Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Celebrating craft beer in San Diego, November 4 - 13


Γράφει ο Γιώργος Αλεξάκης, 
ο αγαπητός μας Skull Splitter ... 

Celebrating craft beer in San Diego
November 4 -13

Αυτό είναι το εναρκτήριο event της εβδομάδας μπύρας του San Diego στην California των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής, και το απόλυτο φεστιβάλ craft μπύρας για τους φίλους του είδους. 
Αυτή η εκδήλωση , δείχνει σε τι κατάσταση βρίσκονται σήμερα όλες οι μικροζυθοποιίες του San Diego,αφού εδώ μπορείτε να βρείτε την γκάμα από όλες τις μπύρες τους, να κερδίσετε πλούσια μπυροδώρα και έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε από κοντά όλους τους ζυθοποιούς της περιοχής.


Η γενική είσοδος κοστίζει 33 US dollars και περιλαμβάνει το καθιερωμένο δοκιμαστικό ποτηράκι του φεστιβάλ, μπυροδοκιμές και πολύ live μουσική. Τώρα πάρτε και μια γεύση από τις ζυθοποιίες που λαμβάνουν μέρος :

  •  AleSmith
  • Alpine Beer Company
  • Automatic Brewing Co.
  • Aztec Brewing Company
  • Back Street Brewery
  • Ballast Point Brewing Company
  • Breakwater Brewing Company
  • Coronado Brewing Company
  • Gordon Biersch
  • Green Flash Brewing
  • Hess Brewing
  • Iron First Brewing Co.
  • Karl Strauss Brewing Company
  • Lightning Brewery
  • Lost Abbey/Port Brewing
  • Manzanita Brewing Company
  • Mission Brewery
  • Mother Earth Brew Co.
  • New English Brewing Company
  • Oggi’s
  • On-The-Tracks Brewery
  • Pacific Beach Ale House
  • Pizza Port
  • Rock Bottom
  • San Diego Brewing Company
  • San Marcos Brewery & Grill
  • Stone Brewing Co.
  • The Brew House at Eastlake / Bay Bridge Brewing
Παραθέτουμε και τον χάρτη όπου θα λάβει χώρα το φεστιβάλ :


Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ συμβαίνουν διάφορα καλούδια, όπως  η αντιστοίχιση της εκάστοτε μπύρας με το ανάλογο φαγητό. 
Έτσι για να μας τρέξουνε λίγο τα σάλια,δείτε και το πρόγραμμα της ημέρας αυτής :

Food
Beer
Chef
Brewery
Dairy Less Grain Sweetened Chocolate-Peanut Butter Truffle Toasted Hazelnuts & Yogurt-Pumpkin Panna Cotta
Karl Strauss’ SDBW Double IPA, On the Tracks’ “Golden Spike”
Jason Graham – Cal-A-Vie Spa
Karl Strauss Brewing Co./On the Tracks
Stone House made “Charcuterie and Stone Farms Pickled Vegetables
Mother Earth Brewing Company’s Evo Ale, Lost Abbey’s Avant Garde
Alex Carballo – Stone World Bistro
Mother Earth Brewing Co./Lost Abbey
Tzaddik Farms Turkey Ballotine / Toasted Hazelnuts / Black Kale/Dried Cherry Compote. Mole Negro.
Rock Bottom Gaslamp’s English Brown, Rock Bottom La Jolla’s Black Porter.
Hanis Cavin – Carnitas Snack Shack
Rock Bottom La Jolla and Gaslamp
Main Lobster “Salchicha”, Piri Piri salsa, Cilantro pistou
Manzanita Brewing Co’s Chaotic IPA, San Diego Brewing Co’s Freshy Yum Yum
Gunther Emathinger – Karl Strauss
Manzanita Brewing Co./San Diego Brewing Co.
Boursin Cheese Ravioli, Parmesan Cream, Rock Shrimp, Asparagus and Baby Tomatoes
Oggi’s Brewing Co’sBlack Magic Stout, Aztec Brewing’s Chipotle IPA
Jeffrey Strauss – Pamplemousse
Oggi’s Pizza and Brewing Co./Aztec Brewing Co.
Pretzel, mustard, cheddar, pork shank
Coronado Brewing Co’s Stoopid Stout, Ballast Point’s Abandon Ship Smoked Lager
Anthony Sinsay – Harney Sushi
Coronado Brewing Co./Ballast Point Brewing Co.
Coconut curry/red curry grilled pork belly
“Hakuna Ma Ta Tas” Breast Cancer Awareness Pink IPA and
“High Tide”
Kyle Bergman – The Lodge at Torrey Pines
Pizza Port #1 & #2
Lightly Smoke Trout, Crushed Potato-Fennel, Green Apple Salad, Pommery Mustard
AleSmith’s IPA, Mission Brewery’s Amber Ale
Amy DiBiase – The Shores
AleSmith Brewing Co. / Mission Brewery
Hoi Sin Glazed Brandt Beef Cheek Bao Bun with Shiso & Pickled Shallots
Stone Smoked Porter, New English Brewing Co’s Explorer ESB
Tom McAliney – Brandt Beef
Stone Brewing Co./New English Brewing Co.
Wild Boar-Chipotle Sausage, Concord Grape Mostarda, House Made Apple Cider Potato Chips
Green Flash Brewing Co’s Hop Head Red, Lighting Brewing Co’s Old Tempest Ale
Paul McCabe – Kitchen 1540
Lightning Brewery / Green Flash Brewing Co.

Για περισσότερες πληροφορίες  και το πλήρες προγραμμα του φεστιβάλ αυτού , μπορείτε να ενημερωθείτε στο παρακάτω link :   http://sdbw.org/



Θα κλείσω με την ευχή ότι μια μέρα ελπίζω οι μπυραματιστές να βρισκονται και εκεί ….

Μέχρι τότε ...  CHEERS MATES !!!!


Skull Splitter ...



2 σχόλια:

  1. Στην Καλιφόρνια κάποιος μπορεί να χάσει τη μπάλα κυριολεκτικά με την απίστευτη άνθιση της craft σκηνής της μπύρας !
    Δε μου φαίνεται διόλου περίεργο που τέτοια μίνι μπυρογεγονότα συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της Αμερικής συνεχώς!
    Είναι ο μόνος τρόπος να γνωρίσει το αγοραστικό κοινό τόσο τις μικρο-ζυθοποιίες όσο και τις μπύρες της περιοχής του ανάμεσα στην τεράστια πληθώρα που υπάρχει στις ΗΠΑ!
    Ευχαριστούμε Γιώργο για την ενημέρωση.. Πίστεψέ με... όχι μόνο σε αυτό, αλλά και σε πολλά ακόμη θα θέλαμε να βρισκόμασταν... Αν κάποτε το καταφέρουμε... είναι άλλο θέμα συζήτησης !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ... Καλιφόρνια και Αμερική... Όνειρο να βρεθούμε κάποια στιγμή σ' ένα από τα πολλά μπυροφεστιβάλ που γίνονται εκεί με συμμετέχοντες τις πιο "hot" ζυθοποιίες και brew pubs.
    Αλλά και στο θέμα food pairing, βλέπω πως κάθε φεστιβάλ προσπαθεί να ξεπεράσει τα προηγούμενα, με όλο και περισσότερους chefs να επιμελούνται των όλο και πιο "προχωρημένων" πιάτων

    Αλλά κι εμείς στην Ελλάδα πρωτοτυπούμε σιγά σιγά... Από τις μπυραρίες με τη γερμανική κουζίνα και τα λουκάνικα - κότσι σαν μόνιμη συνοδευτική πρόταση, περνάμε στις "Γυραρίες" και τα πιτόγυρα αλλά και σεγαστρονοιμικούς διαγωνισμούς, ξεκινώντας απ' τη Θεσσαλονίκη πάντα :D
    Μια χαρά μου ακούγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή