Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Πειραϊκή μικρο-Ζυθοποιία :: Χριστουγεννιάτικη "μαύρη" μπύρα "Xmas Brew" Black Beer


Καλό μήνα σε όλες και όλους, 
Μπυραματιστές και μη! 

Και άντε με το καλό να αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για τις "γιορτινές" ημέρες που έπονται (εκτός κι αν μας προλάβει η πολυσυζητημένη και αμφιλεγόμενη καταστροφή του κόσμου λίγο νωρίτερα, οπότε θα μείνουμε με τη χαρά και την τιμή τουλάχιστον ότι μέχρι τέλους της κακούργας και δύσμπυρης αυτής  κενωνίας ήμασταν στην ευρωζώνη)!
Χριστουγεννιάτικη, εποχιακή, Christmas, winter, Xmas, seasonal, "έπρεπε να βγάλω κάτι μπας και υπενθυμήσω στον καταναλωτή την ύπαρξη μου στην αγορά" ... ή όπως θέλετε τέλος πάντων να την ονομάσετε, η ετικέτα της Πειραϊκής Ζυθοποιίας βγήκε στην κυκλοφορία και μας υπόσχεται "ανεπανάληπτες στιγμές απόλαυσης" σε κλίμα εορτών !!


Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά αυτήν την ιδέα την υλοποίησε ο κος Α. Κουμάντος το 2009, κάνοντας την Πειραϊκή Ζυθοποιία πρωτοπόρο σε αυτό το θέμα!
Η μπύρα βέβαια -για όσους την έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν- είναι χριστουγεννιάτικη και χειμωνιάτικη μόνο στην ετικέτα, αφού έχουμε να κάνουμε με μια απλή Dunkel η οποία δεν θυμίζει σε τίποτε τις παραδοσιακά εποχιακές χειμωνιάτικες μπύρες που κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων! Ακόμη και το αλκοόλ της κινείται στα γνωστά χαμηλά επίπεδα μιας απλής lager ..

Σε κάθε περίπτωση, δεν χάνετε τίποτε να την δοκιμάσετε και ασφαλώς να στηρίξετε αυτήν την "μαύρη" προσπάθεια της Πειραϊκής (μας το τονίζουν και στο μπουκάλι μην τυχόν και μας διαφύγει)!

Πάντως, και με το παραπάνω άξιες δοκιμής και επιλογής μας αυτές τις "κρύες" ημέρες του χειμώνα (που επίσημα μπήκε από χθες) είναι οι δυο εποχιακές ετικέτες της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας και της Septem
Δυο μπύρες εποχιακές για τον χειμώνα, χωρίς να έχουν πάνω στην ετικέτα τους κάποιο χριστουγεννιάτικο γνώρισμα όπως αυτή της Πειραϊκής !

Δυο εξαιρετικές ελληνικές επιλογές από δυο καταξιωμένες πλέον σε ποιότητα μικρο-ζυθοποιίες της χώρας μας!





ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5-12-2012


Έχεις απέναντι σου μια κατάμαυρη κούκλα, που το στόμα της ευωδιάζει καφέ και σοκολάτα, καθώς η ανάσα της χαϊδεύει τη δική σου. Αισθάνεσαι την ακατανίκητη επιθυμία να τη φιλήσεις. Σωστά γιατί συνήθως το φιλί της έχει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά, που αφήνει ο καπνός του πούρου. Η όποια πικράδα νοιώσεις θα είναι σφραγισμένη από τη δαιμονική, καβουρντισμένη γλύκα ενός καραμελένιου σιροπιού καμένης ζάχαρης. Ίσως μάλιστα μέσα στην πικράδα της, να χαριεντίζονται κεράσια και ξερά δαμάσκηνα. Είναι μεν σοβαρή, πολύπλοκη και κάθε άλλο παρά εύκολη ως χαρακτήρας, όμως καθόλου σοβαροφανής. Σπιθίζει από κέφι για ζωή και ο αφρός της βάφεται και αυτός μελαχρινός.

2 σχόλια:

  1. θα συμφωνήσω σε όλα με τον Μίχο.
    Είπαμε να επικροτούμε τις καλές προσπάθειες και να στηρίζουμε την Ελληνική μικροζυθοποία αλλά προς θεού να μην κλείνουμε τα μάτια και ακολουθούμε τυφλά και εθνικιστικά.
    Εποχιακές μπύρες με άποψη και εκλεκτή γεύση από την Septem και την Κερκυραΐκή. Η black beer της Πειραΐκής μου φαίνεται λίγο σαν νέα μόδα αλα fix dark...
    Eλπίζω να είμαι εγώ απλά καχύποπτος, αλλά πιστεύω οτι θα ακολουθήσουν κι άλλες "μαύρες" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια επίσημη περιγραφή,άκρως σαγηνευτική και "ποιητική", της μπύρας από την Πειραϊκή προστέθηκε στο τέλος του κυρίου σώματος της δημοσίευσης μαζί με μια νέα φωτογραφία που κυκλοφόρησε ο κύριος Κουμάντος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή