Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

NEW YORK, NEW YORK !!! Μπυραματισμοί και στη Νέα Υόρκη, Μέρος Β'

New York, New York ...
Μπυραματισμών συνέχεια ...

Γράφει, φωτογραφίζει και δοκιμάζει πάνω από όλα ... για εμάς
ο πρόσφατα "κρεμασμένος" φίλος μας Τάσος ...
ο αγαπητός μας
eisnotonvoreios ...


........... «Ωραία φάγαμε, αλλά… εδώ πιο κάτω, πάλι στην Blecker str., έχει, λέει, ένα φημισμένο μπυρομάγαζο. Μιας και το άλλο ήταν κλειστό πάμε για καμιά ωρίτσα- μπυρίτσα;»
«’Αντε, πάμε, αφού θες.», απαντά η σύζυγος.
 ’Ύποπτο! Πολύ εύκολα συμφώνησε!

Blind Tiger Ale House το όνομά του.
Είχε πολύ κόσμο, κάτι που επιβεβαίωνε τα σχόλια στο ratebeer.



28 βαρέλια και 3 casks για να βρέξεις το λαρύγγι σου. Σπιρτόζο προσωπικό πίσω από την μπάρα με γνώσεις για τα χαρακτηριστικά των βαρελιών που σέρβιρε, ενώ πρόσφερε και δοκιμαστικό σφηνάκι από όποιο tap ήθελες.




‘Ήπια μία Ommegang Witte. Λεμόνι, βανίλια από αυτή την πιπεράτη νεοϋορκέζα witbier που σίγουρα ταιριάζει στο ελληνικό καλοκαίρι!




Επίσης, δοκίμασα και κάτι από Καλιφόρνια. The Mad Belgian Golden AleΤίποτα το συγκλονιστικό. Αρώματα ψωμιού και μαγιάς και φρουτώδης γεύση. Κατεβαίνει εύκολα και μπορείς να πιεις αρκετές αλλά ήταν η τέταρτη μπύρα της ημέρας και είχαμε ακόμα περπάτημα!




Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι ένα αξιοθέατο που σίγουρα πρέπει να δει  ο επισκέπτης της Νέας Υόρκης, ειδικά αν υπάρχουν στην παρέα και παιδιά. Άλλωστε, πού θα ξαναδείτε τόσους πολλούς δεινόσαυρους κι ελέφαντες  αλλά και Ινδιάνους μαζεμένα; Πάτε από νωρίς το πρωί γιατί τα εκθέματα είναι ΠΑΡΑ πολλά και γιατί οι ουρές αναμονής στην είσοδο χάνονται κάπου μέσα στο Central Park...

 Αν είστε θαυμαστές των Beattles, “δίπλα” (για τους ντόπιους) βρίσκεται το Dakota Building, το μέρος της δολοφονίας του John Lennon, ενώ η γωνίτσα του Central Park που “κοιτάζει” αυτό το κτήριο ονομάζεται Strawberry Fields και υπάρχει ένα μικρό μνημείο στο σημείο αφιερωμένο στο θρυλικό σκαθάρι.



Ανάμεσα σε αυτά τα δύο μέρη, στα 5 λεπτά με τα πόδια, βρίσκεται το Amsterdam Ale House .
Αφού χαζέψαμε με τις ώρες, λοιπόν, δεινόσαυρους, όλο το ζωικό βασίλειο των 5 ηπείρων αλλά και ενδυμασίες και χαρακτηριστικά αντικείμενα  από  όλους τους πολιτισμούς της υφηλίου αγνοήσαμε το πανάκριβο εστιατόριο του μουσείου ( όπου γινόταν ένας πανικός από πεινασμένους τουρίστες) και πήγαμε σε αυτό το όμορφο συνοικιακό εστιατόριο με διακόσμηση και ατμόσφαιρα που σε φέρνει  κοντά στην καθημερινή κουλτούρα των κατοίκων αυτής της πόλης.




Ενδιαφέροντα τα burger του αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρουσες οι επιλογές του on tap. Ξεκίνησα με Stone Arrogant Bastard Ale. Τι; Θέλετε εντυπώσεις; Τι να λέμε τώρα; Τα σχόλια είναι περιττά! Damn tasty, που λέει και μια θεία από το χωριό μου!


Δεύτερο βαρέλι της ημέρας η Hop Sun Ale της Southern Tier, άλλη μια καλοκαιρινή επιλογή. Μια ελαφριά και δροσιστική wheat ale (κατά ratebeer) με γεύση λεμονιού που ψιλοπικρίζει στο τελείωμα.


Ένα βράδυ που είχαμε κουράγιο να βγούμε για ένα ποτό μπήκαμε σε ένα ημιυπόγειο μπαράκι, κοντά στο ξενοδοχείο, το οποίο είχαμε παρατηρήσει ότι κάθε βράδυ ήταν γεμάτο από χαλαρό κόσμο που μάλλον επέστρεφε από την δουλειά του. Μπαίνοντας μέσα, εκτός από τις σερβιτόρες  με τα μικροσκοπικά μπλουζάκια και τα κοντά τζιν σορτσάκια  (θύμιζε λίγο coyotte ugly η κατάσταση), την προσοχή μου τράβηξε μια μπυροκάνουλα με ένα κεφάλι πάπιας επάνω! 
Goose Island IPA λοιπόν και…. New York by night!
Μάλλον, προτιμούσατε φωτογραφία από τις σερβιτόρες αλλά κι αυτή καλή δεν είναι?


Τελευταία, αλλά όχι και καταϊδρωμένη μπυροδοκιμή στο Μεγάλο Μήλο ήταν ένα μπουκάλι που δεν υποσχόταν και πολλά, εξαιτίας της λέξης “lager” στην ετικέτα του. 
Την παρήγγειλα σε μια πιτσαρία με το σκεπτικό “μία-μπύρα-να-συνοδέψει-την-πίτσα-μου”. Η νεοϋορκέζα, όμως, Brooklyn Lager ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Σκούρο χάλκινο χρώμα, άρωμα και γεύση καραμέλας χωρίς να γλυκίζει υπερβολικά. Το ratebeer την τοποθετεί στο είδος Vienna. Γίνεται όλες οι lager στην Ελλάδα να είναι σαν κι αυτή;

Κλείνοντας, θα αναφέρω τι κατάφερα να φέρω πίσω στην πατρίδα! Καταρχήν, το ποτήρι της Goose Island που είδατε σε μια φωτογραφία πιο επάνω έχει πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό!!!Επίσης, στο Blind Tiger διανέμονταν δωρεάν  τα παρακάτω μπυροέντυπα με άρθρα για homebrewers, craft beers, νέα ζυθοποιείων, ανταποκρίσεις για το τι κινείται στο χώρο της μπύρας από όλες τις Η.Π.Α. κτλ.






Τι είναι αυτό;;; Είναι ένα μαγαζάκι που ανακάλυψα φεύγοντας από το Blind Tiger. Καθώς χάζευα και φωτογράφιζα από δω κ από κει έπεσε το μάτι μου στη βιτρίνα του. “Βρε, λες να μπω; Λες να έχει τίποτα καλό;” Οι τρεις ιδιοκτήτες του, λοιπόν, από την Ασία είχαν ψυγεία γεμάτα με καλούδια από την Ευρώπη (κυρίως Βέλγιο και Γερμανία) αλλά προτίμησα Αμερικανικά προϊόντα. Τα οποία πωλούνταν βασικά σε εξάδες!
Με περιόρισε στην ποσότητα ο φόβος μου για το βάρος της βαλίτσας στο αεροδρόμιο. Οπότε κατέφυγα σε 2-3 σίγουρες επιλογές και σε 2-3 άλλες που δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται, έτσι, τυχαία επιλογή.



Όσο βρισκόμασταν στη Νέα Υόρκη αισθανόμουν ότι είμαι στο κέντρο του κόσμου. Τα πάντα είναι και εντυπωσιακά και διαφορετικά. Όσες μέρες και να διαθέσει κανείς, πάντα θα είναι λίγες. Πάντα θα υπάρχει κάτι καλό να ξετρυπώσει.
Περπατήσαμε ΠΑΡΑ πολύ, τριγυρίσαμε όσο αντέχαμε, επισκεφθήκαμε μοναδικά μέρη παγκόσμιας φήμης, αλλά πάντα βρίσκαμε κουράγιο για να σύρουμε τα πόδια μας και για το επόμενο. Σε αυτό σε βοηθάει και η χαλαρή ατμόσφαιρα που επικρατεί στη πόλη με τους πολλούς επισκέπτες αλλά και  τους χαλαρούς, ευγενικούς, ανοιχτόκαρδους  ντόπιους. Γεμίζεις μπαταρίες σ’ ένα στέκι τους απολαμβάνοντας μοναδικά αμερικάνικα προϊόντα ζύθου και συνεχίζεις!


Θυμάστε εκείνες τις σκέψεις περί μετανάστευσης στη Νέα Υόρκη που σας έλεγα πιο πάνω; Ακόμα στροβιλίζονται στο μυαλό μου οι άτιμες… Έχω βρει και με τι θα ασχοληθώ!

6 σχόλια:

  1. Μπράβο Τάσο, πολύ καλό το ραπόρτο απ' το Μανχάταν, ένα μέρος που σίγουρα όλοι μας θα θέλαμε να βρεθούμε κάποια στιγμή.

    Δεδομένων των "γαμήλιων περιορισμών" έκανες ότι μπορούσες για να μας μεταδώσεις το κλίμα απ' τα μπυροστέκια που επισκέφθηκες. Ναι, καταλαβαίνω πως ο λόγος που δεν έβαλες τη φωτό με τις σερβιτόρες με τα κακά σορτσάκια είναι απλά... γιατί δεν τόλμησες να τις φωτογραφήσεις παρουσία του έταιρου ήμισυ. Αν κάνω λάθος και τις έχεις τις φωτό... Ιδού η Ρόδος που λέει μια θειά στο δικό μου χωρίο :P

    Οι Dogfish Head που έφερες πίσω είναι όλα τα λεφτά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Auta einai! Oxi mono ''petaxthke'' sthn apenanti meria tou Atlantikou o eisnotonvoreios gia gamhlio taxidaki, alla brhke ton xrono (kai ton tropo) gia mpyro-exereunhseis! Pistopoihmena kai me th boula dld, enas gnhsios beeramatisths!!

    Euxaristoume poly gia to reportaz kai kalopiwta ta kaloudia pou koubalhses!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζήλεψα!! Όσο κι αν δε το γουστάρω καθόλου αυτό το χάος σε τόσο μεγάλες πόλεις (δεν το έχω ζήσει αλλά λέμε τώρα), μετά από αυτά που είδα και διάβασα μάλλον θα θελα να το ζήσω!!

    Όλα τα λεφτά οι φωτό των κοριτσιών πάνω στα σκαμπό να αλλάζουν την Draftlist!! (στο ότι άλλαζε η draftlist επικεντρώθηκα και όχι σε κάτι άλλο.. για να μη παρεξηγηθώ :p )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία εμπειρία στο Μεγάλο Μύλο και ανάλογη παρουσίαση. Επίσης, μου άρεσε και το κλείσιμο σου. Αν γίνεις ποτέ νεοϋορκέζος σουβλατζής μην ξεχάσεις να βάλεις και καμιά καλή ελληνική μπίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...οτι θα εφταναν οι δαιμονιοι μπυραματιστες μεχρι κ την απεναντι ακρη του Ατλαντικου τοσο αμμεσα κ αποτελεσματικα νομιζω κανεις δεν το περιμενε...
      ευγε Τασο που ''αφιερωσες'' (οπως κ κατι αλλοι...) το γαμηλιο ταξιδι σου στον βωμο του ζυθου...
      αψογο ρεπορταζ,
      διαφορετικες εικονες!
      σ'ευχαριστουμε.

      Διαγραφή
  5. Na zisete re paidia .... panta eutyxismenoi kai kalous apogonous. Poly wraio reportaz an kai egw tha griniaxw ... se steilame ekei sto Ameriki kai anti na vgaleis ta mwra kammia foto evgazes tis mpyres HMARTON :D

    Poly omorfi empeiria pantws elpizw kapoia stigmi na kataferoume na pame oloi mas .... estw kai gia mia volta ... kai oxi gia metanasteusi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή