Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ας γνωρίσουμε το γερο-Tom

Τις επόμενες μέρες οι τυχεροί που θα περάσουν απ’ το “τοπικό pub” θα έχουν την ευκαιρία να πετύχουν κάποιες “δοκιμαστικές” ετικέτες που δεν κυκλοφορούν αλλού στην Αθήνα (επιφυλάσσομαι να πω για τη Θεσσαλονίκη, γιατί όλοι ξέρουμε πως εκεί πάνω έχουν χάσει και οι ίδιοι τη μπάλα, στο τι μπύρες κυκλοφορούν )


OldTom_cat

Μια απ’ τις μπυρίτσες που αξίζει να δοκιμάσετε και που είχα στα “προσεχώς” για παρουσίαση είναι o Old Tom της Βρετανικής Robinson.


OldTom_bottle

Στο πανέμορφο μαύρο ανάγλυφο μπουκάλι του ο γερο-Τομ, ο αιώνιος γάτος που παραδοσιακά φυλά τις φάρμες – αλλά και τις παλιές ζυθοποιίες – απ’ τους παρείσακτους (ποντίκια κλπ) σερβίρεται μ’ ένα καστανό, φυσικά θολό χρώμα.


OldTom_g&b

Ο πλούσιος μπεζ αφρός του γρήγορα υποχωρεί, αφήνοντας κρεμώδη ίχνη στο ποτήρι και μια λεπτή κρεμώδη επιφάνεια γεμάτη μικρές φυσαλίδες.


OldTom_glass

Το άρωμά του αναδύει ψημένη βύνη, καφέ, κέϊκ, πόρτο και ξύλο Γελαστούλης 
Η αίσθηση στο στόμα σπιρτόζα, αν και το μέτριας πυκνότητας σώμα του μας απογοητεύει λίγο.
Δυναμικά ζωντανή γεύση, πικρή στην αρχή, με τους πιπεράτους λυκίσκους να δίνουν ρεσιτάλ, ενώ λίγο καφές και σοκολάτα αναδύονται στη συνέχεια. Μακρά επίγευση καφέ για τη συνέχεια. Όσο ζεσταίνεται η πιπεράτη αίσθηση παντρεύεται τέλεια με τη γεύση του κρασιού πόρτο.
Βαθμολογώ με 8 την εμφάνιση, 8.25 το άρωμα, 8.5 δίνω σε γεύση και 8.25 στη γενικότερη αίσθηση. Συνολική βαθμολογία: 8.25 στα 10.


OldTom_light

Ένας ενδιαφέρων εκπρόσωπος απ’ τα περίχωρα του Μάντσεστερ, ο γερο-Τομ είναι απ’ τις παλιότερες συνταγές της πολύ παλιάς ζυθοποιίας του μονόκερου, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε κάποια ιστορικά απ’ τον αξέχαστο Michael Jackson 

6 σχόλια:

  1. Πραγματικά πολύ καλός ο Τομ φίλε Chalice!Είναι από τις πρώτες μπύρες που είχαν έρθει εδώ και ένα χρόνο τώρα ( για να μη πω ακομη παραπάνω) στη Θεσσαλονίκη και στο Βeerstore (λογικά υπάρχει ακόμη)!
    Εκείνο το διάστημα την είχαμε πιει μερικές φορές με πάντοτε ευχάριστη αίσθηση !!

    Τώρα τι να σχολιάσω για την πρώτη φωτογραφία !! αχαχαχαχχα!!! Αυτά είναι κυρίες και κύριοι ... Πάσης φύσης ντεκόρ -ανάλογα με την περίπτωση- έχει παρελάσει εδώ μέσα !!
    Εύγε Νικόλαε Μέγα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούκλος ο Tom στην πρώτη φωτογραφία κι ας τα 'χει τα χρονάκια του. :)
      Ενδιαφέρουσα φαίνεται αυτή η μπύρα, ειδικά η συνύπαρξη porto και καφέ στο άρωμα και στη γεύση!
      Νιάου! ;)

      Διαγραφή
    2. ...ηταν ενας γατος,μαυρος πονηρος....

      μονο που ο γατος της φωτο ειναι γατα,ετσι Νικο?,καθως εχει μικρο κεφαλι ενω οι γατοι εχουν πιο μεγαλο κ τετραγωνιζε καπως σχημα...(αμα εισαι απο χωριο τετοια εγκυκλοπαιδικα τα παιζεις στα δαχτυλα χε,χε...)

      Βεβαια πιστευω οτι ο Νικολας σκοπιμα εβαλε το τρυκ στην παρουσιαση καθως αυτη η σημαντικη λεπτομερια εχει να κανει με την καταγωγη της γατομπυρας,χρονια τωρα εκει στην γηραια αλβιωνα οι περισσοτεροι παλευουν να βγαλουν την θηλυκη τους οψη..τσ..τσ κακιες... οποτε ολα ειναι ευστοχα τοποθετημενα!!!

      Διαγραφή
    3. Απιστευτος ο συλλογισμός του Weissman. Πράγματι, στη φωτό είναι η γάτα μου. Αν και έχω και ασορτί γάτο, με πράγματι πιο χοντρουλό κεφάλι, δεν μου ΄κανε τη χάρη να κάτσει να ποζάρει...

      Αλλά κι εσύ βρε Γιώργο το τράβηξες στην άλλη άκρη με τους (ίσως κάπως παραπάνω απ' το φυσιολογικό θηλυπρεπείς) Άγγλους.

      Διαγραφή
  2. χε,χε...λες να βγει ο Δοκιμος να βαλει τα πραματα στην θεση τους?? αυτος τους ξερει απο την καλη...
    επισης η φωτο ειναι τραβηγμενη βραδυ,οι κορες των ματιων της (γατας) ειναι διεσταλμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xaxa, kala Weissman, ti skefthkes pali!! Ti ponhro myalo eisai esy! :)

    H mpyra pou mas parousiase toso omorfa o Chalice einai to dynatotero xarti ths Robinson, kai einai idanikh gia to xeimwna. Arketa kalos einai kai o Chocolate Tom.

    ΑπάντησηΔιαγραφή