Οι φήμες πως κάτι “ψηνόταν” στη Σαντορίνη, πλανόνταν στο μπυρόκοσμο από καιρό… Από τότε που είχαμε ασχοληθεί με την Volcan, τη μπύρα που παράγεται με Σαντορινιό κίτρο και μέλι στην Αργίτικη Ζέος (και την οποία ακόμα δεν έχω δοκιμάσει ) κάτι είχε πάρει τ’ αυτί μας (άντε το διαδικτυακό μάτι μας…) για κάτι ακόμα πιο σπουδαίο απ’ το αγαπημένο νησί του Αιγαίου. Και να που οι φήμες έγιναν πραγματικότητα και μια ακόμα ελληνική μικροζυθοποιία άνοιξε τα φτερά της – ή μάλλον τα καζάνια της – και το όνειρο πραγματοποιήθηκε, εμφιαλώθηκε και έφτασε μόλις στα ποτήρια μας
Η Σαντορινιά μικροζυθοποιία με την πολυεθνική κινητήρια δύναμη των Boban Κrunic (Σέρβος ζυθοποιός), Steve Daniel (Άγγλος οινέμπορος & home-brewer), Majda Anderson και Γιάννη Παρασκευόπουλου (οινολόγου / οινοπαραγωγού - όπως μας ανέφερε αναλυτικά εδώ το άπαιχτο μπυρολαγωνικό μας ο Μίχος -κυκλοφορεί δύο κύριες ετικέτες, την yellow donkey και την red donkey, ενώ και κάποιες εποχιακές special. Την special αυτή έκδοση του τρελού γαϊδάρου - την Crazy Donkey - διάλεξα να δοκιμάσω σήμερα και ενθουσιάστηκα τόσο πολύ, που σας την περιγράφω ευθύς αμέσως
Santorini Brewing Company λοιπόν, από την Μέσα Γωνίας της Σαντορίνης και το μεγαλόπρεπο italian style 750άρι μπουκάλι με τον ασημένιο γάϊδαρο στην ετικέτα ανοίγει και σερβίρεται στο ποτήρι μου
Το χρώμα της βαθύ πορτοκαλί προς κόκκινο και φυσικά θολό, ενώ ο πλούσιος κρεμώδης αφρός της, λευκός έως υποκίτρινος, φτιάχνει ένα σφιχτό, λοφώδες κεφάλι που πέφτει σιγά σιγά, αφήνοντας πλούσια τα δαντελωτά του απομεινάρια στο ποτήρι. Εντυπωσιακή εμφάνιση, τόσο στο περιτύλιγμα όσο και στο περιεχόμενο
Το άρωμά της μια έκπληξη. Με πολλά στοιχεία απ’ τις αγαπημένες μας αμερικανικές IPA, ο τρελογάϊδαρος βγάζει μαζί με το λυκίσκο και πολλά φρούτα, φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο, αισθησιακό αλλά και ισορροπημένο μπουκέτο.
Έλαφρύ, αισθησιακό τσίμπημα στο στόμα, dry αίσθηση και ο λυκίσκος χρωματίζει ολόκληρο το στόμα μας, χωρίς όμως να καπελώνει τις φρουτώδεις νότες.
Γεμάτη αρκετά στο σώμα και εξαιρετικά ευκοπόπιοτη, αυτή η special έκδοση του Σαντορινιού γαϊδάρου κατεβαίνει πολύ ευχάριστα, ενώ το 5.5% του αλκοόλ δεν προβληματίζει ακόμα κι ένα μετριοπαθή πότη να… αδειάσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια το 750άρι μπουκάλι
Κατά την ταπεινή μου άποψη… έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική μπύρα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ανάλογες διεθνούς εμβέλειας παραγωγές.
Προσπαθώ εδώ και ώρα να βρω λόγους γιατί να μην της δώσω 9 σε όλους τους τομείς… Εμφάνιση, Άρωμα, Γεύση, Γενικότερη Αίσθηση… αλλά δε βρίσκω κανέναν. Απλά Μπράβο!
Το ότι φτιάχτηκε σε μια ελληνική ζυθοποιία μια πολύ καλή μπύρα είναι πρωτίστως ελπιδοφόρο, ιδιαίτερα τους μαύρους κι άραχνους καιρούς που ζούμε... Μακάρι να δούμε κι άλλες τέτοιες προσπάθειες, ιδιαίτερα σε στυλ που λείπουν από την ελληνική παραγωγή.
Την όλη μου καλή εμπειρία από τη Donkey ήρθε ν' αμαυρώσει το καπέλο του μαγαζάτορα. Δεν ξέρω σε τι τιμή τιμολογήθηκαν οι μπύρες από το ζυθοποιό, αλλά το να κυμαίνονται οι τιμές από 8.30 έως 9.50 ευρώ (στη Βεγγέρα της Γλυφάδας) δεν είναι τόσο ευκολόπιοτο όσο οι ίδιες οι μπύρες...
Η Σαντορινιά μικροζυθοποιία με την πολυεθνική κινητήρια δύναμη των Boban Κrunic (Σέρβος ζυθοποιός), Steve Daniel (Άγγλος οινέμπορος & home-brewer), Majda Anderson και Γιάννη Παρασκευόπουλου (οινολόγου / οινοπαραγωγού - όπως μας ανέφερε αναλυτικά εδώ το άπαιχτο μπυρολαγωνικό μας ο Μίχος -κυκλοφορεί δύο κύριες ετικέτες, την yellow donkey και την red donkey, ενώ και κάποιες εποχιακές special. Την special αυτή έκδοση του τρελού γαϊδάρου - την Crazy Donkey - διάλεξα να δοκιμάσω σήμερα και ενθουσιάστηκα τόσο πολύ, που σας την περιγράφω ευθύς αμέσως
Santorini Brewing Company λοιπόν, από την Μέσα Γωνίας της Σαντορίνης και το μεγαλόπρεπο italian style 750άρι μπουκάλι με τον ασημένιο γάϊδαρο στην ετικέτα ανοίγει και σερβίρεται στο ποτήρι μου
Το χρώμα της βαθύ πορτοκαλί προς κόκκινο και φυσικά θολό, ενώ ο πλούσιος κρεμώδης αφρός της, λευκός έως υποκίτρινος, φτιάχνει ένα σφιχτό, λοφώδες κεφάλι που πέφτει σιγά σιγά, αφήνοντας πλούσια τα δαντελωτά του απομεινάρια στο ποτήρι. Εντυπωσιακή εμφάνιση, τόσο στο περιτύλιγμα όσο και στο περιεχόμενο
Το άρωμά της μια έκπληξη. Με πολλά στοιχεία απ’ τις αγαπημένες μας αμερικανικές IPA, ο τρελογάϊδαρος βγάζει μαζί με το λυκίσκο και πολλά φρούτα, φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο, αισθησιακό αλλά και ισορροπημένο μπουκέτο.
Έλαφρύ, αισθησιακό τσίμπημα στο στόμα, dry αίσθηση και ο λυκίσκος χρωματίζει ολόκληρο το στόμα μας, χωρίς όμως να καπελώνει τις φρουτώδεις νότες.
Γεμάτη αρκετά στο σώμα και εξαιρετικά ευκοπόπιοτη, αυτή η special έκδοση του Σαντορινιού γαϊδάρου κατεβαίνει πολύ ευχάριστα, ενώ το 5.5% του αλκοόλ δεν προβληματίζει ακόμα κι ένα μετριοπαθή πότη να… αδειάσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια το 750άρι μπουκάλι
Κατά την ταπεινή μου άποψη… έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική μπύρα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ανάλογες διεθνούς εμβέλειας παραγωγές.
Προσπαθώ εδώ και ώρα να βρω λόγους γιατί να μην της δώσω 9 σε όλους τους τομείς… Εμφάνιση, Άρωμα, Γεύση, Γενικότερη Αίσθηση… αλλά δε βρίσκω κανέναν. Απλά Μπράβο!
Το ότι φτιάχτηκε σε μια ελληνική ζυθοποιία μια πολύ καλή μπύρα είναι πρωτίστως ελπιδοφόρο, ιδιαίτερα τους μαύρους κι άραχνους καιρούς που ζούμε... Μακάρι να δούμε κι άλλες τέτοιες προσπάθειες, ιδιαίτερα σε στυλ που λείπουν από την ελληνική παραγωγή.
Την όλη μου καλή εμπειρία από τη Donkey ήρθε ν' αμαυρώσει το καπέλο του μαγαζάτορα. Δεν ξέρω σε τι τιμή τιμολογήθηκαν οι μπύρες από το ζυθοποιό, αλλά το να κυμαίνονται οι τιμές από 8.30 έως 9.50 ευρώ (στη Βεγγέρα της Γλυφάδας) δεν είναι τόσο ευκολόπιοτο όσο οι ίδιες οι μπύρες...
Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με το Chalice σε ότι γράφει. Η μπύρα απλά είναι κορυφή. Η καλύτερη ελληνική μπύρα που κυκλοφορεί. Δοκιμάστε την όσο είναι διαθέσιμη ακόμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήοταν ο Νικολας δινει 9 φανταστειτε για τι μπυρα μιλαμε...!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμια Ελληνικη μπυρα στην κορυφη λοιπον,μπηκε ψηλα ο πηχης κ να δουμε ποια θα ακολουθησει...
Μας ανοιξες την ορεξη! Το θεμα ειναι οτι Θεσσαλονικη μπορω να βρω μονο την Yellow Donkey στο Beer Store. Υπαρχει καπου αλλου στη Θεσ/νικη που απλως δεν εχει παρει το ματι μου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε Hogfather, όπως αναφέραμε στην προηγούμενη δημοσίευση περί της Ζυθοποιίας, κάποιος μπορεί να βρει την Crazy Donkey στη Θεσσαλονίκη στη στοά Χιρς, ΣΤΑ NOTOSGALLERIES, στο εστιατόρια Π-box του Χριστόφορου Πέσκια! Βέβαια μπορείς να την πιεις μόνο εκεί στα 19 ευρώ και δεν μπορεις να την αγοράσεις (take away) για το σπίτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑσφαλώς πολύ ευχάριστα τα νέα που έρχονται από τη Σαντορίνη! Ο Τρελο-γάιδαρος προφανώς αξίζει και με το παραπάνω και ο Chalice έρχεται να επιβεβαιώσει με τα γραφόμενά του αυτά που υποστήριζαν και οι οι ίδιοι οι ζυθοποιοί!
Καταπληκτικές φωτογραφίες Νικόλαε Μέγα ... !!
Μόλις παρέλαβα τρεις τρελογαιδάρους από την Αθήνα. Αν θέλετε, γράφω και από που. Αρχικά να πώ οτι το minimal μπουκάλι τραβάει το μάτι και είναι πολύ ωραίο. Για το περιεχόμενο αργότερα. 3 μπουκάλια μαζί με μεταφορικά και αντικαταβολή, 34€. Τσιμπημένη τιμή αλλά τι να κάνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή[img]http://img193.imageshack.us/img193/7052/imageuqj.jpg[/img]
Trelles mpyritses ... anevenoun oi ellinikes metoxes (peripou) ena megalo Mpravo stous Santorinious gia tis 2 poly kales mpyres tous kai gia tin 1 aristi mpyrakla CRAZY ....
ΑπάντησηΔιαγραφή