Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Copenhagen Beer Celebration 2014


Mikkel Borg Bjergsø (Photo by Rob Love)

Μπυρόνειρο ήταν και πάει... τo 3ο Copenhagen Beer Celebration ανήκει και αυτό στην ιστορία. Στις 2 και 3 Μαίου τέσσερις μπυραματιστές αφήσαμε τα μυαλά μας και τα συκώτια μας στο Sparta Hallen της Κοπεγχάγης!

Η ομάδα αλλαγμένη και πάλι, απών ο Άλεξ (Nightfall), επιστροφή του Σπύρου (ΜΟΝΚ) που με είχε συντροφέψει στο πρώτο CBC 2012, δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του Σταύρου (Sixtyneedles), παρθενική συμμετοχή του Αντώνη (Anton Fred) και τρίτη συνεχόμενη φορά για μένα.




4 οι μπυραματιστές 4 και τα μπυροsession φέτος, διάρκειας 4.5 ωρών το καθένα. Το πρώτο session της κάθε ημέρας ξεκινούσε στις 10 το πρωί (!!!), στις 14.30 υπήρχε διάλειμα μιας ώρας και 15.30 με 20.00 είχαμε το δεύτερο session. Για το ροζ εισιτήριο-βραχιολάκι που σε έβαζε σε όλα τα session η τιμή φέτος ήταν περίπου 230 € ενώ αν αγόραζες ένα ένα τα βραχιολάκια έδινες λίγο πάνω από 60 € για το κάθε ένα.

(Photo by hophysteria.de)

Στην τιμή συμπεριλαμβανόταν το ποτηράκι, ένας χάρτης με τη θέση της κάθε ζυθοποιίας στο χώρο του φεστιβάλ και βεβαίως βεβαίως η μπύρα.. όση άντεχες να πιείς!

Το φαγητό ήταν extra και φέτος. Υπήρχαν τα διάσημα στην Κοπεγχάγη (και γνωστά μας από τα προηγούμενα 2 φεστιβάλ) hot-dogs του Johns Hotdog deli με σως απο Dark Lord, μουστάρδα από Surly Blakkr και άλλες παρόμοιες άθλιες μπύρες.

(Photo by eataku.com)


(Photo by hophysteria.de)
(Photo by Rob Love)


“Βurgerάκια” από το Casual Street Food του Malmo, τα οποία δεν είχαν μπιφτέκι.

(Photo by Rob Love)

Διάφοροι "γκουρμεδομεζέδες" από το Hallernes Smørrebrød.


(Photo by Ole Svenningsen)

(Photo by o-studio.se)


Τα γνωστά μας από πέρυσι τυράκια τα οποία φέτος είχαν συστατικά μπύρας όπως ο λυκίσκος.

(Photo by o-studio.se)

(Photo by lieblingsbier.de)

Εκτός από φαγητό υπήρχε και καφές ξανά μέσα στο φεστιβάλ από την πολύ καλή (σύμφωνα με όσους δοκίμασαν φέτος αλλά και τις προηγούμενες χρονιές) Coffee Collective.


(Photo by o-studio.se)
Οργανωτικά το φεστιβάλ ήταν και πάλι ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Περισσότερες δεξαμενές με νερό αλλά και συσκευές για να ξεπλένεις το ποτηράκι σου με πίεση, αξιοπρεπείς τουαλέτες, «γκαρνταρόμπα» να αφήνεις μπουφάν και πράγματα όπως και πέρυσι.




Κάποια πράγματα χρήζουν βελτίωσης, όπως για παράδειγμαι η αναμονή στην ουρά για να μπείς (λογικό με τόσο κόσμο αλλά όταν το session κρατάει 4.5 ώρες δεν είναι ότι καλύτερο να χάνεις 45 λεπτά στην ουρά). Επίσης το ότι δεν είναι εύκολο να βρείς που είναι η κάθε ζυθοποιία μέσα στο χώρο του φεστιβάλ και το πόσιμο νερό (υπήρχαν και πάλι μπουκαλάκια με ετικέτα του φεστιβάλ τα οποία πωλούνταν προς 15 DKK το ένα).



Η μεγάλη διαφορά του φετινού φεστιβάλ, εκτός από τη αύξηση των session, ήταν η αύξηση των ζυθοποιίων από 28 σε 40. 
Αυτές ήταν οι:
Δανία: Amager, Evil Twin, MAD Beer, Mikkeller, To Øl
ΗΠΑ: 7venth Sun, Arizona Wilderness, B. Nektar Meadery, Boneyard, Cigar City, Crooked Stave, Cycle/Peg’s Cantina, Firestone Walker, Funky Buddha, Green Flash, Hoppin’ Frog, Jester King, Kuhnhenn, Off Color, Prairie Artisan Ales, Stillwater Artisanal Ales, Surly, Three Floyds, Westbrook.
Αγγλία: Alpha State, Beavertown, Brodies, Buxton, Magic Rock, Siren, The Kernel
Σουηδία: Brekeriet, Narke, Omnipollo
Σκωτία: Brewdog
Ολλανδία: De Molen
Ιταλία: Loverbeer
Νορβηγία: Lervig
Γερμανία: Freigeist Bierkultur
Ιαπωνία: Baird
Βραζιλία: Way Beer



Κάθε ζυθοποιία είχε ανακοινωθεί πως θα έχει 2 διαφορετικές μπύρες σε κάθε session αλλά όπως και πέρυσι αυτό δεν τηρήθηκε. Έτσι κάποιες είχαν μια μπύρα σε κάποιο ή σε κάθε session, όπως η ratebeerοβραβευμένη ως καλύτερη νέα ζυθοιπιία της χρονιάς που μας πέρασε, Arizona Wilderness, ενώ άλλες όπως η οικοδέσποινα Mikkeller περισσότερες από 2 σε κάθε session.
Τις μπύρες του φετινού CBC ανα ζυθοποίια και ανα session μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ 

(Photo by Rob Love)

Πρώτο session το Κίτρινο, Παρασκευή 2 Μαΐου στις 10 το πρωί. Μετά από αναμονή 45 λεπτών στην ουρά, μόνος με 2 σακούλες Ελληνικές μπύρες στα χέρια (για trade εντός του φεστιβάλ) και hangover από τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στα μπυρόμπαρα της Κοπεγχάγης (φωτό και λεπτομέρειες στο τέλος) κατάφερα να μπω στο Sparta Hallen όπου οι υπόλοιποι τρείς δοκίμαζαν ήδη μπύρες.




Τα βραχιολάκια τους τα είχανε στείλει Ελλάδα πριν το φεστιβάλ οπότε δε χρειαζόταν να περιμένουν στην ουρά για να δείξουν το εισιτήριο και να μπουν. «7 Imperial Stout μέχρι τώρα..» μου λέει ο Σπύρος με το που τους βρίσκω!

Η πρώτη μπύρα του φεστιβάλ για μένα ήταν η Parabola του 2014. Η Firestone Walker έφερε kegs φέτος και όχι μπουκάλια όπως πέρυσι. Πολύ καλή η αρχή! Νομίζω πως η φετινή Parabola είναι καλύτερη από αυτήν του 2013 αλλά όχι τόσο καλή όσο αυτή του 2012 που είχανε στο προηγούμενο CBC 2013.

(Photo by Ole Svenningsen)

To highlight του πρώτου session ήταν η Cigar City. Hunahpus 2014 και Double Barrel Aged Hunahpus στις κάνουλες τους!


Wayne Wambles

 

Ξεκίνησα με την «απλή» Hunahpus η οποία ήταν εξαιρετική (καλύτερη από τις προηγούμενες, 2011-2012-2013, που είχα δοκιμάσει) και συνέχισα με την Double Barrel Aged (50% aged in Rum barrels, 50% aged in Apple Brandy barrels).



Αυτήν ήταν για μένα η καλύτερη μπύρα που δοκίμασα φέτος στο φεστιβάλ! Σοκολάτα, ρούμι, βανίλια, κανέλα, υπέροχη!!

Το δεύτερο πολύ μεγάλο όνομα αυτού του session ήταν η Dark Lord Bourbon Vanilla Bean (Bourbon Barrel Aged Russian Imperial Stout with Vanilla Beans) από Three Floyds.

(Photo by Ole Svenningsen)

Η ουρά και φέτος τεράστια αλλά δε μπήκα στον κόπο να περιμένω μιας και την είχαμε πιεί (και χρυσοπληρώσει) στο Three Floyds (Mikkeller) Bar την προηγούμενη μέρα. Οι υπόλοιποι την δοκίμασαν πιο νωρίς χωρίς να μπλέξουν σε ουρές! Υπέροχη και αυτή! Μαζί με την Double Barrel Hunahpus οι 2 καλύτερες μπύρες όλου του ταξιδιού!




Το Κίτρινο session είχε κι άλλες ωραίες Imperial Stouts. Για παράδειγμα δοκίμασα από Mikkeller τις X Imperial Stout Black Spirit Rum Barrel Ed. και George vs. Kolsvart vs. Raspberry Jam. Πολύ καλή η πρώτη, αρκετά αλμυρή η δεύτερη δε μ’ άρεσε.



Άλλες μαυρίλες” (Imperial Stouts) που δοκίμασα στο πρώτο session: Westbrook Bourbon Barrel-Aged Siberian Black Magic Panther, Evil Twin The Mini Dingo, Arizona Wilderness American Presidential Stout, Green Flash Silva Stout, LoverBeer Papëssa, BrewDog Dog B, Siren Odyssey 001. Όλες πολύ καλές!

(Photo by Rob Love)

Δοκίμασα και την Cycle/Pegs Chocolate Bourbon Barrel Aged Batch 300 w/ Cocoa Nibs and Vanilla Beans. Οι 6 από τις 8 μπύρες που έφερε ο Doug Dozarκ της Cycle ήταν Imperial Stouts και ήταν όλες πολύ καλές, αν και λίγο γλυκές.


Μια από τις ζυθοποιίες που έκλεψαν την παράσταση ήταν η Funky Buddha.



Το εντυπωσιακό με τους συγκεκριμένους ήταν πως ότι έλεγε η περιγραφή της μπύρας αυτό ακριβώς μύριζες και γευόσουν! Στο κίτρινο session δοκιμάσαμε την Bonita Applebum (Apple Pie Brown Ale) η οποία και ήταν... μηλόπιτα!!! (πολύ καλή) καθώς και την Last Snow (Coffee Porter with Coconut, White Chocolate and Caramel) η οποία είχε εκπληκτικό άρωμα, το καλύτερο για μένα στο φεστιβάλ!



Η Surly είχε τις Pentagram και Asator Viking IPA. Εννοείται πως τις δοκιμάσαμε και τις 2. Αγαπημένη του προηγούμενου φεστιβάλ η πρώτη - πολύ καλή και φέτος, αρκετά καλή και η δεύτερη.




Άλλες αξιοσημείωτες μπύρες που δοκίμασα και μου άρεσαν στο ίδιο session: Crooked Stave St. Bretta (Winter), Jester King Boxer’s Revenge Barrel-Aged Wild Ale, Brodies London Sour (Blackcurrant Edition), Kuhnhenn Fluffer (session IPA), Omnipollo Fatamorgana (DIPA), Kuhnhenn DRIPA, The Kernel Pale Ale Cascade Chinook Citra.

(Photo by helbergshumle.se)



Ενώ δοκίμασα ακόμα και τις Off Color Scurry (traditional Ale), Närke Death By Hops (DIPA), Närke / Haandbryggeriet Viking IPA (Smoked), 7venth Sun Dancin In The Streets (Berliner Weisse), Freigeist Biere de Vie (Sour Red/Brown).

Sebastian Sauer, Freigeist Bierkultur (Photo by Ole Svenningsen)

Εδώ να πω πως ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Copenhagen Beer Celebration είναι πως έχει κάθε χρόνο πολλές πάρα πολύ καλές μπύρες και αυτό σε κάνει να χάνεσαι από την παρέα προσπαθώντας να δοκιμάσεις όσες περισσότερες μπορείς. Έτσι οι παραπάνω μπύρες είναι οι μπύρες που δοκίμασα εγώ οπότε οι υπόλοιποι σίγουρα δοκίμασαν και κάποιες άλλες!


Ο Αντώνης περιμένει από το Σπύρο τη γνώμη του για τη μπύρα που δοκιμάζει

Ο Σπύρος ψάχνει την επόμενη ενώ ο Αντώνης απολαμβάνει τον καφέ του Mikkel

Καφεδάκι και για μένα
Σταύρος και Αντώνης
Ήταν δυνατές και πολλές οι μπύρες του πρώτου session

Το δεύτερο session της Παρασκευής ήταν το Μπλε. Μετά από μια ωρίτσα ξεκούρασης συνεχίσαμε τις Imperial Stouts. Πρώτη για μένα η Mikkeller X Imperial Stout Cake Edition. Πολύ καλή αρχή και εξίσου καλή η συνέχεια με Cycle Rum BA Imperial Sweet Stout (Nooner #5) και Cycle Rum BA Imperial Sweet Stout with Vanilla Beans.

Doug DozarkCycle Brewing



Μια άλλη πολύ καλή μαύρη εκείνο το απόγευμα ήταν η Velvet Merkin από την Firestone Walker. Μια Oatmeal Stout παλαιωμένη σε βαρέλια bourbon. This is our Velvet Merlin Oatmeal Stout aged in Bourbon Barrels and it just won the 2010 and 2011 Gold medal at the GABF for barrel aged beers!!! This beer goes into the barrels as a roasty dark chocolate, coffee accented mild mannered stout and comes out transformed as a milk chocolate, smooth dark cherry, vanilla and coconut infused masterpiece.

Mat Brynildson, Firestone Walker (Photo by Ole Svenningsen)

Ίσως η καλύτερη του session ήταν η Bible Belt. Συνεργασία της Prairie με την Evil Twin. Πήραν οι της Prairie την Even More Jesus της Evil Twin και της δώσανε τον spicy χαρακτήρα της Bomb! Πολύ καλή!



Καλλιτέχνες όχι μόνο στη μπύρα οι της Prairie

Από De Molen δοκίμασα την Hel & Verdoemenis Octomore (πολύ καπνιστή) και την Rasputin Barrel Aged Eisbock. 17% το αλκοόλ της δεύτερης η οποία ήταν καλούτσικη.

Άλλη μια καλή και δυνατή IS η Lumberjack Stout από BrewDog.



Ανάμεσα στις μαυρούλες καθάριζα το στόμα και τη γεύση μου με άλλα διάφορα χρώματα και πιο ξινές γεύσεις. Mikkeller Vesterbro Framboos Lambic (αρκετά καλή), Surly Misanthrope Saison (πολύ καλή), Arizona Wilderness Gibraltar’s Gose, 7venth Sun Glass House (Rum barrel aged sour ale), Evil Twin Biere Blanca (Berliner Weisse), Prairie Artisan Ales / Omnipollo Potlatch (saison), Jester King Ambrée (sour ale).



Funky Buddha δε πρόλαβα στο δεύτερο session, τους στραγγίξανε πολύ γρήγορα


Την «ξινίλα» την διόρθωνα με μαύρες ξανά.. Beavertown Heavy Water (Imperial Stout), Green Flash Double Stout with Serrano Chilis (αρκετά καλή), The Kernel Export Stout (πολύ καλή), Boneyard Suge Knite (Imperial Stout), Stillwater Folklore (Foreign Stout), Alpha State Larsen’s Ruin (Imperial Stout).




Μια ζυθοποιία που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση χωρίς να το περιμένω ήταν οι Ιταλοί της LoverBeer. Όσες δοκίμασα ήταν πολύ καλές! Σ’ αυτό το session ήπια τις BeerBera (sour ale) και BeerBrugna (sour ale).

(Photo by Ole Svenningsen)

Το απόγευμα τελείωσε με τις Way Black Barley Wine (Βραζιλιάνικο barleywine), Magic Rock Roselare Rosehip Ale (sour red/brown), Lervig Art Collection Funky Moi Rye Saison, Brodies Belgian Pale Ale (White Wine Barrel Aged with Brett), Brodies Hackney Red IPA, Brekeriet Barrique Blond.


(Photo by Ole Svenningsen)

Πολλές ωραίες μπύρες την πρώτη μέρα του CBC! Καταπολεμήσαμε το hangover με Parabola, Hunahpus, BVΒΑ Dark Lord κλπ, χαβαλέ κάναμε, ήπιαμε και λίγες παραπάνω για χουμε hangover να καταπολεμήσουμε και την επόμενη.. Νομίζω ήταν μια καλή μέρα!!




Ευτυχώς παρά τις πολλές μπύρες και το κέφι δε παρασυρθήκαμε και δε χτυπήσαμε κάποιο tattoo!! Εντός του φεστιβάλ, ανάμεσα από τα stand των ζυθοποιών είχε στηθεί και ένα “tattooατζίδικο”! Υπήρχαν κάποια standard σχέδια από τα οποία μπορούσες να διαλέξεις και αν διάλεγες να χτυπήσεις ένα σχέδιο τότε αυτό έβγαινε από τη λίστα των διαθέσιμων σχεδίων για τον υπόλοιπο κόσμο.

Barnaby Struve, Three Floyds
Και μια μπύρα με αρκετό αλκοόλ για να αντέξεις τη βελόνα

Άλλο ένα happening το collaboration brew MikkellerCigar City


(Photo by helbergshumble.se)
Mikkel and Wayne, Mikkeller – Cigar City (Photo by Ole Svenningsen)


(Photo by Ole Svenningsen)

(Photo by Ole Svenningsen)

Κόκκινο το πρωινό session του Σαββάτου. Χωρίς αναμονή αυτή τη φορά αφού πήγαμε μια ωρίτσα μετά τη έναρξη. Πρωινό στο ξενοδοχείο δεν είχαμε οπότε οι πρώτες 8 μπύρες που δοκίμασα ήταν “αντί breakfast”!

Todd Haug and Linda Haug, Surly (Photo by Rob Love)

Πρώτη και καλύτερη η Darkness από Sourly! Λίγο πιο γλυκιά μου φάνηκε φέτος (ίσως επειδή δεν την ήπια μετά από Dark Lord όπως πέρυσι) αλλά και πάλι πολύ καλή! Μια Imperial Stout για πολλά ποτήρια.. κάτι που τίμησε ο Σπύρος!




Στα δυο session της Παρασκευής είχα αποπειραθεί να δοκιμάσω την SpontanTrippleBlueberry της Mikkeller αλλά και τις δυο φορές είχε ήδη τελειώσει! Την είχανε σε όλα τα session οπότε αυτή τη φορά τη διάλεξα νωρίς έτσι ώστε να προλάβω.

SpontanTrippleBlueberry (Photo by fearwolf.blogspot.se)

Ήταν από τις attraction του φεστιβάλ! Λίγο πιο ξινή από την εξαιρετική περυσινή Spontandoubleblueberry αλλά πολύ καλή και πάλι!

Η συνέχεια των breakfast μπυροδοκιμών έγινε πάλι με Mikkeller και X Imperial Stout Black Spirit Olorosso Barrel Ed. ΟΚ δεν ήταν μπύρα για πρωινό αλλά ο κακός δίδυμος αδερφός του Mikkel είχε φροντίσει να έχει τέτοιες μπύρες.

Με τον κακό δίδυμο, Jeppe Jarnit-Bjergsø, αργότερα στο τελευταίο session

Επόμενες λοιπόν οι Imperial Doughnut Break Peanut Butter και Imperial Doughnut Break Raspberry από Evil Twin. Πολύ καλές και οι 2!



Επιστροφή στο(ν) Mikkel για καφεδάκι... Mikkeller Beer Geek Breakfast (Pooh Coffee Cask Festival Edition) και όπως έλεγε και ξανάλεγε ο Αντώνης κατα τη διάρκεια του φεστιβάλ “Αυτός ο καφές του Mikkel.. άλλο πράμα!!»

(Photo by Ole Svenningsen)

Οι δυο τελευταίες brekfastόμπυρες (όχι breakfast stouts..) ήταν οι Blueberry Cobbler (Wheat beer, vibrant purple in color from the 30 pounds of blueberry we added per barrel. Brewed with cinnamon and Madagascar vanilla beans and completely unfiltered. Blueberry Cobbler beer...just like your mom used to make) και French Toast Double Brown Ale από την εκπληκτική Funky Buddha! Όχι τόσο καλές όσο οι μπύρες που δοκιμάσαμε την προηγούμενη μέρα απο τον funky βούδα αλλά και πάλι αρκετά καλές και οι 2!




Οι To ØL είπαν να κάνουν λίγο χαβαλέ (και διαφήμιση) και αντί να έρθουν οι ίδιοι να μας σερβίρουν τις μπύρες τους φέρανε ένα μηχάνημα – αυτόματο πωλητή στο οποίο είχαν κολλήσει ένα σημείωμα με το οποίο μας ζητούσαν συγνώμη που δεν ήρθαν αλλά δε την πάλευαν λόγω hangover και μας καλούσαν να πάρουμε ένα μπουκαλάκι από το μηχάνημα κ να το μοιραστούμε.. όπως και κάναμε. Αρκετά καλή η Yeastus Christ Supersour και τελείωσαν γρήγορα τα μπουκαλάκια.




Μια από τις μπύρες που απόλαυσα περισσότερο σ αυτό το session ήταν η Surusion της Crooked Stave. Δροσιστική και αναζωογονητική!



Σταθερά καλές οι Imperial Stout της Cycle. Ήπιαμε εκείνο το πρωί τις Single Malt Whiskey Barrel Aged Batch 300 και Double Whiskey Barrel Aged DDT.





Άλλες πολύ καλές δοκιμές οι Surly Overrated West Coast Style IPA, Omnipollo Hypnopompa (Bourbon BA Imperial Stout), Siren Odyssey 003 (Sour Ale), Magic Rock Punchline (Tequila Barrel Porter) και Green Flash Cigar City Candela Rye Barleywine.



Πάντα υπήρχε ουρά για τις μπύρες της Omnipollo σε όλα τα session!

Καλύτερη από την απλή Hypnopompa η Bourbon ΒΑ έκδοσή της

Kim Mercado (Torst), Karl Grandin (Omnipollo)


Από Lervig δοκίμασα τις Once you g-o Black (Imperial Stout, πολύ καλή) και Brewers Reserve Rye IPA.

Charlie Magne MelhusLervig

Από Prairie 2 saison, τις Birra και Spectrum. Από Firestone Walker την Opal (saison), μια Berliner Weisse από The Kernel, την London Sour Blackcurrant και την.. ροζ Wet Beaver Wit από Arizona Wilderness.. Really? A pink witbier? Is this a nightclub in LA who messed up a martini? All jokes aside, this is one bad mofo. We juiced 40 lbs of blood red beers(or beet red?) and implemented them into a witbier base. The before and after is a bit legendary, turning from a pale yellow to the pink hue you see. It was a freaking mess. It was awesome! We dry hopped with Amarillo to tone down the earthiness. The Wet Beaver is a beauty, and we hope the beer does it justice!



Τελευταίες δοκιμές για το πρωινό του Σαββάτου οι Beavertown Black Yeti (stout, καλή), Boneyard Bone-A-Fide (Single Hop Citra American Pale Ale), Way Amburana Lager (Brazilian Wood aged Lager), Freigeist Dark Jester (Sour Ale), LoverBeer Marche’l Re (Imperial Stout), Brekeriet Barrique Brune (Sour Red/Brown) και την αγαπημένη από το προηγούμενο φεστιβάλ Jester King RU-55 (Sour Red/Brown).

Ο Σπύρος σκεπτικός προς το τέλος του session


Anton Rouhlas

Τελικά μάλλον πεινούσε και το μυαλό του ήταν στα λουκάνικα

Μετά από μια ωρίτσα χαλαρώματος και φαγητού επιστρέψαμε για το τελευταίο (πράσινο) session. Η ουρά μπροστά από τις κάνουλες της Närke ήταν ήδη τεράστια όταν μπήκαμε.



Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες μπύρες του φεστιβάλ κουμπώθηκε από τους Σοηδούς σ αυτό το session, η επιστροφή της Stormaktsporter μετά από 5 χρόνια απουσίας!! H version που είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε ονομάστηκε Ragnarök.



Είναι “kaggen”, αλλά όχι παλαιωμένη σε bourbon βαρέλια όπως αυτή που ξέραμε αλλά 6 μήνες σε Islay βαρέλια. Πολύ καπνιστή!! Αν την άφηνες λίγη ώρα να ανασάνει στο ποτήρι και να «ηρεμήσει» (όπως μου πρότειναν να κάνω) ίσως γινόταν καλύτερη αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες πολυτέλειες στο CBC!!

Rouhlas: “Στείλε μας κανα βαρελάκι Stormaktsporter στη Θεσσαλονίκη..”

HG: “Τι λέει τούτος ‘δώ?? Θεσσα..what??”


Ο Σπύρος δεν άντεξε και πήγε να ρωτήσει αν θα είναι αυτή η μόνη έκδοση που θα κυκλοφορήσει. Η απάντηση μας έκανε να αρχίσουμε από τώρα να ψάχνουμε... θα κυκλοφορήσει και η κλασσική bourbon έκδοση!

Αργότερα δοκίμασα άλλη μια καπνιστή tradition ale από τη Närke, την Anders Göranssons Bästa Rököl.

(Photo by Rob Love)

Ίσως οι καλύτερες μπύρες αυτού του απογεύματος για μένα ήταν δυο Imperial Stouts από τους οικοδεσπότες. Η Mikkeller X Imperial Stout Cake Edition (ξανά αφού την είχαν και το απόγευμα της Παρασκευής) και κυρίως η Mikkeller BA Beer Geek Cookie Shake Bourbon Ed. η οποία ήταν πάρα πολύ καλή!!


Άλλες πολύ καλές Imperial Stouts που δοκίμασα-με οι Evil Twin Imperial Doughnut Break Apple Bacon, Cycle / J. Wakefield DDT (Single Malt Whiskey), Hoppin Frog Cafe BORIS, Magic Rock Bearded Lady Pedro Ximénez BA, Amager King Of Kentucky, Brodies Mocha Milk Stout (Port Barrel Aged) και η Prairie Bomb!.



Fred Karm, Hoppin’ Frog (Photo by Rob Love)


Από De Molen την Hel & Verdoemenis (Rum) και την Moord & Brand (Bordeaux).


(Photo by o-studio.se)


Από Arizona Wilderness την Barely Wine Barley Wine. Ένα barley wine παλαιωμένο σε βαρέλια Pappy Van Winkle.



Arizona Wilderness (Photo by Ole Svenningsen)


Φυσικά όλες τις παραπάνω μπύρες δε τις ήπια με τη σειρά, ενδιάμεσα άλλαζα τις γεύσεις. Πολύ καλές ξινούλες ήταν οι Wild Wild Brett Batch #60 και Vieille Artisanal (Cranberry and Spice) από Crooked Stave η οποία έχει αρχίσει να ξελίσεται σε μια από τις αγαπημένες μου ζυθοποιίες!




Άλλη μια αγαπημένη σαυτό το στυλ μπύρας η Jester King από την οποία δοκίμασα τις Ol’ Oi! (Sour Red/Brown) και Atrial Rubicite (Sour/Wild Ale).

(Photo by Ole Svenningsen)

Παρόμοιες (και αρκετά καλές) μπύρες οι 7venth Sun Red D’Or (Fruit Beer), Brekeriet Barrique Rouge (Sour Red/Brown), Prairie Artisan Ales Prairie Weiss (Berliner Weisse), Brodies Kentish Town Oud Bruin (Sour Red/Brown), Green Flash Flanders Drive (Sour Red/Brown), Mad Sur (Sour/Wild Ale), Westbrook Gose, LoverBeer Madamin (Sour Red/Brown).

MAD beers συνοδεία παράξενων μεζέδων

Κάποιες πιο hoppy μπύρες όπως οι Mikkeller Peter, Pale and Mary (American Pale Ale), Amager The Sinner Series Envy (IPA), Widmer / Boneyard Blacklight IPA (Black IPA) και η πάρα πολύ καλή Blakkr από την Surly, επίσης Black IPA.



Τελειώνοντας αυτή τη μεγάλη λίστα των μπυροδοκιμών κάποιες Belgian (Strong) Ales.. Off Color / Three Floyds Rats in the Ashes, Green Flash Super Freak, Westbrook Apple Brandy Barrel-Aged Tripel, Evil Twin / Sante Adairius Joey Pepper, Stillwater Why Can’t IBU?, Brekeriet Hundra... πολύ καλές οι περισσότερες απο αυτές!




Σπύρος: “Βαρέθηκα.. θέλω να πάω να δω τη γοργόνα!!”


Σταύρος: “Άσε τις γοργόνες και πάμε Fermentoren!!”

Εννοείται πως και τις 2 μέρες έφυγα τελευταίος από το φεστιβάλ! Ειδικά το Σάββατο έκατσα να χαιρετήσω παλιούς και νέους φίλους.

Lervig

Henok Fentie, Karl Grandin, Omnipollo

Todd Haug, Linda Haug, Surly

More Surly

Το μεγάλο πανί με το σήμα του CBC κατεβαίνει σιγά σιγά ενώ οι εθελοντές έχουν ξεκινήσει εδώ και ώρα το καθάρισμα


Όπως μπορεί να προσέξατε δεν τίμησα καθόλου τους Three Floyds! Ο λόγος είναι πως την προηγούμενη μέρα είχαν καταλάβει το Mikkeller Bar (Viktoriagade) και ήπιαμε εκεί όλες τις μπύρες που είχαν στο φεστιβάλ, συν μερικές ακόμα!






Dark Lords: Bourbon Barrel Aged Vanilla Bean, Port Barrel Aged, Bourbon Barrel Aged De Muerte



Περίπου αυτά έγιναν στο Copenhagen Beer Celebration 2014. Ένα πολύ καλό, και από άποψης μπύρας εξαιρετικό, φεστιβάλ και φέτος!! Ένα φεστιβάλ που απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει να διοργανώνεται αλλά και να μεγαλώνει – βελτιώνεται τα επόμενα χρόνια! Μακάρι να μπορέσουμε να ξαναπάμε και γιατί όχι με ακόμα μεγαλύτερη Μπυραματιστική παρουσία!


Vi ses til næste år CBC



1 σχόλιο:

  1. Μπράβο ρε αλάνια !!! Μας ταξιδέψατε και πάλι...
    Νικόλα ευχαριστούμε για το φανταστικό ραπόρτο από το CBC και για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας έβαλαν για λίγο στο mood του festival (έστω και από την κλειδαρότρυπα...χεχεχε) !
    Πάντα τέτοια αδέρφια και του χρόνου παρέα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή