Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κολοκυθομακάρονα και κολοκυθόμπυρα!

Το Halloween μπορεί να πέρασε εδώ και καιρό αλλά η κολοκυθομανία καλά κρατεί! Δοκιμάσαμε φρέσκα ζυμαρικά με γέμιση κολοκύθας και τριών τυριών, τα οποία συνοδέψαμε με μία Pumpkin Αle της αμερικάνικης Saranac - και πάθαμε υπερ-κολοκύθωση! Μεταξύ μας, τα νόστιμα ζυμαρικά δεν ήταν παρά η αφορμή για να ανοίξουμε τη μπύρα...



Η Pumpkin Ale είναι μόνο μία από τις πολλές εποχιακές ετικέτες της Saranac. Έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5.4% α.φ. και είναι ζυμωμένη με κολοκύθα, κανέλα, βανίλια, τζίντζερ και άλλα καρυκεύματα που της δίνουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα!


Έχει πορτοκαλί-ανοιχτό καφέ χρώμα, με λευκό αφρό που διαλύεται γοργά, και αρώματα κολοκύθας και καραμέλας. Γευστικά, κυριαρχεί μία έντονη γλύκα από την κολοκύθα, τη βανίλια και την κανέλα, και καθώς η μπύρα ζεσταίνεται ξεπετάγονται ελαφρώς και τα μπαχάρια. Μέτριο σώμα, με μικρή ενανθράκωση. Η υπερβολική ζαχαρένια αίσθηση μετριάζεται κάπως από το πικρό τελείωμα. Γενικά μου άφησε καλή εντύπωση.



Αυτή ήταν η πρώτη κολοκυθόμπυρα που δοκίμασα, ελπίζω να καταφέρω να βρω κι άλλες πρίν το επόμενο Halloween! Εσείς πάλι, προς το παρόν θυμηθείτε και αυτή την κολοκυθο-ετικέτα!

5 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα!! Να σου πω τώρα Δόκιμε ότι ζήλεψα; Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ζυμαρικά με κολοκύθα... Θα πήρες overdose κολοκύθας μάλλον... από αυτόν τον συνδυασμό !!
    Dark Chef ... παραγγελιά !! μια κολοκυθοπιτα πακέτο στη Σαλόνικα !! Έλα... Χριστουγεννα έρχονται ! Δε θα γλυκάνεις τους βορειοελλαδίτες φίλους σου ?? χεχεχεχεχε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xaxa, akribws auto, pumpkin overdose! Nostima kai ta zymarika kai h mpyritsa alla pleon den thelw na dw kolokytha oute zwgrafisth gia kana mhna! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά οι κολοκυθοσυνδυασμοί σου φίλτατε Δόκιμε. Ούτε εγώ έχω δοκιμάσει ζυμαρικά από κολοκύθα (να πω την αλήθεια... ούτε καν ήξερα πως υπάρχουν :P ) Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα όμως και να που γνωρίσαμε από κοντά ακόμα μια κολοκυθόμπυρα.
    Άσε που επηρέασες και το MONK και πήρε κι αυτός τη Saranac από Λονδίνο :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πλακα ειναι οτι την παρουσιαση την ειδα οταν γυρισα Ελλαδα....και ετυχε να εχω παρει εγω αυτην την μπυριτσα απο την Λονδρα...θα πω και εγω την γνωμη μου οταν την δοκιμασω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Chalice, ta zymarika me kolokytha einai poly nostima arkei na mhn prepei na ta ftiaxeis esy o idios - xronobora gar :)

    Monk, ti kolokytho-symptwsh einai auth! Me to kalo na thn dokimaseis kai na mas peis th gnwmh sou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή