Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Schlenkerla Rauchbier Marzen πρώτη φορά βαρελίσια στη Βόρεια Ελλάδα στο Ipanema beer-bar !!

Κάποια στιγμή και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μας είχε λείψει από την αγορά της χώρας μας και οι θαυμαστές της (που δεν είναι και λίγοι) αναζητούσαν να βρουν την αγαπημένη τους καπνιστή σε διάφορα μπυροπόστα! Ο λόγος για την απανταχού στον κόσμο καπνιστή Schlenkerla Rauchbier Marzen από το πανέμορφο Bamberg !


Όχι μόνο πλέον έχει επανέλθει στην κυκλοφορία εδώ και λίγους μήνες, αλλά αυτή τη φορά θα την έχουμε μόνιμα και σε βαρέλι στην Βόρεια Ελλάδα, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά. Αλλά θα μου πείτε, για όλα πάντα υπάρχει η πρώτη φορά !!


Ηθικός αυτουργός αυτής της μεγάλης κίνησης δεν είναι άλλος από τον συνήθη ύποπτο εδώ στη Βόρεια Ελλάδα. Ο γνωστός σε εμάς τους Βορειοελλαδίτες εδώ και χρόνια Μπίλιας ( ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΠΕ - Billias Beers) από τότε που άρχισε να μπαίνει και στο παιχνίδι εισαγωγών μπύρας, πέραν των χυμών που παραδοσιακά έφτιαχνε, μάλλον μας εκπλήσσει συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια και αυτό ακριβώς συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση.

Η πρεμιέρα αυτής της ετικέτας στο 30άλιτρο βαρέλι της δε θα μπορούσε παρά να γίνει ασφαλώς σε ένα από τα καλύτερα και πιο πρωτοποριακά μπυροπόστα αυτής της πόλης. Ντεμπούτο λοιπόν της φημισμένης Schlenkerla Rauchbier Marzen  στον Τρίλοφο και φυσικά στο αγαπημένο μας Ipanema beer-bar !



Από σήμερα λοιπόν, οι μπυροπότες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο θα έχουν στη διάθεσή τους ακόμη ένα ποιοτικό και ξεχωριστό βαρέλι για να δοκιμάζουν στις εξόδους τους, ενώ και τα μπουκάλια τόσο της Rauchbier Marzen, όσο και των Rauchbier Weizen και Lager.


ΥΓ :: Αν παρατηρήσει κάποιος τις ετικέτες θα δει ότι ακόμη γράφουν πάνω τους Brauerei Heller Bamberg! 
Ο Johann Wolfgang Heller ήταν ο άνθρωπος που αναβίωσε τη ζυθοποιία μέσα από τις στάχτες της κυριολεκτικά το 1678. Προς τιμήν του ακόμη και σήμερα τα μπουκάλια αναγράφουν το παλιό όνομα της Ζυθοποιίας Heller, αλλά και την ημερομηνία του 1678!



Σήμερα όλοι την γνωρίζουν ως SCHLENKERLA! Το όνομα αυτό το πήρε από τον Andreas Graser που ανελαβε το 1877 τα ηνια της ζυθοποιίας. Αυτός είχε ένα πρόβλημα με το περπάτημα του καθώς περπατούσε ολίγον λοξά και στραβά ( λένε πως είχε κάποιο ατύχημα από ένα άλογο στο πόδι). Στην περιοχή της Φρανκονίας με τη λέξη "schlenkern" αναφέρονται σε αυτούς που περπατάνε έτσι λοξά. Έτσι, αναφέρονταν στον Andreas ως SCHLENKERLA ( το la στο τέλος είναι κάτι σαν χαιδευτικό που συνήθιζαν εκεί στην περιοχή να χρησιμοποιούν στην καθομιλουμένη τους)! Αν δείτε, και στο καπάκι και στην ετικέτα, φιγουράρει ένας τύπος με μπαστούνι που δείχνει να περπατάει ... κάπως !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου