Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ZYTHOS VAP lager beer από τη Ρόδο ... και σε μπουκάλι !!!


Όσοι έχετε βρεθεί πρόσφατα στη Ρόδο (από το 2009 και μετά), αλλά και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζετε την εν λόγω μπύρα και ακόμη πιο πιθανόν να έχετε δοκιμάσει σε draft την VAP ΚΟΥΓΙΟΣ, αφού μέχρι και το φετινό καλοκαίρι κυκλοφορούσε μόνο σε βαρέλια των 30 και 50 λίτρων στις τουριστικές περιοχές των Δωδεκανήσων (αλλά κυρίως στο νησί των Ιπποτών πάνω από όλα) μια και αποτελεί την δεύτερη Ροδίτικη μπύρα μετά την Magnus Magister.

Μπύρα ΒΑΠ και σε μπουκάλι πλέον και το πήρα γραμμή πριν 2 μέρες ... 
Ε.. αυτό κι αν είναι είδηση!
Τέρμα τα καθημερινά ταξίδια-αστραπή στο όμορφο νησί της Ρόδου, προκειμένου να δοκιμάσουμε αυτήν την μοναδική lagerιά ...
Τώρα μπορούμε να την έχουμε όποτε θέλουμε σπίτι μας και να την απολαμβάνουμε κάθε μέρα, όλη μέρα !!!!

Πέραν της όποιας πλάκας η μπύρα ασφαλώς, όσοι την έχετε δοκιμάσει σε βαρέλι σε κάποιο ταξίδι σας στη Ρόδο (αλλά και αυτοί που δεν την δοκίμασαν δεν χρειάζεται να έχουν και ιδιαίτερα χαρίσματα για να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται), είναι μια τυπική υδαρή λαγκεριά απευθυνόμενη σε τουριστικές περιοχές, εκεί που το αλκοόλ ρέει άφθονο και φεύγει με τα λίτρα !!! Για αυτήν τη δουλειά μια χαρά είναι, αλλά μέχρι εκεί ασφαλώς.


Η επιχείρηση ( ΒΑΠ-Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ) δημιουργήθηκε στην Ρόδο από τον Παντελή Κουγιό το 1967. Σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες των Δωδεκανήσων – και όχι μόνο.


για τους συλλέκτες σουβέρ ... υπάρχει και αυτό !!!

Το 1980 εξασφάλισε την διανομή των προϊόντων της Pepsico και λίγα χρόνια μετά την μεταφορά της σε μεγάλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο 9ο χιλιόμετρο Ρόδου – Λίνδου (1991) άρχισε ο σχεδιασμός για την είσοδό της στον τομέα της παραγωγής.


Η δραστηριότητα αυτή ξεκίνησε με την εμφιάλωση νερού (Απολλώνιο, 1998) και συνεχίστηκε με σειρά φυσικών χυμών VAP (2005) και πρόσφατα (2009) ζύθου (VAP Draft Beer). Η μπύρα διατίθεται σε συσκευασία 30 και 50 λίτρων εξυπηρετώντας την μεγάλη τουριστική βιομηχανία της Ρόδου σε μπύρα που προσφέρεται σε ποτήρι. Η μπύρα VAP ΚΟΥΓΙΟΣ το 2011 υπολογίζεται ότι διέθεσε 900 περίπου εκατόλιτρα ζύθου. 

Αγία Βαρβάρα, 85100 Ρόδος 
Τηλέφωνο : 2241060710-20, 2241062100, 2241065646
Fax : 2241065668


Ξεχυθείτε να την βρείτε ... !!!!

7 σχόλια:

  1. Μη νομίζετε πως επειδή δεν έχω χρόνο για σχόλια δεν διαβάζω κι αυτά που δημοσιεύονται... ευτυχώς υπάρχει και το smartphone και ευτυχώς τέτοιες λαμπρές ειδήσεις όπως τη κυκλοφορία της VAP τις μαθαίνουμε ίσως και πριν τους Ροδίτες! Γεια σου βρε Μίχο λαγωνικό... Γιατί όμως δεν υπάρχουν φωτό με τη μπύρα στο ποτήρι; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχαχαχαχα!! Ήμουν σίγουρος ότι κάποιος θα το σχολίαζε !! Ποτήρι ? πολλά θέλεις Νικ ... Άσε τη φαντασία σου να καλπάσει !!! (ειλικρινά, δεν μου πήγαινε η καρδιά να την ανοίξω μόνο και μόνο για να την βάλω στο ποτήρι για μια φωτογραφία, αφού δεν θα την έπινα ... και πείτε όπως θέλετε .. και ψώνιο και σνομπ και όλα) !!

    Τι λαγωνικό ?? πλάκα με κάνεις φιλλλλαράκι αφού ?? Βρήκα στο flickr φωτογραφία Άγγλου με το μπουκάλι από τον Ιούλιο ... αχαχαχαχχα!!! Οι ειδήσεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς όπως καταλαβαίνετε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άντε και στη Χάρμα :) Γεια σου ρε Μίχο λαγωνικό! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστός ο Στέλιος .. Στη Χάρμα, μάλιστα .. ντουζίνα ολόκληρη μπουκάλια να ανοίξουμε και να τις πιούμε και ας μην βγάλουμε καν φωτογραφία ... Δυστυχώς εντελώς διαφορετικό πράγμα η ΒΑΠ!

    Η όποια περιστασιακή εμφιάλωση έγινε της Χάρμα από τοπική κάβα( όπως μας είχε ενημερώσει ο Νικόλος ο Μέγας) έμεινε εκεί και μόνο στα Χανιά ασφαλώς ... οπότε οψόμεθα για το μέλλον !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλλλαράκι είμαι απο τους τυχερούς που ήπιε μπουκαλάκι Χάρμα. Περιορισμένη απ' όσο έμαθα απο τους πωλητές (της τοπικής κάβας). Βλέπεις , η κάβα που εμφιαλώνει είναι στη Σπλάτζια (γειτονιά Χανίων) κοντά στο σπίτι της γιαγιάς της γυναίκας μου. Ένα απο τα πολλά καλά του να παντρεύεσαι Χανιώτισα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...... τι να πρωτοπείς.... μωρέ θα σε βάλω να την πιείς να γελάσουμε!

    Ακόμη μια must-taste δημιουργία από έλληνες μάστορες του είδους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βόλος. Την δοκιμάσαμε σήμερα με την παρέα και ενθουσιαστήκαμε. Ελαφριά μπύρα δεν κουράζει με το ανθρακικό της και αρκετά γευστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή