη αμαρτία!
Πολύ καλή και η Jopen Johannieter του 2010, μια πολύ ιδιαίτερη doplebock!


Ασφαλώς κάναμε και την περασιά μας και από το αδερφάκι της Αετοφωλιάς, το Beer Temple, την πρώτη Αμερικανική μπυραρία της Ευρώπης ... φουλαρισμένη σε βαρέλια και μπουκάλια με εκλεκτές μπύρες από το Αμέρικα σε τιμές βέβαια μάλλον τσιμπημένες (ειδικά στα μπουκάλια)!

Πίσω στο βάθος αριστερά και δεξιά οι μαυροπίνακες με τις ετικέτες στα drafts και στα μπουκάλια αντίστοιχα ... 











Ένα από τα πιο όμορφα μπυροπόστα του Άμστερνταμ το In De Wildeman μας έδωσε τη χαρά να γευτούμε βαρελίσια την Wake up Dead της Left Hand, αλλά και μια ξεχωριστή ετικέτα της Flying Dog για την 25η επέτειο ζωής του In de Wildeman ... την Flying Dog in de WILDEman Farmhouse IPA!








Κάπου ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, και καθώς ήμασταν για διανυκτέρευση στο Bodegraven, κάναμε μερικές επιλογές από το shop της De Molen για να έχουμε να βρέξουμε το λαρύγγι μας το βράδυ στο ξενοδοχείο που γυρίσαμε ... 

Mad Meg Jester King ...



Hoppin' Frog D.O.R.I.S the DESTROYER


Clown Shoes Blaecorn Unidragon


Με αυτά τα ολίγα και από την ευρύτερη επιλογή δοκιμών μας συνολικά με εξω-φεστιβαλικές ετικέτες, θαρρώ πως κλείνει οριστικά το 4ήμερο ταξιδάκι μας στην Ολλανδία ...





Κάποια στιγμή πιθανόν να περαστούν και επιπλέον φωτογραφιούλες, αν και εφόσον μπορέσει ο Σπύρος να βρει χρόνο ...

5 σχόλια:

  1. Εντυπωσεις απο την DORIS και τη Unidragon??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eleos re paidia, afhste mas n' agiasoume!!!! Liges meres meta to festival, auto! Me tetoio anhleh mpyro-bombardismo poso n' antexoume... :pppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Arendsnest: ΤΟ μαγαζί...Εξαιρετικός διάκοσμος με απαλή μουσική να γεμίζει όλες τις αισθήσεις. Οι φωτογραφίες τα λένε όλα...Σίγουρα εάν ζούσα εκεί τριγύρω, θα ήμουν και μόνιμος θαμώνας. Οι ετικέτες του κάτι παραπάνω από αρκετές με ορισμένα διαμάντια ανάμεσα τους. Ο Τhomas αποκάλυψη όπως επίσης και η Hertog Jan!

    Beer Temple: Κλασσικό χυμαδιό πάμπ...Ίσως σε κάποια σημεία του να έχει κάτι ιδιαίτερο αλλά η ατμόσφαιρά του είναι κάπως περίεργη. Περίμενα κάτι πιο συμμαζεμένο τελοσπάντων. Ως προς τα βαρέλια του, η πλειονότητα αυτών είναι σπανιότατα και αξιοζήλευτα. Οι τιμές τόσο στα μπουκάλια όσο και σε αρκετά βαρέλια μέτρια τσιμπημένες.

    Wildeman: Όμορφο μαγαζάκι στην απλότητά του. Θύμισε ίσως λίγο το Beertje στη Brugge. Απλά δεν το απήλαυσα λόγω κόσμου και οχλαγωγίας. Μεγάλη ποικιλία από διαφόρων ειδών ετικέτες.

    Υ.Γ. το "κόλπο" με τον μαυροπίνακα θεωρώ πως είναι το Α και το Ω στην επιτυχία κάθε μαγαζιού... Η φιλοσοφία του με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Μπαίνεις, χαζεύεις και κάθε τρεις και λίγο ανανεώνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Αντώνη ... με την Unidragon δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα! Μια καλή Imperial Stout σαφώς, αλλά δεν θα την ξαναπροτιμούσα ανάμεσα σε άλλες στο μέλλον!
    Για την DORIS αντιθέτως, θα έλεγα τα καλύτερα !! Εξαιρετική IS που καλό θα ταν να την δοκιμάσεις κάποια στιγμή όποτε και αν την βρεις πουθενά!!

    Προστέθηκαν παραπάνω στην κύρια δημοσίευση και αρκετές ακόμα φωτογραφίες από τον φακό του Σπύρου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πάνω που είχα ηρεμήσει,να σου πάλι οι"γνωστοί-άγνωστοι" μπυροταξιδευτές σε νέες περιπέτειες.
    Χρηστάρα, μου τα είπες κι από κοντά για το Amsterdam, όμως με την βοήθεια του φωτογραφικού φακού,είναι τελικά να σου τρέχουν τα σάλια (και όχι για τους συνήθεις λόγους.χαχαχα)
    Με τόσα που δοκιμάσατε ρε αδέρφια,πως αισθάνεστε τώρα που γυρίσατε για τα καλά στην ξηρασία της χώρας μας? (ξηρασία μου φαίνεται με όλα αυτά που μας περιγράψατε)
    Ας είναι καλά οι βαλίτσες, φαντάζομαι!!!
    Στην υγειά σας ρε μάγκες το αξίζετε και εύχομαι μόνο τέτοια τρελά μπυρόνια να βρέχουν τα λαρύγγια σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή