Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ένας Ιταλικός ... Δράκος !

DRACO
BIRRIFICIO MONTEGIOCO

                                    

Μετά από ένα διάστημα μύησης στο χώρο της μπύρας από πραγματικούς μύστες του αντικειμένου (ναι Μίχο για σένα λέω και ευχαριστώ) ήρθε και η δικιά μου ώρα να συμμετέχω πιο ενεργά και να παρουσιάσω ένα ιδιαίτερο δώρο που έλαβα από τους φίλους μου Μαρία και Στέλιο. Οπότε, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και από δω.

                                     
Οι Ιταλοί φημίζονται για το στυλ την κομψότητα καθώς και για τα ποιοτικά κρασιά που παράγουν, έτσι είναι απολύτως φυσιολογικό να θελήσουν να εμφυσήσουν αυτά τα χαρακτηριστικά και στις μπύρες που παράγουν.
                                                   
  
Παίρνοντας για πρώτη φορά το μπουκάλι της Draco στα χέρια δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις την εντυπωσιακή ετικέτα που... οποία έκπληξις απεικονίζει ένα δράκο επί τω έργω! Το χάρτινο κιτρινωπό περιτύλιγμα αποτελεί το ιδανικό φόντο για να αποτυπωθούν οι φλόγες! Σίγουρα το εξωτερικό σε προδιαθέτει θετικότατα για το εσωτερικό.

Ας κινηθούμε τώρα στο εσωτερικό του λυχναριού...του μπουκαλιού ήθελα να πω! Μια μπύρα που προήλθε από την αρμονική –βιολογική ζύμωση βύνης κριθαριού και σιταριού, ζάχαρης, σιροπιού μύρτυλου και παλαίωσης σε βαρέλια κρασιού. Η μπύρα ζυμώνεται 3 φορές, γεγονός που της δίνει ένα χρώμα μεταξύ κεχριμπαριού και ρουμπινιού. Ο αφρός που παράγεται είναι σχετικά λίγος όταν μπει στο ποτήρι. Εκεί που θα ήθελα να σταθώ είναι τα αρώματα που ξεχύνονται από τη στιγμή που θα ανοίξει το μπουκάλι. Μέλι, καραμέλα,ξηροί καρποί, και φυσικά φρούτα του δάσους δημιουργούν ένα λεπτό και εκλεπτυσμένο άρωμα. Το αλκοόλ σε πρώτη φάση δεν αναδεικνύεται τόσο πολύ αλλά με την πάροδο του χρόνου γίνεται ξεκάθαρο, δυνατό και καθάριο στην αίσθηση της όσφρησης.


               

Η γεύση είναι απολύτως αρμόζουσα σε αυτό που περιμένεις από μια κρασόμπυρα. Μέτρια ανθράκωση δεμένο αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και ανάλαφρο σώμα. Όλα τα προαναφερθέντα αρώματα θα έλεγα ότι μετουσιώνονται πλέον σε γεύση! Με το πέρασμα του χρόνου και όσο το κεχριμπάρι μας ζεσταίνεται απελευθερώνονται τανίνες που αφενός κάνουν την μπύρα μας πιο κρασίζουσα αφετέρου δίνουν μια πιο πικρή επίγευση ισορροπώντας τη γευστική εμπειρία.


                                                    
Μια μπύρα προσεγμένη με δυνατά στοιχεία τόσο σε άρωμα όσο και σε γεύση που καταφέρνει τελικά να σου αφήσει μια πολύ ισορροπημένη αίσθηση. Θα έλεγα ότι θα συνδυαζόταν ιδανικά με τυριά ή αλλαντικά με έντονη γεύση και δει καπνιστή.


Ως την επόμενη παρουσίαση ...καλές μπυροποσίες!

4 σχόλια: