Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μπύρα και Τέχνη ... ξανά :: Green Dragon Inn Pub, Hobbiton

Ο Κινηματογράφος είναι αυτή τη φορά η Τέχνη που συνδυάζεται με την αγαπημένη μας Μπύρα. 
Η πολυαναμενόμενη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης ταινία του Peter Jackson "The Hobbit : An Unexpected Journey" έκανε πλέον την παγκόσμια πρεμιέρα της και ο μαγικός κόσμος του J.R.R. Tolkien ξαναζωντανεύει στις οθόνες των κινηματογράφων μετά την υπέρτατη τριλογία του "The Lord of the Rings".


Μαζί με αυτό ξαναζωντανεύει στη Matamata της Νέας Ζηλανδίας και το χωριό των Hobbits, το Hobbiton. Ένα "φτιαχτό" χωριό που ομοιάζει με αυτό που περιγράφεται στα βιβλία του Tolkien και που χρησίμευσε για τα γυρίσματα των ταινιών! Μετά το τέλος των γυρισμάτων του  Άρχοντα των Δαχτυλιδιών λειτουργούσε ως τουριστική ατραξιόν και, αφού ξανα-χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της νέας Τριλογίας, είναι πάλι ελεύθερο για ξενάγηση από τους επισκέπτες.



Μόνο που αυτή τη φορά υπάρχει μια έκπληξη που ακούει στο όνομα Green Dragon. Ο γνωστός "Πράσινος Δράκος" όπου μπεκρόπιναν τα Hobbits ( γνωστά για την αγάπη τους στην μπύρα όπως άλλωστε και ο δημιουργός τους, ο Tolkien) παύει πλέον να αποτελεί απλά ένα μέρος του tour (όπως συνηθίζονταν ως τώρα) και από εδώ και πέρα θα λειτουργεί κανονικά σαν pub και θα αποτελεί μάλιστα και τον τελευταίο σταθμό της ξενάγησης, όπου οι επισκέπτες θα κάθονται να απολαμβάνουν την μπυρίτσα τους κανονικά στα ίδια τραπέζια και στον ίδιο χώρο που τα" έτσουζαν" στις ταινίες ( και στα βιβλία ασφαλώς) τα Hobbits.




Η μπυραρία άρχισε να λειτουργεί κανονικά από την 1η του Δεκέμβρη (υπενθυμίζουμε πως η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στη Νέα Ζηλανδία στις 28 Νοεμβρίου πιο μπροστά από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο), αφού ανακατασκευάστηκε με την παραμικρή λεπτομέρεια από συνεργείο 80 ατόμων.








"Great news, "Lord of the Rings" junkies.
 The Hobbiton film set -- the village where the films were made, which was turned into a tourist attraction in 2002 -- opened the Green Dragon Inn up to visitors on December 1.
 The structure, which was also used to film scenes in The Hobbit, is now a working pub.
The inn's food and beverage manager, Shayne Forrest, overseas a menu that includes drinks like Girdle Fine Ale, Sackville Cider, Oak Barton Ale and Southfathing Ginger Ale.

An official ribbon cutting was important enough to draw the likes of New Zealand Prime Minister John Key, as well as several actors who played hobbits in the films.
The interior of the Green Dragon is intricately detailed -- it is, after all, part of a movie set. NoosaNews writes that an 80-person was required to transform the pub into working condition.
The Daily Mail writes that with the release of "The Hobbit," Hobbiton manager Russell Alexander says he estimates 100,000 visitors over the next year."



3 σχόλια:

  1. Μου αρέσει ιδιαίτερα εδώ μέσα η κατηγορία Μπύρα και Τέχνη. Πολύ ωραίο post γι' άλλη μια φορά και στην κατάλληλη ακριβώς εποχή!
    Και είναι πολύ εύκολο να μαντέψω ποιος από τους Μπυραματιστές έχει μαζέψει λεφτά και φτιάχνει βαλίτσες για ένα ταξιδάκι μέχρι το χομπιτοχωριό και τον πράσινο δράκο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Wraios kai pali o akourastos Mixos!! Hobbits kai mpyra pane mazi - poso mallon otan eisai kai oligon porouklas toso me ta biblia oso kai me to poto! H dikia mou mikrh anafora sto thema se palaiotero post: http://stilitis.blogspot.co.uk/2010/05/hobbits.html

    Dark Chef, den briskw to diabathrio gmt! Pou sto Dia to'xw balei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η καμπάνα που χτύπησε η Dark Chef ακούστηκε μάλλον πολύ δυνατά λόγω των ημερών και την άκουσε τάχιστα ο Μπυραματιστής που έπρεπε να την ακούσει ....
    Αυτό το άτιμο το διαβατήριο ...

    Δόκιμε ... πριν αυτήν τη δημοσίευση ασφαλώς και θυμήθηκα την τότε δικιά σου δημοσίευση ! Την έβαλα πλέον και σε "σύνδεσμο" πάνω στο κύριο μέρος!! Να σαι καλά .. πιστέ θαυμαστή του Τολκιν ( για την μπύρα δεν το σχολιάζω ασφαλώς)!

    Τρομερή και φοβερή Dark Chef ... να σου πω την αλήθεια το είχα πάρει πρέφα 3-4 μέρες νωρίτερα και περίμενα την προχθεσινή μέρα επίτηδες για να το ανεβάσω!!

    Στην υγειά σας .... με άφθονη μπύρα και αρκετές "επαναλήψεις" των βιβλίων του μέγα Τολκιν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή