Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Από την Πόλη έρχομαι...στην Καλιφόρνια φτάνω... (μέρος Γ)


Τελευταίος σταθμός μας στην Καλιφόρνια ήταν το SanDiego. Αν Θεέ μου πεθάνω και κρίνεις πως ήμουν καλός άνθρωπος... μη με στείλεις στον Παράδεισο!Στείλε με στο San Diego! Μια εκπληκτική παραθαλλάσια πόλη, με ονειρεμένο καιρό όλο το χρόνο. Σίγουρα, απο τα καλύτερα μέρη στη γη για να ζήσει κανείς. Και φυσικά, εκτός απο ονειρεμένος προορισμός, αποτελεί και την πρωτεύουσα των εξελίξεων στον τομέα της μικροζυθοποίησης. 



Φτάσαμε αεροπορικώς το μεσημεράκι και αμέσως ξεκινήσαμε την έρευνα μας. Οι πρώτες μπύρες που ήπιαμε στο όμορφο San Diego ήταν στην Neighborhood (777 G St, San Diego, CA 92101). Μια pub, ένα χαλαρό στέκι της γειτονιάς, με μπύρες από ζυθοποιίες της πόλης. Εδώ δεν ήπιαμε πολύ, αλλά οφείλουμε να πούμε κάτι έστω και για αυτά τα λίγα που ήπιαμε:


Societe pupil pale ale- θολή, με τα εσπεριδοειδή να καλύπτουν τα αρώματα και την γεύση της.
Lost abbey, red poppyF landers- απλά οι τύποι ξέφυγαν! Άλλο επίπεδο! Red ale με άρωμα και γεύση κερασιού, τόσο ιδιαίτερη που σε ανατριχιάζει. Παλαιωμένη, με σκούρο και γεμάτο σώμα. 




Το απόγευμα της πρώτης μέρας μας στο San Diego, πήγαμε για φαγητό και μπύρες στην Stone Brewing Co. (2816 Historic Decatur Rd #116‎ San Diego, CA 92106). Τα λόγια είναι λίγα και περιττά για να περιγράψουμε το μέγεθος της ζυθοποιίας. Βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο, λίγο πιο έξω από το κέντρο του San Diego, και εκτείνεται σε τρεις εσωτερικές αίθουσες, μια εξωτερική αυλή, ένα δωμάτιο παραγωγής και ένα souvenir shop. Όλα ήταν τόσο τέλεια δεμένα μεταξύ τους που μοιάζανε βγαλμένα από μπυρο-όνειρο!

Η αυλή ήταν προορισμένη μόνο για ποτό και οι τρεις εσωτερικές αίθουσες λειτουργούσαν και ως ρεστοράν. Οι εικόνες θα σας πείσουν για την επιβλητική ατμόσφαιρα του χώρου:




















Οι μπύρες που γευτήκαμε ήταν οι εξής:
Dirtwolf- imperial IPA με πολύ έντονη γεύση και άρωμα υγρού λυκίσκου.
Liberty station witty moron- black wit με γεμάτο σώμα και λεμονάτο άρωμα. Είναι από τα περίεργα πώς μια μαύρη μπύρα βγάζει τόσο λεμόνι στη γεύση.
Stone pale ale- έντονη και δυνατή στη γεύση με έντονο κόκκινο χρώμα.
Stone IPA- σε σύγκριση με τις κοινές IPA αυτή ήταν απαλή στη γεύση και το άρωμα, με καθαρό χρυσαφένιο χρώμα.
American strong ale- σκούρη καφεκόκκινη μπύρα με γλυκό άρωμα και γεύση.
Stone smoked porter- καπνιστή μπύρα, χαρακτηριστικό που φαίνεται σε γεύση και άρωμα, παρά την πρώτη αίσθηση της γλύκας που αφήνει στο στόμα.


Τις μπύρες μας συνοδεύσαμε με χοιρινά παιδάκια μαγειρεμένα σε palealeκαι μέλι, και χούμους με κρίθινα τσιπς. Και τα δύο πιάτα ήταν εξαιρετικά!
Δυστυχώς επιλέξαμε να μείνουμε στο San Diego το σαββατοκύριακο και όχι κάποια καθημερινή. Λέμε δυστυχώς, γιατί τα σαββατοκύριακα στο San Diego οι συγκοινωνίες είναι ελάχιστες μέχρι το απόγευμα και ύστερα είναι νεκρές! Οπότε και δεν επισκεφτήκαμε την περιοχή Mira Mesa, λίγο πιο έξω από το San Diego, όπου βρίσκονται μερικοί μπυρο-κολοσσοί, η Greenflash, η Hess, η Alesmith. Παρ' όλα αυτά, δεν χάσαμε την όρεξη μας και κινήσαμε για άλλα μέρη! 


Επόμενη στάση, το στέκι στο Ocean beach του San Diego, η Pizzaport (1956 Bacon St, San Diego, CA 92107).  Ξεκίνησε ως πιτσαρία και πέρασε στην παραγωγή μιας μεγάλης ποικιλίας από μπύρες, παραμένει όμως ένα πολύ δημοφιλές στέκι τόσο για το φαγητό όσο και για την μπύρα του. Ο κόσμος μέσα ήταν ατελείωτος:



















Φάγαμε πίτσα αλλά ήπιαμε κιόλας και σας γράφουμε τι:
Ponto- seasonal IPA με έντονη γεύση αλλά όχι με ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Trashcannon- American brown ale με αρώματα σοκολάτας, καραμέλας και κακάο, και γεύσεις από τροπικά φρούτα.
Nerfherder port- English mild με σκούρο καφέ χρώμα, και πινελιές στη γεύση από καραμέλα, φρούτα και καρπούς. 
Ο χώρος θυμίζει τυπικό αμερικάνικο fast food, η ποιότητα του φαγητού δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά οι μπύρες είναι εξαιρετικές.



Το βράδυ σβήσαμε ότι είχαμε πιεί όλη την μέρα στην brewpub Monkey Paw (805 16th St, San Diego, CA 92101). Εξωτερικά θυμίζει σκοτεινή pub, με περίεργους τύπους και αμφίβολη κατάσταση, αλλά μόλις μπεις σε κερδίζει με την ζεστασιά, τις φωνές και τα γέλια που ακούγονται. 


Εδώ δοκιμάσαμε:
Monkey paw pale ale- δυνατή με έντονη τη γεύση και τα αρώματα του υγρού λυκίσκου.
Satanic chimp- amber ale, μια «σατανική» μείξη σοκολάτας, καραμέλας, εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών.
Monkey paw meaty beety big bouncy- IPA με βυσσινί σώμα, πολύ ελαφριά και αναμενόμενα δροσερή και φρουτώδης.
Monkey paw bonobos pale ale- αρωματική με δυνατή και διαρκή γεύση.
Monkey paw smoked weizen bock- το άρωμα παραπέμπει σε Weiss, η γεύση της είναι φρουτώδης με έντονη την μπανάνα, αλλά η καπνιστή πλευρά της μένει στο σκοτάδι.
Monkey paw the downs family- Irish dry stout, και όπως δηλώνει ο τύπος της, πρόκειται ακριβώς για μια ιρλανδική stout, σε άρωμα και γεύση. 






Τελευταία μέρα στο San Diego και πήραμε το ferry και πήγαμε για μπύρες στο απέναντι νησάκι, το Coronado, που έδωσε το όνομά του στην τοπική ζυθοποιία. Όμορφος καλοκαιρινός χώρος, με την μικρή γοργόνα που προσφέρει μπύρα ως το σήμα κατατεθέν της Coronado Brewing Company (170 Orange Ave, Coronado, CA 92118). 

Και εδώ δοκιμάσαμε πολλές γεύσεις:
Hibiscus IPA- φρουτώδες χρώμα και άρωμα, με πιο έντονο το καρπούζι, πολύ ελαφριά και δροσερή.
435- pale ale την οποία, δεν προλάβαμε να γευτούμε προσεκτικά καθώς… διψούσαμε τόσο που την ήπιαμε μονορούφι!
Belgian impaler- Belgia nale, ευκολόπιοτη, απαλή και φρουτώδης.
Hoppy daze- IPA με τα φρούτα να κυριαρχούν και εδώ.
RXE dogg- IPA με κάποια παραπάνω ένταση στη γεύση και το χρώμα, από τις προηγούμενες IPA.
Black sails- black IPA με δύο αντιτιθέμενα χαρακτηριστικά: την πίκρα της IPA και την γλύκα της stout.Ήταν αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες μπύρες που δοκιμάσαμε σ’ αυτό το ταξίδι.
Piccadilly- porter με τον καφέ να εξέχει σε άρωμα και γεύση.
Dublin down- Irish dry stout, άλλη μια κλασική Murphys- μπύρα!









Σε γενικές γραμμές για την πόλη του San Diego έχουμε να δηλώσουμε ότι θα μπορούσατε όσοι ζείτε στην Ελλάδα να ζήσετε χαλλλαρά και εκεί. Είναι η πόλη της ρέκλας, της θάλασσας, της διασκέδασης, της ελευθερίας. Αν αποφασίσετε κάποιο μεγάλο ταξίδι στην Καλιφόρνια, μην το αφήσετε απ' έξω!











Νιώθουμε πραγματικά πολύ τυχεροί που καταφέραμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι. Ευχόμαστε όσοι διαβάσατε το άρθρο μας, να καταφέρετε κάποια μέρα να το πραγματοποιήσετε και εσείς. Καλές μπυροποσίες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου