Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνικές Μικρο-Ζυθοποιίες :: Santorini Brewing Company και Hip Hoppy Kick-ass Ales ! Crazy - Yellow - Red Donkey ! Γέμισε με Γαϊδούρια αυτός ο τόπος !!

Άλλη μια ευχάριστη είδηση σας έχουμε και σήμερα εδώ στους Μπυραματισμούς! 
Η είδηση είναι σίγουρα ευχάριστη, αλλά απαιτεί γαϊδουρινή υπομονή από τη μεριά σας !
Αισθάνεστε έτοιμοι να έρθετε αντιμέτωποι με ... γαϊδάρους ?


Αν ναι, τότε συνεχίστε την ανάγνωση του κειμένου μέχρι τέλους !
Αν όχι, ανοίξτε μια μπύρα και συνεχίστε την ανάγνωση μέχρι τέλους !!
Σε κάθε περίπτωση, γάιδαροι πάλι θα παραμείνετε ...

Τα νέα αφορούν το πανέμορφο νησί της Σαντορίνης και τα γαϊδουράκια της! Θα μου πείτε ποια η σχέση όλων αυτών με την μπύρα ? Μα αυτά είναι τα νέα μας !
Άλλη μια ελληνική μικρο-ζυθοποιία φίλες και φίλοι, ήρθε από το καλοκαίρι του 2011 να προστεθεί στις ήδη λιγοστές υπάρχουσες της χώρας μας ! Για μια ακόμη φορά η πρωτοβουλία πάρθηκε στη νησιωτική Ελλάδα!
Έτσι, μετά από την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και την Εύβοια έρχεται η σειρά της Σαντορίνης να αποκτήσει τη δική της πρωτοποριακή ζυθοποιία :: την SBC ( Santorini Brewing Company)!
Η ζυθοποιία, που όπως αναφέραμε πήρε σάρκα και οστά μόλις πριν λίγους μήνες, έχει αρχίσει τη διάθεση των ετικετών της από το Νοέμβριο του 2011!!

Ας αφήσουμε όμως τον ίδιο τον κύριο Γιάννη Παρασκευόπουλο να μας δώσει ένα μίνι βιογραφικό της Ζυθοποιίας και να μας πει μερικά λόγια για τις μπύρες που παράγονται εκεί
στο νεοσύστατο ζυθοποιείο της Σαντορίνης ...

"Παρά την κρύα και αβέβαιη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, μια παρέα αισιόδοξων – και ενδεχομένως ελαφρώς αφελών – φίλων τολμά μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα στη Σαντορίνη.

Ένας Σέρβος ζυθοποιός, ο Boban Κrunic, ένας Άγγλος οινέμπορος & home-brewer aficionado, ο Steve Daniel, μια πολυτάλαντη Αμερικανίδα, η Majda Anderson & ένας Έλληνας οινολόγος / οινοπαραγωγός, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, συνθέτουν το πολυπολιτισμικό μείγμα / εταιρικό σχήμα της νεοσύστατης Ζυθοποιίας Σαντορίνης ελπίζοντας να προσθέσουν κάτι διαφορετικό στην – ομολογουμένως βαρετή – ελληνική σκηνή των άχρωμων και άοσμων lager…

Στον παραδοσιακό οικισμό της Μέσα Γωνίας της Σαντορίνης στήθηκε το πολύ μικρό αυτό ζυθοποιείο που πιστεύουμε ότι πρέπει να το επισκεφθείτε στην πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί.

Εκεί, οι δύο ζυθοποιοί μας θα σας εξηγήσουν πως συνδυάζουν το νερό του ηφαιστειακού νησιού με τα προσεκτικά επιλεγμένα είδη βύνης από την Γερμανία & την Αυστρία, με τα πραγματικά σπάνια είδη Λυκίσκου από την Νέα Ζηλανδία, το Όρεγκον, την Τσεχία & την Σλοβενία και με μαγιές από το Βέλγιο & την Αμερική δημιουργώντας τις ιδιαίτερες αυτές μπίρες με σήμα τον γαϊδαράκο...

Το έργο τους υποστηρίζεται απόλυτα από έναν εξαιρετικό εξοπλισμό αιχμής από την Αυστρία & την Ολλανδία. Η ποιότητα του εξοπλισμού, το ταλέντο των ζυθοποιών & οι σπάνιες πρώτες ύλες θα κάνουν τελικά την διαφορά...

Τι είναι λοιπόν οι μπίρες μας ? Είναι Γερμανικές Lager ? Βρετανικές Ale ? Βελγικές Μοναστηριακές ή μήπως θολές Weiss ? Τίποτα από τα παραπάνω και ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω μαζί...! 
Ο πιο δόκιμος ίσως χαρακτηρισμός θα ήταν μάλλον αυτός των “Lagered Ales”, ένα είδος διασταύρωσης, ένα υβρίδιο αν προτιμάτε, ανάμεσα στις ξεδιψαστικές Lager & τις μεστές, αρωματικές κέλτικες Ale.
Όπως και αν τις ονομάσουμε η ουσία παραμένει...



Ας τις δούμε λοιπόν μία-μία ... : 


Yellow Donkey
Ατίθαση. Με ένα IBU (International Bitterness Unit – Διεθνής Μονάδα Πικρής γεύσης) στο 19 είναι αναμφίβολα η teenager της παρέας.
Εξωτικός λυκίσκος Motueka από την Νέα Ζηλανδία και λυκίσκος Cascade από το Oregon θα δώσουν το άρωμά τους και την μικρή υπόπικρη διάσταση σ΄ αυτήν την ξεδιψαστική ξανθή μπίρα.
Όρθιοι στο bar, με ποτήρι ή χωρίς θα δυσκολευτείτε να σταματήσετε σε μια μόνο YD…




Red Donkey
Στρογγυλή, αρωματική και πυκνή... 
Λυκίσκοι από την Σλοβενία (Aurora & Styrian golding) συνδιάζονται με τους Citra & Sauvin της Νέας Ζηλανδίας πάνω σ’ ένα υπόστρωμα βύνης Munich και μας δίνουν ένα IBU κοντά στο 26... 
Πικρούτσικη μεν αλλά το κρύβει καλά... 
Σίγουρα μια ιδιαίτερη μπίρα «φαγητού» που ζητάει ένα ψηλό και μεγάλο ποτήρι κρασιού για ν’ ανάδειξη τον εκρηκτικό αρωματικό της χαρακτήρα... 





Crazy Donkey
Very (very) limited edition στην κυριολεξία. Η Crazy Donkey δεν ήταν προγραμματισμένη να υπάρξει αλλά μας προέκυψε...!
Στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε τις σταθερές συνταγές για τις δύο παραπάνω μπίρες, την YD & την RD, είχαμε διάφορες εκπλήξεις... Κάποιες δυσάρεστες (που φυσικά κατέληξαν σε κάποιο υπόνομο) αλλά και κάποιες ευχάριστες έως ενθουσιωδώς ευχάριστες...! Για αυτές τις τελευταίες κρίναμε ότι θα ήταν κρίμα να μην τις προσφέρουμε στους λάτρεις του είδους... και έτσι κάπως προέκυψε η σειρά των Crazy D.
  Η κάθε σειρά δεν έχει παραπάνω από 250 – 400 φιάλες όλες & όλες. Η πρώτη που είδε το φως – και μας τελείωσε – είχε μαζί με όλα τ’ άλλα - και ένα ποσοστό από μούστο Ασύρτικου και τον λυκίσκο Nelson Sauvin, από την Νέα Ζηλανδία, με γεύση – τι άλλο – Sauvignon blanc…! 
Θα σας την ξαναφτιάξουμε το καλοκαίρι όταν θα ωριμάσουν τα Ασύρτικα...!
Η CD που κυκλοφορεί σήμερα είναι φτιαγμένη με φύλλα λυκίσκου και είναι bitter...bitter... bitter... κοντά στα 50 IBU (International Bitterness Units) ! Only for aficionados...


Αυτές είναι λοιπόν - προς το παρόν τουλάχιστον – οι μπιρούλες μας. Πάντα αφιλτράριστες και απαστερίωτες & χωρίς συντηρητικά, μπίρες με μεγάλη προσωπικότητα αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητες & εύθραυστες που θα παραμείνουν «ζωντανές» μόνο μέσα στο ψυγείο σας, μπίρες που περιμένουν να σας εκπλήξουν και – ελπίζουμε – καταπλήξουν...

Φυσικά τις μπιρούλες μας θα τις βρείτε το καλοκαίρι στη Σαντορίνη αλλά και τον χειμώνα σε κάποια – πολύ λίγα – ξεχωριστά σημεία που μας τιμούν με την επιλογή τους ή/και μέσω ενός τηλεφωνήματος στο 210 4220 149. Η Αθηνά & ο Άρης θα χαρούν να σας βοηθήσουν.

Γαϊδουρινά λοιπόν δικοί σας,

Η ομάδα της Ζυθοποιίας Σαντορίνης
alias Θήρα-Μπίρα... "

Τάδε έφη λοιπόν ο εμπνευστής του όλου εγχειρήματος δίνοντάς μας με αυτόν τον τρόπο 
το στίγμα και τη φιλοσοφία των Γαϊδάρων της Σαντορίνης !!


Η Yellow Donkey που δοκιμάσαμε χθες το βράδυ στο BeerStore της Θεσσαλονίκης στάθηκε η αφορμή για να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη ζυθοποιία από τη Σαντορίνη ! Η μπυρίτσα πολύ καλή σε όλα της, μας ξάφνιασε ευχάριστα από κάθε άποψη ... 
Θα μπορούσα χθες να πιω χαλαρά άλλα 2-3 μπουκαλάκια από τον Κίτρινο Γάιδαρο και ας έτρωγα στον πισινό όσες κλωτσιές γούσταρε!!
Όταν μπλέκεις με γαϊδάρους ... όλα να τα περιμένεις !!
Μια πραγματικά Hip Hoppy kick-ass Ale ...


Αφού ευχαριστήσουμε τον κύριο Γιάννη Παρασκευόπουλο για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμά μας ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο άμεση και έγκυρη πληροφόρηση, ας ελπίσουμε πως σιγά σιγά θα βρούμε όλες τις ετικέτες της Ζυθοποιίας και θα τις δοκιμάσουμε !
Αν κρίνω πάντως από τον πρώτο Γαϊδαράκο που δοκίμασα χθες, είμαι βέβαιος πως και οι υπόλοιπες θα μας αφήσουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων !!

Καλή αρχή από εμάς, καλό κουράγιο και δύναμη ( Ελλάδα είμαστε, μην ξεχνιόμαστε) και κυρίως "καλές εμπνεύσεις" και για άλλες νέες 
γαϊδουρινά προχωρημένες συνταγούλες μπύρας 
από το νησί της Θήρας !!





Santorini Brewing Company 
contact info // tel: +30 22860-30268 // e-mail: info@donkey.gr

13 σχόλια:

  1. Syggrafikous orgamous shmera o agaphtos Mixos!!

    Poly euxarista ta nea gia thn epoxiakh maurompyra ths Septem, ma kai gia ta mpyro-gaidoura ths Santorinhs! Metaxy mas twra, prwta dokimazeis esy tis nees etiketes k meta bgainei epishmo anakoinwthen apo tis zythopoies, pws paei?! :ppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευτηχως που υπαρχουν ακομα στην ρατσα μας καποιοι τολμηροι κ μας θυμιζουν οτι η προσπαθεια δεν γνωριζει εποχες!αντιθετως μαλιστα ξεχνα την τεχνολογικη εξελιξη κ επιλεγει τα αργα κ σταθερα βηματα ενος παραδοσιακου γαιδαρακου!
    εξαιρετικη κινηση που μακαρι να εξελιχθει σε μια δυνατη ετικετα για την Ελληνικη αγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου ρε Μιχο λαγωνικο...!!! Αυτα ειναι πολυ ευχαριστη εκπληξη αυτη η νεα μικρο απο την Σαντορινη και βεβαιως δεν μπορουσαμε να μεινουμε με τα χερια σταυρωμενα και εδω στην Αθηνα ετσι πηραμε τηλ στο 210 4220 149 και μαθαμε που μπορουμε να βρουμε τις γαϊδουρομπυρες...Για τα ΒΠ υπαρχει στην καβα WINE & SPIRITS GALLERY - ΑΝΘΙΔΗΣ Λ. Κηφισίας 76 Μαρούσι, Τ.Κ. 15125
    Δήμος Αμαρουσίου, Νομός Αττικής
    Τηλ.: 2108061560

    οπου και τις προμηθευτικαμε...8,3 ευρω τα μεγαλα μπουκαλια και 3 το μικρο.

    (παρτε τηλ να σας ενημερωσουν που αλλου μπορειτε να τις βρειτε ενω με ενημερωσαν οτι θα τις πουλανε και μεσω οnline shop.

    Tην Yellow που δοκιμασα μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις. Μαγια και malts εχουν τον πρωτευοντα ρολο ενω προς το τελος σου αφηνει μια ελαφρα πικραδα απο τον λυκισκο. Μου θυμισε την ξανθια την Ρεθυμνιακη.

    http://www.flickr.com/photos/67263520@N05/6481517323/in/photostream

    http://www.flickr.com/photos/67263520@N05/6481516911/in/photostream

    http://www.flickr.com/photos/67263520@N05/6481517101/in/photostream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού πω κι εγώ ένα μπράβο στον συντάκτη αυτής της ανάρτησης να πω κι ένα ακόμα στον Monk, ο οποίος ΑΜΕΣΩΣ φρόντισε να ενημερώσει κι εμάς στην Αθήνα για το που μπορούμε να βρούμε τις νέες ελληνικές γαϊδουρο-μπύρες! :)
    Έτσι τις βρήκα λοιπόν κι εγώ και ανάμεσα στη Red και στην Crazy Donkey που υπήρχαν στο μαγαζί, είπα να προτιμήσω το τρελό γαϊδούρι!

    Πολύ όμορφη η εμφάνισή της, ευχάριστο άρωμα λουλουδιών και λυκίσκου (μου θύμισε λίγο την Real Ale Special της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας), σίγουρα ευκολόπιοτη, τώρα το φινάλε μπορώ να πω πως δικαιώνει πέρα για πέρα αυτό που αναγράφεται στο πίσω μέρος του μπουκαλιού...Hip hoppy kick-ass ale!

    Δε θα την πρότεινα σε όσους ενοχλούνται από τις πικρές γεύσεις...
    Με άλλα λόγια προσοχή: Ο γάϊδαρος κλωτσάει!! :-Ρ


    Να και δύο φωτογραφίες:

    http://imageshack.us/photo/my-images/856/donkey1.jpg/

    http://imageshack.us/photo/my-images/51/donkey2e.jpg/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται ότι το Greek drama δεν αναστέλλει φιλόδοξες μπυροπροσπάθειες!
    Η συγκεκριμένη με προδιαθέτει θετικά, χωρίς να την έχω δοκιμάσει. Μινιμάλ μπουκάλι, θολούρα φρεσκάδας στο ποτήρι, ονοματάκι μπίτνικ (εάν έβαζαν και δύο φτερά στο γαϊδούρι θα ήταν ακόμη καλύτερα!) και παραγωγή στον τόπο που φτιάχνουν τα πιο εκλεπτυσμένα κρασιά.
    Για την Septem Porter, επιτρέψτε μου να είμαι λίγο επιφυλακτικός. Oι porter είναι ιδιαίτερες μπύρες, φτιάχνονται κυρίως σε βόρεια κλίματα και δεν είναι για τους πολλούς. Για να τις μεταφράσεις στα Ελληνικά χρειάζεσαι πολύ καλό μεταφραστή.
    Ελπίζω κάποια στιγμή να τις δοκιμάσω.
    Ωραίο μπλογκ, μου αρέσει το πνεύμα του, ελπίζω να το διατηρήσετε στην πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Greektrappist ευχαριστούμε για τα εύσημα. Οι περισσότεροι εδώ είμασταν πιστοί αναγνώστες του "greeks for beers" οπότε πήραμε γερές βάσεις... αν και οι Μπυραματισμοί δε νομίζω να γίνουν ποτέ τόσο "πνευματώδεις" :)

    Να ξέρεις πως το βήμα μας είναι πάντα ανοικτό για "γερόλυκους της μπυροδημοσιογραφίας"

    Τα σχόλιά μου για τα συμπαθή μπυρογαϊδούρια, αλλά και τη/το porter της Septem, θα πρέπει να περιμένουν, μέχρι να τις δοκιμάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο παίδες ! Την βρήκατε και την δοκιμάσατε στα μπαμ μπαμ! Αυτά είναι! Δεν προλαβαίνει να βγει είδηση και οι μπύρες έχουν ήδη μπει στα ποτήρια μας !!
    Dark chef, και οι ίδιοι ιθυνοντες της ζυθοποιίας θεωρούν το τρελό γαιδούρι την καλύτερη συνταγή τους !
    Dokimos:: κάπως έτσι είναι τα πράγματα, αλλά δεν το λέω καθόλου με χαρά ! Να εξηγήσω τους λόγους!
    Αυτή η νοοτροπία που επικρατεί στη χώρα μας, όχι μόνο στην μπύρα, αλλά και σχεδόν παντού ... κάνει πολύ επιφυλακτικούς κάποιους ανθρώπους που ηγούνται κάποιων αξιόλογων προσπαθειών να βγουν και να κάνουν (έστω στην αρχή) γνωστό το προϊόν τους μέσα στο διαδίκτυο! Έστω και με ένα απλο δελτίο τύπου που μπορούσαν να το στέλνουν στο ηλεκρτονικό ταχυδρομείο κάποιου site !
    Έτσι αναγκαζόμαστε να πάρουμε εμείς οι ίδιοι τηλεφωνα και αναζητήσουμε τους υπεύθυνους των ζυθοποιιών καθε φορά που δοκιμάζουμε κάτι νέο που πέφτει στα χέρια μας( βλέπε Volkan, Savazius, Dirfys shiitake και πάει λέγοντας)!
    Βέβαια, όταν θα μιλήσουμε μαζί τους νιώθουν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση και πάντα προθυμοποιούνται να μας πουν 5-10 πράγματα παραπάνω για ενημέρωση! Ναι.. ωραία! αλλά δεν φτάνει αυτό ! Θα ήταν ιδανικό σαν σκηνικό να μπορούμε να έχουμε άμεση και έγκαιρη ενημέρωση κατευθείαν από τους ίδιους, όταν έχουν έτοιμο κάτι καινούριο να μας επιδείξουν!
    Αν η τρέλα μας για την μπύρα δεν ήταν τόση μεγάλη, αμφιβάλλω αν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας όλες αυτές οι ετικέτες που κατά καιρούς έχουμε " ξετρυπώσει" εδώ στους Μπυραματισμούς!

    Φίλε GreekTrappist, καλημέρα ! Χαίρομαι που ακούμε και τη δική σου άποψη εδώ μέσα! Εξάλλου, "χαθήκατε" εδώ και καιρό και κάθε σημείο ζωής από μέρους σας είναι πάντα μια ευχάριστη είδηση για όλο τον μπυρόκοσμο της Ελλάδας !
    Το πνεύμα του blog πηγάζει από πνεύμα των ίδιων των συγγραφόντων και είναι καθρέφτης της όλης νοοτροπίας και φιλοσοφίας μας πάνω στην μπύρα! Αυτό είναι κάτι που ισχύει εδώ και 3-4 χρόνια τώρα σε αυτήν την ομαδα-παρέα και αμφιβάλλω αν αλλάξει ποτέ! Εξάλλου, τα "ζιζάνια" έχουν "ξεριζωθεί" για τα καλά εδώ και ένα χρόνο από μέσα μας, κάτι που εγγυάται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την διατήρηση αυτού του μπυροπνεύματος!
    Τώρα για τη Septem porter, μιας και αναφέρθηκες πιο πάνω .. θεωρώ πω η μετάφραση είναι πολύ πετυχημένη ( πάντα αναφερόμενος στα κλασσικά πρότυπα πόρτερ του Ηνωμένου Βασιλείου)! Στην τελική, η ετικέτα αυτή για το σκοπό και την εποχή που βγήκε και στοχεύει να υπάρχει κάθε χρόνο ( Δεκέμβριος - Φλεβάρης μόνο ), θεωρώ πως είναι μαι πολύ καλή εποχιακή πρόταση από Ελληνικά χέρια !!
    Τα πλάνα του Σοφοκλή πάντως μας αφήνουν πολύ αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον και μην εκπλαγούμε άμα δούμε ακόμη πιο "προχωρημένες βρασιές" στο άμεσο μέλλον από τη Septem !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Chalice και Mixo ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις. Χαιρετισμούς και στον πανταχού παρόντα Dokimo. Oπως λέτε, το βαλσαμωμένο Greeks for Beer ήταν το προδρομικό κέντρο ανάπτυξης - σύνθεσης μπυροφιλικών ιδεών. (Κάποια στιγμή τα λείψανά μας θα τοποθετηθούν για προσκύνημα σε τόπο λατρείας των μελλοντικών μπυρόφιλων, χαχα).
    Υστερούσε όμως πάντα σε περιεχόμενο, γιατί ήταν προφανές ότι πρώτα θέλαμε να πούμε την παπαριά μας και μετά να κάνουμε τους ρεπόρτερ. Το κενό αυτό στο περιεχόμενο καλύπτεται πολύ καλά από εσάς. Πλούσια πληροφόρηση και εμπειρίες που αξίζουν να μεταφέρονται σε άλλους.
    Τώρα, περί porter, εκτός από τις βρετανικές, είχα στο μυαλό τις baltic porter, αλλά και 1-2 αμερικάνικες που έχω δοκιμάσει. Η Le Coq που είχα πιει στην Εσθονία και έχει μεγάλη κατανάλωση εκεί είναι πολύ μέτρια, όπως φυσικά και η Baltika μαζί με μερικές άλλες ρώσικες του Λένινγκραντ των οποίων τα ονόματα έχω ξεχάσει (μάλλον λόγω μέθης). Καμία τους βέβαια δεν παραβγαίνει στη θρυλική Zywiec από την Πολωνία που ακουμπάει το 99% στο ratebeer (κι ας την έχει αγοράσει η κολο-χάινεκεν). Είναι κατά κανόνα πικρές, βαριές, βγάζουν άρωμα καφέ, κανέλας ή κάτι τέτοιο και μου δίνουν την αίσθηση ότι είναι λίγο παραπάνω "χημικές" από τις κεντροευρωπαϊκές - βέλγικες. Τις θεωρώ γενικά "δύσκολες" για εμάς και δεν είμαι σίγουρος ότι μας ταιριάζουν, έστω και αν προτείνονται για τον λάιτ ελληνικό χειμώνα. (Ισως να είναι καλό ότι οι παρτίδες είναι περιορισμένες, ενδεχομένως και πιο προσεγμένες).
    Πέραν τούτων, η βασική μου απορία είναι όταν κάποιος Ελληνας βγάζει μία καινούργια μπύρα πού και πώς κάνει τα trials. (Όχι, δεν αυτοπροτείνομαι για δοκιμαστής, χαχα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παίρνοντας αφορμη από τα σχόλια των Νικoλάκηδων (Chalice-Rouhlas) στο chat θα αναφέρω ότι ναι.. γνωρίζω πολύ καλά το οτι κάποιος μπορει να βρει στη Θεσσαλονίκη τα Σαντορινιά Γαϊδούρια στο Π-box του Χριστόφορου Πέσκια στη στοά του Notosgalleries στη Σαλονικα ...
    αλλα...
    δεν μπορεις να πάρεις - αγοράσεις την μπύρα μαζί σου σε τιμή take away ... και αν την πιεις εκεί στο εστιατοριο θα πρέπει να πληρώσεις (για την crazy donkey ας πούμε) 19 ευρω!!
    Θεωρώ προσωπικά πως είναι υπερβολικο το ποσο !
    με λιγοτερα χρήματα αγοράζεις για το σπίτι 2 μεγάλους τρελούς Γαϊδάρους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όντως εδώ έχουμε ακόμη μια αξιόλογη προσπάθεια από "ελληνικά" χέρια και ειδικότερα εν μέσω χαλαιπών ημερών.

    Μπράβο σε όσους οραματίστηκαν άλλη μια ποιοτική ετικέτα για τα ράφια μας, και ακόμη περισσότερα σε όσους έκαναν το όραμα πράξη.

    Σίγουρα τα καλοκαίρια θα έχει τη τιμητική της, αρκεί βέβαια οι ιθύνοντες να ξανασκευτούν τη τιμολόγηση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την ηπια κι εγω επιτελους ... δε ξερω αν εφτεγε που εξω ειχε 22 βαθμους αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι τη βρηκα μια χαρα μπυριτσα για τις ζεστες μερες
    που να μπει και το καλοκαρι για τα καλα
    ομορφο το site της ζυθοποιειας που εριξα μια ματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικές οι παρουσιάσεις σας πάντα!

    Δοκίμασα τον Κίτρινο Γαιδουράκο πρόσφατα και έχω να πω τα καλύτερα.
    Μια ερώτηση μόνο:επειδή συγγενής θα επισκεφτεί την Σαντορίνη σύντομα,γνωρίζεται αν οι συμπαθητικοί γαιδουράκοι χρειάζονται ψυγείο για να συντηρηθούνε όπως πολλές αφιλτράριστες-απαστερίωτες μπύρες?
    σκέφτομαι να παραγγείλω μερικές αλλά φοβάμαι μη χαλάσουνε..
    Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Irish Rover ... καλησπέρα !!!
    Τα γαϊδουράκια δεν ανήκουν ακριβώς στην κατηγορία των ετικετών που θέλουν ψυγείο, όπως κάποιες ετικέτες της Corfu - Κερκυραϊκής για παράδειγμα !!
    Άρα, να παραγγείλεις χωρίς φόβο, αλλά με πάθος τα μπουκαλάκια που θέλεις !!!
    Και να πιεις και κανα-δυο από αυτά στην υγεία των ζυθοποιών !!
    Να περνάς καλά αγαπητέ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή