Όπως και στην περίπτωση του κρασιού, ο κίνδυνος αυξάνεται για την
καρδιά, όταν αυξάνεται η κατανάλωση μπίρας. Σύμφωνα με τους
διατροφολόγους, το μέτριο αλκοόλ, είτε στο κρασί, είτε στην μπίρα,
μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας, της
λεγόμενης "καλής" χοληστερόλης (HDL), με συνέπεια να μειώνεται ο
καρδιαγγειακός κίνδυνος. Εξάλλου, η μπίρα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του κρασιού: επειδή
περιέχει περισσότερο νερό, ο πότης φουσκώνει ευκολότερα και έτσι τείνει
να πίνει λιγότερο, άρα να καταναλώνει λιγότερο αλκοόλ.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα οφέλη για την καρδιά δεν φαίνεται να επεκτείνονται σε άλλα αλκοολούχα ποτά, αν και έχουν γίνει λιγότερες έρευνες για αυτά. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι άλλοι παράγοντες είναι αυτοί που παρέχουν το όφελος για την καρδιά και όχι το αλκοόλ, αν και οι ερευνητές προσπάθησαν να τους απομονώσουν.
Πηγή
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα οφέλη για την καρδιά δεν φαίνεται να επεκτείνονται σε άλλα αλκοολούχα ποτά, αν και έχουν γίνει λιγότερες έρευνες για αυτά. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι άλλοι παράγοντες είναι αυτοί που παρέχουν το όφελος για την καρδιά και όχι το αλκοόλ, αν και οι ερευνητές προσπάθησαν να τους απομονώσουν.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου